Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

98
meningen

T-Safe

koperhoudend spiraal

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

1

T-Safe

15-12-2016 | Vrouw | 36
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In juli heb ik het t-safe spiraal laten plaatsen. Daarna last van de gebruikelijke bijwerkingen, was ik dus ook op voorbereid. Waar ik echter ineens ook last van kreeg is stress incontinentie en vaak hoofdpijn. Er word me keer op keer verteld dat het niet van het spiraal kan komen en het dus wel aan mijn bekkenbodem spieren moet liggen. Echter voor en na het gebruik heb [lees meer...]ik nergens last van, alleen tijdens gebruik. Nodeloos te zeggen dat ik hem heb verwijderd. Voor mij geen spiraal meer. Na het delen van mijn ervaring op het t-safe forum, is mijn bericht verwijderd.. lekkere club daar.
5

T-Safe

01-12-2016 | Vrouw | 20
koperhoudend spiraal (380)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ideaal! Ik heb hem nu zo'n 1,5 jaar en ik ben erg over deze spiraal te spreken. Ik wou heel graag van de hormonen af en op aanraden van mijn huisarts voor deze spiraal gegaan, omdat hij 10 jaar kan blijven zitten. Het zetten was erg pijnlijk en ik heb die hele dag veel kramp gehad en de dagen erna ook iets. Bijna anderhalve maand (licht) gebloed. Maar toen mijn lichaam hem[lees meer...] eenmaal accepteerde, was ik echt om! Mijn menstruaties zijn niet langer dan met de pil, bloed wel iets meer maar alsnog niet noemenswaardig. Ik gebruik een menstruatiecup en meestal volstaat in de eerste paar dagen 2-3x per dag legen; daarna leeg ik hem 1x per dag. Voorheen had ik nog nooit kramp gehad tijdens mijn menstruatie, daar heb ik nu soms wel wat last van, maar als het me echt belemmerd in mijn dagelijks leven dan neem ik een paracetamolletje en kan ik weer verder. Ik was 19 toen hij gezet werd, geen kinderen gehad. Ben zo blij om niet meer aan de kunstmatige hormonen te zitten! Voel me daar oprecht een stúk beter door!
5

T-Safe

11-11-2016 | Vrouw | 23
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben vroeg begonnen (15 of 16) aan de pil i.v.m. puistjes. Deze verdwenen daar ook binnen 3 maanden door. Nu na bijna 7 jaar de pil geslikt te hebben was ik het beu. Ik had namelijk ‘bijwerkingen’ zoals migraine aanvallen tijdens ongesteldheid, een laag libido en nooit klaarkomen. Dit zou door de hormonen kunnen komen. Ik heb daarom bewust gekozen voor de T Safe. Ik heb [lees meer...]de spiraal bij mijn huisarts laten zetten. Ik was nog ongesteld, mijn 4e dag. Van tevoren heb ik 400 mg ibuprofen ingenomen, ik neem nooit pijnstillers dus ik was hier al behoorlijk suf van. De huisarts was heel kundig en het was snel gedaan. Ik was voorbereid op helse pijn, maar het viel me reuze mee! Het was voor mij krampachtig gevoel, maar niet anders dan bij ongesteldheid. Ik heb heel bewust geademt (buikademhaling) en ik stond zo weer buiten. Mijn ongesteldheid duurde iets langer, ik heb 3 dagen langer wat bloedverlies gehad. Die dagen ook af en toe een zeurderige pijn in de onderbuik. Nu is het een week later, en heb nergens last van. Voel het spiraal ook niet zitten. Nog even kijken hoe het gaat als alle hormonen van de pil mijn lichaam uit zijn met de ongesteldheid. Ik heb in ieder geval een menstruatiecup gehaald, dat blijkt ook wel beter te zijn dan tampongebruik. Tot zover ben ik dus blij met mijn keuze!
1

