Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

24
meningen

Refusal

disulfiram

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
5

Refusal

07-02-2017 | Vrouw | 21
disulfiram (250mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Werkt heel goed als stok achter de deur om niet te gaan drinken. Ben inmiddels meer dan 8 maanden nuchter. In het begin wel 2x een uitglijder gehad nadat ik (bewust) gestopt was met het nemen van Refusal. Toen ook ervaren wat voor effect het heeft als je gaat drinken als het spul nog in je bloed zit. Absoluut geen pretje. Heftige hartkloppingen, rode vlekken over je h[lees meer...]ele lichaam, je krijgt het heel warm en je hoofd gaat bonken. Daarna ijskoud en rillen. Zo 3 uur op bed gelegen voordat het wegtrok. Toen ik in de spiegel keek schrok ik me dood, zag er uit als een lijk. Dit was 3 dagen nadat ik gestopt was met Refusal en na het drinken van 2 glazen. Niet doen dus! Verder weinig bijwerkingen als ik er gewoon niet bij dronk. In het begin diarree maar ging weg na een tijdje. Ben er erg tevreden mee.
5

Refusal

22-02-2016 | Man | 48
disulfiram (250mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
De refusal is voorgeschreven door Psychiater, nadat ik een logboek drankgebruik had bijgehouden. De refusal geeft mij de stok achter de deur dat ik niet drink. Vind het wel jammer dat ook sociaal drinken er voor mij niet in zit. Ik kan er mee spelen, maar ik merk als ik Refusal niet inneem, ik snel in de verleiding kom om weer (te veel) te drinken. Het wordt al snel dageli[lees meer...]jks en ook als ik alleen ben. Met Refusal is dit niet mogelijk. De bijwerkingen zijn acceptabel, maar in het begin even vervelend. Ik heb voorkeur om dagelijks het medicijn in te nemen ipv 2 maal per week een hogere dosis ivm darmklachten (diarree).
5

Refusal

05-10-2015 | Man | 47
disulfiram (250mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Nadat ik zelfstandig geprobeerd heb niet te drinken heeft de Psychiater mij Refusal voorgeschreven. Dit geeft een wilskracht zodat ik niet meer drink. Dit is een succes. De afgelopen maand heb ik Refusal niet concequent ingenomen, echter vlg psychiater kan dosering ook omlaag als je al een tijdje slikt. Ik had welregelmatig last van buikkrampen en diarree. Hierdoor be[lees meer...]n ik een week geleden gestopt met Refusal. Omdat er toch een onrust in mijn hoofd ontstond wanneer en hoeveel ik kan gaan drinken heb ik vandaag weer 2 tabletten genomen. Nu zit ik opnieuw met een vervelende bijwerking, Diarree.
5

Refusal

12-08-2015 | Man | 29
disulfiram (250mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hallo allemaal, Ik gebruik nu al bijna een jaar Refusal en ik ben er erg content mee. Helaas wel een terugval gehad afgelopen winter na een stop, en in juni weer begonnen. Nu gaat het weer steeds beter omdat ik weer wat meer dingen onderneem en meer om handen heb waardoor ik minder vaak alleen zit (mijn zwakte is alleen drinken). Ik heb alleen in het begin enkele bijwer[lees meer...]king gehad in de vorm van vermoedheid en darmklachten maar dat is nu over. Ik heb nog en leerzame anekdote: Deze zomer werk ik bij een schoonmaakbedrijf, en ik gebruik voor de ramen een glasreiniger in een sprayfles. Laatst was ik enige uren binnen flink aan het zemen, en ik merkte dat ik mezelf steeds duffer en misselijke begon te voelen. Toen viel het kwartje, ik had ruim 2 uur in een nevel van alcohol gestaan want de glasreiniger was op alcoholbasis. Ik thuis een detergentenblad opgezocht, ja hoor bingo: alcohol/ isopropyl alcohol als derde hoofdbestanddeel. Vorig jaar gebeurde dit niet omdat ik een glasreiniger op ammoniabasis had. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
1

