Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met T-Safe

105
meningen

T-Safe

koperhoudend spiraal

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

2

T-Safe

27-10-2017 | Vrouw | 27
koperhoudend spiraal (375)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Begin 2015 tsafe laten plaatsen. Plaatsing even pijnlijk maar trok snel weg. Menstruaties werden na een half jaar weer iets minder maar leek of het minder goed op gang kwam en duurde nog steeds een week. In het eerste jaar twee keer in het weekend/snachts bij hap en gyn geweest voor onverklaarbare hevige pijn onderin mijn buik, draadjes zaten goed en op de echo spiraal pri[lees meer...]ma. Na bezoek aan osteopaat geen last meer van gehad dus hij mocht nog een poosje blijven zitten. Laatste maanden meer last van PMS en kramp bij menstruatie, veel acne, afscheiding en niet doorzetten van menstruatie. Tot twee maanden geleden de draadjes ineens langer aanvoelden, controleerde elke maand ong. Afgesproken het nog even aan te zien voordat ik naar de huisarts zou gaan, maar vorige maand is het spiraaltje vanzelf eruit gegaan, onderkant was bij de baarmoedermond te voelen, kon hem zo eruit halen. Lichaam heeft m er zelf uitgewerkt lijkt het. Geen sprake geweest van zwangerschap, wat ook prima geweest zou zijn, maar ik had echt gehoopt dat hij minimaal vijf jaar mee zou gaan. Ik ben het vertrouwen een beetje kwijt geraakt en nog op zoek naar iets anders zonder hormonen.
1

T-Safe

12-08-2017 | Vrouw | 52
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Nu ruim een week geleden de T-safe laten plaatsen. Het plaatsen was erg pijnlijk ondanks de pijnstillers. Dat is niet gedurende de hele afspraak, maar op bepaalde momenten. Toch had ik het er voor over, het is ook na het inzetten weer voorbij. Het eerste uur had ik trillende benen, daarna was het weer over. Wel had ik een paar uur nodig om bij te trekken. Maar wat mij tege[lees meer...]nvalt is dat ik voortdurend buikpijn heb, krampen, af en een stekende pijn en een lichte hoofdpijn. Alsof ik heftig menstrueer. Ik voel de spiraal, het is of mijn lichaam het weer kwijt wil. Ik kan moeilijk in slaap komen, omdat ik niet lekker lig door een zeurende pijn die ik dan nog duidelijker voel. Ik heb opeens veel afscheiding, bruin van kleur en het stinkt. Zo erg dat ik mezelf rook. Niet leuk dus en dat heb ik niet eerder zo gehad. Het ruikt metalig. Ik loop de hele dag nu met maandverband en gebruik dat nu ook 's nachts. Deze afscheiding heeft niets te maken met candida, waar de site van t-safe het op probeert te gooien. Het is gekomen na plaatsing van de T-Safe. Ze hebben mijn melding hiervan direct van hun site verwijderd.. Ik heb over drie dagen een afspraak bij de huisarts om het te laten verwijderen. Nu maar hopen dat het lukt, ik voel zelf de draadjes niet. Maar ik zal blij zijn als het er weer uit is!
5

T-Safe

17-06-2017 | Vrouw | 23
koperhoudend spiraal (380)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik kan de t-safe spiraal van harte aanbevelen! Mijne is geplaatst met plaatselijke verdoving bij de gynaecoloog, waar ik specifiek naar had gevraagd omdat ik wist dat het pijnlijk zou worden. Voordat ik er erg in had zat de spiraal er al in, en ik ben lachend naar huis gegaan. Eenmaal thuis werkte de verdoving uit en kreeg ik enkele uren wat krampen, maar dit was te overzi[lees meer...]en. Bij de echo na twee maanden zat ie helemaal goed. Mijn menstruatie is onregelmatig, maar dat ligt aan mijzelf en niet aan de spiraal. Als ik dan wel ongesteld ben is het wel echt een rode tsunami, zoveel bloed dat ik verlies. Dit duurt echter maar 1/2 dagen en in totaal is de menstruatie 5/6 dagen per ongeveer twee maanden dus dat is prima. Een week voordat ik ongesteld word krijg ik wel een opgeblazen buik, maar ja allemaal verwaarloosbaar vind ik. Het werkt als een trein deze spiraal, tijdens seks ook nooit ergens last van en zeker een effectieve anticonceptie methode.
5

