Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Primperan

63
meningen

Primperan

metoclopramide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Misselijkheid (26 meningen)
Braken (9 meningen)
Maagklachten (6 meningen)
Zwangerschap (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1

Primperan

27-01-2015 | Vrouw | 59
metoclopramide
Misselijkheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Jaren heb ik Primperan genomen tegen misselijkheid, tijdens deze periode was ik ook depressief en had dagelijks zware krampen in mijn benen, het werd erger en erger. Tot ik na jaren gestopt ben met Primperan, toen kwam ik tot de ontdekking dat ik niet meer depri was en de druk in mijn benen verdwenen waren. Ik heb het ongeveer een jaar later nog eens geprobeerd en de probl[lees meer...]emen waren er zeer hevig terug. Als die jaren dat ik liever onder een deken wou kruipen, liever geen mensen zag, door dit medicijn....Primperan zouden ze moeten verbieden vind ik.
5

Primperan

16-01-2015 | Man | 29
metoclopramide
Braken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wanneer ik buikloop heb (braken + diarree) kom ik vrij snel met een ernstig vochttekort. Mijn lichaamsgewicht is laag (BMI<19). Vocht in de vorm van water houd ik niet meer binnen, dus ORS en al die middelen zijn niet meer effectief. Ik bel de dokter wanneer hallucinaties optreden. De dokter heeft 2x met 3jr ertussen op het punt gestaan om mij op te nemen vanwege uitdrogin[lees meer...]g maar eerst Pimperan voorgeschreven. Hierdoor houd ik weer water binnen, en kan mijn herstel beginnen. Ik neem 1 zetpil, en dan is het klaar. 24u uitzieken en dan ben ik weer de oude. Zonder Pimperan zou ik nu al 4x zijn opgenomen in het ziekenhuis in 10jr tijd. Bijwerkingen zijn spierpijn en hoofdpijn, maar dat komt hoogstwaarschijnlijk door het vochttekort.
1

Primperan

28-10-2014 | Vrouw | 29
metoclopramide (20mg)
Maagontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 1 dag gebruik en mij aan de dosering houdende, kreeg ik spastische verkrampingen van de kaakspieren. Het voelde echt vreselijk daar ik eerst niet wist wat er gebeurde. Gelukkig legde mijn moeder direct de link. 20 jaar geleden had mijn tante namelijk ook zo gereageerd op het gebruik van Primperan. De HAP hebben direct alles uitgezocht en de raad gegeven de Primperan na[lees meer...]tuurlijk uit te laten werken. Na 7 uur afzien gingen de symptomen dan eindelijk weg. Dit medicijn zou in mijn ogen niet zonder uitdrukkelijke vermelding van deze enorm ernstige bijwerking mogen worden verkocht.
5

Primperan

12-03-2014 | Vrouw | 26
metoclopramide (10mg)
Galstenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik dit al maanden tegen de misselijk heid en snellere passage voedsel door galkolieken. Ik ben er erg tevreden over. Eerste dagen wat suf maar dit trok al snel weg. Nu wil ik dit blijven slikken tot mijn operatie. In combi met nexium perfect. Kwaliteit van leven is gewoon weer terug en kan eten beter verdragen.
1

