Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Primperan

63
meningen

Primperan

metoclopramide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Misselijkheid (26 meningen)
Braken (9 meningen)
Maagklachten (6 meningen)
Zwangerschap (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1

Primperan

23-09-2012 | Vrouw | 16
metoclopramide
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ook ik heb vervelende ervaring met primperan gehad, ik kreeg het omdat ik al zes dagen aan het overgeven was en aan de diaree. Ik nam de eerste om twee uur en de tweede om 10 uur. Midden in de nacht om twee uur werd ik ineens wakker ik was onrustig bibberde hevig zweette heel erg maar had geen koorts. Rond drie uur verkrampte heel mijn nek naar achteren zo erg dat ademen [lees meer...]ook moeilijk ging. Ook mijn vinger verkrampten maar niet zo ernstig als als mijn nek. Mijn ouders zijn gelijk met mij naar het ziekenhuis gegaan, daar stonden gelijk zes doktoren aan mijn bed omdat ze dachten dat ik hersenvliesonsteking had. Na paar gesprekken met de neuroloog bleek dus dat ik allergisch zou zijn voor primperan ik kreeg een ander medicijn en na vijf minuten werd het al minder. Na een half uur was het bijna helemaal weg. Ik moest nog een dagje blijven en de nneurloog zei dat hij er nog nooit van had gehoord dat iemand allergisch was voor primperan. Hier lees ik dus dat meerdere het hebben gehad. Nog een paar daagjes last van mijn nek en hoofd gehad maar daarna ging het weer een stuk beter. Het was een hele nare ervaring en ik hoop het nooit meer me te maken
1

Primperan

01-09-2012 | Man | 22
metoclopramide
Misselijkheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
was reeds anderhalve week misselijk dus dokter had dit voorgeschreven (hij dacht dat ik buikgriep had) ben dit op woensdag beginnen innemen en op donderdagavond kreeg ik in het restaurant plots spasmen in gezicht en nek. Familie belde hierdoor de ambulance, ambulanciers dachten dat dit kwam doordat ik stilaan aan het afbouwen ben met seroxat. Ze raadden me dus aan om ge[lees meer...]woon terug de volledige dosis seroxat te nemen. De spasmen bleven echter nog aanhouden tot een stuk in de nacht. Ik heb orimperan dan ook niet meer genomen die avond en sinds zaterdag gaat het terug een stuk beter. Met het opzoeken van bijwerkingen kwam ik op dit forum terecht en ben nu wel vrij zeker dat primperan de oorzaak is en niet seroxat. Ik snap eerlijk gezecht niet dat dit middel nog in de handel is na al wat ik hier lees... was echt een zeer onaangename ervaring.
1

Primperan

30-06-2012 | Vrouw | 36
metoclopramide
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg Primperan voorgeschreven voor de misselijkheid/braken bij mijn migraineklachten maar ik kreeg klachten als dikke tong en stijfheid in de kaken en nek,enorme spierspanning en slissend praten, de huisarts vertelde mij dat deze reactie niet van Primperan kan maar nu ik dit forum en ervaringen van anderen lees ben ik er bijna van overtuigd dat de bijverschijnselen wel[lees meer...] zeker kunnen komen van Primperan overgevoeligheid, ik ga meteen weer een afspraak maken met de huisarts, bedankt allen voor delen van jullie ervaring, ik voel me nu serieus genomen en begrepen.
1

Primperan

06-03-2012 | Vrouw | 30
metoclopramide
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg Primperan zetpillen 20 mg voor de misselijkheid bij Migraine. Na gebruik van de zetpillen kreeg ik hevige bewegingsonrust. Daarop volgend ernstige paniekaanvallen. Tegen de misselijkheid helpt het matig, soms bijna niet.
1

Primperan

17-02-2012 | Vrouw | 41
metoclopramide
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn moeder nam primperan toen ze zwanger was van mij, maar in de vorm van siroop, maar dat hielp niets. dus kreeg ze injecties toen ze vier maanden zwanger was en nu ben ik het die problemen heeft. Ik heb aanvallen gehad zoals die beschreven staan op meerdere fora, waardoor ze me afdeden als epileptisch, dus 28 jaar Gardenal, en toen heb ik een professor gezien die zei da[lees meer...]t ik niet epileptisch was, dus gestopt met gardenal. Ik heb opnieuw twee aanvallen gehad. Ze hebben me een andere behandeling gegeven. Maar ik wil alleen maar zeggen dat ik geen proefkonijn van de wetenschap ben. Al deze ervaringen hebben me er in gesterkt te vechten en niet te accepteren dat ze me iets toeschrijven wat ik niet heb.
1