T-Safe

04-06-2017 | Vrouw | 34
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Eind 2013 heb ik de T-Safe koperspiraaltje laten plaatsen bij mijn huisarts, een paar maanden na mijn bevalling. Het plaatsen was onaangenaam, maar dat weet je van tevoren. Direct na het plaatsen had ik nergens last van, mijn dag verliep rustig. Ik heb er wel voor gezorgd dat ik die dag thuis kon blijven. In de eerste maanden na het plaatsen had ik er toch last van, onrege[lees meer...]lmatige menstruatiecyclus en hevig bloeden tijdens de menstruatie, menstruatiekrampen en vermoeidheid. Ik heb vaak overwogen om het eruit te laten halen. Ik ging een paar keer naar de huisarts om te laten controleren of alles nog goed zat. Toch heb ik doorgezet en nu ben ik blij dat ik dat gedaan heb, ik ben er nu heel blij mee. Mijn cyclus is nu regelmatig en het verloopt normaal. Het verschil met toen ik aan de pil was is dat ik nu vaker last heb van menstruatiekrampen, maar niet zo erg dat ik niet meer kan functioneren en het bloedt iets meer dan voorheen, maar dat neem ik ook voor lief. Ik adviseer om toch naar je gevoel te luisteren, je kunt zelf goed intuïtief voelen of het goed zit of niet. Bij mij heeft het goed uitgepakt, maar dat hoeft niet bij iedereen zo te zijn. Goed contact houden met de huisarts dus. Ik gebruik ook een menstruatie cup, deze leeg ik 2 keer per dag. Ook dat was flink wennen in het begin, maar nu wil ik niet meer zonder. De cup kan goed in combinatie met het spiraaltje, je moet alleen van tevoren voelen of de draadjes van het spiraaltje hoog zitten, zodat de draadjes niet tussen de cup en de vaginawand terecht komen.
1

T-Safe

15-05-2017 | Vrouw | 29
koperhoudend spiraal (380)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Plaatsen ging goed maar bloedde langer dan was aangegeven. Voelde ongemakkelijk een paar dagen. Daarna steeds na de seks pijn. Een maand verder kreeg ik ook zonder seks steeds meer onderbuik pijn en straalt door naar rug. Nu twee maanden verder en kan niet slapen vd pijn dus hij wordt er vanmiddag uitgehaald.
2

T-Safe

22-04-2017 | Vrouw | 44
koperhoudend spiraal (380)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb de T-safe inmiddels zo'n vijf jaar geleden laten zetten, nadat ik Mirena had gebruikt waarbij ik klachten had gekregen. Het sprak me aan dat de T-safe een koperspiraal is zonder hormonen. Laat de natuur maar zijn werk doen! Het inbrengen heb ik laten doen bij de CASA-kliniek, want mijn huisarts had nog geen ervaring met de T-safe. Het spiraal werd ingebracht met ee[lees meer...]n eendenbek. Het viel heel erg mee en was zo gepiept. Het eerste half jaar had ik last van bijwerkingen, opgeblazen gevoel, heftige steken in mijn buik/weeënpijn, acne, soms rugpijn, soms rillingen. Maar ik had al gelezen dat dat erbij kan horen. Dus dat nam ik voor lief. Mijn menstruatie was altijd al heftig en lang (7 dagen), dus daar was ik al aan gewend. Dat was nu niet anders. Waar ik wel elke maand tijdens de natuurlijke bloeding vooral last van heb is het opgeblazen gevoel aan de onderkant. Mijn broek zit dan echt strakker tijdens die week. Maar goed, als dat alles is, kan ik hier wel 10 jaar mee leven dacht ik. Want het is heel relaxed dat je er 10 jaar geen omkijken naar hebt. Maar de laatste 1,5 jaar heb ik steeds vaker kast van acute steken in mijn buik, vergelijkbaar met weeën. Dit is soms tijdens mijn ongesteldheid, maar vaak ook juist de week ervoor en/of de week erna. Ik heb een echo laten maken om te kijken of de spiraal nog wel op zijn plek zat, maar dat is het geval. Voor mij is die weeënpijn zo irritant en pijnlijk, dat ik heb besloten de T-safe binnenkort te laten verwijderen. Ik ga nu maar weer over op anticonceptie met hormonen, maar dan het hormoonstaafje. Kijken of dat bevalt. Ieder lichaam is tenslotte anders.
5

