Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Singulair

69
meningen

Singulair

montelukast

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Astma (50 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1

Singulair

16-03-2014 | Vrouw | 36
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een jaar doodziek geweest, verschillende keren op de eerste hulp geweest. Heel moe, darmproblemen, hoge bloeddruk, zeer hoge hartslag, heel veel onderzoeken gehad. Niemand wist een oorzaak van mijn klachten. Seconde opinion aangevraagd. Tot mijn cardioloog mij aanraden eens met singulair te stoppen. Alle klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Nog nooit zo fit gewees[lees meer...]t!
5

Singulair

19-05-2013 | Man | 18
montelukast
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De singulair heeft mijn benauwdheid heel goed verminderd, en ik heb helemaal geen last van bijwerkingen. Ook verminderd het mijn hooikoortsklachten heel effectief. Ben heel erg positief over dit medicijn.
3

Singulair

17-05-2013 | Man | 53
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In december 2011 werd naast een chronische rhinistus een intrensieke astma geconstateerd. Bloed op allergie was negatief. In eerste instantie werkte singulair zeer goed. Weinig klachten meer. Wel werden uitvalsverschijnselen als gevolg van een hernia uit 1996 steeds erger. Verder steeds meer vermoeidheid, tintelingen in de benen en armen en evenwichtsstoornissen. Na een ja[lees meer...]ar gebruik van singulair is er gedurende een half jaar onderzoek gedaan naar de oorzaak van de neurologische verschijnselen. Er is niets gevonden wat de toename van de verschijnselen kon verklaren, ook niet in second opinion. De enige link bleef voor mij het gebruik van Singulair. Ik ben daar nu mee gestopt en binnen twee weken is er veel veranderd. Tintelingen en extra uitval verdwijnen evenals de altijd aanwezige vermoeidheid. Wel krijg ik iets meer last van slijm en benauwdheid. Verder gebruik ik Foster, Avamys en antihistamine.
5

Singulair

13-04-2013 | Vrouw | 46
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Toen bij mij astma geconstateerd werd kon ik eigenlijk bijna niet meer praten er kwamen alleen nog maar piepjes uit, na uitgebreid onderzoek bleek ik dus astma te hebben. Maar omdat ik naast de Symbicort teveel Ventolin nodig had heeft de longarts mij Singulair voorgeschreven. Sinds ik dit elke avond voor het slapen gaan slik heb ik de astma goed onder controle en heb ik i[lees meer...]n principe bijna nooit meer Ventolin nodig.
2

Singulair

10-04-2013 | Vrouw | 59
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een periode van een jaar gebruik gestopt i.v.m. veel wakker worden en overdag somberheid. Vorige week opnieuw gestart i.v.m. benauwdheid maar nu met kauwtablet 4 mg. Werd wakker met hevige hallicunaties en flinke angstaanval. Nooit eerder gehad. Nu gestopt en humeur stukken beter. Benauwdheid niet...
1

Singulair

04-04-2013 | Vrouw | 53
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg montelukast voorgeschreven als ondheidsmedicijn tegen astma. Al bij mijn tweede tablet kreeg ik enorme last van ernstig hallucineren, angstaanvallen en claustrofobie. Zeer angstige ervaring dus. Ik ben onmiddelijk gestopt met dit medicijn.
1

Singulair

29-03-2013 | Vrouw | 65
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Singulair gebruikt en minder benauwd. Meer energie. Tot ik blauwe plekken kreeg. Gestopt tot de blauwe plekken waren verdwenen. Toen weer opnieuw begonnen. Weer ernstige blauwe plekken. De link is duidelijk volgens de huisarts. Ik leg nu ook een verband tussen een ernstige bloeding na mijn heupoperatie en de Singulair. Ik gebruik het niet meer. Geen blauwe plekken meer.
5