T-Safe

02-10-2016 | Vrouw | 37
koperhoudend spiraal (380)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Effectiviteit: I.v.m. schildklierproblemen wilde ik overstappen naar een anticonceptiemiddel zonder hormonen. Ik koos voor een T-safe koperspiraal. Ideaal dacht ik, 15 jaar lang geen omkijken meer naar mijn anticonceptie. En in de 8 maanden dat ik de spiraal gedragen heb was de spiraal ook effectief, niet zwanger geraakt. Hoeveelheid en ernst bijwerkingen: Mijn ar[lees meer...]ts had me vooraf keurig gewaarschuwd voor de bijwerkingen van de spiraal, maar de meeste bijwerkingen zouden met een half jaar tot jaar wel een stuk minder moeten zijn. Vanaf het moment dat de spiraal is geplaatst heb ik dagelijks last gehad van hoofdpijn, ik stond er mee op en ging ermee naar bed. Verder kreeg ik steeds meer last van moeheid, maag- en darmklachten. Gemiddeld 2 weken per maand ging ik gebukt onder hernia-achtige lage rugpijnen met uitstralingen naar bil, heup, lies en dijbeen. Een week voor mijn menstruatie begon de pms baarmoederpijn en voelde ik de spiraal zitten. Ik werd vaker ongesteld, eens in de 3 weken ipv 4 weken. Ik was langer ongesteld, 7 dagen ipv 5 dagen. En ik werd veel en veel heviger ongesteld, tijdens dag 2 en dag 3 van mijn menstruatie kon ik, ondanks het gebruik van de grootste tampon + kraammaandverband, geen half uur aaneengesloten wandelen zonder flink door te lekken. Om nog maar niet te spreken over de rode vloedgolf die ontstaat wanneer je opstaat nadat je een tijdje hebt gezeten, geen enkele combinatie van tampon + maandverband bleek hier tegen bestand. Ik heb nooit eerder zoveel genante situaties gekend en inweekwasjes gedaan als tijdens mijn spiraalmaanden. Toen na een bloedtest bleek dat het kopergehalte in mijn gevaarlijk was gestegen en het functioneren van mijn schildklier verslechterd was, heb ik de spiraal direct laten verwijderen. Nu 2 maanden later, ben ik weer helemaal vrij van pijn- en klachten en zijn mijn menstruatie en bloedwaarden genormaliseerd. Inname/gebruiksgemak: Tsja, alles wat ze van tevoren zeggen over het plaatsen van de spiraal is helaas voor mij ook waar gebleken. Het is, ondanks verdoving van de baarmoedermond, absoluut een pijnlijke ervaring. En na het plaatsen voelde ik me zeker nog een uur slap in mijn lichaam, licht in mijn hoofd en de baarmoederpijn bleef de gehele dag van plaatsing wel aanhouden. Hierbij moet ik wel opmerken dat ik nooit bevallen ben en voor het plaatsen geen pijnstillers ingenomen heb. Het verwijderen van de spiraal was voor mij een stuk minder pijnlijk, maar ondanks dat toch ook wel een vervelende ervaring. Na het verwijderen verder geen pijn of klachten gehad. Algehele tevredenheid: De voordelen wegen voor mij niet op tegen de nadelen.
1

