Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Zyban

78
meningen

Zyban

bupropion

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Stoppen met roken (65 meningen)
Depressie (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1

Zyban

24-10-2011 | Vrouw | 38
bupropion
Roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het medicijn Zyban deed niets bij mij.
5

Zyban

05-10-2011 | Vrouw | 34
bupropion
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In maart 2009 begonnen met innemen van deze medicijn, na 10 dagen was ik gestopt met roken en sindsdien niet meer gerookt. Werkte bij mij zeer goed.
1

Zyban

25-07-2011 | Vrouw | 43
bupropion
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zyban heb ik gebruikt om te stoppen met roken. Het roken kon ik heel makkelijk laten door Zyban, maar ik werd er giga depressief van. Zo erg dat mijn man en kinderen me gesmeekt hebben om er mee te stoppen en een pakje sigaretten te kopen. Ik heb nu Champix gebruikt, heb geen bijwerkingen gehad en na een gebruik van 10 weken hoop ik de laatste tablet het komende weekend [lees meer...]te slikken om dan voorgoed van de sigaretten af te blijven.
5

Zyban

02-03-2011 | Man | 42
bupropion
Stoppen met Roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
8 jaar geleden ben ik ook al eens gestopt met behulp van Zyban. Ik heb toen ruim 2 jaar niet gerookt, en het ging me heel goed af. Totdat ik op een avond net iets teveel had gedronken en het net iets te gezellig was, en ik een sigaretje opstak. Wat maakt die ene nou uit, nietwaar? Mis, rook inmiddels al weer 6 jaar en ben nu weer met Zyban begonnen. Enkele keren geprobeer[lees meer...]d zonder, maar dat lukte dus echt niet. Nu wel. Ik vindt het een geweldige uitvinding! Nu maar hopen dat ik nooit meer een stomme fout maak.
5

Zyban

03-11-2010 | Vrouw
bupropion
Rookverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het stoppen lukte perfect met ondersteuning van Zyban. Alleen moest ik wat langer doorslikken en afbouwen. Alleen werkte apotheek niet mee. Huisarts schreef nog 15 tabl voor i.v.m. afbouwen en beter voor de gezondheid, maar van de apotheek moest ik 30 tabl. afnemen. Worstel nu door zonder die 15 tabl. Lukt wel, maar veel moeilijker
1

Zyban

16-10-2010 | Vrouw
bupropion
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Doodeng dit middel, dit was mijn 8e dag en ik moest dus sinds gisteren 2x Zijban slikken. Hallucinaties, hoofdpijn, slecht slapen, hartkloppingen. Ik begrijp niet dat dit voorgeschreven mag worden. Het was doodeng, ik dacht dat ik een TIA of hersenbloeding had, de hallucinaties hebben uren aangehouden. Dit gebruik ik nooit meer!
5

Zyban

19-09-2010 | Man
bupropion
Copd
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben in 2000 met behulp van Zyban gestopt met roken. Anders zou ik al lang niet meer geleefd hebben. Het heeft mij totaal geen moeite gekost. Terwijl ik toch, als Amsterdams straatschoffie begonnen, veertig jaar gerookt heb. En zóveel, dat men aan de rookwolken al kon zien wie er aan kwam. Sigaren, pijp, shag, sigaretten, maakt niet uit je kon het zo gek niet bedenken of i[lees meer...]k rookte het. Bij het stoppen werd ik begeleid door de leverancier, mijn huisarts én mijn werkgever en toen het gelukt was kreeg ik zowaar van de fabrikant een certificaat, een officiele oorkonde dat ik vanaf dat moment roker-af was! En nu begrijp ik nog steeds niet waarom ik ooit gerookt heb, ik heb er nooit meer naar getaald!!!!
5

Zyban

21-04-2010 | Vrouw
bupropion
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb het in oktober 2006 gebruikt om te stoppen met roken en nu ben ik er nog steeds vanaf! Afgezien van een droge mond en slapeloosheid heb ik geen nare bijwerkingen ervaren. Ik slikte één tablet in de ochtend, maar dat was vanwege de slapeloosheid. ik vind het een aanrader
4

Zyban

14-04-2010 | Vrouw
bupropion
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Zyban

09-04-2010 | Man
bupropion
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zyban heeft mijn leven enorm veranderd en dan ten neagtieve, Zyban is een volgens mij gewoon een antidepressivum maar waar later uit bleek dat de bijwerking van het medicijn zou kunnen helpen bij het stoppen met roken. Al na de eerste inname had ik hallucinaties en psychoses wat zich uitten in zelfmoordneigingen maar wat ik eerst niet kon herleiden tot Zyban. Ik kon mij ge[lees meer...]woonweg niet voorstellen dat het van een middel voor stoppen et roken zou kunnen komen. na 5 dagen ben ik gestopt maar het leed was al geschied. Ik heb 4 jaar ( en soms nog ) gelopen bij psycholoog en anderen met somberheid en depressie en nog meer terwijlk ik vol levensvreugde zat voor het gebruik ervan. De huisarts wuifde mijn gevoelens weg! De beleving van het leven van voor het gebruik is nog altijd niet terug. Ik noen mezelf maar 'collateral damage' maar Zyban brak mijn defensiemechanisme en relativeringsvermogen af. STIVORO adviseert het middel ook en dit zijn dan ook allemaal beangstigende tekenen dat we doorslaan in het een en ander. Het zal zo moeten zijn!
1

Zyban

30-12-2009 | Man
bupropion
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
was zeer goed om ye stoppen met roken, alleen kreeg ik als bijwerking hallicunaties en ander enge angstbeelden, uiteindelijk was mij dit allemaal niet meer waard. Zeer zeker toen ik op de televisie hoorde dat dit middel zelfs tot diverse zelfmoordpogingen bij mensen had geleid. Conclusie: je kan het altijd proberen, maar pas op
4

Zyban

16-12-2009 | Man
bupropion
Ontwenning roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Zyban

25-11-2009 | Vrouw
bupropion
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben nu sinds 6 november gestopt met roken,de zyban werkt echt.De eerste week met 1 pilletje per dag had ik er niet zo vertrouwen in,moest gewoon door gaan met roken en voor mijn gevoel had ik juist nog meer zin in een peukje.Na de 10de dag 2 pilletjes per dag en het gaat echt super goed,geen behoefte aan de sigaret en denk dat dit me er echt vanaf gaat helpen,je moet natuu[lees meer...]rlijk wel zelf echt willen en doorzetten,maar zyban helpt echt.Ik heb weinig last van bijwerkingen,alleen slaap ik lichter en wordt regelmatig wakker,begint nu wel beter te gaan.In vergelijking met stoppen met roken en geen hulpmiddel gebruiken is dit echt peanuts.Ik zou het iedereen aanraden die wil stoppen en een extra ondersteuning nodig heeft.
1

Zyban

05-08-2009 | Vrouw
bupropion
Roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
heb van te voren gevraagd of er anti-depressiva in zit, de huisarts beweerde van niet, ik heb het 9 dagen gebruikt en vond sigaretten niet meer lekker, ben dus gestopt met roken, wel effectief, maar toen begon de ellende, zwaar depressief, dit soort gevoelens had ik nog nooit gehad, of begrepen, ben vreselijk geschrokken hiervan heeft bijna 1 jaar geduurd.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.