Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

29
meningen

Singulair

montelukast

geef je mening
Bij  AstmaX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
2

Singulair

10-04-2013 | Vrouw | 59
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na een periode van een jaar gebruik gestopt i.v.m. veel wakker worden en overdag somberheid. Vorige week opnieuw gestart i.v.m. benauwdheid maar nu met kauwtablet 4 mg. Werd wakker met hevige hallicunaties en flinke angstaanval. Nooit eerder gehad. Nu gestopt en humeur stukken beter. Benauwdheid niet...
1

Singulair

04-04-2013 | Vrouw | 53
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg montelukast voorgeschreven als ondheidsmedicijn tegen astma. Al bij mijn tweede tablet kreeg ik enorme last van ernstig hallucineren, angstaanvallen en claustrofobie. Zeer angstige ervaring dus. Ik ben onmiddelijk gestopt met dit medicijn.
1

Singulair

29-03-2013 | Vrouw | 65
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Singulair gebruikt en minder benauwd. Meer energie. Tot ik blauwe plekken kreeg. Gestopt tot de blauwe plekken waren verdwenen. Toen weer opnieuw begonnen. Weer ernstige blauwe plekken. De link is duidelijk volgens de huisarts. Ik leg nu ook een verband tussen een ernstige bloeding na mijn heupoperatie en de Singulair. Ik gebruik het niet meer. Geen blauwe plekken meer.
1

Singulair

19-11-2012 | Vrouw | 43
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In februari is ernstig allergisch astma bij mij geconstateerd. De eerste nachten had ik hartkloppingen, maar dat ging over. In eerste instantie was ik ontzettend blij met de combinatie van medicijnen (puffer: Foster, anti-histamine: levocetirizine en als ontstekingsremmer: Singulair) want ik voelde me veel energieker en minder benauwd. In het begin was ik blij met dat hele[lees meer...] vaste slapen, na een tijdje werd dat minder omdat ik de halve ochtend nog erg sloom was. MAAR na enkele maanden werd ik vaak somber, prikkelbaar, schoot uit mijn slof om niks, paranoide, en leek soms zelfs buiten mezelf te staan en naar mezelf als een soort toeschouwer te kijken. Er leek een soort opbouw in te zitten, het werd steeds erger. (De klachten herkende ik, het leek op de bijwerkingen van Lariam, een anti-malariamiddel, waar ik in eerste instantie ook niets van merkte, maar na twee maanden heel opgefokt en paranoide van werd. Mijn partner had dat toen ook. Maar van Lariam is het bekend.) Nu wist ik niets van geestelijke bijwerkingen, maar besloot op vakantie heel instinctief het niet meer te slikken, te kijken wat er gebeurde. Keek thuis pas op internet en las al deze toch niet al te positieve ervaringen, en was blij te lezen dat ik niet alleen stond. Binnen 1 á 2 weken was ik weer mezelf (ben van nature rustig en vriendelijk); mijn man en kinderen waren heel blij. Mijn longarts reageerde ongeinteresseerd dat hij dit soort klachten nog nooit had gehoord, wat ik dan weer raar vind als ik deze toch talrijke ervaringen lees. Hij vroeg ook niet door, maar schreef iets anders voor. Eigenlijk vind ik dat longartsen je erop mogen wijzen dat er patienten zijn bij wie er geestelijke klachten optreden. Daar is het toch ernstig genoeg voor? Ik ben dan zo eigenwijs geweest om te stoppen, maar iemand die braaf doorslikt wordt misschien wel knettergek of in ieder geval zeer onprettig voor zichzelf en zijn omgeving.
5

Singulair

30-10-2012 | Vrouw | 52
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik singulair nu ruim 10 maanden, ben er zeer tevreden mee. ik heb weer veel meer energie en de slaap s'nachts beter word niet meer 2a3 keer benauwd wakker, ook de erge hoestbuien zijn zo goed als verdwenen. ik gebruik het samen met de Foster puffer, en tegen de allergie Avamys neusspray,en Levocetirizine tabletten dat is voor mij een goede combinatie. Ik heb geluk[lees meer...]kig geen last van alle enge bijwerkingen.
4

Singulair

21-10-2012 | Vrouw | 39
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Singulair van msd helpt mij enorm goed. Ik heb al mijn energie weer terug. Echter, de apotheek heeft mij wel eens goedkopere varianten aangeboden van een ander merk. Daarvan kreeg ik enorme hartkloppingen. Kortom, let goed op welk merk je neemt, ieder merk heeft zijn eigen hulpstoffen die negatieve bijwerkingen kunnen veroorzaken.
2

Singulair

03-08-2012 | Vrouw | 46
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg door de longarts Montelukast voorgeschreven van 10 mg. en na een week, kreeg ik vreselijke maagpijn, misselijk, overgeven, geen zin in eten hebben. Ik weet niet of dit door het medicijn komt, de apotheek kan mij daar geen antwoord op geven. Nu heb ik sinds een week singulair kauwtabletten van 4 mg, en tot nu toe geen klachten, heb het nog wel eens benauwd en hoes[lees meer...]ten, maar niet meer zo erg als met het middel montelukast.
3

Singulair

13-05-2012 | Vrouw | 44
montelukast
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Al een paar jaar gebruik ik singulair. Wat mijn astma betreft naar volle tevredenheid. Echter heb ik ook al zo lang last van eczeem op mijn schenen en onderarmen vooral. ook wel op mijn buik en heel soms op andere plekken van mijn lichaam. Een paar weken geleden ben ik pas de link gaan leggen en ben nu een week van de singulair af. Dit betekent 'smorgens en 's avonds weer [lees meer...]puffen. Ik ga dit nog enkele weken volhouden en wil zien of mijn huid hier ook op reageert. Het begint er nu al wel op te lijken dat mijn huid wat rustiger is. Wie heeft deze ervaring ook?
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2317) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1341) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1207) - Cholesterol
Paroxetine (1181) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1079) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (929) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (905) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (873) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (807) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (760) - Epilepsie
Metoprolol (758) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (635) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (626) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (622) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (617) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (609) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (589) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (582) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (573) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (525) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (465) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (463) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (451) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (424) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (419) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.