Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Mirena

799
meningen

Mirena

levonorgestrel

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
acute hoofdpijn acute rugpijn buikkrampen neerslachtig voelen negatieve gedachten pijn bij zitten pijn in stuitje slecht humeur somber voelen stekend gevoel in de onderbuik verminderd libido

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Menstruatiepijn (225 meningen)
Plaatsen spiraal (97 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

12
4

Mirena

04-06-2024 | Vrouw | 27
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

verminderd libido

Hier voor heb ik 9 jaar aan de combinatie pil gezeten inclusief 5 jaar geleden overgestapt op een lichtere dosering (Lovette). De afgelopen maanden werd ik steeds meer ''pil moe'' (ondanks dat ik er nog nooit een vergeten ben) en om de strip vaak overal mee naar toe te moeten meenemen werd ook vervelend. Daarnaast was mijn libido als sneeuw voor de zon verdwenen. Na HE[lees meer...]EL VEEL online uitzoekwerk naar een geschikt alternatief, uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en voor de Mirena gekozen. Ik moet zeggen dat de horror verhalen mij in de eerste instantie hadden afgeschrikt. Maar wat ben ik nu blij dat ik het gedaan heb! Ik heb bewust gekozen om hem door de gyn te laten plaatsen, omdat ik er 100% zeker van wilde zijn dat hij goed geplaatst werd. Daarnaast val ik flauw blij bloedprikken/verdoven enz. dus die kans was toen ook aanwezig. Ik kreeg het advies 1 ibuprofen en 1 Aleve Feminax vooraf in te nemen. Ik liet hem plaatsen in mijn stopweek. Het plaatsen viel enorm mee! Één scherp steekje wat meteen weer wegvaagt. Achteraf werd een echo gemaakt om de controleren of de Mirena goed was geplaatst. Inclusief gesprek vooraf en even bijkomen stond ik binnen 20/25 min weer buiten. Diezelfde dag een klein beetje last gehad, maar was eigenlijk niet eens ''pijn'' te noemen. De dag erna voelde ik al niks meer. Op advies van de gyn nog 2 maanden de pil er bij geslikt. Tijdens de gemeenschap voelen mijn vriend en ik de Mirena niet zitten en bij mij ook geen pijn achteraf. Libido is helaas nog steeds laag, maar ik heb het ''geaccepteerd'' als bijwerking van hormonale anticonceptie. Daarnaast zei de gyn dat de Mirena tegenwoordig wel 8 jaar kan blijven zitten, nog een voordeel! Ik ga t.z.t. wel overwegen of ik het dan nog veilig genoeg vind. Ook zei de gyn dat het wordt afgeraden om zelf aan de draadjes te voelen of hij nog goed zit, omdat je hem zelf onbewust een klein beetje zou kunnen verplaatsen. Al met al: zeer tevreden en mijn advies: laat je niet bang maken door de negatieve ervaring van anderen! En mocht het toch niets voor jou zijn, dan kan hij altijd nog verwijderd worden.
1

Mirena

06-05-2024 | Vrouw | 22
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

slecht humeur verminderd libido pijn in stuitje acute rugpijn

Sinds een jaar heb ik de mirena spiraal en ben er zeer ontevreden over. Ik heb 7 maanden lang last van krampen gehad als mijn menstruatie kwam. Daarnaast kreeg ik na 7 maanden steeds meer klachten zoals rugpijn. Ik had nooit last van klachten rondom mijn ongesteldheid, maar sinds de spiraal alleen maar. Extreme pijn in mijn borstel, extreme stuitpijn en krampen die als een[lees meer...] messteek voelde. Een maand geleden werd ik wakker met zoveel last van mijn rug en onderrug dat ik niet meer kon liggen of zitten. De sterkste pijnstilling hielp niet en ben naar het ziekenhuis gegaan. Na een aantal onderzoeken kwam er niks uit en moest ik weer naar huis. De volgende dag werd ik wakker zonder enige pijn. Ik hoop hiermee mijn verhaal te delen, want ik heb nog niemand anders hierover gehoord.
5

Mirena

25-04-2024 | Vrouw | 40
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Aan mijn derde spiraaltje. Nooit last gehad van bijwerkingen. Al bijna 15 jaar niet ongesteld geweest.
1