Refusal

29-07-2015 | Man | 48
disulfiram (400mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
De bijwerkingen zijn super irri... ik ben verward en sloom en moe, wil de hele dag slapen, maar dat lukt dus niet. Ook snachts niet. Ik ben er nu mee gestop en ik loop te zweten als een otter. Ik wil proberen sociaal te drinken maar hoe groot is het risico dat ik er doodziek van wordt, je hoort de gekste verhalen. ik ben 6 dagen geleden gestopt met refusal. gr Six
3

Refusal

27-03-2015 | Man | 50
disulfiram (250mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Aanvankelijk zeer tevreden. Logisch want het schept rust. Je weet dat je naar het ziekenhuis kunt als je wel drinkt. Maar na drie maanden begonnen de nadelen; 's ochtends zes uur wakker, 's avonds in slaap vallen voor 22.00, smerige smaak in je mond (het is ook gif), slechte nagels (breken af), futloos uitvallend haar, niet meer op te wegen tegen het effect van niet mogen [lees meer...]drinken. Bij het stoppen had ik last van afkickverschijnselen; hoofdpijn, irritatie, slapeloosheid. Conclusie voor mij; Prima als je echt een begin wilt maken maar het is geen supermiddel.
1

Refusal

16-11-2014 | Man | 32
disulfiram
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik wil mensen waarschuwen voor dit vreselijke medicijn. Voordat de bijwerkingen begonnen ervaarde ik een geestelijke rust dat ik niet kon drinken. Nu zonder refusal probeer ik net zo te denken, dat is de beeste manier hoe je er geestelijk in moet staan. Ik heb het 2 weken gebruikt , 250 mg 1 per dag en op dag 10 toen mijn lichaam "gevuld" was ermee zodat je dus maxim[lees meer...]aal ziek word met drank begonnen de bijwerkingen. Darmpijn, Chemische vieze smaak in de mond, Apatisch, vermoeider, depri. Nu een week later zonder refusal heb ik nog een vieze smaak in m,n mond en m,n darmen zijn nog niet zoals het was. Ik ben als de dood voor dit spul geworden Ik heb ook genoeg chemische harddrugs gebruikt en dit komt in de buurt van xtc hoe slecht voor m,n gevoel. Het is neurotoxisch en een ramp voor je lever. Zelfs vroeger na een weekend met volop harddrugs niet na een week nog klachten die ik hier van wel heb. Kan je naar gaan hoe slecht dit voor je lichaam is ! Ik raad het het ten zeerste af om te gebruiken, mocht je het toch willen gebruiken omdat je echt te vast zit in je verslaving maak dan een beginnetje van 3 weken en stop ermee neem het in met melk sóchtends niet met water. Gebruik nu baclofen en dat ondersteund omdat het GABA verhoogt netzoals alcohol doet tijdens de roes. Dat is vele malen minder slecht voor je lijf, een aanrader wat mij betreft.
5

Refusal

21-11-2013 | Vrouw | 41
disulfiram (400mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Via de psychiater, die schreef eerst Antabus voor, later op 2 januari 2012 zijn we overgestapt naar Refulsal. Het werkt voor mij heel goed, heb geen zin in Alcohol, dit medicijn is zowel voor mij geestelijk en voor mijn verslaving zeer goed.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2267) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1206) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1186) - Cholesterol
Champix (1144) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (976) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (874) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (872) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (868) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (771) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (740) - Epilepsie
Metoprolol (720) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (650) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (598) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (596) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (589) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (588) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (573) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (545) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Furabid (545) - Antibiotica - urineweginfectie
Wellbutrin XR (539) - Verslavingsziekten
Lexapro (501) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (498) - Anticonceptie - overig
Concerta (470) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (452) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (434) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (416) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (415) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (409) - Pijn
Crestor (399) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.