Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Naltrexon

55
meningen

Naltrexon

naltrexon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
Misselijkheid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Alcoholverslaving (19 meningen)
Drugsverslaving (6 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1

Naltrexon

09-04-2024 | Vrouw | 69
naltrexon (50mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

Misselijkheid

heb naltrexon gebruikt, maar dat was bij mij niet effectief Gebruik nu een half jaar antabus 200 mg per dag, drink geen druppel meer
5

Naltrexon

02-04-2024 | Vrouw | 45
naltrexon (4,5)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In de tv uitzending Bad Skin Clinics van 1/4 op TLC wordt een dame behandeld met LDN (Low Doses Naltrexon) die een ernstige huidafwijking heeft. Ze is al overal geweest en is ten einde raad omdat het een erg pijnlijke aandoening is die haar erg beperkt. Na enkele maanden is haar aandoening rustig en kan ze weer verder met haar leven. Hoe mooi is dit? Ik gebruik zelf LD[lees meer...]N vanwege diverse auto immuun ziekten (heb hier ook een review over achtergelaten ) en wil graag dat LDN wat meer bekend wordt omdat het heel breed kan worden ingezet, zoals nu weer blijkt. In Nederland wordt het nu heel langzaam iets bekender, maar de meeste reguliere artsen die niet verder kijken dan hun neus lang is kennen de lage dosering van Naltrexon helaas nog niet… Hoop dat hier snel verandering in komt!
4

Naltrexon

06-03-2024 | Vrouw | 41
naltrexon (4mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik nu 4mg LDN (Low dose Naltrexon). ( heb ik opgebouwd) Ik neem het voor het slapen, maar merk geen verbetering van de slaap. Ik vraag mij af of er mensen ervaring hebben om het overdag in te nemen, omdat ze er juist wakkerder van worden. Dus dat het juist zorgt dat je er actiever van wordt i.p.v. in slaap valt. Ik ervaar geen bijwerkingen, weet de effectiviteit no[lees meer...]g niet, verder tevreden
5

Naltrexon

31-12-2023 | Vrouw | 54
naltrexon (2,5)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn heb ik na enig aandringen voorgeschreven gekregen door mijn revalidatie arts en ik ben hem hiervoor bijzonder dankbaar zeker omdat de reguliere geneeskunde over het algemeen niet erg enthousiast lijkt te zijn om dit geneesmiddel voor te schrijven voor chronische pijnpatienten. Na een aantal maanden voorzichtig opbouwen met de dosering merkt ik na wat onschuldi[lees meer...]ge bijwerkingen ( zoals levendige onrustige dromen, misselijkheid en duizeligheid) dat dit medicijn een enorm positief effect had op het hanteerbaar maken van mijn pijnklachten. Met name mijn extreme spierpijn nam geleidelijk af maar ook mijn prikkelbare darm werd rustiger en niet onbelangrijk mijn energieniveau nam aanzienlijk toe! Dit middel heeft voor mij in ieder geval mijn aandoening veel dragelijker gemaakt en ik vind het daarom ook zo onbegrijpelijk dat zorgverzekeraars dit middel niet willen vergoeden terwijl alternatieven medicatie ( Tramadol, Dicofenax en Naproxen) wel volledig worden vergoed.
5

Naltrexon

07-12-2023 | Vrouw | 57
naltrexon (4.5mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kwam LDN op het spoor via internet. Gelukkig schrijft mijn huisarts het me voor. Na ongeveer 6 weken verdween mijn hetsenmist en kreeg ik langzaam meet energie. Heel veel symptomen van Long covid werden minder ( hyperventilatie, oorsuizen, onregelmatige hartslag, slappe benen, somberheid). Alleen als ik teveel doe krijg ik bepaalde symptomen weer terug. De crash of P.E.[lees meer...]M krijg ik dan wel maar is de volgende dag al weg!! Eerder lag ik dan een paar dagen in bed. Ik ben heel langzaam gaan opbouwen en startte met 0.25 mg. Pet week een druppel van 0.25 erbij. Enige bijwerking die ik had was hoofdpijn eerste dag en levendige dromen. Eetlust is wat minder eerste deel van de dag. Ik slaap als een baby terwijl ik al anderhalf jaar heel slecht sliep a.g.v. long covid. Ik voel me sterker en vind het onbegrijpelijk dat dit niet aan alle LC patiënten wordt gegeven!!
5