Mirena

03-04-2024 | Vrouw | 33
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

buikkrampen pijn bij zitten acute hoofdpijn

Vanaf dat het spiraaltje gezet is, allerlei klachten rondom mijn baarmoeder gehad. Waarvan de ergste, zo veel pijn van onderbuik tot stuitje, dat bedliggen noodzakelijk was.
1

Mirena

21-03-2024 | Vrouw | 25
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

somber voelen negatieve gedachten

Ik wil graag dit bericht plaatsen, in de hoop dat meerdere mensen hun ogen geopend worden. In 2020 heb ik een mirena hormoonspiraal laten plaatsen. Ik merkte dat het langzaam steeds slechter met mij ging. Ik voelde mij niet blij en niet mezelf. Ik piekerde de hele dag non-stop met negatieve gedachten, de hele dag door. Ik dacht, ach, het zal wel komen doordat ik teveel wer[lees meer...]k. Nooit gedacht dat mijn spiraal hiermee te maken kon hebben. Op een dag was ik er klaar mee en besloot ik mijn hormoonspiraal na 4 jaar te verwijderen. De spiraal was eruit en ik merkte gelijk verschil, ik ben weer mezelf. Ik pieker niet meer en ik ben zo gelukkig. Ik ben ontspannen en kan weer genieten. Ik heb spijt dat ik dit niet eerder gedaan heb. Hormonen kunnen het slechtste in je naar boven halen. De een reageert er beter op dan de ander, maar let alsjeblieft op jezelf en als je last hebt van piekeren of negatieve gedachten, haal acuut die spiraal eruit en je bent gelukkiger dan ooit.
1

Mirena

22-02-2024 | Vrouw | 35
levonorgestrel (52mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

neerslachtig voelen buikkrampen stekend gevoel in de onderbuik

Dit was zo anders dan verwacht nadat ik het advies van de arts kreeg om de Mirena te laten zetten. Totaal niet wat er in de ‘reclame’ folders staat. Ik voelde me echt belabberd en ik kon m duidelijk voelen. De arts die hem plaatste was zeker ervaren en heeft de plaatsing ook gecontroleerd, en ik had ook al twee kinderen gebaard. Desondanks een drama en dus ook na een paar [lees meer...]maanden weer laten verwijderen.
1

Mirena

01-12-2023 | Vrouw | 30
levonorgestrel (52mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Plaatsen is pijnlijk, maar dat is maar van korte duur. Gebruiksgemak is super, je hoeft namelijk nergens anders meer aan te denken en je bent voor jaren beschermt. Helaas bleef mijn menstruatie aanhouden, wel iets minder hevig maar wel gewoon regelmatig. 2x de Mirena gehad, bij beide keren de eerste maanden geen klachten en later vage krampjes in m'n baarmoeder. Ook t[lees meer...]ijdens het gebruik van de Mirena heel veel blaasontstekingen. (1x per maand gemiddeld) Zo'n drie maanden voor ik mijn tweede spiraal heb laten verwijderen, heb ik eigenlijk continu het gevoel gehad blaasontsteking te hebben of te krijgen. Meerdere AB kuren gehad en dat hielp dan even. Spiraal uiteindelijk laten verwijderen en als sneeuw voor de zon verdwenen mijn klachten...
1

Mirena

04-10-2023 | Vrouw | 37
levonorgestrel (52mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door huisarts mirena aangevraagd dit zou d'r 3e x zijn. Krijg ik levosert. Huisarts wist niet hoe ze hem moest plaatsen. Vanaf plaatsing alleen maar pijn last bijwerkingen alles. Dit paar weken volgehouden en vorige week laten verwijderen. Direct na verwijderen namen mijn klachten af... nu vandaag mirena geplaats en totaal 0 geen last nu
1