Singulair

30-01-2013 | Vrouw | 39
montelukast
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heel raar maar ik loop al 13 jaar met hevige niesbuien en dan praat je wel over 100x op een dag niesen . Dit is niet elke dag maar als ik het een paar dagen achter elkaar heb heb ik een week nodig om weer energie te krijgen. En als ik weer had bijgetankt begon het weer van voor af aan. Ik heb verschillende tabletten, neusspray, onderzoeken gehad en ben zelf bij de allerg[lees meer...]oloog geweest in Groningen. Helaas overal kreeg ik te horen wij weten niet wat u heeft want u hebt de symptomen van een allergie maar in het bloed is niets te vinden. Nu heb ik andere kno arts en die schreef mij deze tabletten voor , de eerste week nog niesbuien maar vanaf dien geen niesbui meer. Ik ben zo blij en barst weer van de energie. Ik heb alleen hele droge ogen zowel binnen als buiten om het oog,ik weet nu dus niet of dit een bijwerking zou kunnen zijn. Ik moet over een maand weer terug komen en dan zal ik het de arts ook vragen. Ik hoop dat er mensen die hier ook wat aan kunnen hebben ook als je geen astma hebt.
1

Singulair

19-11-2012 | Vrouw | 43
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In februari is ernstig allergisch astma bij mij geconstateerd. De eerste nachten had ik hartkloppingen, maar dat ging over. In eerste instantie was ik ontzettend blij met de combinatie van medicijnen (puffer: Foster, anti-histamine: levocetirizine en als ontstekingsremmer: Singulair) want ik voelde me veel energieker en minder benauwd. In het begin was ik blij met dat hele[lees meer...] vaste slapen, na een tijdje werd dat minder omdat ik de halve ochtend nog erg sloom was. MAAR na enkele maanden werd ik vaak somber, prikkelbaar, schoot uit mijn slof om niks, paranoide, en leek soms zelfs buiten mezelf te staan en naar mezelf als een soort toeschouwer te kijken. Er leek een soort opbouw in te zitten, het werd steeds erger. (De klachten herkende ik, het leek op de bijwerkingen van Lariam, een anti-malariamiddel, waar ik in eerste instantie ook niets van merkte, maar na twee maanden heel opgefokt en paranoide van werd. Mijn partner had dat toen ook. Maar van Lariam is het bekend.) Nu wist ik niets van geestelijke bijwerkingen, maar besloot op vakantie heel instinctief het niet meer te slikken, te kijken wat er gebeurde. Keek thuis pas op internet en las al deze toch niet al te positieve ervaringen, en was blij te lezen dat ik niet alleen stond. Binnen 1 á 2 weken was ik weer mezelf (ben van nature rustig en vriendelijk); mijn man en kinderen waren heel blij. Mijn longarts reageerde ongeinteresseerd dat hij dit soort klachten nog nooit had gehoord, wat ik dan weer raar vind als ik deze toch talrijke ervaringen lees. Hij vroeg ook niet door, maar schreef iets anders voor. Eigenlijk vind ik dat longartsen je erop mogen wijzen dat er patienten zijn bij wie er geestelijke klachten optreden. Daar is het toch ernstig genoeg voor? Ik ben dan zo eigenwijs geweest om te stoppen, maar iemand die braaf doorslikt wordt misschien wel knettergek of in ieder geval zeer onprettig voor zichzelf en zijn omgeving.
5

Singulair

30-10-2012 | Vrouw | 52
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik gebruik singulair nu ruim 10 maanden, ben er zeer tevreden mee. ik heb weer veel meer energie en de slaap s'nachts beter word niet meer 2a3 keer benauwd wakker, ook de erge hoestbuien zijn zo goed als verdwenen. ik gebruik het samen met de Foster puffer, en tegen de allergie Avamys neusspray,en Levocetirizine tabletten dat is voor mij een goede combinatie. Ik heb geluk[lees meer...]kig geen last van alle enge bijwerkingen.
4

Singulair

21-10-2012 | Vrouw | 39
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Singulair van msd helpt mij enorm goed. Ik heb al mijn energie weer terug. Echter, de apotheek heeft mij wel eens goedkopere varianten aangeboden van een ander merk. Daarvan kreeg ik enorme hartkloppingen. Kortom, let goed op welk merk je neemt, ieder merk heeft zijn eigen hulpstoffen die negatieve bijwerkingen kunnen veroorzaken.
4