Primperan

03-03-2014 | Vrouw | 20
metoclopramide
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had enorme last van me maag op de donderdagochtend. Ik had 's maandags een maagonderzoek gehad en moest dus echt naar de spoedeisende hulp. Na onderzocht te zijn, kreeg ik primperan voorgeschreven, dit moest helpen bij het sneller verteren van het voedsel en de maag helpen bij de bewegingen. Ik was de donderdagmiddag meteen begonnen met slikken en had er twee genomen. I[lees meer...]k voelde me eindelijk weer een beetje opknappen. Vrijdags heb ik dan weer primperan geslikt, 'sochtends en 's middags ging het goed. 's avonds ging ik uiteten en nam het dus net voor het eten in. Tijdens het uiteten werd ik vrij onrustig, me hoofd trok naar achter en me ogen trokken daarin mee. Ik dacht ga even naar de toilet om even een stukje te lopen en misschien vermindert het dan. Na het toiletbezoek ging het niet beter en kon me niet meer tot eten aanzetten. Toevallig zat mijn vader naast me en ik vertelde dat ik last had van een bijwerking. Hij zei blijf maar rustig het trekt echt wel weg. Nou echt niet. Ik ben uiteindelijk naar huis gebracht en heb mijn moeder gebeld omdat ik vreselijk in paniek raakte. Mijn moeder heeft de HAP gebeld en die wilde allen maar overleggen met de arts. De situatie van mij verergerde en ik trok helemaal naar achter met mijn hoofd. Kon niet meer met mijn kin op mijn borst komen plus mijn pupillen waren zo groot. Uiteindelijk hebben ze een ambulance laten komen. Dit duurde vrij lang. Ik kreeg in die tussentijd enorme hoofdpijn en me mond begon scheef te hangen. Uiteindelijk is er 112 gebeld en waren ze er binnen 5 minuten. De ambulancebroeders dachten dat dit niet van de primperan kwam, maar door stress en heb wel 5 keer de vraag gehad of ik drugs had gebruikt. Dit was niet het geval. Gelukkig vertrouwde ze het toch niet en ben ik meegenomen naar het ziekenhuis. Heb in de ambulance, pijnstillers gehad. Dit hielp niet. In het ziekenhuis Valium gekregen, om te ontspannen en een onderzoek door de neuroloog. Deze kwam later terug met het oordeel dat het toch echt kwam van de primperan. Ik heb 2 keer een spuit gekregen tegen Parkinson. Ik voelde het gewoon wegzakken en ik heb daarna geen last meer gehad. Ik ben nu alleen erg moe en nog vrij veel last van me nek! Ook voor mij nooit Primperan meer!
1

Primperan

12-10-2013 | Vrouw | 33
metoclopramide
Misselijkheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het leek goed te werken, ik werd zeker minder misselijk. Maar de volgende dag kon ik niet meer bewegen van de kramp in mijn nek. Het deed echt gigantisch pijn. De huisarts zei dat het kwam door vocht te kort en dat zou een logische verklaring kunnen zijn. Echter na de bovenstaande ervaringen met dit medicijn ben ik er van overtuigd dat het een bijwerking van Primperan [lees meer...]moet zijn. Nu een dag later nog enorm veel pijn bij elke beweging.
1

Primperan

29-09-2013 | Vrouw | 25
metoclopramide
Griep
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het leek eerst goed te werken tot ik in een keer krampen in mijn nek en kaken kreeg. Zeer heftig en ondragelijk veel pijn. Bij de dokterswacht moesten we zelf aan geven dat we dachten aan primperan. Ze had dat nog nooit mee gemaakt. Na twee anale pipetjes diozapam zakte de krampen. Dit was rond negen uur s avonds. Om 6 uur begonnen ze weer en moest ik weer in alle haast na[lees meer...]ar de dokterswacht. Na weer een injectie en in de middag weer een lijkt het nu voorbij. Maar wat een nachtmerrie!!!!!!
4

Primperan

19-09-2013 | Vrouw | 55
metoclopramide
Misselijkheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik vraag me af of het ivm verminderd reactievermogen beter is om het medicijn s avonds in te nemen
1

