ISO 27001

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

649
meningen

Mirena

levonorgestrel

Geef mening

Algehele tevredenheid

Algehele tevredenheid

Effectiviteit

Effectiviteit

Hoeveelheid bijwerkingen

Hoeveelheid bijwerkingen

Leeftijd + Geslacht

Leeftijd + Geslacht

Bijwerkingen

Bijwerkingen
Pagina 1 van 3
16-01-2019
Vrouw, 25
Algehele tevredenheid 5

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
4
4
4
Ik heb mijn doktersafspraak heel lang voor me uitgeschoven te hebben door alle vreselijke verhalen die op het internet te vinden zijn. Zelfs toen ik eindelijk een afspraak had gemaakt, moest ik deze weer verzetten, omdat mijn menstruatie uitbleef (door de stress en angst denk ik voor het plaatsen van de mirena). Afgelopen maandag is de mirena eindelijk geplaatst.. echt[lees meer...] was dit t nou? Ik heb geen pijn gevoeld? Ik voelde een beeje gerommel in mijn buik en alsof er iets in mijn lichaam gespoten werd, wat een beetje apart voelde, maar echt pijn? Nee hoor. Was ik hier nou zo bang voor al die tijd? Ik ben 25, geen kinderen gehad. Ik heb speciaal vervoer terug naar huis geregeld (twee straten verderop) maar ik kon huppelend naar huis, dus was nergens voor nodig. Na afloop een beetje menstruatiekrampen, maar echt de moeite niet hoor mensen. Het bloeden is gelijk gestopt. Over de bijwerkingen kan ik verder nog niets zeggen, maar tot nu toe tevreden! Laat je niet bang praten door alle horrorverhalen. Ook al zou het wel beetje pijn voelen, het is het allemaal waard als de mirena goed werkt en je er verder geen last van hebt!
07-01-2019
Vrouw, 18
Algehele tevredenheid 3

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
3
2
4
1
Ik heb ongeveer 3 maanden geleden deze spiraal gezet. De pijn viel reuze mee. Helaas heb ik nog steeds onregelmatig bloedverlies. Het ergste vind ik nog dat mijn libido (wat al laag was) nu gewoon zo goed als weg is. Ik vind het vervelend voor mezelf maar ook voor mijn vriend. Ik zat hiervoor 5 jaar aan de pil alleen ik was bang dat ik die zou vergeten. Heeft iemand hier e[lees meer...]rvaringen mee?
05-01-2019
Vrouw, 29
Algehele tevredenheid 5

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
5
5
5
Sinds 2015 de Mirena. Zeer tevreden! De plaatsing is inderdaad geen pretje, maar niet in zoverre mate vervelend dat ik het niet weer zou laten doen. Halve dag onprettig gevoel in onderbuik en rug en daarna geen klachten meer gehad. Tevens geen enkele menstruatie meer gehad sinds plaatsing!
29-12-2018
Vrouw, 41
Algehele tevredenheid 2

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
1
1
3
Oktober 2017 kwam ik bij de huisarts voor een verwijzing naar de reumatoloog, had al jaren zó véél pijn in m'n gewrichten, dat ik serieus dacht dat ik als 't zo door zou gaan, ik over nog 5 jaar in een rolstoel zou zitten ( kon niet meer de trap af zonder een trapleuning te gebruiken, kon niet meer de was uit 't wasmachine halen en in de droger doen zonder erbij te gaan zi[lees meer...]tten, savonds op de bank zitten ging niet, had dan continu pijn in schouders, nek en benen, autorijden ; pijn in vingers, armen en benen en elke nacht werd ik wakker met pijn in heupen, armen schouders en nek. Terwijl ik bij de huisarts was ivm die verwijzing, gaf de huisarts aan dat het tijd was om de spiraal te vervangen. 2 dagen later op vrijdag had ik de afspraak om de spiraal te laten verwijderen. Ik liet geen nieuwe plaatsen, omdat m'n man zich inmiddels had laten steriliseren. En wat er vervolgens na de verwijderen van de spiraal gebeurde, had ik nooit verwacht. Had ook nooit de link gelegd dat mijn gewrichtsklachten door de spiraal konden komen. Op zondagochtend, 2 dagen na 't verwijderen van de spiraal werd ik wakker en bedacht me dat ik die nacht niet wakker was geworden van de pijn. Ik stond op.... Met vrij weinig pijn, in ieder geval véél minder dan normaal en dat ging zo door... Een week later was ik zo goed als pijnvrij en een maand later had ik nergens meer last van. Inmiddels ruim een jaar verder en geen klachten meer gehad. Mijn huisarts had nog nooit van deze bijwerking gehoord en zou dit melden als invaliderende reumatische gewrichtsonstekingen bij gebruik van de mirena. Sinds vorig jaar kijk ik regelmatig naar ervaringen van vrouwen die bij gebruik van de mirena dit soort klachten hebben gekregen, maar ik zie nergens een vergelijkbaar verhaal. Mijn huisarts heeft nog teruggekeken in mijn dossier en 10 jaar eerder was ik de eerste keer bij de huisarts geweest met klachten van pijn in de gewrichten, en dit was 6 maanden na 't plaatsen van mijn 1e mirena....
20-12-2018
Vrouw, 33
Algehele tevredenheid 4

