Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Ferinject

45
meningen

Ferinject

ferricarboxymaltose

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Bloedarmoede (17 meningen)
IJzergebreksanemie (17 meningen)
Ziekte van Crohn (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Ferrofumaraat (110 meningen)
Hydrocobamine (31 meningen)
Foliumzuur (21 meningen)
Venofer (18 meningen)
Losferron (14 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

123
4

Ferinject

17-05-2016 | Vrouw | 32
ferricarboxymaltose (50mg/ml)
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Aangezien er hier zo veel verhalen staan over bijwerkingen die lijken op griepachtige klachten wil ik hier toch ook mijn verhaal over delen. Ik heb inmiddels al heel wat keren ferinject via het infuus gehad en in mijn geval is de oplossing voor de bijwerkingen om het veel langzamer in te laten lopen, ipv het gebruikelijke half uur in twee uur en dat scheelt bij mij een hel[lees meer...]eboel. Was er anders ook een paar dagen flink ziek van met pijn in mn hele lichaam, vooral in de gewrichten. Daarbij koorts, en ook heel erg transpireren s nachts. Sinds het langzamer gegeven word ben ik wel wat moe de dagen erna en heb ik 1 nacht dat ik erg transpireer en daarna voel ik me weer ok en begin ik me beter te gaan voelen dan voor het infuus. Hoop dat anderen ook iets hebben aan deze tip, die anderhalf uur extra aan t infuus liggen is n stuk minder vervelend dan je er zo ziek van te voelen. Overigens had ik verder geen overgevoeligheidsreacties als bultjes of roodheid of andere dingen die daarop wijzen dus kan niets zeggen over of het daar ook bij uitmaakt.
4

Ferinject

30-09-2015 | Man | 64
ferricarboxymaltose (500mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De ziekte van Rendu Osler Weber gaat samen met dagelijks bloedneuzen. Door die bloedneuzen chronische bloedarmoede. Ik heb last van Ferrogradumet en Ferrofumaraat. Krijg nu sinds ongeveer 2 jaar eenmaal per 4 weken infuus met 500 mg Ferinject. Na de eerste keer kreeg ik hoofpijn. Daarom is de infuussnelheid lager gemaakt naar 250 ml per uur. Sindsdien geen problemen meer. [lees meer...] Het nadeel van deze manier van ijzerinname is dat ik elke 4 weken 2 uur in het ziekenhuis lig voor dit infuus.
1

Ferinject

24-08-2015 | Vrouw | 68
ferricarboxymaltose (1000mg)
IJzergebreksanemie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanaf februari dit jaar erg moe, bleek een laag Ferritine gehalte te hebben van 3, normaal 20-150 voor vrouwen. Aangezien ik heel ziek word van staaltabletten vond de specialist dat ik een ijzerinfuus nodig had. Tijdens het inlopen had ik alleen het idee dat ik verkeerd op de stoel zat en kreeg het warm. Toen ik naar huis ging kreeg ik gewrichtspijn en spierpijn. Ik was do[lees meer...]odmoe en 's nachts heb ik zodanig getranspireerd dat het leek alsof ik onder de douche gestaan had. In twee dagen was ik 3 kilo afgevallen en ik heb nog steeds gewrichtspijn, ben benieuwd of dat nog over gaat. De specialist weet op dergelijke vragen geen antwoord. Ook wordt gezegd dat het bijna niet voorkomt. Als ik hier de verhalen lees dan denk ik dat de bijwerkingen meer voorkomen dan de artsen weten of willen weten. Hoeveel weet de ondervrager van ferinject? kan geen juiste antwoorden invullen.
3

Ferinject

12-08-2015 | Vrouw | 38
ferricarboxymaltose (50mg/ml)
IJzergebreksanemie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al jaren ijzergebrek en dan niet een beetje maar een waarde van 3.4. Nooit last van gehad, nooit problemen mee gehad. Het is een familiekwaal. Mijn moeder heeft het en mijn zus ook. Nu ben ik 36 weken zwanger en ze krijgen met medicijnen mijn ijzer niet omhoog en zijn bang dat als ik beval en veel bloed verlies ik een bloedtransfusie nodig heb dus dan maar een Feri[lees meer...]nject infuus. Gisteren gehad dus ik weet nog niet wat het effect zal zijn, zou een dag of 8 duren voor ik er iets van ga merken maar wat ik nu wel heb, in tegenstelling van voor het infuus is dat ik nu zo slap ben als een vaatdoek, er komt niks uit mijn handen en zou het liefst heel de dag op bed willen liggen. Ook ben ik licht misselijk. Ik kan wel eten maar voel me gewoon niet 100%. het zullen de bijwerkingen wel zijn maar hoop dat het snel over gaat. Ik moet namelijk nog genoeg doen voor de komst van ons kleintje ;-)
2