T-Safe

29-08-2016 | Vrouw | 23
koperhoudend spiraal (330)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Bijna 3 weken geleden heb ik dapper en geheel vanuit mijn eigen ideetje eindelijk een koperspiraal laten zetten. Klonk als de perfecte anticonceptie! Van te voren was ik nog wel bang geworden door al die horror verhalen. Daarom nog even een rationele opmerking voor mijn tirade begint: iedere vrouw is anders. Mijn afspraak werd verzet, waardoor het ipv 1 uur, 3 uur geleden [lees meer...]was dat ik 400mg ibuprofen had genomen. Alleen al het eendenbekje voelde zóóó verkeerd. De huisarts verbaasd, ging rustig door. Toen ook nog die klem kwam was ik aan het kermen van de pijn. Maar dit was droom anticonceptie, ik zou dit voltooien. Toen dat buisje of testje en ik had nog nooit zo veel pijn gehad. Dacht dat dat het al was. Maar nee, toen moest het ding er nog in. Vervolgens was mijn baarmoeder al zo van streek dat ik het ding er uit bleef persen. De huisarts (die ervaren is) had er veel moeite mee en het duurde eindeloos. Daarna ben ik nog zeker een half uur blijven liggen omdat ik sterretjes zag. Ik had zo veel pijn. De assistente kwam me nog maar wat paracetamol geven. Ik had zo veel krampen en steken. Alles schreeuwde van neeee. Na iets van 3 kwartier ben ik door de assistente naar huis gereden (heldin), die had het erg met me te doen. Toen heb ik de rest van de middag liggen creperen. Tot ik de moed had verzameld te gaan koken. Door het overeind staan werd de pijn opeens ondragelijk. Heb de noodarts moeten bellen. Naar het ziekenhuis gestrompeld. Lijkbleek en trillend. Ondertussen al veel pijnstillers genomen en de laatsten uitgekotst. In het ziekenhuis hebben ze oa een echo gemaakt. Het ding was perfect geplaatst en er waren geen rare dingen te zien. Conclusie: ik reageerde waarschijnlijk erg heftig op het koper. Aan de naproxen (Aleve) gegaan. Daarna 6 dagen last gehad van heel, heel nare krampen. Maar doorgezet, want ik wilde dat ding houdenn. De week daarna de helft van de tijd wel draagbare krampen waarbij ik geen pijnstillers hoefde te nemen. Ook een constant gezwollen buikje, het voelt echt alsof er een baksteen in mijn buik zit. Ik wist nooit wanneer ik kramp zou krijgen. Ik merkte dat ik standaard na ook maar 10 minuten te hebben gewandeld (laat staan na 25 minuten hardlopen slik) krampen kreeg. De week daarna leek het 2 dagen minder en toen, na een vrij brave vrijpartij waarbij ik opeens totaaaal geen zin meer had (wat echt HEEL raar is voor mij) en hem heb moeten stoppen omdat ik gewoonweg NIKS voelde, behalve verkeerdheid, weer ontzettende krampen gehad. Wat voor zin heeft hormoonvrije anticonceptie als je er geen seks door kan hebben en bovendien als nog een opgeblazen ballon bent (reden waarom de pil me naar lijkt) die opeens niet meer vrij kan bewegen. Ik weet dat het na 3 maanden kan verbeteren. Maar dit is net zoiets als een toxische relatie nog 3 jaar aanhouden omdat het kan verbeteren, terwijl je totaal geen garantie hebt dat het verbetert en ondertussen je tijd verspild met het hebben van veel pijn. Ik hoop dus dat de huisarts hem er snel voor mijn komende ongesteldheid er uit wil halen. Ik had wellicht van te voren kunnen bedenken dat dit niet mijn ideale vorm van anticonceptie is, omdat ik erg pijnlijke, weeige ongesteldheden heb. Maar ik wilde dit zo graag proberen en had het anders wel op een later tijdstip als nog geprobeerd, dus tsja. Maar goed, pijnlijke ongesteldheidhebbers: kijk uit. En nogmaals: iedere vrouw reageert hier anders op.
4

T-Safe

06-07-2016 | Vrouw | 26
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Onregelmatig bloedverlies Heftigere menstruatie Pijn na gemeenschap
2

T-Safe

24-01-2016 | Vrouw | 35
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na jarenlang enorm veel buikpijn (echt weeën pijn, ook buiten de menstruaties om) besloten om mijn koperspiraal te laten verwijderen. Ik heb sinds ruim een half jaar de ziekte van graves en aangezien mij verteld is dat koper grote invloed kan hebben op de gezondheid van de schildklier heb ik een tijdje terug het koperniveau in mijn lichaam laten meten. Dit bleek flink aan [lees meer...]de hoge kant. Om deze reden heb ik pas geleden besloten het koperspiraal te laten verwijderen. Helaas moest dit middels een kijkoperatie gedaan worden omdat de touwtjes om het spiraal waren gaan krullen in de baarmoeder.
2

T-Safe

09-10-2015 | Vrouw | 26
koperhoudend spiraal (380)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds 3 jaar heb ik de t safe spiraal. En wat een hel! Van de plaatsing heb ik weinig tot geen last gehad. Maar het eerste jaar heb ik erg veel pijn gehad tijdens de sex. Dit werd geleidelijk minder in het 2e jaar. En elke maand krampen en ontzettend veel bloedverlies. Ook duurt de periode van bloeden 7 tot 10 dagen. Absoluut geen aanrader dus..
5

T-Safe

06-08-2015 | Vrouw | 20
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb nu meer dan 3 jaar geleden de T-Safe laten plaatsen en ik ben er zeer over te spreken! Ik was destijds 17, maar het zetten was hoogstens een paar seconden even vervelend. Vantevoren natuurlijk wel pillen gekregen, en die hebben zijn werk goed gedaan. Wat betreft heftigere menstruatie; helemaal geen last van gehad. Niet dat ik me kan herinneren in ieder geval. Mijn p[lees meer...]eriode was sowieso al niet heel erg; nooit echt krampen of hevige bloedingen. Ik dacht dat door het plaatsen van het spiraaltje dat wel zou veranderen, maar dat is dus gelukkig niet gebeurd. Oh, en niet zwanger geraakt natuurlijk ;p
4

