Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

56
meningen

Primperan

metoclopramide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Misselijkheid (23 meningen)
Braken (8 meningen)
Maagklachten (4 meningen)
Zwangerschap (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

4

Primperan

19-09-2013 | Vrouw | 55
metoclopramide
Misselijkheid
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
ik vraag me af of het ivm verminderd reactievermogen beter is om het medicijn s avonds in te nemen
1

Primperan

05-09-2013 | Vrouw | 19
metoclopramide
Misselijkheid
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
Ik heb een hele nare ervaring gehad met dit medicijn. Ik was op het werk en mijn hoofd begon in een keer naar links te gaan, dit kon ik niet stoppen en het bleef maar doorgaan. Dit bleken achteraf nek krampen te zijn. Ook merkte ik dat het ademen lastiger werd. Ik belde mijn collega waarna zij de huisartsenpost belde. In de tussentijd werd het allemaal steeds erger en kree[lees meer...]g ik nauwelijks adem. Het bleek dat mijn keel/nek en tong erg waren opgezet. Bij de huisarts kreeg ik 4 spuiten omdat ze bijna geen een van allen aansloegen. Opgegeven moment zakte het. Het was een allergische reactie. Ik mocht naar huis en kreeg nog medicijnen mee voor een allergische reactie. 5 uur later begon mijn nek weer te verkrampen, alleen veel erger dan voorheen, het was zo'n nare ervaring. De medicatie hielp niet en mijn ouders belde de huisarts die vervolgens langskwam. Ik kreeg weer een aantal injecties die niet hielpen. Ik had ontzettende pijn van de krampen en kreeg nauwelijks adem. Vervolgens ben ik met de ambulance naar de spoed gegaan. De pijn van niet meer dragelijk. Mijn armen, handen, rug en nek waren volledig verkrampt. Het deed ontzettend veel pijn, niet te beschrijven. Ik kreeg twee keer morfine toegediend wat ook , verbazingwekkend, niet hielp. Ik moest een nacht in het ziekenhuis blijven en pas midden in de nacht zakte het af. Ik was dood moe van alle spanning. Voor mij NOOIT geen primperan meer.
4

Primperan

17-05-2013 | Man | 24
metoclopramide
Niet in de lijst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Na een acute verstoring van het evenwichtsorgaan Primperan in de vorm van een zetpil voorgeschreven gekregen. Door de duizeligheid was ik zeer misselijk. Advies meegekregen om twee pillen verspreid over 24 uur in te nemen. Heeft goed geholpen en na drie dagen waren de klachten dermate afgenomen dat Primperan niet meer nodig was. Geen last van bijwerking gehad.
1

Primperan

30-04-2013 | Vrouw | 18
metoclopramide
Maagklachten
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik heb 3 dagen primperan genomen en de derde dag kreeg ik verkrampte vingers,en mijn nek was enorm verkrampt. Mijn hoofd viel langs de rechterkant op mijn schouder om daarna naar achter te vallen. Stel u voor ik had geen controle meer over mijn lichaam. Ik zag alles wazig en kreeg slikproblemen. De pijn was ondraaglijk. Mijn ouders hebben me direct naar de spoed gebracht w[lees meer...]aar ze eerst de pijn en spasmen niet onder controle kregen. Mijn gezicht was vervormd door de spasmen en mijn hartslag steeg tot 190 wat betende dat ik heel veel pijn had.. Daarna heeft de spoedarts mij een spuit met morfine gegeven en dan ben ik uiteindelijk ingeslapen.De volgende dag waren mijn spasmen verdwenen maar ik had een heel pijnlijke nek en ik voelde mij doodmoe. Een ding is zeker ik neem nooit geen primperan meer. Het was een heel nare ervaring gepaard gaande met heel veel pijn en nog altijd een pijnlijke nek en schouder. Ik hoop dat dit nog weggaat
2