Primperan

05-09-2013 | Vrouw | 19
metoclopramide
Misselijkheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb een hele nare ervaring gehad met dit medicijn. Ik was op het werk en mijn hoofd begon in een keer naar links te gaan, dit kon ik niet stoppen en het bleef maar doorgaan. Dit bleken achteraf nek krampen te zijn. Ook merkte ik dat het ademen lastiger werd. Ik belde mijn collega waarna zij de huisartsenpost belde. In de tussentijd werd het allemaal steeds erger en kree[lees meer...]g ik nauwelijks adem. Het bleek dat mijn keel/nek en tong erg waren opgezet. Bij de huisarts kreeg ik 4 spuiten omdat ze bijna geen een van allen aansloegen. Opgegeven moment zakte het. Het was een allergische reactie. Ik mocht naar huis en kreeg nog medicijnen mee voor een allergische reactie. 5 uur later begon mijn nek weer te verkrampen, alleen veel erger dan voorheen, het was zo'n nare ervaring. De medicatie hielp niet en mijn ouders belde de huisarts die vervolgens langskwam. Ik kreeg weer een aantal injecties die niet hielpen. Ik had ontzettende pijn van de krampen en kreeg nauwelijks adem. Vervolgens ben ik met de ambulance naar de spoed gegaan. De pijn van niet meer dragelijk. Mijn armen, handen, rug en nek waren volledig verkrampt. Het deed ontzettend veel pijn, niet te beschrijven. Ik kreeg twee keer morfine toegediend wat ook , verbazingwekkend, niet hielp. Ik moest een nacht in het ziekenhuis blijven en pas midden in de nacht zakte het af. Ik was dood moe van alle spanning. Voor mij NOOIT geen primperan meer.
4

Primperan

17-05-2013 | Man | 24
metoclopramide
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een acute verstoring van het evenwichtsorgaan Primperan in de vorm van een zetpil voorgeschreven gekregen. Door de duizeligheid was ik zeer misselijk. Advies meegekregen om twee pillen verspreid over 24 uur in te nemen. Heeft goed geholpen en na drie dagen waren de klachten dermate afgenomen dat Primperan niet meer nodig was. Geen last van bijwerking gehad.
1

Primperan

30-04-2013 | Vrouw | 18
metoclopramide
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 3 dagen primperan genomen en de derde dag kreeg ik verkrampte vingers,en mijn nek was enorm verkrampt. Mijn hoofd viel langs de rechterkant op mijn schouder om daarna naar achter te vallen. Stel u voor ik had geen controle meer over mijn lichaam. Ik zag alles wazig en kreeg slikproblemen. De pijn was ondraaglijk. Mijn ouders hebben me direct naar de spoed gebracht w[lees meer...]aar ze eerst de pijn en spasmen niet onder controle kregen. Mijn gezicht was vervormd door de spasmen en mijn hartslag steeg tot 190 wat betende dat ik heel veel pijn had.. Daarna heeft de spoedarts mij een spuit met morfine gegeven en dan ben ik uiteindelijk ingeslapen.De volgende dag waren mijn spasmen verdwenen maar ik had een heel pijnlijke nek en ik voelde mij doodmoe. Een ding is zeker ik neem nooit geen primperan meer. Het was een heel nare ervaring gepaard gaande met heel veel pijn en nog altijd een pijnlijke nek en schouder. Ik hoop dat dit nog weggaat
2

Primperan

18-04-2013 | Vrouw | 28
metoclopramide
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gezien ik tracht zwanger te worden en last had van misselijkheid, had mijn huisarts me Primperan siroop voorgeschreven. Echter vrij snel begon ik mij vrij onwel te voelen. Had echter niet de link gelegd met Primperan. Het leek mij een onschuldige siroop. Het hele weekend voelde ik mij zo lastig, zenuwachtig en kon gewoon niet rustig blijven zitten. Heel de tijd beweging[lees meer...]sdrang, en tegelijk heel suf. Depressief gevoel, echt verschrikkelijk! Enkele dagen later begon ik enorm veel pijn te krijgen aan mijn kaakgewrichten. Enkele minuten later stond mijn kaak helemaal scheef. Mijn kaak wou de hele tijd toebijten, echter doordat die scheef stond, beet ik dus verkeerd toe, ontzettend pijnlijk! Langs mijn huisarts geweest, die wist vrij snel dat het een reactie op Primperan was, en dus snel naar spoed om tegenmiddel te krijgen. Ze hebben akineton moeten inspuiten, had echter 2 dosissen nodig om er vanaf te zijn. Het waren de meest helse uren die ik heb gekend! Heel pijnlijk! Het zou zogezegd niet vaak voorkomen dat deze reactie bestaat, echter internet zegt toch wat anders!
1

