Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Urologie - incontinentie

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Urologie - incontinentie

26-02-2023 | Man | 79
Kan de urine sterk ruiken bij het gebruik van betmiga mt 50 mg

21-02-2023 | Vrouw | 68
Inname- / gebruiksgemak
Blaaskramp en aandrang. Betmiga helpt tegen de kramp en de aandrang. Daar ben ik blij mee. ik heb wel last van enkele bijwerkingen. Vooral een duf hoofd, tegen hoofdpijn aan. Ik hoop dat dit verdwijnt als ik het middel langer gebruik. Ook een beetje droge mond en wat vermoeid. Ik gebruik het middel nu ruim 2 weken. Ik heb veel meer controle op de blaas .

Emselex

09-02-2023 | Vrouw | 59
darifenacine
Inname- / gebruiksgemak
Sinds 7 maanden neem ik nu emseex in op recept vd de uroloog. Moest heel vaak plassen, vooral s’nachts. Ik heb nu 9 weken last van slijm in mijn longen, het zit vast , taai dik slijm wat heel moeizaam omhoog komt met het vele hoesten . er zijn enkele weken geleden longfotos gemaakt, bronchitis kwam er uit. Een puffer gekregen, maar de klachten blijven. Mijn vraag is, zo[lees meer...]u de emselex ervoor kunnen zorgen dat het slijm zo dik blijft!! Heeft iemand hier vaker last van gehad!

06-02-2023 | Vrouw | 67
Inname- / gebruiksgemak
Ik vind dat de pilletjes moeilijk uit de strip gaan en als het dan kunt dat springen er uit…….

Mictonorm

01-02-2023 | Man | 64
propiverine
Inname- / gebruiksgemak
Na bestralingen last van urge-incontinentie, aandrang incontinentie. Ruim 1/2 jaar later beter maar niet voldoende. Uroloog heeft forte van 45 mg voorgeschreven en met onmiddellijk goed resultaat. Na 10 dagen zeer tevreden. Vesicare eerder geprobeerd maar had weinig effect.

16-01-2023 | Vrouw | 51
Inname- / gebruiksgemak
Helpt bij mij om mijn overactieve blaas rustig te houden. Slik het circa 5 jaar. Geen bijwerkingen. Nu niet leverbaar en merk je na een paar dagen weer onrustige blaas. Geen bijwerkingen

27-12-2022 | Man | 64
Inname- / gebruiksgemak
Urge-incontinent is niet verholpen. Geen verschil

14-11-2022 | Man | 70
Inname- / gebruiksgemak
Heb korte tijd dit middel geslikt tegen de blaas krampen die ik kreeg na prostaat verwijdering. werkte redelijk goed die paar weken

14-11-2022 | Man | 70
Inname- / gebruiksgemak
Ben helaas door dit medicijn gevoel dat je plast kwijt geraakt, moet nu kijken, voelen of luisteren of ik uitgeplast ben.

Tolterodine

20-09-2022 | Man | 84
tolterodine
Veel plassen
Inname- / gebruiksgemak
Man 84 moet het medicijn slikken om het vele urineren met kleine beetjes plas te verminderen maar het werkt tegendraads en heeft veel meer aandrang om de kwartier naar de WC te gaan het is niet te doen. Komt niet aan slapen toe heb constant aandrang tot plassen om gek van te worden. Ook het geheugen geeft meer verwardheid. In de nacht als de slaap een half uur van moeheid[lees meer...] in daalt doe ik het in de broek. Moet het middel 29 dagen slikken en dan de dokter weer bellen. Hoop dat ik van dat constant plassen verlost word. Met vriendelijke groet

12-09-2022 | Vrouw | 35
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit middel een aantal maanden geslikt ivm overactieve blaas. Ik heb geen last van bijwerkingen gehad, en mijn blaas is er een stuk rustiger van geworden. Ook nu ik gestopt ben met het middel zijn de klachten nog steeds zo goed als weg

