Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Zoely

10
meningen

Zoely

estradiol / nomegestrol

geef je mening
Bij  OvergangX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
gewichtstoename langdurige menstruatie

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

1
5

Zoely

22-05-2024 | Vrouw | 33
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

gewichtstoename

Vervroegde overgang. Eerst Femoston gebruikt waarvan 2 weken goed en 2 weken slecht. Nu sinds een jaar over op Zoely en merk een groot positief verschil. Overgangsklachten nu goed te doen.
5

Zoely

12-03-2024 | Vrouw | 48
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

langdurige menstruatie

Ik ben nu 3 weken geleden begonnen met Zoely en ben heel tevreden, ondanks dat ik vanaf de eerste cyclusdag niet gestopt ben met menstrueren. Ik weet niet of dit op den duur zal stoppen, voor nu iig niet, maar dat vind ik bijzaak. Mijn grootste winst heb ik behaald met mijn gemoedstoestand. Ik was bang dat ik door Zoely depressieve gevoelens zou krijgen, omdat dat als bi[lees meer...]jwerking staat beschreven, maar ik voel me rustiger en opgewekter en dat heb ik heel lang niet gevoeld. Ik heb geen explosieve momenten meer, lach vaker, zelfs tranen met tuiten. Zoals gezegd is het nog maar kort, maar ik vond het wel echt de moeite van het vermelden waard!
5

Zoely

25-02-2024 | Vrouw | 39
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben 39 en peri overgang. Ik had hiervoor de nuvaring en was ik jarenlang uiterst tevreden totdat ik zowel lichamelijk als psychisch klachten ondervond en merkte dat ik meer oestrogeen nodig had. Na overleg huisarts heb ik voor Zoely gekozen ondanks de vele negatieve berichten online. Ik merk na een maand slikken verschil : haaruitval vrijwel gestopt , stemming nu [lees meer...]al iets verbetert, libido komt langzaam weer op gang. Het is nu pas het begin maar ben zeer hoopvol! Het enige nadeel is dat ik in de eerste week heel raar in mijn hoofd was en heel duizelig maar dit neemt beetje bij beetje ook af.
4

Zoely

28-10-2023 | Vrouw | 42
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Omdat ik al vervroegde overgangsklachten heb (42 jaar) ben ik na 6 jaar weer aan de pil gegaan. Ik had absoluut geen trek om weer aan de hormonen te gaan. Maar ik dacht ik probeer het. Na eerst 3 maanden de microgynon 30 te hebben gehad met ontzettend veel bijwerkingen (hoge bloeddruk en elke dag flink hoofdpijn en totaal niet meer mijzelf) ben ik overgestapt op de zoely[lees meer...]. Wat een verademing. Ik voel weer mij! Bloeddruk is weer normaal en geen hoofdpijn meer. Mijn klachten van de 'overgang' zijn een stuk beter geworden. Of helemaal weg. Klachten waren 3 weken lang zere borsten, lang en heftig ongesteld, gewrichtspijn, heel moe. Van de maand 2 goede weken en 2 slechte. Vooral de week voor de ongesteldheid niet vooruit te branden. Ontzettend moe. Zeg maar uitgeput. De week na de ongesteldheid had ik een up week met ontzettend veel energie. Nu zijn het meer gelijkere weken. Niet meer zo die schommelingen. Heel blij dus met de zoely!
2

Zoely

23-03-2023 | Vrouw | 43
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik stop omdat ik teveel bijwerkingen heb. ///RED mijn medicijn.nl: in de gebruiksvoorwaarden staat dat er geen 'handel in medicijnen' gedreven mag worden op mijnmedicijn. Medicijngebruik dient via een voorschrijvend arts plaats te vinden en aflevering van medicatie via een geregistreerde apotheek./////
4

Zoely

18-09-2021 | Vrouw | 50
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben twee maanden geleden gestart met zoely omwille van overgangsproblemen. Ik heb een zware bevalling gehad en daardoor bekkenbodemproblemen. Werd erger tijdens perimenopauze. Nu met zoely zijn de vaginale problemen volledig weg vanaf dag 1. Ongelooflijk positief verschil. Qua bijwerkingen heb ik wel netelroos gekregen ( vroeger nog al eens gehad), ik moet daarvoor anti[lees meer...]histaminica nemen. Ook totaal geen hongergevoel. Ik ben er heel blij mee, ondanks bijwerking.
3

Zoely

27-11-2020 | Vrouw | 50
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een zware menstruatieperiode van 5w met als gevolg bloedarmoede, was ik met mijn gynaecoloog overeengekomen om deze pil even te gebruiken om de bloeding onder controle te krijgen. De eerste maand ging goed, al had ik wat last van hoofdpijn tijdens mijn "off pil" periode. Ben nu bijna op het einde van mijn 2de strip en is al een kleine week geen aangename periode. Sta[lees meer...] op met hoofdpijn en ga er mee slapen. Alsook had ik zeer veel last van oogmigraine. Na de bijsluiter te lezen ben ik meteen gestopt met deze "pil" te nemen. Hopelijk voorkom ik nu erger, even afwachten.
3

Zoely

23-01-2020 | Vrouw | 46
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het medicijn deed niet waarvoor ik het kreeg, namelijk het verminderen van mijn overgangsklachten.
5

Zoely

13-10-2018 | Vrouw | 44
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben 44 en in de Pre overgang. Na een lange zoek tocht aan deze pil gegaan. ik had last van stemmingswisselingen en andere overgangsklachten. Heb van alles geprobeerd. voeding aangepast, sporten, minder wijn en koffie etc niks hielp. als je ouder wordt neemt je oestrogeen af. Merkte na 2 weken al dat mijn hormonen in balans waren. voel me top. wel 4 kilo aangeko[lees meer...]men maar die neem ik voor lief.
1

Zoely

18-11-2017 | Vrouw | 43
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De zoely pil geslikt voor overgangsverschijnselen. Mn de wisselende stemmingen. Heb deze pil 2 keer een periode ingenomen. Na 2 dagen ging ik al erg slecht slapen en kreeg hitte aanvallen s nachts. Met als gevolg dat mijn stemming nog meer achteruitging. Was niet misselijk van deze pil wat erg fijn was. Wel spanning in de borsten en buikpijn. Maar dit vond ik niet er[lees meer...]g. De slapeloze nachten hebben mij doen besluiten daarom te stoppen met de zoely pil
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.