Mirena

30-09-2023 | Vrouw | 26
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De Mirena spiraal is het ergste wat mij ooit is overkomen en ik raad het dan ook aan iedereen af. Let erop dat artsen niet goed zijn geïnformeerd over de mogelijke bijwerkingen en je hier dus zelf naar op zoek moet gaan. Bij mij hebben 3 onafhankelijke huisartsen beweerd dat mijn bijwerkingen niet van de spiraal konden komen. Zij wilden deze dan ook niet verwijderen, totda[lees meer...]t ik erop aandrong. Na een maand na plaatsing voelde ik me al minder lekker in m’n vel zitten, ik kon minder goed focussen en was heel erg emotioneel en reageerde steeds heftig op mensen. Ik werd steeds depressiever, maar vooral ook steeds angstiger. Ik kon niet meer helder zien, alles draaide om me heen, waardoor ik geen auto meer kon rijden voor mijn eigen veiligheid. Ik begon regelmatig te hyperventileren en ik kreeg vervolgens ook paniekaanvallen (nog nooit eerder gehad). Hierdoor kon ik niet meer naar werk. Deze namen steeds meer toe en dat was echt een hel. Ik herkende mezelf niet meer, durfde niet meer naar buiten, durfde niet meer alleen te zijn en vooral in de nacht was ik bang voor mijn eigen gedachten. Ik had mezelf niet meer onder controle en kreeg mezelf niet meer rustig. Toen ben ik zelf onderzoek gaan doen en kwam ik gelukkig op Facebook op een internationale pagina terecht waar zeer veel vrouwen hun beklag deden over de mirena spiraal en daar las ik pas wat de bijwerkingen allemaal konden zijn. Ik las de ergste verhalen, maar ook veel vrouwen vertelden over de klachten die ikzelf ervaarde. Ik heb toen direct gevraagd om het te verwijderen. Na verwijdering voelde ik meteen een opluchting, maar bleven de klachten nog 3 maanden doorgaan. Na inlezen weet ik dat het komt doordat je hormonen compleet uit balans zijn, je lichaam is namelijk lui geworden en maakt deze hormonen zelf niet meer aan doordat de spiraal zoveel hormonen afgeeft. Zodra je de spiraal verwijdert, moet je lichaam dan ineens weer aan het werk. Door de mirena spiraal heb ik nog een half jaar therapie nodig gehad om van de paniekaanvallen af te komen en me ook mentaal weer beter te voelen. Terwijl ik nooit eerder mentale problemen heb gehad. Nog steeds heb ik er regelmatig last van. Wel voel ik mij fysiek weer mezelf. Voor degene die dit herkennen, kan ik aanraden om vitamine B complex te slikken en tarwekiemolie. Als je veel stress ervaart ook magnesium chloride (zout) in voetenbad nemen. Die combinatie heeft mij er snel weer bovenop geholpen. Ik raad de mirena spiraal ten zeerste af en snap überhaupt niet dat dit middel legaal is en ook dat artsen en mensen niet goed worden geïnformeerd over de vele vreselijke bijwerkingen. Ik wens iedereen met bijwerkingen veel sterkte toe en een spoedig herstel.
3

Mirena

27-09-2023 | Vrouw | 32
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 2 keer een spiraal laten zetten. Eerste keer had ik 3 maanden last van ongesteldheid en buikkrampen, die best vervelend waren. Daarna vooral kramp tijdens een soort van ovulatie en 1 keer in de maand en werd ik een beetje ongesteld. Wel 1 keer per maand buikkrampen. Bij de 2de alleen maar hoofdpijn, 5 keer per week minstens en buikpijn en ongesteld. Na 3 jaar eruit [lees meer...]gehaald en een tijdje zonder gedaan. Heerlijk gevoel. Inmiddels nu een Nuvaring, stuk beter wel.
3