14-08-2022 | Vrouw | 57
Inname- / gebruiksgemak
eenmedicijn waar ik het nut niet van snap want ik heb van veel mensen gehoord dat het niet helpt maar toen dat niet bleek te helpen en ik wel steeds meer urine ging verliezen ben ik gewoon overgestapt op luiers ik ben 57 en ik draag toch al jaren luiers , maar ik vind het absoluut niet erg meer dat ik nu helemaal incontinent ben geworden . ik ben er gewoon aan gewend d[lees meer...]at ik nooit meer voel dat ik moet plassen en dat ik ook nooit meer een wc hoef op te zoeken . ik vind het heerlijk dat ik smorgens een schone luier aan kan doen en dan een groot gedeelte van de dag kan doen wat ik wil zonder me zorgen te hoeven maken van of ik wel optijd een wc kan vinden

26-07-2022 | Man | 25
Inname- / gebruiksgemak
Nachtelijk urine verlies. Erg vervelend ook voor het aangaan van relaties natuurlijk. Het lijkt nu beetje betet te gaan. Maar ben erg moe sinds ik dit medicijn slik. Maar zijn er meer jonge mensen die ervaringen hebben met dit medicijn, en het hebben van zulke klachten? ( nachtelijk urineverlies) en mogelijke oplossingen?

26-07-2022 | Man | 25

Oxybutynine Tabletten

06-04-2022 | Vrouw | 59
oxybutynine
Inname- / gebruiksgemak
ben niet gerust met deze pillen te nemen. mihn gyneacoloog voorgeschreven ipv hormoonpillen voor de menopauze. opvliegers. ik ondervind niet dat het betert met deze pillen oxybutynine. nog altijd evenveel opvliegers. moet ik stoppen ?

24-02-2022 | Man | 70
Blaaskanker
Inname- / gebruiksgemak
dagelijks dilateren van urine buis in de blaas omdat de operatie wond samen trekt. Daardoor kan er geen controle plaats vinden. Betmiga geeft beetje rust in de pijnlijke leider en blaas

24-02-2022 | Man | 70
Inname- / gebruiksgemak
flink nadruppelen en niet op kunnen houden. Helaas door dit middel ben ik gevoel tijdens plassen kwijtgeraakt en en weet zonder te kijken, luisteren of voelen niet of ik uit geplast ben. Heb middel paar maanden gebruikt en na jaren is gevoel nooit terug gekomen.

12-01-2022 | Man | 70
Inname- / gebruiksgemak
belangrijkste is dat ik totale gevoel tijdens plassen kwijt ben, weet dus niet wanneer ik klaar ben met plassen zonder te kijken, voelen of luisteren. Na jaren is gevoel nooit meer terug gekomen.

Emselex

07-01-2022 | Man | 59
darifenacine
Inname- / gebruiksgemak
Niet te gebruiken bij spierziekte Myasthenia Gravis. Het gaat een tijdje goed. Daarna minder effectief met bijwerkingen. Sinds kort gestopt. Er is geen alternatief medicijn.

Oxybutynine Tabletten

11-12-2021 | Vrouw | 69
oxybutynine
Overmatig zweten
Inname- / gebruiksgemak
Heel mijn leven last van zweten gehad, over mijn hele lichaam, vooral zeer zichtbaar in mijn gezicht en zeker bij stressvolle situaties, opwinding, dan ook nog de overgang erbij , het was niet meer te doen! Ik werd depressief hierdoor! Vele dingen geprobeerd zoals vele jaren hormonen en zelfs 2 dagen in het ziekenhuis opgenomen voor onderzoek naar mijn zweten! Na een bezo[lees meer...]ek aan dermatoloog begonnen met S‘ochtends 2,5 mg en s’avonds 2,5 mg, wel met een maagbeschermer erbij. Wel droge mond en drogere huid! Ik neem deze medicijnen al 7 jaren! IK HEB MIJN LEVEN WEER TERUG MET PER DAG 5 mg Oxybutynine, GEWELDIG 👍🙏😊

Toviaz

01-12-2021 | Vrouw | 60
fesoterodine
Inname- / gebruiksgemak
Kan het nu beter ophouden, verlies geen urine meer.

02-11-2021 | Man | 66
Inname- / gebruiksgemak
Werking is matig. Nog steeds driemaal per nacht uit bed. Lichte maar vervelende hoofdpijn bij gebruik. Nu tweemaal zeer ernstige obstipatie gehad. Eerste keer klysma gehad na 24 uur. Tweede keer. Ik ben al 2 dagen doende. Troep!