T-Safe

09-05-2015 | Vrouw | 18
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb gisteren de T-safe laten plaatsen in het ziekenhuis bij een gynaecoloog. Ik wilde graag overstappen van de pil op hormoonvrije anticonceptie en kwam al snel uit bij een koperspiraaltje. Het laten zetten van het spiraaltje was minder pijnlijk dan verwacht (ik ben 18 jaar en heb geen kinderen), maar na het zetten voelde ik me even helemaal niet lekker. De gynaecologe [lees meer...]zei dat dit een natuurlijke reactie is van het lichaam omdat er toch iets dat lichaamsvreemd is wordt geplaatst. Ik heb de rest van de dag last gehad van iets wat leek op menstruatiekrampen, alleen dan aan een stuk door. Nu, de volgende dag, heb ik bijna nergens meer last van. Omdat ik het spiraaltje gisteren pas heb laten plaatsen, kan ik nog niks zeggen over de ernst van mijn ongesteldheid de komende tijd. Ik gebruik vandaag voor de laatste keer de pil, waardoor waarschijnlijk mijn eerste keer ongesteld zijn met spiraaltje wat minder erg zal zijn dan zonder pil. Over het algemeen ben ik heel blij dat ik deze stap heb genomen!
3

T-Safe

03-02-2015 | Vrouw | 25
koperhoudend spiraal
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb deze spiraal gekozen op aanraden van mijn huisarts. Eerst wilde ik een gynefix, omdat ik daar zulke goede ervaringen op internet over had gelezen, maar mijn huisarts opperde dat ik de T-safe beter eerst even kon proberen, omdat die goedkoper is, makkelijker te zetten, en zeer effectief. Dat klopt allemaal en daarover ook geen klachten. Zoals bij elk spiraal is het b[lees meer...]elangrijk bij wie je het laat zetten- mijn huisarts nam de tijd voor me en dat scheelt veel. Nu heb ik wel erg last van bijwerkingen. Ik wil per se niets meer met hormonen, en heb liever de bijwerkingen van de T-safe dan van welke pil, ring of spiraal met hormonen dan ook, maar ben er niet 100% tevreden mee. Ik ben nog niet zwanger geweest. Ik heb vooral in de eerste paar dagen, maar ook buiten mijn ongesteldheid, erg veel last van ernstige krampen. Het doet dan zo'n zeer dat ik het bijna kan uitschreeuwen en ik misselijk word. Ik ben echt geen watje, maar die dagen kom ik niet zonder pijnstillers door. Daarnaast verlies ik heel veel bloed. Ze zeggen dat het normaal is dat je 10-15% meer bloed verliest met een spiraal, maar in dit geval is het echt wel 50% meer. Vooral in de eerste paar dagen lek ik veel door omdat ik zoveel bloed verlies. Daarnaast duren de menstruaties veel langer, soms wel 3 weken!!! Maar meestal rond de 8 à 9 dagen. Ik overweeg nu toch over te stappen naar de gynefix omdat dit soort klachten met dat spiraal minder zouden moeten zijn.
1

T-Safe

11-01-2015 | Vrouw | 22
koperhoudend spiraal
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds de plaatsing continue buikpijn, noem t lichte weeen, ik werd daar zo moe van en heel erg geirriteerd. Mijn menstruaties waren zeer heftig vooral de eerste 4 dagen, elk uur de grootste maat tampons nodig en maandverband waardoor ik elke maand weer aan een ijzerkuur zat vanwege bloedarmoede. Ook seks begon pijn te doen, hij is waarschijnlijk door de heftige menstruatie[lees meer...]s en de continue krampen naar beneden gezakt. Hij is na een half jaar gebruik verwijderd nadat mijn man 'm tijdens de seks voelde zitten. Ik bleek toen ook zwanger van onze derde kind. Ik zou m niemand aanraden.
5

T-Safe

10-11-2014 | Vrouw | 27
koperhoudend spiraal
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben ontzettend tevreden over mijn t-safe! Ik ben zoooo blij dat ik me niet bang heb laten maken door de horrorverhalen. Ik heb het bij een casa kliniek laten zetten (echt een aanrader!). Het plaatsen was onder plaatselijke verdoving en was een fluitje van een cent. Ik heb helemaal geen pijn gehad en ben daarna zonder nog pijnstillers nodig te hebben gaan shoppen (ik heb[lees meer...] nooit een kind gebaard). Tuurlijk de eerste 2/3 weken had ik wel een beetje lichte bloedverlies, maar na mijn menstruatie met spiraal, wat overigens normaal en niet lang was, heb ik geen bloedverlies ertussendoor meer. ook heb ik nooit echt last gehad van krampen. Ik weet niet of ik tot de uitzonderingsgevallen behoor, maar ik wil vrouwen even meegeven dat een koperspiraal echt geen ramp hoeft te zijn. Het is zoveel beter dan als die chemische hormonen troep pillen etc.
5