Primperan

18-04-2013 | Vrouw | 28
metoclopramide
Niet in de lijst
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Gezien ik tracht zwanger te worden en last had van misselijkheid, had mijn huisarts me Primperan siroop voorgeschreven. Echter vrij snel begon ik mij vrij onwel te voelen. Had echter niet de link gelegd met Primperan. Het leek mij een onschuldige siroop. Het hele weekend voelde ik mij zo lastig, zenuwachtig en kon gewoon niet rustig blijven zitten. Heel de tijd beweging[lees meer...]sdrang, en tegelijk heel suf. Depressief gevoel, echt verschrikkelijk! Enkele dagen later begon ik enorm veel pijn te krijgen aan mijn kaakgewrichten. Enkele minuten later stond mijn kaak helemaal scheef. Mijn kaak wou de hele tijd toebijten, echter doordat die scheef stond, beet ik dus verkeerd toe, ontzettend pijnlijk! Langs mijn huisarts geweest, die wist vrij snel dat het een reactie op Primperan was, en dus snel naar spoed om tegenmiddel te krijgen. Ze hebben akineton moeten inspuiten, had echter 2 dosissen nodig om er vanaf te zijn. Het waren de meest helse uren die ik heb gekend! Heel pijnlijk! Het zou zogezegd niet vaak voorkomen dat deze reactie bestaat, echter internet zegt toch wat anders!
1

Primperan

15-01-2013 | Vrouw | 46
metoclopramide
Migraine
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Primperan vandaag voor het laatst gebruikt. Dit i.c.m. imigran en brufen 600mg bij migraine. Had al eerder het vermoeden van paniekgevoelens na inname primperan supp. alsook diarree. Lees dat anderen dit soms ook hebben. Voor mij reden om dit middel niet meer te gebruiken ook al helpt het voor de misselijkheid. Het middel lijkt zo onschuldig, ik werk in de zorg en geef [lees meer...]het ook regelmatig aan patienten. Ben nu meer alert op de bijwerkingen.
1

Primperan

08-12-2012 | Vrouw | 23
metoclopramide
Uitdroging
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Nadat ik was uitgedroogd, kreeg ik van een dokter in het ziekenhuis primperan toegeschreven. Het braken was wel onderdrukt, maar toch voelde ik me echt niet lekker, ijlde en viel steeds weg. Mijn ouders hebben toen de snachts een ziekenhuispost gebeld, en de dokter die langskwam zei dat ik teveel aan het stressen/hyperventileren was, en dus valeriaan/oxazepam moest nemen.[lees meer...] Toch bleef ik elke keer als ik primperan had genomen last krijgen van duizeligheid en een verhoogde hartslag. Tot na ongeveer drie dagen gebruik begon mijn nek wat scheef te staan. Ik moest de volgende dag toevallig ook naar mijn eigen huisarts voor mijn hartslag/bloeddruk. En die merkte het gelukkig meteen op dat ook mijn mond begon scheeft te hangen. Hij begon testen te doen met mijn evenwicht, en stuurde me meteen door naar de neuroloog. Mijn nek begon inmiddels steeds meer te verkrampen, en trok helemaal naar achteren en opzij. Ook mijn ogen draaide naar boven. De kramp iin mijn nek was niet meer te houden en echt zeer pijnlijk. Het leek net of ik mijn eigen nek ging breken. Want het stopte gewoon niet. Daarnaast begonnen ook mijn kaken te klapperen. Na een uur of zes in het ziekenhuis (Na ct-scan/darmfoto's etc) kwam er een arts die besloot dat het wel eens een reactie op de primperan kon zijn, want hij had dit wel eens vaker gezien bij jonge meisjes. Hij gaf mij gelukkig een verlossende prik met een anti parkinson middel. Na een kwartier ontspande mijn nek en gingen mijn ogen weer normaal staan. Het was een vreselijke nare ervaring. Nu een jaar later heb ik soms nog zulke hevige pijnen in mijn nek eraan overgehouden. Voor mij dus nooit meer Primperan.
1