T-Safe

21-01-2017 | Vrouw | 33
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In tijden dat ik niet bewust leefde en ging voor ultiem comfort (bijna nooit meer ongesteld) gebruikte ik bijna 10 jaar de pil en daarna 2,5 jaar een Implanon. Op een zeker moment, tijdens een 'doorbraakbloeding', schoot er een doemscenario door mijn hoofd. Die luidde: 'Wie zegt mij nu dat dit bloed een doorbraakbloeding is? Misschien is er vanalles kapot van binnen...' Ik[lees meer...] had het laatste jaar van de Implanon ook ineens vreemde verschijnselen als migraine en oogmigraine. Ik liet een uitstrijkje maken en bleek een PAP2 te hebben. Gelukkig niet ernstig, maar ik werd mij ervan bewust dat ik graag mijn eigen lichaam weer in de gaten wil houden. Iedere maand ongesteld worden geeft mij het vertrouwen dat mijn lichaam functioneert en dat het bloed menstruatiebloed is. De plaatsing deed gruwelijk pijn maar ik had alles ervoor over om mijn lichaam weer in balans te brengen. Na de plaatsing heb ik nog vier-vijf dagen als een garnaaltje op de bank gelegen. Daarna was ik weer normaal en werd zelfs beter dan dat. Inmiddels heb ik de T-safe vier jaar en ik neem de oer-menstruaties voor lief. Mijn lichaam draait volledig op eigen kracht zonder externe/ hormonale toedieningen. Precies zoals de natuur het bedoeld heeft!
1

T-Safe

15-12-2016 | Vrouw | 36
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In juli heb ik het t-safe spiraal laten plaatsen. Daarna last van de gebruikelijke bijwerkingen, was ik dus ook op voorbereid. Waar ik echter ineens ook last van kreeg is stress incontinentie en vaak hoofdpijn. Er word me keer op keer verteld dat het niet van het spiraal kan komen en het dus wel aan mijn bekkenbodem spieren moet liggen. Echter voor en na het gebruik heb [lees meer...]ik nergens last van, alleen tijdens gebruik. Nodeloos te zeggen dat ik hem heb verwijderd. Voor mij geen spiraal meer. Na het delen van mijn ervaring op het t-safe forum, is mijn bericht verwijderd.. lekkere club daar.
5

T-Safe

01-12-2016 | Vrouw | 20
koperhoudend spiraal (380)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ideaal! Ik heb hem nu zo'n 1,5 jaar en ik ben erg over deze spiraal te spreken. Ik wou heel graag van de hormonen af en op aanraden van mijn huisarts voor deze spiraal gegaan, omdat hij 10 jaar kan blijven zitten. Het zetten was erg pijnlijk en ik heb die hele dag veel kramp gehad en de dagen erna ook iets. Bijna anderhalve maand (licht) gebloed. Maar toen mijn lichaam hem[lees meer...] eenmaal accepteerde, was ik echt om! Mijn menstruaties zijn niet langer dan met de pil, bloed wel iets meer maar alsnog niet noemenswaardig. Ik gebruik een menstruatiecup en meestal volstaat in de eerste paar dagen 2-3x per dag legen; daarna leeg ik hem 1x per dag. Voorheen had ik nog nooit kramp gehad tijdens mijn menstruatie, daar heb ik nu soms wel wat last van, maar als het me echt belemmerd in mijn dagelijks leven dan neem ik een paracetamolletje en kan ik weer verder. Ik was 19 toen hij gezet werd, geen kinderen gehad. Ben zo blij om niet meer aan de kunstmatige hormonen te zitten! Voel me daar oprecht een stúk beter door!
5

