Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Refusal

27
meningen

Refusal

disulfiram

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
3

Refusal

10-03-2018 | Man | 57
disulfiram (250mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb het gevoel dat ik de hele dag kan slapen en last van hoofdpijn
2

Refusal

06-01-2018 | Vrouw | 37
disulfiram (250mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In deze eerste week werkt het middel wel tegen voorkoming van Alchol gebruik. Denk er niet eens aan nu. Echter dus wissel werking met andere medicatie of mischien allergish voor iets. In ieder geval weer terug voor advies.(mijn klachten bijwerkingen zijn dus niet over refusal met alcohol) Refusal doet zn werk gewoon tegen alcohol. Maar dus enor veel reactie met mn lichaam[lees meer...] en geest. Ook weer angstig schrik achtig. en beetje hoe noem je dat waan.. Alsof je een drugs hebt gehad.
5

Refusal

10-11-2017 | Vrouw | 40
disulfiram (250mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Refusal is voor mij het ei van Columbus. Ik was zo’n ‘gezelligheidsdrinker’ die graag een wijntje meedronk. Al jaren vrijwel dagelijks een glaasje teveel, in het weekend veelste veel. De wens om te minderen bestond al tijden maar lukte niet. Ik heb me aangemeld voor een tienwekenprogramma bij de verslavingszorg. Via hen kwam ik in aanraking met Refusal. De gesprekken gave[lees meer...]n inzicht, de refusal gaf steun. Ongelooflijk hoeveel kracht er van dat middel uitgaat. Dagelijks neem ik 125 Mg (breek de pil doormidden) maar 10 Mg zou ook al voldoende voor me zijn. De angst (dat is de kracht) zit zo ingebakken dat ik gewoon niet meer drink. En dat heeft mijn leven op breed gebied mooier gemaakt. Tegenwoordig krijg ik de pillen via de huisarts.
5

Refusal

07-02-2017 | Vrouw | 21
disulfiram (250mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Werkt heel goed als stok achter de deur om niet te gaan drinken. Ben inmiddels meer dan 8 maanden nuchter. In het begin wel 2x een uitglijder gehad nadat ik (bewust) gestopt was met het nemen van Refusal. Toen ook ervaren wat voor effect het heeft als je gaat drinken als het spul nog in je bloed zit. Absoluut geen pretje. Heftige hartkloppingen, rode vlekken over je h[lees meer...]ele lichaam, je krijgt het heel warm en je hoofd gaat bonken. Daarna ijskoud en rillen. Zo 3 uur op bed gelegen voordat het wegtrok. Toen ik in de spiegel keek schrok ik me dood, zag er uit als een lijk. Dit was 3 dagen nadat ik gestopt was met Refusal en na het drinken van 2 glazen. Niet doen dus! Verder weinig bijwerkingen als ik er gewoon niet bij dronk. In het begin diarree maar ging weg na een tijdje. Ben er erg tevreden mee.
5

Refusal

22-02-2016 | Man | 48
disulfiram (250mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De refusal is voorgeschreven door Psychiater, nadat ik een logboek drankgebruik had bijgehouden. De refusal geeft mij de stok achter de deur dat ik niet drink. Vind het wel jammer dat ook sociaal drinken er voor mij niet in zit. Ik kan er mee spelen, maar ik merk als ik Refusal niet inneem, ik snel in de verleiding kom om weer (te veel) te drinken. Het wordt al snel dageli[lees meer...]jks en ook als ik alleen ben. Met Refusal is dit niet mogelijk. De bijwerkingen zijn acceptabel, maar in het begin even vervelend. Ik heb voorkeur om dagelijks het medicijn in te nemen ipv 2 maal per week een hogere dosis ivm darmklachten (diarree).
5

Refusal

05-10-2015 | Man | 47
disulfiram (250mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nadat ik zelfstandig geprobeerd heb niet te drinken heeft de Psychiater mij Refusal voorgeschreven. Dit geeft een wilskracht zodat ik niet meer drink. Dit is een succes. De afgelopen maand heb ik Refusal niet concequent ingenomen, echter vlg psychiater kan dosering ook omlaag als je al een tijdje slikt. Ik had welregelmatig last van buikkrampen en diarree. Hierdoor be[lees meer...]n ik een week geleden gestopt met Refusal. Omdat er toch een onrust in mijn hoofd ontstond wanneer en hoeveel ik kan gaan drinken heb ik vandaag weer 2 tabletten genomen. Nu zit ik opnieuw met een vervelende bijwerking, Diarree.
5

Refusal

12-08-2015 | Man | 29
disulfiram (250mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo allemaal, Ik gebruik nu al bijna een jaar Refusal en ik ben er erg content mee. Helaas wel een terugval gehad afgelopen winter na een stop, en in juni weer begonnen. Nu gaat het weer steeds beter omdat ik weer wat meer dingen onderneem en meer om handen heb waardoor ik minder vaak alleen zit (mijn zwakte is alleen drinken). Ik heb alleen in het begin enkele bijwer[lees meer...]king gehad in de vorm van vermoedheid en darmklachten maar dat is nu over. Ik heb nog en leerzame anekdote: Deze zomer werk ik bij een schoonmaakbedrijf, en ik gebruik voor de ramen een glasreiniger in een sprayfles. Laatst was ik enige uren binnen flink aan het zemen, en ik merkte dat ik mezelf steeds duffer en misselijke begon te voelen. Toen viel het kwartje, ik had ruim 2 uur in een nevel van alcohol gestaan want de glasreiniger was op alcoholbasis. Ik thuis een detergentenblad opgezocht, ja hoor bingo: alcohol/ isopropyl alcohol als derde hoofdbestanddeel. Vorig jaar gebeurde dit niet omdat ik een glasreiniger op ammoniabasis had. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
1

Refusal

29-07-2015 | Man | 48
disulfiram (400mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De bijwerkingen zijn super irri... ik ben verward en sloom en moe, wil de hele dag slapen, maar dat lukt dus niet. Ook snachts niet. Ik ben er nu mee gestop en ik loop te zweten als een otter. Ik wil proberen sociaal te drinken maar hoe groot is het risico dat ik er doodziek van wordt, je hoort de gekste verhalen. ik ben 6 dagen geleden gestopt met refusal. gr Six
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1130) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.