Ferinject

19-08-2013 | Vrouw | 49
ferricarboxymaltose
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
doordat mijn ijzer en hb zo laag zijn besloot de maag/lever/darm arts mij een ijzerinfuus te geven. tijdens het inlopen had ik nergens last van, ik ging om 15.00 weer naar huis. om 22.30 kreeg ik ineens hevige spierpijn over mijn hele lichaam, armen , benen, nek, vingers, rug. naar de 1e hulp post gegaan, daar heb ik hydrocortison via een infuus gehad, en ben voor een n[lees meer...]acht opgenomen. nu ben ik 4 dagen verder en heb alleen nog stijve vingers, duizeligheid is weg. over 4 weken weet ik of het geholpen heeft. aangezien ik het van de bloedonderzoeken moet hebben, ik heb zelf nergens last van. ik ga ervan uit dat het wel geholpen heeft. alleen voor mij geen tweede keer meer.
5

Ferinject

25-07-2013 | Vrouw | 53
ferricarboxymaltose
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege terugkerende bloedarmoede schreef de internist een infuus voor met ferinject. Begin vorige week gekregen. In eerste instantie merkte ik niks, had tijdens het infuus (dat duurde anderhalf uur) ook geen last van bijwerkingen gehad. In de eerste dagen erna wel extra moe (was ik al vanwege de bloedarmoede), spierpijn, kriebelingen in armen en benen, jeuk, maar niet[lees meer...] heel ernstig. Begin deze week merkte ik dat het aansloeg: ineens had ik weer energie! Wat een verschil met die kuurtjes waarvan ik er al tientallen heb geslikt. Niet alleen duurt het daarmee weken voor je effect merkt, van de staalpillen krijg ik altijd maagpijn en van de bruistabletten word ik misselijk. Ben hier dus heel erg tevreden over.
1

Ferinject

03-05-2013 | Vrouw | 35
ferricarboxymaltose
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Ferinject

26-08-2012 | Man | 52
ferricarboxymaltose
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ijzergehalte wilde maar niet hoger worden, ondanks tabletten. MDL arts besloot een ferinject via infuus voor te schrijven. Donderdagmiddag in ongeveer een half uur gebeurd 1000MG. Vrijdag geen reactie, zaterdag en zondag grieperig pijn in gewrichten, rug en koorst, en erg moe. Lagere bloedruk dan normaal.
4

Ferinject

22-05-2012 | Vrouw | 23
ferricarboxymaltose
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb een hele lage ijzer in mijn bloed. Ik heb heel erg lang last gehad van vermoeidheid, duizeligheid, concentratieproblemen.. viel heel snel in slaap (tijdens tv kijken, boek lezen, reizen etc..) Ook heb ik heel lang ijzertabletten gebruikt, maar jammer genoeg heeft het niet geholpen..en vandaag de ijzerinfuus gehad (1000 mg) Ik merk er nu nog niet zoveel van, maar he[lees meer...]b wel huiduitslag gekregen:(:( ik hoop dat het snel weer overgaat want het ziet er echt niet uit!
5

Ferinject

13-02-2012 | Man | 56
ferricarboxymaltose
Ziekte van Crohn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Middel in ruim een uur toegediend en daarna vrolijk naar huis, dag later lichte vorm van diarree en enkele dagen een metaalachtige smaak in de mond, Samen met reeds verkregen B12 injectieds gaat het me nu een week na het eerste ifuus veel beter af dan voorheen. Op naar volgende sessie.
4

Ferinject

08-09-2011 | Man | 31
ferricarboxymaltose
Bloedarmoede
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De dag na het infuus standaard ziek/grieperig. Daarnaast had ik na mijn 3e infuus last van slapeloosheid. Wel na 4 weken de eerste tekenen van herstel, meer energie en helderder in mijn hoofd.
1

Ferinject

23-08-2011 | Vrouw | 30
ferricarboxymaltose
Anemie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij toediening infuus in shock geraakt als reactie op dit medicijn. Er wordt GEEN proefdosis gegeven. Had fataal kunnen aflopen. Daarna lekkende vaten gekregen en heel erg oedeem. Wat maanden na dato nog niet verdwenen is. Behoorlijk gevaarlijk medicijn.
3

Ferinject

15-10-2010 | Vrouw
ferricarboxymaltose
Ijzertekort
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

123

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.