Primperan

31-10-2012 | Vrouw | 57
metoclopramide
Maagklachten
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 3
Vreselijke druk in mijn benen, en ernstig depressief. Ik nam het omdat ik dagelijks misselijk was door de medicijnen voor epilepsie en pijnstillers voor hoofdpijn en migraine. Na 10 jaar ben ik met Primperan gestopt en toen kwam ik tot de ontdekking dat dat het product was dat me vele jaren miserie heeft gegeven. Toen ik stopte met Primperan heb ik nooit geen druk meer in [lees meer...]mijn benen gehad en ben nooit meer depressief geweest, ik begrijp niet dat dit medicijn nog mag verkocht worden!!
1

Primperan

23-10-2012 | Vrouw | 36
metoclopramide
Darmproblemen - diarree
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 3
Hoeveelheid ...ml weet ik niet, moest 'iets' invullen, mocht het niet leeg laten... ook de dag weet ik niet precies, wel dat het dec. 2002 was... verplicht dag verschil te invullen... Aandoening anders pakte hij echt niet.... .... Pas ook op met Migrafin & stofnaam Metoclopramide ! Ik werd in UZ Gent opgenomen vanwege uitdroging door gebruik van het anti-diabet[lees meer...]es medicijn Metformine. Ik was insuline resistent al, heel dik in gewicht toen. Door deze pillen ging ik ernstig aan de diarree en werd heel misselijk. Ik was toen 36 jr... nu aankomend dec is dat 10 jr geleden Nu nog 45 jr. Opgenomen werd ik op een afdeling waar nog plek was, huidaandoeningen. (woon(de) in Zeeuws VL). Ik was bekend in het UZ, veel ondergaan operatief en een prima chirurge daar. Pech was dat ik op een verkeerde afdeling lag, en de arts de hele dag in bespreking was. Primperan had ik al via infuus gehad in veel kleinere dosis, maar nu siroop te drinken, schijnt sterker te zijn qua dosis. Als snel kreeg ik epileptische aanvallen, raakte weg, ijlde, nek verkrampte, mijn hoofd werd zo naar achter getrokken, echt vanaf toen heb ik dat nog af en toe. Spastische bewegingen. Alles trok samen. Volgens mijn huidige neurologe kan dat daar niet van komen dat het na jaren nog zo is... Maar ik heb wel een neurologische aandoening, sensorisch en motorisch. Als ik zie hoe het werkt lijkt het mij dus een foute combinatie. De afdeling wist niet was ze doen moesten, ja in de gaten houden, opmeten van mijn bloeddruk en mijn temperatuur... die gingen heel sterk op en neer, van heel hoog naar heel laag.... als ik wegviel amper bloeddruk en temp. En zij kregen niet de intentie een arts te halen? Mijn arts kreeg mijn man niet te pakken, verbonden me niet door, en de afdeling heeft ook geen andere chirurg of neuroloog gebeld... Echt grove fout, waarvoor mijn chirurg ze ook een enorm standje heeft gegeven. Toen zij eenmaal aan mijn bed kwam, lag ik al 12 uur lang met die epileptische aanvallen en wegzakken, echt eng vertelde mijn man later. Dacht echt dat ik dood ging, en ik ervaarde dat ook zo heftig. Nooit eerder en later ben ik ZO enorm ziek geweest als toen... Mijn chirurg zei, stelletje stommerds hier, er is een tegen-middeltje had men dat gegeven, was je binnen 5 min. beter geweest! Dit had men moeten weten of een andere arts waarschuwen, niet zo laten liggen en proberen op te peppen. Heel idioot! Chriruge zei hen dan ook de afdeling had mij moeten storen met dit! Heel laks, heb dik 12 enorme slechte uren meegemaakt van half 10 's morgens tot na 22 uur 's avonds. Jaren later moest ik in eigen woonplaats een onderzoek van de darmen. Kreeg allerlei middelen mee en ook pillen. Ik kijk en lees de naam, en zie staan: Metoclopramide! Er ging meteen een belletje bij mij rinkelen, die naam.... op internet gekeken, ja hoor hetzelfde als Primperan... en dat geeft röntgen me zo mee! Als ik niet dat inwendige alarm had gehad, dat iets niet klopte, had ik weer zo'n aanval gehad en wie weet met welke gevolgen. in de bijsluiter zojuist nog gelezen staat niet heel erg veel te lezen over deze bijwerkingen. Zeer zelden.... staat er dan, maar niet precies wat ik hier lees en wat ik zelf heb meegemaakt. Voor sommige mensen is dit echt een zeer gevaarlijk medicijn! TIP om te voorkomen: Zelf heb ik altijd een lijst bij me, die ik regelmatig bijwerk, medicatie, operaties, aandoeningen, artsen en gegevens en allergiën. Daarop bij allergiën ook aangegeven NOOIT Primperran siroop (dus ook op GEEN Metoclopramide en Migrafin) ivm HMSN maakt mij dit enorm ziek! Dit kan ik een ieder aanraden, elk zh of arts wil gegevens, moet je invullen, dan moet je zo denken en vergeet je iets. Dit is heel belangrijk als je 1x ervaren hebt dat je er op zijn zachts gezegd niet tegen kunt, want na een operatie geeft men vaak standaard Primperan! tegen misselijkheid. Pas dus ook op met Migrafin en Metoclopramide, dat is dezelfde stof! (Red; URL verwijderd ivm werkwijze van deze website. Mvg, MijnMedicijn )
1