Mirena

27-09-2023 | Vrouw | 23
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben 23 jaar, 168 cm lang, 70 kg zwaar en ben de spiraal gaan gebruiken omdat ik het gevoel kreeg dat de combinatiepil mij neerslachtig maakte. Ik had van te voren geen ervaringen opgezocht m.b.t. de hormoonspiraal plaatsing, maar heb daar best wat spijt van. Het zetten was voor mij echt horror. De huisarts kon mijn baarmoederwand niet goed pakken waardoor ze best lang b[lees meer...]ezig was en steeds mijn baarmoederwand greep, maar weer losliet. Dit was redelijk pijnlijk, maar niks vergeleken met de daadwerkelijke plaatsing van het spiraaltje. Ik vond het zelfs zo pijnlijk dat ik bijna flauwviel. Ik heb ook geen idee hoe ik thuis ben aangekomen, maar ik heb heel de dag op de bank gelegen van de pijn. Nu kan je denken, tja die meid is gewoon vet zwak, maar ik zit onder de tattoos en heb een borstverkleining gehad, dus ik denk dat ik wel wat ervaring heb met pijn. Daarna is de pijn echter gaan zakken, en na een week was ik min of meer de oude. Toch bleef ik elke dag last houden van pijntjes, vooral wanneer ik ging sporten. Ik doe aan krachttraining (niks super zwaars ofzo, maar ga 3x in de week naar de sportschool), en ik werd bellemmerd door de spiraal. Telkens wanneer ik een gewicht op wilde tillen of mijn buikspieren wilde gebruiken, kreeg ik een enorme pijnscheut. Ook lukt hardlopen of mountainbiken niet meer door de pijn. Echo gehad en de huisarts naar laten kijken, de spiraal zat gewoon goed. Na 5 maanden besloten de spiraal eruit te laten halen (eergisteren), en ik moet zeggen dat ik blij met deze keuze ben. Het kan een placebo effect zijn, maar het voelt nu niet meer alsof er een groot ding in mijn baarmoeder zit, en ik kan weer hardlopen! Ik ga nu overstappen naar de minipil, ook maar 1 hormoon (want dat ging gewoon goed) die niet in je baarmoeder wordt afgegeven. Hopelijk gaat dat beter :)
2

Mirena

29-08-2023 | Vrouw | 31
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb de Mirena twee keer gehad, bij de eerste keer voor de zwangerschap bijwerkingen gekregen na 3/4 jaar plaatsing. Na zwangerschap in ongeveer 1 jaar na plaatsing hevigere bijwerkingen. De Mirena kan nooit gezond zijn voor een vrouw - de cyclus is biologhisch bepaald en door deze cyclus reinigt de vrouw haar lichaam.
4

Mirena

06-08-2023 | Vrouw | 31
levonorgestrel (52mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De Mirena is voor mij echt fantastisch. Al vroeg (12/13 jaar) begonnen met de pil ivm hevige menstruaties, maar altijd blijven klooien met mijn menstruaties en hormonale schommelingen. Hevige bloedingen, invaliderende buikkrampen de eerste 2 dagen, mentale schommelingen, knappende borsten, acne, maar sinds ik ben overgegaan naar de hormoon spiraal voel ik me zoveel beter e[lees meer...]n stabieler! Zelfs niet ongesteld, hooguit dat mijn lichaam een beetje ‘ongesteld’ voelt. Wel iets meer last van buikkrampen na seks en af en toe wat steken in de buik. Dit was de reden dat ik mijn eerste spiraal weer liet verwijderen, maar toen ik mijn eerste ‘oude’ krampen weer kreeg bij de menstruaties, heb ik mezelf even voor mijn hoofd geslagen hoe snel ik de intensiteit van mijn menstruatie krampen en andere klachten was vergeten. Mijn tweede Mirena daarna heb ik dan ook echt van ‘genoten’. Wat een opluchting, minimaal tot geen hormonale schommelingen, geen last van mijn heftige menstruaties en bijbehorende klachten. Dat houdt ongeveer 3,5 jaar aan. Het zetten is wel echt elke keer weer een hel… Vooral het rechttrekken vd baarmoedermond en het zetten vd spiraal zelf… Ik heb gelukkig nooit echt nabloedingen gehad, maar de huisartsen bleken best onervaren. De laatste gaf toe ook wel te zweten vh zetten. Echt huisartsen, als je dit leest, als je iets nooit of niet vaak doet en je bent er niet comfortabel mee, doe het je patiënt alsjeblieft niet aan. Ken je grenzen en stuur door naar een collega die het wel vaak doet. Voor iedereen fijner. Ik heb nu de Kyleena, de huisarts raadde me dat aan vanwege de lagere dosering hormonen. Ondanks dat ik aangaf te twijfelen aangezien de Mirena na 3,5 jaar ook zijn werkzaamheid had gehad bij mij, was er volgens deze huisarts geen enkel verschil. Blijkt (duh) van wel. Toch (minimaal) ongesteld sinds het begin, maar mijn lichaam voelt sinds een half jaar (2,5 jaar Kyleena) alsof het zo ongesteld is als tijdens mijn heftigste bloed-periodes. Minimaal tot soms normaal bloeden, ontzettend onregelmatig, borsten staan maandelijks 5-14(!) dagen op knappen, opgezette buik, erg moe, baarmoederkrampen, super ontstekingen in gezicht en nek. Nu ik het weer ervaar, is het echt bizar hoe groot het effect van de hormonale schommelingen is. Ik vind het echt irritant hoe ik al meerdere huisartsen heb gehad die zeggen ‘dat het niet kan’, dat het spiraal uitwerkt, want pas na 5 jaar, maar mijn lichaam laat echt zoveel hormonale klachten zien na X tijd. En ik heb daar echt last van. Hoe kan een arts dan tegenover me zitten en zeggen dat het niet is? Dat mijn baarmoeder niet ineens weer samentrekt alsof die implodeert, dat mijn borsten niet elke beweging moeilijk maken van de pijn en dat mijn nek en gezicht weer vol ontstekingen zitten. Anticonceptie is meer dan ‘niet zwanger worden’, het is ook een medicijn voor vrouwen met heftige hormonale/menstruele klachten. De ‘werkzaamheid’ vh spiraal als anticonceptie is misschien 5-10 jaar, maar als anti-menstruele klachten zéér zeker niet. Het wordt hoogtijd voor emancipatie van de geneeskunde voor vrouwen op gynaecologisch en endocrinologisch gebied. We zijn er nog láng niet…
2