Primperan

17-10-2011 | Vrouw | 15
metoclopramide
Misselijkheid na narcose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn dochter van 15 kreeg deze zetpil tegen de misselijkheid na een narcose, de misselijkheid zakte inderdaad en ze mocht naar huis. 's avonds laat kreeg ze hele grote pupillen en begon ze te klappertanden en werd erg onrustig, na enige minuten ging haar hals scheef trekken haar kin naar voren in een enorme kramp en dit ging maar door.Haar tanden knarsten over elkaar en de[lees meer...] kaak trok enorm scheef en dat terwijl ze net was geopereerd aan een halscyste.Dit ging heel lang door tot een noodarts een diazepaminjektie gaf en ze enigszins ontspande. Na een uur of negen begon het overnieuw toen we net in het ziekenhuis waren gearriveerd om dit te laten checken.Gelukkig herkende de neuroloog deze bijwerking en gaf haar een infuus met Akineton, waardoor het gelijk beter ging.Traumatische ervaring voor een puber en haar gebit en tandvlees is hier en daar beschadigd.Gevaarlijk zetpilletje tegen misselijkheid, een lauw glas cola had misschien ook de misselijkheid verminderd?!?
1

Primperan

05-09-2011 | Vrouw | 35
metoclopramide
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
1 op de 10.000 mensen kunnen her last van krijgen.inderdaad een hele vervelende klacht nek gezicht mond gaat scheef staan het lijkt wel op heftige kramp in je kuiten maar dan vanuit je nek. vreselijk gewoon. mag dit nooit meer gebruiken. krampen net als de persoon hierboven beschrijft. had er maar 2 zetpillen gebruikt maar enorm vervelend dus altijd eerst de bijsluite[lees meer...]r lezen en anders eerst maar 1 zetpil gebruiken.
1

Primperan

21-02-2011 | Vrouw | 32
metoclopramide
Misselijkheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb primperan voorgeschreven gekregen voor mijn zwangerschapsmisselijkheid. De eerste dag twee zetpillen gebruikt, zoals voorgeschreven. Savonds voelde mijn lijf onrustig. De volgend ochtend weer en zetpil genomen. Mijn lijf bleef onrustig aanvoelen en ik vertrouwde het niet. Dokter gebeld, vertelde mij dat ik er misschien aan moest wennen. Advies was om verder te gaan [lees meer...]met gebruik van dit medicijn. In de middag het idee dat ik een dikke tong had. Eind van de middag begon mijn kaak scheef te staan. Direct door naar de huisarts, hier door verwezen naar de eerste hulp. Hier werden mijn klachten erger, kramp en spasme in nek en gezicht. Mijn hoofd werd naar mijn rug getrokken, kaak stond scheef of wijd open met tong uit mijn mond. Conclusie: allergische reactie op primperan. Ze konden mij geen medicatie geven vanwege mijn zwangerschap. Ze konden ook niet vertellen hoelang dit ging duren. Ik werd dus opgenomen in het ziekenhuis. De krampen en spasme hebben 9 uur aangehouden. Daarna was het ineens over. Nog dagen last gehad van spierpijn, hoofdpijn en misselijkheid,
1

Primperan

27-12-2010 | Vrouw | 19
metoclopramide
Misselijkheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb deze medicijnen genomen op een avond,e n de volgende ochtend heb ik er weer 2 genomen. Na 1 uur begonnen mijn kaken te verstijven en begon mijn mond scheef te staan. De pijn was echt ondragelijk, ik was op vakantie en ben daar toen naar de dokter gegaan, ik heb daar Prednison gehad, slaappillen en nog een antibioticakuur. De volgende dag was het wel over, maar ik he[lees meer...]b mijn hele gebit kapot gekauwt en mn vullingen van mn tanden eruit geknarts. Verder was ik heel moe en had ik telkens een te lage bloeddruk waardoor ik 3x aan het infuus heb gezeten. Dat medicijnen zo een impact kunnen hebben, nooit meer Primperan voor mij!
1

Primperan

22-11-2010 | Vrouw
metoclopramide
Misselijkheid bij tramal gebruik
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dezelfde nare ervaring als hierboven al staat beschreven. Ik heb de primperan 5 dagen zonder problemen gebruikt totdat de ellende begon. Een half uur na de inname van een tablet begonnen m'n kaken scheef te trekken, iets wat ik niet kon doorbreken, even later begon ook m'n nek te trekken, een soort spasme die heel vervelend en pijnlijk waren, zonder tussenpozen. Na [lees meer...]een uurtje naar de huisartsenpost geweest waar ik 2x 5mg diazepam kreeg voorgeschreven, dit zonder resultaat. Sávond in paniek weer naar de huisartsenpost gegaan, dit keer een arts die wat doortastender was en heeft overlegd met de internist in het ziekenhuis. Het bleek een vrij bekenden zeer vervelende bijwerking te zijn die vooral bij jonge mensen optreed en die na 3 tot 4 dagen vanzelf moet overgaan na het staken van de primperan. Ik heb voor de spierspanning baclofen 5mg 3x dgs gekregen wat eigenlijk vrij snel werkte. De spierspasme's verdwamen en ik kon weer rustig slapen. Mijn mening: primperan werkt prima tegen de misselijkheid maar er is dus kans op zeer nare bijwerkingen, er zijn genoeg andere med als domperidom of zofran die ook goed tegen de misselijkeid werken maar op een andere manier zonder kans op deze nare bijwerkingen! Voor mij geen primperan meer!!
2