Primperan

23-09-2012 | Vrouw | 16
metoclopramide
Zenuwpijn
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
Ook ik heb vervelende ervaring met primperan gehad, ik kreeg het omdat ik al zes dagen aan het overgeven was en aan de diaree. Ik nam de eerste om twee uur en de tweede om 10 uur. Midden in de nacht om twee uur werd ik ineens wakker ik was onrustig bibberde hevig zweette heel erg maar had geen koorts. Rond drie uur verkrampte heel mijn nek naar achteren zo erg dat ademen [lees meer...]ook moeilijk ging. Ook mijn vinger verkrampten maar niet zo ernstig als als mijn nek. Mijn ouders zijn gelijk met mij naar het ziekenhuis gegaan, daar stonden gelijk zes doktoren aan mijn bed omdat ze dachten dat ik hersenvliesonsteking had. Na paar gesprekken met de neuroloog bleek dus dat ik allergisch zou zijn voor primperan ik kreeg een ander medicijn en na vijf minuten werd het al minder. Na een half uur was het bijna helemaal weg. Ik moest nog een dagje blijven en de nneurloog zei dat hij er nog nooit van had gehoord dat iemand allergisch was voor primperan. Hier lees ik dus dat meerdere het hebben gehad. Nog een paar daagjes last van mijn nek en hoofd gehad maar daarna ging het weer een stuk beter. Het was een hele nare ervaring en ik hoop het nooit meer me te maken
1

Primperan

01-09-2012 | Man | 22
metoclopramide
Misselijkheid
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 2
was reeds anderhalve week misselijk dus dokter had dit voorgeschreven (hij dacht dat ik buikgriep had) ben dit op woensdag beginnen innemen en op donderdagavond kreeg ik in het restaurant plots spasmen in gezicht en nek. Familie belde hierdoor de ambulance, ambulanciers dachten dat dit kwam doordat ik stilaan aan het afbouwen ben met seroxat. Ze raadden me dus aan om ge[lees meer...]woon terug de volledige dosis seroxat te nemen. De spasmen bleven echter nog aanhouden tot een stuk in de nacht. Ik heb orimperan dan ook niet meer genomen die avond en sinds zaterdag gaat het terug een stuk beter. Met het opzoeken van bijwerkingen kwam ik op dit forum terecht en ben nu wel vrij zeker dat primperan de oorzaak is en niet seroxat. Ik snap eerlijk gezecht niet dat dit middel nog in de handel is na al wat ik hier lees... was echt een zeer onaangename ervaring.
1

Primperan

30-06-2012 | Vrouw | 36
metoclopramide
Migraine
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik kreeg Primperan voorgeschreven voor de misselijkheid/braken bij mijn migraineklachten maar ik kreeg klachten als dikke tong en stijfheid in de kaken en nek,enorme spierspanning en slissend praten, de huisarts vertelde mij dat deze reactie niet van Primperan kan maar nu ik dit forum en ervaringen van anderen lees ben ik er bijna van overtuigd dat de bijverschijnselen wel[lees meer...] zeker kunnen komen van Primperan overgevoeligheid, ik ga meteen weer een afspraak maken met de huisarts, bedankt allen voor delen van jullie ervaring, ik voel me nu serieus genomen en begrepen.
1