Primperan

15-01-2013 | Vrouw | 46
metoclopramide
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Primperan vandaag voor het laatst gebruikt. Dit i.c.m. imigran en brufen 600mg bij migraine. Had al eerder het vermoeden van paniekgevoelens na inname primperan supp. alsook diarree. Lees dat anderen dit soms ook hebben. Voor mij reden om dit middel niet meer te gebruiken ook al helpt het voor de misselijkheid. Het middel lijkt zo onschuldig, ik werk in de zorg en geef [lees meer...]het ook regelmatig aan patienten. Ben nu meer alert op de bijwerkingen.
1

Primperan

08-12-2012 | Vrouw | 23
metoclopramide
Uitdroging
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nadat ik was uitgedroogd, kreeg ik van een dokter in het ziekenhuis primperan toegeschreven. Het braken was wel onderdrukt, maar toch voelde ik me echt niet lekker, ijlde en viel steeds weg. Mijn ouders hebben toen de snachts een ziekenhuispost gebeld, en de dokter die langskwam zei dat ik teveel aan het stressen/hyperventileren was, en dus valeriaan/oxazepam moest nemen.[lees meer...] Toch bleef ik elke keer als ik primperan had genomen last krijgen van duizeligheid en een verhoogde hartslag. Tot na ongeveer drie dagen gebruik begon mijn nek wat scheef te staan. Ik moest de volgende dag toevallig ook naar mijn eigen huisarts voor mijn hartslag/bloeddruk. En die merkte het gelukkig meteen op dat ook mijn mond begon scheeft te hangen. Hij begon testen te doen met mijn evenwicht, en stuurde me meteen door naar de neuroloog. Mijn nek begon inmiddels steeds meer te verkrampen, en trok helemaal naar achteren en opzij. Ook mijn ogen draaide naar boven. De kramp iin mijn nek was niet meer te houden en echt zeer pijnlijk. Het leek net of ik mijn eigen nek ging breken. Want het stopte gewoon niet. Daarnaast begonnen ook mijn kaken te klapperen. Na een uur of zes in het ziekenhuis (Na ct-scan/darmfoto's etc) kwam er een arts die besloot dat het wel eens een reactie op de primperan kon zijn, want hij had dit wel eens vaker gezien bij jonge meisjes. Hij gaf mij gelukkig een verlossende prik met een anti parkinson middel. Na een kwartier ontspande mijn nek en gingen mijn ogen weer normaal staan. Het was een vreselijke nare ervaring. Nu een jaar later heb ik soms nog zulke hevige pijnen in mijn nek eraan overgehouden. Voor mij dus nooit meer Primperan.
1

Primperan

31-10-2012 | Vrouw | 57
metoclopramide
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vreselijke druk in mijn benen, en ernstig depressief. Ik nam het omdat ik dagelijks misselijk was door de medicijnen voor epilepsie en pijnstillers voor hoofdpijn en migraine. Na 10 jaar ben ik met Primperan gestopt en toen kwam ik tot de ontdekking dat dat het product was dat me vele jaren miserie heeft gegeven. Toen ik stopte met Primperan heb ik nooit geen druk meer in [lees meer...]mijn benen gehad en ben nooit meer depressief geweest, ik begrijp niet dat dit medicijn nog mag verkocht worden!!
1