Primperan

21-09-2010 | Vrouw
metoclopramide
Misselijkheid en overgeven bij migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor het eerst een migraine aanval meegemaakt. Het was echt een hel, heel heftig. Ik voelde me totaal hulpeloos. Begon 's ochtends met een bonzend hoofd aan een kant achter rechteroog. Daarna steeds erger en veel overgeven. Kon na 2 uur niet meer praten, gezicht voelde bijna verlamd. Met iedere beweging enorme pijnen en weer overgeven. Van huisartsenpost uiteindelijk Maxal[lees meer...]t smelttablet tegen de hoofdpijn en zetpillen primperan tegen de misselijkheid gekregen. De Primperan hielp ook maar zeer matig. Ik voelde me minder misselijk als ik stillag, maar na iedere beweging volgde nog steeds accuut overgeven. Na 28 uur ellende (geen seconde kunnen slapen ook, niets kunnen drinken) Van huisarts uiteindelijk gewoon ordinaire zetpillen diclofenac 50 en paracetamol 1000 gekregen in combinatie met domperidon... en na 45 minuten eindelijk iets beter en 15 minuten in slaap gevallen, na paar uur wat kunnen drinken, niet meer gespuugd.
1

Primperan

10-06-2010 | Vrouw
metoclopramide
Misselijkheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
1e keer in het ziekenhuis gehad na een operatie, mijn benen werden onrustig en uiteindelijk draaiden mijn ogen naar boven, mijn nek op mijn rug klappen en spasme in mijn handen en voeten. Werd niet serieus genomen. uiteindelijk met slaappil in slaap gevallen, volgende ochtend ging het wel weer redelijk. Heeft vanaf 8 uur savonds tot sochtends 8 uur aangehouden, daarna werd[lees meer...] het minder. 2e keer gekregen door misselijkheid van de antibiotica. 3 dagen gebruikt 2x per dag, werd al wat afwezig. uiteindelijk voelde ik weer spanningen opkomen, en uiteindelijk een nog heftigere aanval gehad dan de vorige keer. Ouders waren doodsbang, met spoed naar de EHBO en daar gefilmd omdat ik de 2e bekende in NL bleek die dit had en dit kon goed op congressen gebruikt worden. Uiteindelijk antiparkinson spuit gekregen en zakte het snel af!! Aanval heeft van 6 tot half 12 geduurt. NOOIT MEER PRIMPERAN VOOR MIJ!! Ik kan er nu in blijven hangen.. Tegen de misselijkheid werkt het super! Maar verder kom ik er niet meer aan!!
1

Primperan

13-01-2010 | Man
metoclopramide
Galreflux
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op aanraden van een huisarts heb ik Primperan geprobeerd om mijn galreflux onder controle te krijgen. De eerste dag heb ik 2x 10mg genomen zonder problemen, de 2e dag kreeg ik onrustige armen en benen na 2x 10mg maar ik bracht dit niet in verband met dit medicijn. Na nog 10mg begonnen mijn kaken dicht te klemmen en kreeg ik oncontroleerbare rillingen in mijn armen en benen[lees meer...]. Na een tijdje stond ik bijna helemaal stijf van de spierspanning en kon ik bijna niet meer praten vanwege de (pijnlijke) spanning op mijn kaken. Uiteindelijk begon ik met mijn ogen altijd automatisch naar boven te kijken en boog mijn nek zich helemaal naar achteren. Heel dit gedoe heeft waarschijnlijk zo'n 4 uur geduurd. 2mg Alprazolam bracht me dan uiteindelijk in slaap en de volgende dag was ik heel de dag suf. Geen Primperan meer voor mij dus..
4

Primperan

14-12-2009 | Vrouw
metoclopramide
Zwangerschapsbraken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zetpillen gebruikt tegen zwangerschapsbraken. Na eerst Emesafene gebruikt te hebben was dit echt een opluchting. Ik hield weer eten binnen. Werd er wel vrij moe van. Kon namijn oordeel geen auto meer rijden.
1

Primperan

27-05-2009 | Vrouw
metoclopramide
Zwangerschapsbraken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Middel gebruikt bij zwangerschapsbraken. Het werkte absoluut niet. Komt natuurlijk omdat zwangerschapsbraken helemaal niets met de spijsvertering te maken heeft. Ik moest er onmiddellijk mee stoppen ivm mogelijke gevaren voor de baby.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.