Primperan

06-03-2012 | Vrouw | 30
metoclopramide
Niet in de lijst
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik kreeg Primperan zetpillen 20 mg voor de misselijkheid bij Migraine. Na gebruik van de zetpillen kreeg ik hevige bewegingsonrust. Daarop volgend ernstige paniekaanvallen. Tegen de misselijkheid helpt het matig, soms bijna niet.
1

Primperan

17-02-2012 | Vrouw | 41
metoclopramide
Epilepsie
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Mijn moeder nam primperan toen ze zwanger was van mij, maar in de vorm van siroop, maar dat hielp niets. dus kreeg ze injecties toen ze vier maanden zwanger was en nu ben ik het die problemen heeft. Ik heb aanvallen gehad zoals die beschreven staan op meerdere fora, waardoor ze me afdeden als epileptisch, dus 28 jaar Gardenal, en toen heb ik een professor gezien die zei da[lees meer...]t ik niet epileptisch was, dus gestopt met gardenal. Ik heb opnieuw twee aanvallen gehad. Ze hebben me een andere behandeling gegeven. Maar ik wil alleen maar zeggen dat ik geen proefkonijn van de wetenschap ben. Al deze ervaringen hebben me er in gesterkt te vechten en niet te accepteren dat ze me iets toeschrijven wat ik niet heb.
1

Primperan

17-10-2011 | Vrouw | 15
metoclopramide
Misselijkheid na narcose
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Mijn dochter van 15 kreeg deze zetpil tegen de misselijkheid na een narcose, de misselijkheid zakte inderdaad en ze mocht naar huis. 's avonds laat kreeg ze hele grote pupillen en begon ze te klappertanden en werd erg onrustig, na enige minuten ging haar hals scheef trekken haar kin naar voren in een enorme kramp en dit ging maar door.Haar tanden knarsten over elkaar en de[lees meer...] kaak trok enorm scheef en dat terwijl ze net was geopereerd aan een halscyste.Dit ging heel lang door tot een noodarts een diazepaminjektie gaf en ze enigszins ontspande. Na een uur of negen begon het overnieuw toen we net in het ziekenhuis waren gearriveerd om dit te laten checken.Gelukkig herkende de neuroloog deze bijwerking en gaf haar een infuus met Akineton, waardoor het gelijk beter ging.Traumatische ervaring voor een puber en haar gebit en tandvlees is hier en daar beschadigd.Gevaarlijk zetpilletje tegen misselijkheid, een lauw glas cola had misschien ook de misselijkheid verminderd?!?
1

Primperan

05-09-2011 | Vrouw | 35
metoclopramide
Borstkanker
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 1
1 op de 10.000 mensen kunnen her last van krijgen.inderdaad een hele vervelende klacht nek gezicht mond gaat scheef staan het lijkt wel op heftige kramp in je kuiten maar dan vanuit je nek. vreselijk gewoon. mag dit nooit meer gebruiken. krampen net als de persoon hierboven beschrijft. had er maar 2 zetpillen gebruikt maar enorm vervelend dus altijd eerst de bijsluite[lees meer...]r lezen en anders eerst maar 1 zetpil gebruiken.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2192) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1160) - Cholesterol
Champix (1108) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1061) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (1059) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (879) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (854) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (822) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (818) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (744) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (705) - Epilepsie
Metoprolol (675) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (642) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (555) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (553) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (551) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Mirtazapine (546) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (545) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (509) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (490) - Depressie - antidepressiva SSRI
Wellbutrin XR (483) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (455) - Anticonceptie - overig
Concerta (455) - ADHD - psychostimulantia
Furabid (440) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (415) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (409) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (397) - Pijn
Euthyrox (391) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Crestor (390) - Cholesterol
Dexamfetamine (389) - ADHD - psychostimulantia

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.