18-10-2021 | Man | 84
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik al jaren tamsulosine voor mijn prostaat. Maar had toch plasproblemen. Moest meerdere malen 's nachts uit bed om te plassen ook het plassen was pijnlijk. De uroloog schreef mij betmiga 59 mg voor. Na een paar maanden was het minder pijnlijk en ik moest nog maar 1x 's nachts uit bed. Voor mij een prima middel.

30-09-2021 | Man | 66
Inname- / gebruiksgemak
vaak moeten plassen, niet goed kunnen uitplassen/nadruppelen

14-09-2021 | Man | 83
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben al weer 5 jaar geldeden aan prostaat verwijdering geopereerd vanweg kanker ( dacht men) Het was niet kwaadaardig zei men maar de prostaat is verwijderd. Al die jaren ben ik incontinet. Men zei eerst als oplossing Bekkenspier oefenen. Deed dat een jaar maar het hielp niet. Toen ik de Uroloog hiermee confronteerde was zijn reactie "Tja die spieren zijn ook al 80 e[lees meer...]n die zullen nooit weer jonger worden of beter dan nu gaan functioneren. Vesicair ben ik niet voor maar heb ze een half jaar gebruikt. Op de bijsluiter staat het kan de lever beinvloeden en op het doosje een geel stickertje "kan de rijvaardigheid beinvloeden." Dus Vesicare ben ik mee gestopt. Ik ben 83 en ga mijn lever niet beschadigen. De Incontinetie is stevig maar enkele keren natte broek neem ik dan maar op de koop toe. Niets is te vinden dat helpen kan.

31-08-2021 | Man | 65
Inname- / gebruiksgemak
Dit middel werkt op de blaas, gebruik het nu enkele maanden, in het begin leek er sprake van een verbetering, maar toen begin de jeuk en huiduitslag en ipv verbetering werd het van kwaad tot erger. Van het middel wat ik hiervoor gebruikte, Tamsulosine 0.4 mg en werkt op de prostaat, kreeg ik het gevoel dat het beter kon, dus werd mij het middel Betmiga aangeraden om te geb[lees meer...]ruiken. Ik ben er nu van overtuigd, dat Betmiga minder goed bij mij werkt en ook nog eens vele malen duurder is dan Tamsulosine. Nu werd mij geadviseerd om deze 2 middelen in combinatie te gebruiken. Wij gaan het zien🙏

21-05-2021 | Vrouw | 46
Inname- / gebruiksgemak
Erge droge ogen, ik kon niet meer lezen, en droge mond en neus slijmvlies. Ik ben hiermee gestopt.

21-05-2021 | Vrouw | 46
Inname- / gebruiksgemak
Zeer tevreden over het medicijn. Voor het eerst sinds jaren nachten doorgeslapen. Blaaskrampen zijn gestopt. Enige is een beetje een droge mond, maar lang niet zo erg als bij Vesicare.

20-05-2021 | Vrouw | 61
Inname- / gebruiksgemak
Reden: blaaskramp Bijwerking: Droge mond zeer overheersend, maakt spreken zonder drinken van water, praktisch onmogelijk. Sociaal is dit problematisch. Gevolgen voor gezondheid gebit en tandvlees, worden door tandarts opgemerkt.

Tolterodine

13-05-2021 | Man | 69
tolterodine
Urineverlies
Inname- / gebruiksgemak
Frequente sterke andrang op te plassen met licht urine verlies

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (5953)
Anticonceptie - overig (4339)
Cholesterol (3171)
Depressie - antidepressiva overig (2985)
Epilepsie (2779)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2741)
Pijn - morfine-achtigen (2452)
ADHD - psychostimulantia (2424)
Verslavingsziekten (2210)
Pijn (2192)
Bloeddruk - betablokkers (1862)
Maagzuur - protonpompremmers (1709)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1638)
Anticonceptie - eenfase (1531)
Angststoornissen (1492)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1491)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1370)
Antibiotica - urineweginfectie (1186)
Depressie - antidepressiva TCA (1186)
Allergie (1165)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.