T-Safe

13-03-2014 | Vrouw | 22
koperhoudend spiraal
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben helemaal enthousiast over mijn koperspiraal. Het plaatsen ging prima met 800 mg ibuprofen en een paracetamolletje. De eerste paar dagen wat buikpijn gehad en het eerste half jaar nog wel wat meer bloedverlies tijdens de menstruatie plus nog wat meer krampen. Het duurt even voordat de baarmoeder de spiraal accepteert en veel vrouwen stoppen al te vroeg met deze vorm [lees meer...]van anticonceptie. Mijn menstruatie was na een half jaar weer helemaal op orde en ook de krampen tijdens mijn menstruatie zijn minimaal. Laat je goed informeren door, bij voorkeur, de gynaecoloog. Deze weet veel meer van verschillende soorten anticonceptie af dan bijvoorbeeld de huisarts. Laat je niet afschrikken door alle horrorverhalen, mensen delen nu eenmaal het liefst slechte ervaringen. Vandaar dat ik nu deze positieve ervaring opschrijf.
5

T-Safe

11-01-2014 | Vrouw | 19
koperhoudend spiraal
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Geweldig, had ik deze stap maar eerder gemaakt. Na al eerder gemerkt te hebben dat ik zonder pil veel minder somber/vlak op het gebied van emoties ben, dacht ik dat het aan de hormonen lag. Toen ik dus weer anticonceptie wilde gaan gebruiken, wilde ik een koperspiraal. Dit werd toen door de dokter afgeraden omdat ik erg jong was en nog niet zwanger was geweest. Dit vond ik[lees meer...] zelf onzin maar de dokter heeft me overtuigd om de nuva ring te nemen ivm minder hormonen. Dit was opzich wel een prettige oplossing, maar ik kreeg vaak schimmelinfecties door de nuva ring. Toen toch gekozen voor het koperspiraaltje en ik voel me weer helemaal mezelf zonder hormonen. De enige nadelen zijn dat het zetten ongelooflijk pijn deed, en dat de 2de en 3de dag dat ik ongesteld ben erg veel pijn doen en dat ik veel bloedt. Maar ik slik liever 2 dagen per maand paracetamol dan 21 dagen in een maand hormonen. Ook blijft de t-safe 10 jaar zitten en heb ik hem gratis gekregen van de zorgverzekering, dus helemaal top.
2

T-Safe

12-11-2013 | Vrouw | 35
koperhoudend spiraal
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Nu bijna vier maanden dit spiraal. Voorheen erg zware hormoonaanvallen voor mijn menstruatie. Ik was dan depressief, mijn man en kinderen konden niks goed doen en ik kon alleen maar huilen en schreeuwen. Vreselijk was dat. Voor de geboorte van onze tweede had ik dit nooit en ging ik fluitend door mijn cyclus. Had ineens ook zwaardere bloedingen. De pil was geen optie. Ik w[lees meer...]ilde en moest hormoonvrij. Tsafe leek ideaal. Het zetten viel alles mee en ik had nergens last van. Nu een kleine vier maanden verder voor het eerst ongesteld. Heftig. Kan niet zonder de hoogste dosis pijnstillers, werken lukt eigenlijk niet en ik loop leeg. Tampon en maandverband maar het lekt door. De hele dag door ontzettend veel buikpijn en ik wil alleen maar liggen. Bloeding begon heel rustig en sinds dag 4 is het niet normaal meer. Maakt me verdrietig, wat nu? Er weer uit? Voorlopig even doorbijten maar.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2295) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1268) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1193) - Cholesterol
Paroxetine (1152) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1151) - Verslavingsziekten
Sertraline (1029) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (897) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (890) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (780) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (747) - Epilepsie
Metoprolol (736) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (614) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (610) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Mirtazapine (610) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (597) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (577) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Furabid (569) - Antibiotica - urineweginfectie
Amoxicilline (566) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (554) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (514) - Anticonceptie - overig
Lexapro (503) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (476) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (455) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (446) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (419) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (415) - Pijn
Crestor (404) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.