Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Medikinet

31
meningen

Medikinet

methylfenidaat

geef je mening
Bij  ADDX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

ADHD (70 meningen)
Autisme (5 meningen)
PDD-NOS (4 meningen)
Concentratieproblemen (3 meningen)
Syndroom van Asperger (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Concerta (484 meningen)
Dexamfetamine (430 meningen)
Methylfenidaat (406 meningen)
Ritalin (406 meningen)
Amfexa (210 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Medikinet

Bojan Nikolik (30-12-2014)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

12
4

Medikinet

10-10-2016 | Vrouw | 17
methylfenidaat (50mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik weet sinds een jaar dat ik ADD en ADHD heb, en gebruik sindsdien ook medicijnen hiervoor. Ik gebruik ze niet dagelijks, alleen als ik me echt moet kunnen concentreren voor school.
4

Medikinet

28-07-2016 | Vrouw | 26
methylfenidaat (10mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Medikinet werkte bij mij de eerste 2 weken goed. 10 mg per dag 1 capsule 's morgens. Na de 2 weken helaas geen effect... Eerste 8 dagen heel last gehad van bijwerkingen, diarree, 8 dagen niet gegeten, slapen ging goed. Verder werkte het perfect, maar helaas erg kort... Na 3 weken heb ik tijdens de medikinet ritalin (methylfenidaat) gebruikt, omdat ik 's morgens erg ne[lees meer...]rveus was als de medikinet begon te werken. Helaas kreeg ik na een paar dagen last van korte psychoses.... hiermee meteen gestopt en overgestapt naar concerta 36 mg.... Deze deed 5 dagen goed zijn werk, maar ook daarna geen effect meer. Nu gebruik ik sinds 22 juli Amfexa 2x 5 mg per dag. Eerste 3 dagen gingen top! Nu merk ik dat het alweer minder wordt...
4

Medikinet

02-06-2016 | Man | 8
methylfenidaat (20mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Medikinet

22-01-2016 | Vrouw | 33
methylfenidaat (30mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn heeft mijn leven veranderd (positief!). Pas op mn 32e de diagnose ADD gekregen en een jaar later gestart met deze medicatie. Lichte bijwerkingen gehad; de eerste week wat hoofdpijn en 1 dag zo licht in mn hoofd dat ik er misselijk van werd. Maar daarna eigenlijk niet meer. Ik merk dat wel een beetje zodra de pil uitwerkt, dan word ik wat trillerig en onrustig [lees meer...](=logisch). Maar sinds ik het slik ben ik veel kalmer, tevreden, happy, gefocused. Ik krijg dingen gedaan, kan echt klusjes achter elkaar afstrepen. Geen chaos meer in mijn hoofd. Ben er op mijn werk veel meer bij, tijdens vergaderingen ook duidelijk meer inbreng. Ik slik het om 7 uur en als het moet om half 2 weer, maar bijv weekenddagen soms ook helemaal niet. Gewoon wat nodig is. Feestdagen en visites kom ik fluitend en relaxed door. Wat ik niet had kunnen bereiken als ik dit in mn schooltijd had gehad...... Ik wil nooit meer zonder in ieder geval.
4

Medikinet

15-12-2014 | Man | 34
methylfenidaat (10mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het eerste weekend liep redelijk vlot. Ik heb weinig ervaring momenteel aangezien ik mij pas heb laten testen op ADD. Zoals anderen ook wel zeggen is het een echte duw in de rug voor my. De bijsluiter lezen was voor mij de eerste test die ik deed, dit in combinatie met onze ongelooflijk actieve kinderen van 2 en 4 jaar op de achtergrond. resultaat: Lezen en inpikken op [lees meer...]dolle fratsen van mijn kinderen werd combineerbaar. Consequent handelen. geen chaos meer. Een goed gesprek echt beleven. Afwerken wat je bezig bent... gevolg--> zelfvertrouwen in stijgende lijn. Terug het gevoel hebben iets te betekenen... En wat vooral zalig is: rust in je hoofd en iedereen rond jou plukt er de vruchten van. Bij de pinken blijven is wel de boodschap. Iets impulsiever als ik er niet op let. Ik heb (nog) geen echte bijwerkingen. Meer dorst. Dosis is nog niet optimaal: na 2u15min is het momenteel uitgewerkt.
5

