Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Zoely

5
meningen

Zoely

estradiol / nomegestrol

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (39 meningen)
Overgang (10 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

1
1

Zoely

18-12-2023 | Vrouw | 12
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mij dochter kreeg dit voorgeschreven omdat ze zeer veel klachten had voor en tijdens de menstruatie. Ze is nog vrij jong (12) maar al meer dan een jaar voor en tijdens menstruatiepijn heel veel klanten en daardoor veel ziek thuis. De eerste week had ze hoofdpijn 2 dagen. Toen 2 weken rustig. Eind 3e week 2 dagen heel veel boze buien, gewoon onredelijk boos op alles, erg[lees meer...] chagrijnig, alles wilde ze wel stuk slaan en heel veel verdriet. Toen weer een dag of 5 oké maar de 2e en 3e dag van de stopdagen waren een regelrecht drama. Boos, chagrijnig en veel verdriet om niets. Ze heeft 2 uur liggen huilen op de bank. Deze dus nooit meer.
3

Zoely

13-09-2023 | Vrouw | 29
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Toen ik wegens acute depressie en tig andere mentale klachten mijn implanon (armspiraal) liet verwijderen, werd mij geadviseerd diezelfde dag nog aan de pik te gaan om zwangerschap te voorkomen. Mijn vertrouwen in anticonceptie en mijn al verstoorde hormoonhuishouding, hebben er toe geleid dat ik na grondige research koos voor Zoely. Zelf wist ik niet wat ik precies kon [lees meer...]verwachten en mijn huisarts had ik ook niet bepaald veel aan want mijn mentale klachten werden meteen afgewimpeld als een persoonlijkheidsstoornis - het feit dat ik na 2 maanden gebruik niet één keer heb gebloed en toen ik besloot mijn anticonceptie volledig te staken en ik na een jaar zonder bescherming vrijen nog steeds niet zwanger kon worden of ovuleren, werd compleet genegeerd. Uiteindelijk is er bij mij PCOS gediagnosticeerd, dus het probleem zat er al vóór Zoely, maar ik kreeg geen bloedingen tijdens mijn stopweek en dus ben ik van mening dat Zoely voor mij niet de juiste keuze was. Overigens is het mij wel opgevallen dat mijn libido juist meer normaal en rustiger is geworden sinds ik geen anticonceptie meer gebruik, terwijl ik voorheen een abnormaal hoge seksdrive had, wat ook best wel vervelend was en niet hielp met mijn mentale gezondheid.
1

Zoely

20-07-2022 | Vrouw | 50
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In verband met onregelmatige en heftige menstruatie de Zoely gaan gebruiken. Vanaf de eerste maand begonnen de problemen. Ik heb de Zoely in totaal 9 maanden gebruikt waarvan ik hem de laatste 4 maanden heb doorgeslikt. Het is een hel geweest. Laatste 4 maanden aan 1 stuk door ongesteld geweest. Dit bestond uit zeer zware bloedingen met stolsels. Mijn buik was opgezwollen [lees meer...]en zag eruit of ik 5 maanden zwanger was. 5 kilo aangekomen. Mijn libido weg. Nergens meer zin in. Ik ben op eigen initiatief gestopt. Gynaecoloog wilde dat ik hem minimaal 6 maanden zou doorslikken. Binnen 2 weken waren alle klachten verdwenen. Weet waar je aan begint!
4

Zoely

13-03-2022 | Vrouw | 36
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg deze pil voorgeschreven van de gyneacoloog omdat ik last heb van hevig bloedverlies. Hiervoor heb ik 4 jaar geleden een Nova-Sure behandeling gehad, maar mijn baarmoederslijmvlies groeit weer aan, waardoor de oude klachten terugkomen. De eerste twee maanden was ik veel misselijk, had ik last van stekende hoofdpijn en gevoelige borsten. Ik gebruik de Zoely nu bij[lees meer...]na een jaar. Ik voel me door deze pil emotioneel stabieler dan voor het pilgebruik. Af en toe heb ik last van migraine, maar dat had ik ook al voordat ik aan de pil was, dus dat hoeft er niet persee mee te maken te hebben. Verder zijn mijn borsten een cupmaat groter en ben ik ruim 5 kg aangekomen. Dat vind ik niet prettig, maar doordat ik met de Zoely mijn hevige menstruatieklachten onder controle heb en ik me emotioneel prettig voel, ga ik door met het gebruik van deze pil.
1

Zoely

30-10-2020 | Vrouw | 39
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op advies gynaecoloog dit middel 3 maanden geprobeerd tegen hevige menstruatie. De eerste maand ging het prima, idd minder bloedverlies. De maand erna blijven vloeien, de maand daarna zelfde verhaal. Na overleg gestopt, menstruatie stopte weer netjes. Buikpijn bleef wel en ik werd wat benauwd met hoestje. Dat bleek na 3 weken meerdere longembolieën te zijn met flink [lees meer...]wat longschade aan de long zelf maar ook aan het longvlies. De combinatie van deze pil, boven de 35 jaar en roken is mij bijna fataal geworden. Zint eer ge begint
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.