Naltrexon

01-07-2023 | Vrouw | 64
naltrexon (3mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik sinds 12 jaar een Lage Dosis Naltrexon, slechts 3 mgr. Voorheen vele opvlammingen gehad van de ziekte van Crohn en meerdere operaties, ook met tijdelijk stoma. Toen ik startte met LDN kreeg ik de eerste maanden veel meer energie en trok de mist weg in mijn hoofd, in hetzelfde jaar verdwenen de opvlammingen. Recent onderzoek middels een scopie in de d[lees meer...]unne darm wees wederom uit dat er maar 1 cm2 nog te zien iwas van de Crohn. Onderzoek wees uit dat het voor mij nodig was gluten-,melkeiwit-, soja-vrij en spinazie vrij te eten. Dit geldt niet voor iedereen die LDN gebruikt. Ik ben er enorm goed mee geholpen!
5

Naltrexon

08-05-2023 | Vrouw | 59
naltrexon (1)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 2 maanden gebruik ik LDN (low dose Naltrexone). Ik zit nog in de opbouwfase (inmiddels op iets meer dan 1,5 mg), maar na al een paar dagen kon ik weer slapen nadat ik absoluut niet meer kon slapen, al zeker een half jaar. Ik was dan ook ten einde raad. Ik heb zeker 15 jaar slaapmiddelen gebruikt, maar op een gegeven moment werkte die niet meer. Ben via via op het sp[lees meer...]oor van LDN gekomen. Heb het voorgeschreven gekregen via Vrouw en Klinieken uit Lelystad. integraal (huis)arts. Ze schrijven ook Magnesium met Glysine voor en ik neem het middel voor het naar bed gaan. Sinds ik het middel neem heb ik ook minder pijn en zie ik het leven weer zitten! Ik was echt wanhopig, maar dit middel heeft me mijn leven weer teruggegeven doordat ik weer slaap en minder pijn heb! Ben erg dankbaar en wil iedereen adviseren, probeer het. Het heeft zo weinig tot geen bijwerkingen (bij mij wat duizeligheid in het begin en heftige dromen) dat iedereen kan kijken of het wat brengt. Als je gaat surfen op internet kom je zoveel ziektes tegen waartegen het werkt (MS, Insomnia, Parkinson, ME, fibromyalgie, colitis ulcerosa en nog veel meer autoimmuunziektes en aandoeningen aan het zenuwstelsel , en soms zelfs stopt het kanker…), dat je bijna zou willen dat ze het door het kraanwater zouden doen…
3

Naltrexon

11-01-2023 | Vrouw | 36
naltrexon
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wij zijn al heel lang op zoek naar dit medicijn ivm een alcoholverslaving van oemand binnen onze familie. Het is werkelijk nergens te verkrijgen en via internet lijkt het riskant. Bovendien vertrouwen we dat niet zo. Er is tot dusver geen arts die dit voor zou willen schrijven. We zoeken naar Naltrexone en iet naar een medicijn met een andere benaming zoals Disrulfam of[lees meer...] iets dergelijks. Ik zou het erg op prijs stellen als u ons een arts die dit wel voorschrijft zou kunnen doorgeven. Ik denk dat de farmaceut4indrustrie hier het probleem is omdat huisartsen er geen contracten mee hebben afgesloten. Fijn dat u dit hier op dit forum deelt! Dank u wel.
3

Naltrexon

07-04-2022 | Man | 38
naltrexon (50mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben nu vandaag net begonnen met dit medicijn. Kan dus de werking nog niet echt zeggen... wel dat ik door jaren gepest te zijn geweest (mede) verslaafd ben geraakt... en dan ook bijna aan alles wat los en vast zit. Roken, gokken, speed, coke en xtc en als laatste alcohol. Ben nu GELUKKIG van het gokken en de harddrugs af. Behalve dat alcohol ook gewoon een harddrugs is?! Du[lees meer...]s de tijd zal het leren. Had een goed stel hersens en vele kwaliteiten... allemaal verk...
4

Naltrexon

23-09-2021 | Man | 35
naltrexon (3mg)
Fibromyalgie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na allerhande medicijnen geprobeerd te hebben en na weigering van mijn reguliere dokters, toch iemand gevonden in België die het wou voorschrijven. Ik ben begonnen met 0.5mg en tweewekelijks opgehoogd. Momenteel zit ik op 3mg maar ik denk dat het zal verhoogd worden tot 4.5mg. In het begin had ik voorlopig veel winst, maar nu is het even afgevlakt. We geven het de tijd. Sl[lees meer...]apen lukt beter, ik kan weer redelijk normaal opstaan, iets meer energie en mijn aangezichtspijn is zo goed als verdwenen. Voor de vermoeidheid werkt het licht, maar voor de spierpijn nog niet echt. Naarmate de ophoging vordert, krijg ik meer onrust in mijn lichaam en ben ik nerveuzer. We hopen op beterschap.
3