Singulair

19-09-2012 | Vrouw | 27
montelukast
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik blijk allergisch voor schimmels en stof. Dit veroorzaakte bij mij vooral ontstoken holtes, lichte benauwdheid en vermoeidheid. Een beetje verkouden kan ik mee leven, maar het belemmerde me bij het sporten en de arts vertelde daarnaast dat klachten met de tijd erger kunnen worden, vandaar toch ingestemd met medicatie. Ik kreeg Singulair (Montelukast) voorgeschreven. "Erg[lees meer...] licht medicijn , het wordt ook bij babies gebruikt". In het begin wel mijn twijfels, aangezien het voornamelijk voor astma bedoeld is. De eerste twee weken had ik wat last van slapeloosheid en buikpijn. Ook nam m'n benauwdheid toe. Ik kan niet met zekerheid zeggen of de klachten door Montelukast werden veroorzaakt, aangezien buikpijn ook bij de allergische reactie kan horen en bovendien kan het tot 2-3 weken duren voordat het medicijn echt begint te werken. Na een paar dagen voelde ik me al veel fitter en ook klachten die ik helemaal niet in verband had gebracht met de allergie verdwenen (ontstoken poriën in m'n gezicht, hoofdpijn, lager uithoudingsvermogen tijdens het sporten). De bijwerkingen (buikpijn, benauwdheid, slapeloosheid) verdwenen bij mij na een paar weken vanzelf. Moet wel zeggen dat het medicijn niet super effectief is, bij veel stof of schimmel in de lucht krijg ik nog steeds een licht allergische reactie.
2

Singulair

03-08-2012 | Vrouw | 46
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg door de longarts Montelukast voorgeschreven van 10 mg. en na een week, kreeg ik vreselijke maagpijn, misselijk, overgeven, geen zin in eten hebben. Ik weet niet of dit door het medicijn komt, de apotheek kan mij daar geen antwoord op geven. Nu heb ik sinds een week singulair kauwtabletten van 4 mg, en tot nu toe geen klachten, heb het nog wel eens benauwd en hoes[lees meer...]ten, maar niet meer zo erg als met het middel montelukast.
3

Singulair

04-07-2012 | Vrouw | 60
montelukast
Longontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Snel koorts vrij,na 3 dagen diaree
3

Singulair

13-05-2012 | Vrouw | 44
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al een paar jaar gebruik ik singulair. Wat mijn astma betreft naar volle tevredenheid. Echter heb ik ook al zo lang last van eczeem op mijn schenen en onderarmen vooral. ook wel op mijn buik en heel soms op andere plekken van mijn lichaam. Een paar weken geleden ben ik pas de link gaan leggen en ben nu een week van de singulair af. Dit betekent 'smorgens en 's avonds weer [lees meer...]puffen. Ik ga dit nog enkele weken volhouden en wil zien of mijn huid hier ook op reageert. Het begint er nu al wel op te lijken dat mijn huid wat rustiger is. Wie heeft deze ervaring ook?
3

Singulair

19-03-2012 | Man | 2
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn zoon van nu 2 jaar, neemt sinds 6 maanden Singulair en het effect op zijn bronchiën is zeer goed. Daarentegen is zijn karakter sinds het begin van de behandeling heel erg veranderd. Hij is agressief, nerveus, zeer wispelturig en hij brengt geen enkele nacht meer door zonder te schreeuwen, zich op te winden, te praten, kortom een groot probleem voor ons als ouders. Vee[lees meer...]l vermoeidheid en onbegrip! Bovendien gaat hij naar de crèche en sinds enige tijd is hij een ware terreur voor de anderen geworden. De kinderarts van de crèche wijdt dit aan de bijwerkingen van het medicijn, maar andere artsen lachen ons uit wanneer we het over deze mogelijkheid hebben. We zijn ten einde raad en we willen graag ons kereltje vol energie terugvinden en niet de woedende, vermoeiende en gemene persoon die hij is geworden. We gaan vanavond met de behandeling stoppen en we hopen snel resultaat te boeken.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.