Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Implanon (hormoonimplantaat)

7
meningen

Implanon (hormoonimplantaat)

etonogestrel

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

Instructies voor het inbrengen anticonceptiestaafje Implanon NXT aangepast

Uit meldingen kwam naar voren dat het anticonceptiestaafje Implanon NXT niet altijd op zijn plaats blijft zitten en daardoor schade aan zenuwen of bloedvaten kan veroorzaken. De instructies voor het inbrengen van het anticonceptiestaafje zijn daarom aangepast. Wordt het anticonceptiestaafje te diep of niet goed ingebracht? Dan kan dit ongewenste gevolgen hebben.

Advies voor u: Controleer af en toe of het implantaat nog op dezelfde plek zit als waar uw arts het heeft ingebracht. Vraag uw arts om instructies. Voelt u het staafje niet meer zitten? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw arts.

CBG (23-01-2020)

1
5

Implanon (hormoonimplantaat)

02-09-2021 | Vrouw | 50
etonogestrel (68mg)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanaf mijn 45e werd ik om de 2 weken ongesteld met veel pijn en overlast. Daarvoor altijd regelmatig eens in de 28 dagen ongesteld met weinig klachten. Waarschijnlijk werd nieuwe menstruatie patroon door pre-overgang veroorzaakt. Sinds Implanon is ingebracht niet meer ongesteld geworden en nul overgangsklachten. Ben nu 50 jaar en kan het iedereen aanraden!
1

Implanon (hormoonimplantaat)

21-09-2020 | Vrouw | 19
etonogestrel (68mg)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ikzelf ben na 2 jaar gestopt met de implanon. Dit omdat mijn klachten/bijwerkingen steeds meer en heftiger werden. (Denk aan heftige bloedingen. Kleine constante bloedingen en langdurige menstruatie.) Ik had mijn implanon in mijn linkerarm. Waarschijnlijk had dat geen effect op de heftigheid van de klachten. Misschien dat hij verkeerd is geplaats, ik weet het niet. Ik k[lees meer...]en mensen die wel positieve ervaringen hebben gehad met de implanon. Ze hadden nergens last van en waren tussentijds ook weinig tot niet ongesteld. Het kan dus wel werken. Alleen werkte het niet voor mij.
2

Implanon (hormoonimplantaat)

04-06-2019 | Vrouw | 18
etonogestrel (68mg)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Implanon (hormoonimplantaat)

09-12-2018 | Vrouw | 41
etonogestrel (68mg)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik was altijd enorm onregelmatig ongesteld en had veel moeite de pil regelmatig in te nemen. In eerste instantie spiraaltje geprobeerd, maar daar had ik enorm last van. Toen in overleg met de huisarts gekozen voor de implanon. De eerste keer erin zetten ging prima, ik ben nu aan mijn vierde. Het wisselen van de implanon geeft afhankelijk van de vaardigheden van de per[lees meer...]soon die het doet wel of geen problemen. Als hij prikt, dan weet ik dat hij te ondiep is ingebracht, als hij helemaal niet voelbaar is, dan zit hij te diep, en dan wordt het eruit halen een hele toer. Dan kun je erop wachten dat een onaangename ervaring is. Ik heb nu eigenlijk geen menstruatie, en dat vind ik heerlijk! Zo tegen het begin van het derde jaar komen er wat doorbraak-bloedingen, maar niets om over naar huis te schrijven. Op basis van mijn ervaringen zou ik het iedereen aanbevelen.
3

Implanon (hormoonimplantaat)

02-07-2017 | Vrouw | 18
etonogestrel (68mg)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb altijd erg veel pijn, veel bloedverlies en onregelmatige menstruaties gehad. Vaak 2 weken per maand of meer. Verschillende jaren aan de pil geweest, vaak een 'zwaardere' pil geprobeerd maar het heeft nooit geholpen. Had last van hevige doorbraakbloedingen en de pil vrije week was net zo erg als de tijd dat ik nog geen pil gebruikte. Uiteindelijk afgelopen oktober ee[lees meer...]n bezoekje gebracht aan de gynaecoloog en daar werd mij een Implanon aangeraden. Na het zetten van het Implanon had ik nergens last van, alleen een beetje blauwe plekken bij de plaats waar het gezet was. De eerste weken moest ik mijn pilstrip nog afmaken, dit was verder geen probleem en ik had geen last van bijwerkingen. In de pil vrije week werd ik ook nog niet ongesteld dus ik begon hoop te krijgen dat het Implanon begon te werken. Helaas begon ik kort daarna last te krijgen van spotting, wat nog maanden elke dag heeft aangehouden. Toen ben ik naar de gynaecoloog terug gegaan en besproken wat ik eraan kon doen, want dit was geen doen.. Toen heb ik na overleg besloten om het Implanon te laten zitten maar wel in combinatie met de 'normale' pil. Dit doe ik sinds maart en nu ben ik tevreden over het gebruik. Ik heb zelf onder controle wanneer ik ongesteld wil worden, doorbraakbloedingen komen niet meer voor, en de pijn is gelukkig ietsje minder. Het is niet ideaal, maar het werkt.
3

Implanon (hormoonimplantaat)

17-02-2016 | Vrouw | 18
etonogestrel (68mg)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In september heb ik de implanon laten zetten bij de huisarts. Na een maand had ik voor het eerst mijn menstruatie, maar die duurde maar liefst 9 weken. Daarna 5 weken niets en toen weer gaan menstrueren. Nu heb ik af en toe (best vaak haha) bloedverlies. Dit is vooral tijdens inspanning, dus tijdens het sporten bijvoorbeeld. Ik heb ook het idee dat ik er door ben aangekome[lees meer...]n en ben vaak misselijk/buikpijn. Ik heb het idee dat ik dus erg veel last heb van de bijwerkingen. Ik kijk nog even een paar weken aan. Overigens, het inbrengen verliep goed.
1

Implanon (hormoonimplantaat)

09-10-2014 | Vrouw | 30
etonogestrel
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 3 maanden geleden de implanon laten zetten .., eerst maand ging het goed maar de 2 de maand begin me stemming te veranderen een week voor me menstruatie ben ik niet te harden voor mij doen gewoon agressief daarna veel buik en rug pijn ook begon in in eens onder de puisten te zitten de pms klachten begonnen ook weer terwijl ik 30 ben en nog nooit puisten gegad heb [lees meer...]en heb ze nog als me menstruatie weg is na 2 weken ! Begin ik onzettend pijn in me schouders krijg zo erg dat ik niks meer kan zelfs liggen gaat dan gewoon niet maar het ergste is nog dat ik in die 3 maanden tijd van 56 kilo naar 70 !!!kilo ben gegaan terwijl ik helemaal niet veel eet altijd actief in de sportschool dat is zo erg dat ik af e toe niet eens durf te eten ....ook mijn libido gewwon tot een diepte punt bereikt ....nu ben ik drie en halve maand verder en zak voor mij gevoel steeds dieper weg dus afgelopen maandag naar de huisarts gegaan en morgen gaat ie er echt uit hoe jammer ik het ook vibd maar wil mezelf weer terug zelfs me dochter zei laast mama waarom ben je zo boos ineens nou das toch niet best dus lekker terug naar aar me vertrouwde yasmin
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.