T-Safe

11-11-2016 | Vrouw | 23
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben vroeg begonnen (15 of 16) aan de pil i.v.m. puistjes. Deze verdwenen daar ook binnen 3 maanden door. Nu na bijna 7 jaar de pil geslikt te hebben was ik het beu. Ik had namelijk ‘bijwerkingen’ zoals migraine aanvallen tijdens ongesteldheid, een laag libido en nooit klaarkomen. Dit zou door de hormonen kunnen komen. Ik heb daarom bewust gekozen voor de T Safe. Ik heb [lees meer...]de spiraal bij mijn huisarts laten zetten. Ik was nog ongesteld, mijn 4e dag. Van tevoren heb ik 400 mg ibuprofen ingenomen, ik neem nooit pijnstillers dus ik was hier al behoorlijk suf van. De huisarts was heel kundig en het was snel gedaan. Ik was voorbereid op helse pijn, maar het viel me reuze mee! Het was voor mij krampachtig gevoel, maar niet anders dan bij ongesteldheid. Ik heb heel bewust geademt (buikademhaling) en ik stond zo weer buiten. Mijn ongesteldheid duurde iets langer, ik heb 3 dagen langer wat bloedverlies gehad. Die dagen ook af en toe een zeurderige pijn in de onderbuik. Nu is het een week later, en heb nergens last van. Voel het spiraal ook niet zitten. Nog even kijken hoe het gaat als alle hormonen van de pil mijn lichaam uit zijn met de ongesteldheid. Ik heb in ieder geval een menstruatiecup gehaald, dat blijkt ook wel beter te zijn dan tampongebruik. Tot zover ben ik dus blij met mijn keuze!
1

T-Safe

02-10-2016 | Vrouw | 37
koperhoudend spiraal (380)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Effectiviteit: I.v.m. schildklierproblemen wilde ik overstappen naar een anticonceptiemiddel zonder hormonen. Ik koos voor een T-safe koperspiraal. Ideaal dacht ik, 15 jaar lang geen omkijken meer naar mijn anticonceptie. En in de 8 maanden dat ik de spiraal gedragen heb was de spiraal ook effectief, niet zwanger geraakt. Hoeveelheid en ernst bijwerkingen: Mijn ar[lees meer...]ts had me vooraf keurig gewaarschuwd voor de bijwerkingen van de spiraal, maar de meeste bijwerkingen zouden met een half jaar tot jaar wel een stuk minder moeten zijn. Vanaf het moment dat de spiraal is geplaatst heb ik dagelijks last gehad van hoofdpijn, ik stond er mee op en ging ermee naar bed. Verder kreeg ik steeds meer last van moeheid, maag- en darmklachten. Gemiddeld 2 weken per maand ging ik gebukt onder hernia-achtige lage rugpijnen met uitstralingen naar bil, heup, lies en dijbeen. Een week voor mijn menstruatie begon de pms baarmoederpijn en voelde ik de spiraal zitten. Ik werd vaker ongesteld, eens in de 3 weken ipv 4 weken. Ik was langer ongesteld, 7 dagen ipv 5 dagen. En ik werd veel en veel heviger ongesteld, tijdens dag 2 en dag 3 van mijn menstruatie kon ik, ondanks het gebruik van de grootste tampon + kraammaandverband, geen half uur aaneengesloten wandelen zonder flink door te lekken. Om nog maar niet te spreken over de rode vloedgolf die ontstaat wanneer je opstaat nadat je een tijdje hebt gezeten, geen enkele combinatie van tampon + maandverband bleek hier tegen bestand. Ik heb nooit eerder zoveel genante situaties gekend en inweekwasjes gedaan als tijdens mijn spiraalmaanden. Toen na een bloedtest bleek dat het kopergehalte in mijn gevaarlijk was gestegen en het functioneren van mijn schildklier verslechterd was, heb ik de spiraal direct laten verwijderen. Nu 2 maanden later, ben ik weer helemaal vrij van pijn- en klachten en zijn mijn menstruatie en bloedwaarden genormaliseerd. Inname/gebruiksgemak: Tsja, alles wat ze van tevoren zeggen over het plaatsen van de spiraal is helaas voor mij ook waar gebleken. Het is, ondanks verdoving van de baarmoedermond, absoluut een pijnlijke ervaring. En na het plaatsen voelde ik me zeker nog een uur slap in mijn lichaam, licht in mijn hoofd en de baarmoederpijn bleef de gehele dag van plaatsing wel aanhouden. Hierbij moet ik wel opmerken dat ik nooit bevallen ben en voor het plaatsen geen pijnstillers ingenomen heb. Het verwijderen van de spiraal was voor mij een stuk minder pijnlijk, maar ondanks dat toch ook wel een vervelende ervaring. Na het verwijderen verder geen pijn of klachten gehad. Algehele tevredenheid: De voordelen wegen voor mij niet op tegen de nadelen.
1

