Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

3
meningen

Implanon (hormoonimplantaat)

etonogestrel

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

Instructies voor het inbrengen anticonceptiestaafje Implanon NXT aangepast

Uit meldingen kwam naar voren dat het anticonceptiestaafje Implanon NXT niet altijd op zijn plaats blijft zitten en daardoor schade aan zenuwen of bloedvaten kan veroorzaken. De instructies voor het inbrengen van het anticonceptiestaafje zijn daarom aangepast. Wordt het anticonceptiestaafje te diep of niet goed ingebracht? Dan kan dit ongewenste gevolgen hebben.

Advies voor u: Controleer af en toe of het implantaat nog op dezelfde plek zit als waar uw arts het heeft ingebracht. Vraag uw arts om instructies. Voelt u het staafje niet meer zitten? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw arts.

CBG (23-01-2020)

1
2

Implanon (hormoonimplantaat)

24-03-2019 | Vrouw | 39
etonogestrel (68mg)
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In januari 2018 heb ik een implanon gekregen. Mijn huisarts raadde me dit aan i.v.m. premenstruele klachten en ook omdat ik zo min mogelijk extra hormonen in mijn lijf wil. Sindsdien heb ik een onregelmatige cyclus. Het varieert van 21 dg naar 26 dg. Nooit een hele maand. Mijn ongesteldheid is ook onregelmatig namelijk 4, 5, 6 of 7 dagen lang. Helaas en dat is ook bekend h[lees meer...]eb ik last van haaruitval. Het zijn geen bossen haar wat ik verlies hoor maar elke keer als ik kam of douche verlies ik dus meer haren dan voor dat staafje in mijn arm. In het begin toen ik deze pil gebruikte merkte ik wel degelijk effect. Mijn PMS klachten waren een stuk minder maar nu ik het al meer dan een jaar gebruik zijn de klachten weer toegenomen. Ik gebruik nu ook een homeopatisch middel namelijk vitex agnus cactus (monnikspeper). Dit middel is te verkrijgen bij een gespecialiseerde drogist in Nederland. In Belgie wordt de monnikspeper door een huisarts als middel voorgeschreven en is het zelfs te verkrijgen in de apotheek daar. Zoals ik al zei het is homeopatisch dus baat het niet schaad het niet. Het is een stuk gezonder voor je lijf dan 'de pil' en blijkbaar zeer gewaardeerd in ons buurland.
5

Implanon (hormoonimplantaat)

12-03-2015 | Vrouw | 32
etonogestrel (68mg)
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na het stoppen met hormonale anticonceptie, zeer veel last van hormoon schommelingen. Om dit meer te stabiliseren implanon gekozen. Lage hormoon dosering, 1 X inbrengen in de drie jaar. En gunstige bijwerkingen: geen menstruatie meer, geen hormoonschommelingen meer en meer zin in sex.
4

Implanon (hormoonimplantaat)

07-01-2014 | Vrouw | 41
etonogestrel
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Op aanraden van de gyneacoloog Implanon laten zetten. Dit was zeer pijnlijk omdat het door een onervaren student werd gedaan. Maar toen het staafje eenmaal op zijn plek zat heb ik er nooit last van gehad. De eerste maanden was ik heel onregelmatig ongesteld maar dat was normaal volgens de dokter. Daarna was ik standaard 4 weken niet ongesteld en vervolgens 3 - 4 weken onaf[lees meer...]gebroken ongesteld. De eerste week heftig en de laatste weken had ik voldoende aan een normaal maandverband. Implanon laten zetten omdat ik moeilijk tegen de gewone pil kan. Ik heb Implanon laten verwijderen door mijn eigen huisarts. Deze heeft goed verdoofd maar zo kon hem niet verwijderen omdat hij in het ziekenhuis verkeerd was gezet. In plaats van hem beneden aan te verwijderen heeft ze hem van de bovenkant moeten verwijderen. Ik was bont en blauw maar gelukkig goed verdoofd! Implanon heeft voor mij ervoor gezorgd dat ik weinig PMS klachten had. Normaliter was ik een week doodziek met flauwvallen/braken/zweetaanvallen/heftige buikpijnen en migraine. Dus alleen daarom was ik blij met de Implanon. Alleen zorgde het vele bloedverlies voor andere lichamelijke klachten waardoor ik dringend het advies kreeg hem te laten verwijderen. Heb daarna 3 maanden Microgynon 30 mg gehad maar daar ben ik mee moeten stoppen vanwege heftige misselijkheid/opgeblazen maag en buik/zware depressieve gevoelens. Nu moet ik de Nuvaring gaan gebruiken, hoop dat ik me daar mee kan redden want als dit niet helpt weet ik het ook niet meer...
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2246) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1178) - Cholesterol
Citalopram (1178) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1144) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1101) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (950) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (866) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (864) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (855) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (767) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (732) - Epilepsie
Metoprolol (708) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (584) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (582) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (580) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (575) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (568) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (533) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Furabid (527) - Antibiotica - urineweginfectie
Wellbutrin XR (521) - Verslavingsziekten
Lexapro (498) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (489) - Anticonceptie - overig
Concerta (468) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (445) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (424) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (413) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (408) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (407) - Pijn
Crestor (397) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.