Naltrexon

12-09-2021 | Vrouw | 49
naltrexon (3mg)
MS (multiple sclerose)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben sinds een week gestart met 3 mg naltroxen capsule tijdens een schub van ms. De klachten zijn wel iets erger geworden, maar dat schijnt erbij te horen in het begin. Ik denk dat 3mg ook teveel is om mee te beginnen. Ik ga contact opnemen met mijn arts om een lagere dosering te vragen.
5

Naltrexon

21-05-2021 | Vrouw | 64
naltrexon (3mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door de LDN heb ik veel minder last van aangezichtspijn agv MS. Omdat ik het zelf moet betalen, koop ik het bij een digitale apotheek. Ik betaal 30 euro per maand voor 1 pil per dag. Als ik ''s avonds een paar glazen wijn heb gedronken, word ik de volgende ochtend drijfnat wakker.
4

Naltrexon

22-04-2021 | Man | 41
naltrexon (1,5mg)
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik LDN om voedselintoleranties te verminderen. Daarbij merkte ik dat na een week of vier mijn hooikoortsklachten verdwenen. Dit na 25+ jaar hevige klachten van maart tot en met september. Een absoluut fijne bijwerking. Het middel geeft geen bijwerkingen, behalve slaapproblemen als ik ze in de avond inneem. Bij inname in de ochtend zijn deze bijwerkingen er niet.
5

Naltrexon

31-03-2021 | Man | 37
naltrexon (50mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben 3 jaar ernstig verslaafd aan opiaten geweest zoals Oxycodon en Fentanyl.. van eerstgenoemde slikte ik gemiddeld wel 8 pillen per dag. Daarnaast gebruikte ik ook veel Benzodiazepinen zoals Oxazepam en Lorazepam. Ik ben opgenomen geweest in een afkick-kliniek om van deze 'medicatie' verslaving af te komen. In de kliniek werd voor mij Naltrexon 50 mg voorgeschreven. Ee[lees meer...]rst een halve tablet per dag en toen een hele tablet. De eerste weken had ik met bijwerkingen vooral last van overmatig zweten onder mn oksels. Dit had ik voorheen nooit. Nu is dat wel veel minder gelukkig. Verder heb ik geen last van bijwerkingen gehad. Naltrexon heeft mij geweldig geholpen om van mijn opiaten verslaving af te komen. Sinds ik met Naltrexon ben begonnen (jaar geleden) heb ik geen opiaat of ander 'verdovend' medicijn meer aangeraakt. Daarnaast kon ik ook stoppen met het drinken van alcohol al deed ik dat al niet veel. Heb totaal geen behoefte meer aan opiaten, benzo's of alcohol. Naltrexon laat je in mijn ogen anders naar deze middelen kijken.. alsof je er nooit verslaafd aan bent geweest... je brein wordt bij wijze gereset heb ik het idee. Ik neem nog dagelijks Naltrexon in maar ipv in de ochtend nu savonds omdat ik het in de ochtend wel eens vergat. Ik kan iedereen die kampt met een opiatenverslaving Naltrexon zeer zeker aanraden.
4

Naltrexon

18-11-2020 | Vrouw | 46
naltrexon (50mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem op dit moment 25 mg per dag (halve tablet). Bedoeling is dat ik volgende week hele dosis ga nemen, maar op dit moment is het al erg effectief. Ik heb nog wel af en toe trek in alcohol, maar na 5 seconden is dat gevoel weg. Voorheen ging dat niet weg totdat ik had gedronken. Dus het werkt uitstekend. Ik voel me alleen al vanaf het begin 'stoned'. Ik neem het table[lees meer...]t in de ochtend om 8 uur in en dan ben ik van 12-15 uur niet veel waard. Het gaat nu na een paar dagen wel beter dan de eerste dagen, maar hopelijk trekt het nog verder bij. Want dit is niet zo tof. Maar misschien is het een idee om het 's middags of 's avonds te nemen, zodat dat zware gevoel pas komt als ik in bed lig.
2

Naltrexon

25-10-2020 | Vrouw | 57
naltrexon (50mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al snel na inname vd 1e pil voelde ik me echt ziek ruim 5 uur lang. Daarna zakte alles gelukkig. 3 weken lang had ik geen behoefte meer aan alcohol. De zucht was écht weg. Helaas... ik kan niet goed omgaan met narigheid uit het verleden. Dit werd dus na 3 weken niets drinken weer een glaasje nemen. De eerste tijd merkte ik dat naltrexon ervoor zorgde dat ik minder kon dri[lees meer...]nken met hetzelfde effect, nl verdoving... Helaas, mijn lichaam wende ook aan dit middel. Nu een paar weken gestopt ermee, maar aankomende week een nieuwe poging doen met hopelijk langere tijd geen behoefte aan alcohol. Anders ga ik desulfiram proberen.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.