T-Safe

29-08-2016 | Vrouw | 23
koperhoudend spiraal (330)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Bijna 3 weken geleden heb ik dapper en geheel vanuit mijn eigen ideetje eindelijk een koperspiraal laten zetten. Klonk als de perfecte anticonceptie! Van te voren was ik nog wel bang geworden door al die horror verhalen. Daarom nog even een rationele opmerking voor mijn tirade begint: iedere vrouw is anders. Mijn afspraak werd verzet, waardoor het ipv 1 uur, 3 uur geleden [lees meer...]was dat ik 400mg ibuprofen had genomen. Alleen al het eendenbekje voelde zóóó verkeerd. De huisarts verbaasd, ging rustig door. Toen ook nog die klem kwam was ik aan het kermen van de pijn. Maar dit was droom anticonceptie, ik zou dit voltooien. Toen dat buisje of testje en ik had nog nooit zo veel pijn gehad. Dacht dat dat het al was. Maar nee, toen moest het ding er nog in. Vervolgens was mijn baarmoeder al zo van streek dat ik het ding er uit bleef persen. De huisarts (die ervaren is) had er veel moeite mee en het duurde eindeloos. Daarna ben ik nog zeker een half uur blijven liggen omdat ik sterretjes zag. Ik had zo veel pijn. De assistente kwam me nog maar wat paracetamol geven. Ik had zo veel krampen en steken. Alles schreeuwde van neeee. Na iets van 3 kwartier ben ik door de assistente naar huis gereden (heldin), die had het erg met me te doen. Toen heb ik de rest van de middag liggen creperen. Tot ik de moed had verzameld te gaan koken. Door het overeind staan werd de pijn opeens ondragelijk. Heb de noodarts moeten bellen. Naar het ziekenhuis gestrompeld. Lijkbleek en trillend. Ondertussen al veel pijnstillers genomen en de laatsten uitgekotst. In het ziekenhuis hebben ze oa een echo gemaakt. Het ding was perfect geplaatst en er waren geen rare dingen te zien. Conclusie: ik reageerde waarschijnlijk erg heftig op het koper. Aan de naproxen (Aleve) gegaan. Daarna 6 dagen last gehad van heel, heel nare krampen. Maar doorgezet, want ik wilde dat ding houdenn. De week daarna de helft van de tijd wel draagbare krampen waarbij ik geen pijnstillers hoefde te nemen. Ook een constant gezwollen buikje, het voelt echt alsof er een baksteen in mijn buik zit. Ik wist nooit wanneer ik kramp zou krijgen. Ik merkte dat ik standaard na ook maar 10 minuten te hebben gewandeld (laat staan na 25 minuten hardlopen slik) krampen kreeg. De week daarna leek het 2 dagen minder en toen, na een vrij brave vrijpartij waarbij ik opeens totaaaal geen zin meer had (wat echt HEEL raar is voor mij) en hem heb moeten stoppen omdat ik gewoonweg NIKS voelde, behalve verkeerdheid, weer ontzettende krampen gehad. Wat voor zin heeft hormoonvrije anticonceptie als je er geen seks door kan hebben en bovendien als nog een opgeblazen ballon bent (reden waarom de pil me naar lijkt) die opeens niet meer vrij kan bewegen. Ik weet dat het na 3 maanden kan verbeteren. Maar dit is net zoiets als een toxische relatie nog 3 jaar aanhouden omdat het kan verbeteren, terwijl je totaal geen garantie hebt dat het verbetert en ondertussen je tijd verspild met het hebben van veel pijn. Ik hoop dus dat de huisarts hem er snel voor mijn komende ongesteldheid er uit wil halen. Ik had wellicht van te voren kunnen bedenken dat dit niet mijn ideale vorm van anticonceptie is, omdat ik erg pijnlijke, weeige ongesteldheden heb. Maar ik wilde dit zo graag proberen en had het anders wel op een later tijdstip als nog geprobeerd, dus tsja. Maar goed, pijnlijke ongesteldheidhebbers: kijk uit. En nogmaals: iedere vrouw reageert hier anders op.
4