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
3
4
3
Plaatsen is even afzien, viel me echt tegen. Wat Sen gemeen rot gevoel. Was bij de verloskundige met echo apparatuur. Aan te raden, heel fijn om door middel van echo te weten dat het goed geplaatst is. Hierna flink rugpijn en pijn in mijn bovenbenen, dit ging na een nachtje over. Daarna snel rugpijn tijdens werkzaamheden, maar dat wordt steeds minder. Nu alleen nog iets r[lees meer...]ugpijn tijdens de “menstruatie” die gewoon volgens cyclus doorgaat maar dan in veel mindere mate. Alle andere ongemakken die ik had tijdens de menstruatie geb ik nu niet meer. Voor mij het grootste pluspunt, geen hoofdpijn meer!! Voorheen altijd hoofdpijn tijdens menstruatie en met pil gebruik een aantal keer peer maand hoofdpijn en nu niets! Al met al ben ik tevreden en zou het aanraden!
13-12-2018
Vrouw, 33
Algehele tevredenheid 2

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
2
1
3
Zo nu en dan vergat ik de pil waardoor een spiraal uitkomst zou bieden. Het werd de mirena spiraal. Om een akelig lang verhaal kort te maken: buikpijn, steken in mijn borsten en ben in 3 jaar tijd 10 kilo aangekomen. De spiraal is inmiddels een maand verwijderd en er is werkelijk waar geen enkele keer buikpijn of een steek voorgekomen, ook al 3 kilo verloren. Belachelijk d[lees meer...]at dit niet duidelijk wordt vermeld in de bijsluiter!
07-12-2018
Vrouw, 29
Algehele tevredenheid 4

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
4
4
4
Ik heb vandaag mijn mirena spiraal laten plaatsen. Eigenlijk wist ik niet zo goed wat te verwachten. Het was niet geheel pijnvrij, maar het is me heel erg meegevallen. Eerst ontsmette ze me van buiten, daarna eendebek erin en van binnen ontsmetten. Daar voelde ik allemaal niks van. Toen zette ze een klem op de baarmoeder, dat vond ik het meest pijnlijke stukje. [lees meer...]Ontspannen helpt! Als de klem er maar eenmaal op zit, wordt de pijn snel minder. Het voelt niet geweldig, maar het is maar 5 min ofzo. Toen baarmoeder meten, paar steekjes. Spiraal plaatsen heb ik niets van gevoeld en als die klem losgaat is alleen maar fijn, haha. Rest van de dag eigenlijk geen klachten gehad, alleen wat bloedverlies. Ik vond het echt zooo meevallen! Maar ik heb dan ook al 2 bevallingen meegemaakt, dan is dit peanuts.
06-12-2018
Vrouw, 38
Algehele tevredenheid 4

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
4
5
5
4
Mirena gaan gebruiken omdat ik ieder half jaar van pil moest wisselen omdat mijn lichaam het afstootte. Het zetten is hel. Maar gelukkig maar een vijf minuten hel. Daarna soms een paar dagen even niet lekker en dan weer vijf jaar zorgeloos. Geweldig! Grootste deel zonder menstruatie door het leven, af en toe een klein beetje bloedverlies maar meestal helemaal niets. En da[lees meer...]t al 13 jaar :-)
Pagina 1 van 3

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2099) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1088) - Cholesterol
Champix (989) - Verslavingsziekten
Paroxetine (960) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (872) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (841) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (749) - Pijn - morfine-achtigen
Sertraline (731) - Depressie - antidepressiva SSRI
Omeprazol (704) - Maagzuur - protonpompremmers
Venlafaxine (699) - Depressie - antidepressiva overig
Lyrica (663) - Epilepsie
Efexor (609) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (595) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (526) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amitriptyline (491) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (490) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (482) - Anticonceptie - eenfase
Lexapro (468) - Depressie - antidepressiva SSRI
Amoxicilline (461) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Mirtazapine (439) - Depressie - antidepressiva overig
Concerta (425) - ADHD - psychostimulantia
Wellbutrin XR (408) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (380) - Anticonceptie - overig
Crestor (378) - Cholesterol
Amoxicilline / Clavulaanzuur (372) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (367) - Pijn
Ritalin (364) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (361) - Acne
Furabid (358) - Antibiotica - urineweginfectie
Lipitor (330) - Cholesterol

 De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Geniet van nieuwe muziek, apps, boeken en meer.

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik en maak kans
op een cadeaukaart voor de
Google Playstore of de Appstore
t.w.v. 15 euro!


Geef je mening nu!
Appstore Cadeaukaart
Google Playstore Cadeaukaart