Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Euthyrox

36
meningen

Euthyrox

levothyroxine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Trage schildklier (275 meningen)
Schildklier verwijderd (28 meningen)
Snel werkende schildklier (18 meningen)
Ziekte van Graves (8 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
1

Euthyrox

18-12-2019 | Vrouw | 36
levothyroxine (112ug)
Ziekte van Hashimoto
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds de overstap van Thyrax naar de vernieuwde Euthyrox misselijk, hoofdpijn en maagpijn. Eerst onwetend naar de huisarts, zij gaf aan dat de klachten van de nieuwe Euthyrox konden komen. Nu uiteindelijk van de Endocrinoloog een nieuw recept van Thyrax gekregen maar zij gelooft niet dat de klachten van de nieuwe Euthyrox komen. Zij denkt eerder dat ik een maagzweer heb, h[lees meer...]eel geruststellend.
3

Euthyrox

26-11-2019 | Vrouw | 49
levothyroxine (88)
Ziekte van Hashimoto
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helaas geeft de wijziging in samenstelling van de euthyrox mij veel klachten; erge lusteloosheid , spierpijn, kouwelijk, droge huid, vlak gevoel. Ondanks dat mijn waarden nog steeds goed zijn, lijkt het veel minder werkzaam. Dus hoe krijg ik mijn oude energielevel en goede gevoel weer terug ? Moet ik de dosering ophogen ? Graag advies, want wat is nu [lees meer...]wijsheid ? ?
1

Euthyrox

02-08-2017 | Man | 52
levothyroxine (175ug)
Ziekte van Hashimoto
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al dertien jaar bekend met de schildklierziekte Hashimoto. Ik slikte dagelijks 175 van het merk Thyrax duo tab. Vorig jaar begin juni overgestapt op Euthyrox, van het merk MERCK met dezelfde dosering. Na een aantal maanden kreeg ik steeds meer klachten, zoals vermoeidheid, een hyper gevoel, kortademig, spierpijn, spierzwakte, wazig zien, en nog veel meer. Sinds januari 20[lees meer...]17 voel ik mij steeds slechter worden en voel mij heel beroerd. Huisarts heeft mij al 3x verlaagd naar 137,5 maar nog kloppen de waardes voor geen meter. Ik ben doorgestuurd naar de endocrinoloog en die heeft mij gelijk de oude Thyrax duo tab voorgeschreven.
1

Euthyrox

01-05-2017 | Vrouw | 56
levothyroxine (137ug)
Ziekte van Hashimoto
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ook ik moest overstappen van Duotab op Euthyrox en ben gewoon 1 op 1 overgezet met dezelfde sterkte. Aanvankelijk was de 100 ug nog van Duotab maar vanaf december kreeg ik éen tablet voor de volledige dosering van Euthyrox. Langzamerhand kreeg ik allerlei klachten die ik in eerste instantie aan de overgang toeschreef maar bij de jaarlijkse schildkliercontrole bleek mijn T[lees meer...]SH enorm gezakt. Benauwdheid, kortademig, hartkloppingen, slapeloosheid, vermoeidheid, krachteloosheid, stemmingswisselingen. Dus ook ik heb te kampen met overdosering als gevolg van de verplichte overstap van Duotab naar Euthyrox en het is schrikbarend hoe slecht artsen hiervan op de hoogte zijn.
5

Euthyrox

11-03-2017 | Man | 44
levothyroxine (125ug)
Ziekte van Hashimoto
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hiervoor Thyrax 150 gehad. Eind vorig jaar over moeten gaan naar Euthyrox. In het begin voelde ik me niet prettig maar daarna voelde ik me vele malen beter dan met Thyrax. Veel minder spontane spierpijn, pijnlijke plekken, slecht slapen en warme benen in bed. Was ik maar jaren eerder met Euthyrox begonnen. Sinds een maand naar 125 in plaats van 150 en ik voel me nog steeds[lees meer...] goed.
2

Euthyrox

09-07-2016 | Vrouw | 47
levothyroxine (125ug)
Ziekte van Hashimoto
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door het af laten weten van de overheid en de fabrikant van Thyrax moest ik na meer dan 20 jaar tevreden Thyraxgebruik over naar Euthyrox. Van een redelijke conditie ben ik de laatste maanden behoorlijk ziek geweest. En dat alleen maar door zo'n overstap. 1 op 1 over was het advies en na 6 weken controleren. Ja, ja, na 3 dagen al moeten zakken want ik werd zo onrustig en m[lees meer...]ijn hartslag was schrikbarend hoog. Als ik dat advies had opgevolgd van die 6 weken, dan was ik waarschijnlijk al een paar keer opgenomen geweest. En dat is niet overdreven. Nooit zoveel contact gehad met de huisartsenpraktijk als de afgelopen periode. Het gaat nu wel minder slecht, maar tevreden, nee. Die obstipatie is waardeloos en het vocht vasthouden ook.
1

Euthyrox

19-06-2016 | Vrouw | 40
levothyroxine (125ug)
Ziekte van Hashimoto
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege het niet leverbaar zijn van Thyrax overgegaan op Euthyrox. Eerste week wat vocht vasthouden, labiel en wat misselijk. In de 2de week begon ik zwevende zwarte vlekjes te zien , dit werden op den duur doorzichtige wolkjes, ogen begonnen steeds zanderiger te worden. Ook steeds meer pijn in met name schouders en vingers. Later ook pijn scheuten in spieren. Naar de huis[lees meer...]arts, diagnose "droge ogen" traanfilmpje deed er meer dan 20 seconden over om te vormen, normaal gebeurt dit in 10 seconden. Wazig zien geen auto meer kunnen rijden door de waas en onmogelijkheid te focussen. Bloed onderzoek, TSH waarden waren goed. Nu over op Levothyroxine TEVA. Geen last meer van ogen, pijn en misselijkheid.
2

Euthyrox

18-06-2016 | Vrouw | 39
levothyroxine (100ug)
Ziekte van Hashimoto
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben van Thyrax op Euthyrox overgestapt na een allergische reactie. De Euthyrox gaf minder klachten dan de Thyrax en de reacties waren niet zo extreem, maar bleven wel bestaan. Het doel om de vermoeidheid af te laten nemen en de belastbaarheid van mijn lichaam en geest te verhogen, is helaas niet gelukt. Slechts af en toe had ik een redelijk stabiele dag. Inmiddels is du[lees meer...]idelijk dat ik erg intolerant ben voor gluten, koemelk, noten, kunstmatige toevoegingen (E-nummers). Dit heeft geleid tot een zoektocht naar nieuwe medicatie en inmiddels ben ik al enkele maanden overgestapt op Tirosint in een lagere dosis. Deze medicatie heeft geen vervelende toevoegingen/ vulmiddelen.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.