Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Mirena

3
meningen

Mirena

levonorgestrel

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (1224 meningen)
Menstruatiepijn (225 meningen)
Plaatsen spiraal (97 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

1
1

Mirena

19-01-2015 | Vrouw | 37
levonorgestrel
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg dit voorgeschreven door de gynaecoloog ivm ernstige bloedarmoede. Plaatsen lukte pas de tweede keer, was zeer pijnlijk en ik moest overgeven. Een week na inbrengen kreeg ik last van acne, en pijn in de onderbuik. Na twee weken begon mijn buik op te zwellen, ik leek wel zwanger. Mijn borsten groeiden, waren zeer gevoelig en deden pijn. De bijwerkingen werde[lees meer...]n alsmaar erger. Naast puistjes kreeg ik last van haargroei op mijn kin, hals buik en borst. Op mijn hoofd word mijn haar juist dunner. Ik houd erg veel vocht vast, een vuist maken in de ochtend gaat niet omdat mijn handen en vinger dermate strak en dik zijn. 's Avonds passen mijn schoenen en jeans niet meer. Mijn heupen, buik, billen en bovenbenen lijken met de dag te groeien. Ik kocht nieuwe broeken, een maat groter, maar zelfs die zitten nu alweer te strak. Geen zin in seks, zeer emotioneel, migraineaanvallen...Ik ben mezelf niet meer Vandaag een afspraak gemaakt om de spiraal te laten verwijderen.
1

Mirena

02-02-2013 | Vrouw | 45
levonorgestrel
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In augustus mirena spiraal laten plaatsen ivm terugkerende bloedarmoede na maandelijks overvloedig bloedverlies nadat de menstruatie weer op gang was gekomen na chemokuren. Na twee maanden kreeg ik met ups en downs de volgende klachten: angstaanvallen, depressief, hoofdpijn, migraine, niet verdragen van prikkels, spanning in nek en schouders, misselijkheid, haaruitval, s[lees meer...]tress gevoelens in hartstreek, pijnscheuten in onderbuik, pijn in stuitje Na 4 maanden verwijderd. Klachten zijn in eerste instantie (twee weken) verergerd. Na 6 weken de eerste menstruatie en de klachten zijn wederom verschrikkelijk bij vlagen. Huisarts zoekt het in de hoek van psycholoog en oxazepam in eerste instantie. Bij de verwijdering van de spiraal gaf hij aan dat het binnen 3 weken over was. Niet dus. Van de week weer bij huisarts geweest en nu heb ik sterke pijnstillers gekregen die deels werken maar die mijn darmen niet blijken te verdragen.... Tevens belde hij mij nog om aan te geven dat hij mij wilde onderzoeken op endometriose. Mijn gevoel blijft zeggen dat de spiraal de oorzaak is, maar dit is kennelijk medisch nog niet aan te tonen. Hoop dat deze melding andere vrouwen helpt en/of steunt in deze ellende.
2

Mirena

14-09-2012 | Vrouw | 48
levonorgestrel
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb vorige week maandag een spiraaltje laten plaatsen bij de huisarts vanwege ernstige bloedarmoede, had hb 5,5. Heb een grote baarmoeder 12 cm en myomen. Na 2 dagen kreeg ik erge pijn, voelde de spiraal de hele tijd in mijn baarmoederwand prikken. Dinsdag controle echo bij gynacoloog, de spiraal lag 'scheef'.zij heeft hem eruit gehaald en meteen een nieuwe geplaatst. 1[lees meer...] dag leek het opgelost, maar de dag weer pijn, stekerig, voel het de hele tijd zitten. 3de dag pijnstillers genomen, 's nachts overgeven van de pijn, vanmorgen advies huisarts gevraagd. Kan zijn dat mijn baarmoeder te groot is en dat hij zich verplaatst, moet het een week aanzien . Maar ik kan het nu al nauwelijks volhouden, haal hem er het liefst zelf nu uit. Heeft iemand dezelfde ervaring, dat je het gewoon de hele tijd voelt zitten. Gaat dat over? Hoe lang kijk ik dit aan. Kan bijna niet werken van de pijn.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.