Medikinet

15-10-2013 | Man | 34
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik sinds kort medikinet 10 mg tabletten. Hiervoor nooit iets gebruikt. Mijn hele leven heb ik het idee gehad dat ik 'anders' was dan anderen. En eindelijk na 34 jaar weet ik dat ik ADD heb. Ik heb gemerkt dat ik baat heb bij dit middel. Ik ben uitgeruster als ik uit bed kom. Ik kan me beter focussen op dingen die ik moet doen. En ben veel vrolijker en energieke[lees meer...]r. Normaal kon ik mijn bed niet uit komen en had ik vooral in deze tijd van het jaar een enorme dip. Die dip begon er te komen voordat ik met mijn medicatie van start ging maar is nu helemaal weg. Ik heb het gevoel dat ik meer mezelf ben dan ooit tevoren en voel me gelukkig. Ook tegenslagen kan ik veel beter handelen. En ik ben beter is staat om te handelen op momenten dat dat nodig is. Bijwerkingen heb ik wel, soms ben ik wat licht in mijn hoofd en je moet VEEL drinken. Dat heeft mijn psych tegen me gezegd en dat blijkt ook wel. Rebounds heb ik geen last van, ik word dan alleen moe maar dat is vrij normaal na de lange dagen die ik nu kan maken dankzij dit spul. (ik lig niet meer op de bank te luieren als ik vrij ben). Ik heb meer en vaker honger dan eerst dus met die eetlust werkt het bij mij kennelijk andersom.
2

Medikinet

17-06-2013 | Man | 19
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb altijd al medcijnen geslikt voor m'n ADD. Begonnen met Ritalin op jonge leeftijd, dat werkte redelijk, maar niet lang genoeg. Toen Concerta 36mg, wat een rampenspul. De concentratie was beter maar ik at niets meer en was heel erg down. Daarna Medikinet geprobeerd, maar dit was het ook niet. Ik gebruikte de 30mg met verlengde afgifte (CR). Je wordt er wazig van en de[lees meer...] concentratie is niet geweldig. Tussendoor nog 2 andere varianten geprobeerd maar dit was het ook niet. Ben weer overgestapt op Ritalin, alleen niet op dagelijkse basis maar wanneer ik het echt nodig heb. Mijn advies is bij deze medicijnen; kijk na 3 weken of het werkt en gebruik het alleen als je het echt nodig hebt. Als je genoeg ervaring hebt met verschillende medicijnen en de inwerktijd kun je voor je zelf beslissen of je het nodig hebt of niet.
4

Medikinet

07-02-2013 | Man | 27
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik de medikinet nu bijna een jaar. Mijn opleiding verliep al wat stroever, omdat ik totaal geen overzicht heb en iedere prikkel binnenkrijg. Uiteindelijk ben ik gaan werking, waar ik toch wel heel veel last kreeg van het niet kunnen aan kunnen zetten tot actie, omdat ik steeds weg droom in mijn gedachten. Ik ging fouten maken op mijn werk, en raakte alleen maarmeer[lees meer...] gedemotiveerd. Ik Twijfelde zelfs of mijn HBO opleiding wel de juiste keus was. Jaren lang voelde ik mij al anders dan andere mensen. Het ene moment was ik ontzettend prikkelig en energiek (tot aan zeer agressieve gedachten in mijn hoofd) Bijvoorbeeld zeer geirriteerd raken van kinderen op vrijdag middag in de supermarkt, ik kon hier van binen van ontplfoffen, de gedachten die door mij heen gingen zal ik buiten wegen laten en het andere moment totaal op apegapen, vooral na mentale inspanning. Een hoorcollege is voor mij een straf, daar krijg ik niks van mee, hierdoor heb ik echt veel langer over alles qua school gedaan. Eigenlijk heb ik dit probleem altijd voor mezelf gehouden, tot dat ik mijzelf besefte wel een iets psychisch te kunnen hebben . Bij onderzoek bij de plaatselijke GGZ bleek ik ADD te hebben. Sindsdien gebruik ik de medicatie en heb ik vooral helderheid en rust in mijn hoofd. Waar ik vroeger moest oppassen om niet uit de slof te schieten, denk aan gat in een deur slaan, koppen wanneer ik zoveel woede voelde door de prikkels om mij heen. Voel ik mij nu rustig en kan ik mee rgenieten van sociale contacten, waar ik eerst misschien maar 1/4 van een verhaal mee kreeg lukt het mij nu toch veel beter om ook naar anderen te kunnen luisteren. Aanrakingen komen minder hard binnen, geluiden. Ik ben beter gaan presteren op het werk, waar ik eerst vreesde voor mijn baan, ben ik nu een van de drijvende krachten en blijk ik juist uitermate geschikt in mijn werk!. Ik slik nu in de ochtend 30mg en 6 uur later de 20 mg. Bij mij werkt het medicijn tussen de 5 en 6 uur, maar ik heb een snelle stofwisseling.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1395) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (958) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (593) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (546) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (508) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (439) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.