T-Safe

06-07-2016 | Vrouw | 26
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Onregelmatig bloedverlies Heftigere menstruatie Pijn na gemeenschap
2

T-Safe

24-01-2016 | Vrouw | 35
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na jarenlang enorm veel buikpijn (echt weeën pijn, ook buiten de menstruaties om) besloten om mijn koperspiraal te laten verwijderen. Ik heb sinds ruim een half jaar de ziekte van graves en aangezien mij verteld is dat koper grote invloed kan hebben op de gezondheid van de schildklier heb ik een tijdje terug het koperniveau in mijn lichaam laten meten. Dit bleek flink aan [lees meer...]de hoge kant. Om deze reden heb ik pas geleden besloten het koperspiraal te laten verwijderen. Helaas moest dit middels een kijkoperatie gedaan worden omdat de touwtjes om het spiraal waren gaan krullen in de baarmoeder.
2

T-Safe

09-10-2015 | Vrouw | 26
koperhoudend spiraal (380)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds 3 jaar heb ik de t safe spiraal. En wat een hel! Van de plaatsing heb ik weinig tot geen last gehad. Maar het eerste jaar heb ik erg veel pijn gehad tijdens de sex. Dit werd geleidelijk minder in het 2e jaar. En elke maand krampen en ontzettend veel bloedverlies. Ook duurt de periode van bloeden 7 tot 10 dagen. Absoluut geen aanrader dus..
5

T-Safe

06-08-2015 | Vrouw | 20
koperhoudend spiraal (300)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb nu meer dan 3 jaar geleden de T-Safe laten plaatsen en ik ben er zeer over te spreken! Ik was destijds 17, maar het zetten was hoogstens een paar seconden even vervelend. Vantevoren natuurlijk wel pillen gekregen, en die hebben zijn werk goed gedaan. Wat betreft heftigere menstruatie; helemaal geen last van gehad. Niet dat ik me kan herinneren in ieder geval. Mijn p[lees meer...]eriode was sowieso al niet heel erg; nooit echt krampen of hevige bloedingen. Ik dacht dat door het plaatsen van het spiraaltje dat wel zou veranderen, maar dat is dus gelukkig niet gebeurd. Oh, en niet zwanger geraakt natuurlijk ;p

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2322) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1356) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1209) - Cholesterol
Paroxetine (1192) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1098) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (941) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (908) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (816) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (761) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (639) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (633) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (627) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (625) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (614) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (590) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (584) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (578) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (529) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (466) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (454) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amlodipine (420) - Bloeddruk - calciumantagonisten

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.