Primperan

23-10-2012 | Vrouw | 36
metoclopramide
Darmproblemen - diarree
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hoeveelheid ...ml weet ik niet, moest 'iets' invullen, mocht het niet leeg laten... ook de dag weet ik niet precies, wel dat het dec. 2002 was... verplicht dag verschil te invullen... Aandoening anders pakte hij echt niet.... .... Pas ook op met Migrafin & stofnaam Metoclopramide ! Ik werd in UZ Gent opgenomen vanwege uitdroging door gebruik van het anti-diabet[lees meer...]es medicijn Metformine. Ik was insuline resistent al, heel dik in gewicht toen. Door deze pillen ging ik ernstig aan de diarree en werd heel misselijk. Ik was toen 36 jr... nu aankomend dec is dat 10 jr geleden Nu nog 45 jr. Opgenomen werd ik op een afdeling waar nog plek was, huidaandoeningen. (woon(de) in Zeeuws VL). Ik was bekend in het UZ, veel ondergaan operatief en een prima chirurge daar. Pech was dat ik op een verkeerde afdeling lag, en de arts de hele dag in bespreking was. Primperan had ik al via infuus gehad in veel kleinere dosis, maar nu siroop te drinken, schijnt sterker te zijn qua dosis. Als snel kreeg ik epileptische aanvallen, raakte weg, ijlde, nek verkrampte, mijn hoofd werd zo naar achter getrokken, echt vanaf toen heb ik dat nog af en toe. Spastische bewegingen. Alles trok samen. Volgens mijn huidige neurologe kan dat daar niet van komen dat het na jaren nog zo is... Maar ik heb wel een neurologische aandoening, sensorisch en motorisch. Als ik zie hoe het werkt lijkt het mij dus een foute combinatie. De afdeling wist niet was ze doen moesten, ja in de gaten houden, opmeten van mijn bloeddruk en mijn temperatuur... die gingen heel sterk op en neer, van heel hoog naar heel laag.... als ik wegviel amper bloeddruk en temp. En zij kregen niet de intentie een arts te halen? Mijn arts kreeg mijn man niet te pakken, verbonden me niet door, en de afdeling heeft ook geen andere chirurg of neuroloog gebeld... Echt grove fout, waarvoor mijn chirurg ze ook een enorm standje heeft gegeven. Toen zij eenmaal aan mijn bed kwam, lag ik al 12 uur lang met die epileptische aanvallen en wegzakken, echt eng vertelde mijn man later. Dacht echt dat ik dood ging, en ik ervaarde dat ook zo heftig. Nooit eerder en later ben ik ZO enorm ziek geweest als toen... Mijn chirurg zei, stelletje stommerds hier, er is een tegen-middeltje had men dat gegeven, was je binnen 5 min. beter geweest! Dit had men moeten weten of een andere arts waarschuwen, niet zo laten liggen en proberen op te peppen. Heel idioot! Chriruge zei hen dan ook de afdeling had mij moeten storen met dit! Heel laks, heb dik 12 enorme slechte uren meegemaakt van half 10 's morgens tot na 22 uur 's avonds. Jaren later moest ik in eigen woonplaats een onderzoek van de darmen. Kreeg allerlei middelen mee en ook pillen. Ik kijk en lees de naam, en zie staan: Metoclopramide! Er ging meteen een belletje bij mij rinkelen, die naam.... op internet gekeken, ja hoor hetzelfde als Primperan... en dat geeft röntgen me zo mee! Als ik niet dat inwendige alarm had gehad, dat iets niet klopte, had ik weer zo'n aanval gehad en wie weet met welke gevolgen. in de bijsluiter zojuist nog gelezen staat niet heel erg veel te lezen over deze bijwerkingen. Zeer zelden.... staat er dan, maar niet precies wat ik hier lees en wat ik zelf heb meegemaakt. Voor sommige mensen is dit echt een zeer gevaarlijk medicijn! TIP om te voorkomen: Zelf heb ik altijd een lijst bij me, die ik regelmatig bijwerk, medicatie, operaties, aandoeningen, artsen en gegevens en allergiën. Daarop bij allergiën ook aangegeven NOOIT Primperran siroop (dus ook op GEEN Metoclopramide en Migrafin) ivm HMSN maakt mij dit enorm ziek! Dit kan ik een ieder aanraden, elk zh of arts wil gegevens, moet je invullen, dan moet je zo denken en vergeet je iets. Dit is heel belangrijk als je 1x ervaren hebt dat je er op zijn zachts gezegd niet tegen kunt, want na een operatie geeft men vaak standaard Primperan! tegen misselijkheid. Pas dus ook op met Migrafin en Metoclopramide, dat is dezelfde stof! (Red; URL verwijderd ivm werkwijze van deze website. Mvg, MijnMedicijn )

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.