Mirena

27-06-2023 | Vrouw | 35
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb deze klachten dus ook ervaren en gynaecoloog “geloofde” mij ook niet ben nu overgestapt naar koper spiraal dus nu even afwachten
3

Mirena

17-05-2023 | Vrouw | 35
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al 3 x 5 jaar een spiraal gehad, ik had me er eerder nooit zo in verdiept, en nam het advies van de huisarts en gynaecoloog zonder eigen onderzoek van harte aan, totdat ik me een poos geleden me ben gaan verdiepen en inlezen nav een podcast die ik gehoord heb betreft dit onderwerp. Ik wilde destijds een spiraal om niet (ongewenst) zwanger te worden, dus in dat op[lees meer...]zicht is het allemaal effectief geweest. Ik merk wel dat tussen de spiralen/zwangerschappen door en ik geen spiraal had. Mijn libido vele malen groter was, ik voelde me vrouwelijker, energieker en meer verbonden met mijn lichaam en ook afvallen ging me makkelijker af. Wel had ik weer meer moodswings voor een menstruatie, maargoed die horen gewoon bij het vrouw zijn, deal with it, denk ik nu ;) ik zit veel lager in mijn energie als ik een spiraal draag en kan extreme boosheid ervaren, ook lijkt mijn impuls beheersing minder aanwezig. Kortom ik heb het nu laten verwijderen om te ervaren hoe mijn lichaam dit zelf op gaat pakken. Ik merkte aan de gynaecoloog, die mij verder prima heeft geholpen dat hij mijn inzichten niet deelde en het geen slim idee vond. Hij gaf geen gehoor aan mijn argumenten en zei dat zaken zoals de eerder vernoemde mogelijke bijwerkingen eigenlijk niet mogelijk zijn. Terwijl dit toch ook zelf bij de bijwerkingen van de Mirena staan. Mijn lichaam maakte de laatste tijd protest en probeerde de spiraal na 5 jaar eruit te stoten wat enorm veel pijn deed. Mijn lichaam probeerde me dus iets te vertellen, en ik probeer hier naar te luisteren.
1

Mirena

03-05-2023 | Vrouw | 23
levonorgestrel (52mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Plaatsing ging prima, de avond van te voren en de dag zelf pijnstillers gekregen om in te nemen. Qua effectiviteit niks op aan te merken. Maar ik heb de spiraal na 2 maanden laten verwijderen. Ik kreeg BIZARRE acne (nooit eerder last van gehad). Ging niet over na de verwijdering en hierna zelfs bij de dermatoloog nog 13 maanden moeten laten behandelen met accutane kuur (me[lees meer...]t extreme bijwerkingen). Ik zou dit NIEMAND aanraden.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1395) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (508) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (438) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.