Ervaringen met Pleinvue
diarree
buikkrampen
INVLOED VAN DNA
Genetische invloed (nog) niet bekend
Geeft jouw DNA je meer kans op bijwerkingen?
Geeft jouw DNA je meer kans op bijwerkingen?
Doe de DNA test!
(52 reviews)
LEEFTIJD + GESLACHT
VERGELIJKEN
Moviprep (176 meningen)
Macrogol en elektrolyten (104 meningen)
Movicolon (98 meningen)
Bisacodyl (98 meningen)
Dulcolax (80 meningen)
Toon alle...
Macrogol en elektrolyten (104 meningen)
Movicolon (98 meningen)
Bisacodyl (98 meningen)
Dulcolax (80 meningen)
Toon alle...
Lees meer over dit medicijn
Farmacotherapeutisch Kompas
Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat
03-06-2026 | Vrouw | 42
Niet in de lijst
Niet in de lijst
Zeer krachtig en effectief laxeermiddel bestaande uit 2 laxeermimenten.
1e dosis ingenomen de avond voor endoscopie om 18:00. Poeder opgelost in 500 ml koud water (vooraf een fles water koelgezet) na veel reacties te hebben gelezen scheen het koud het beste te smaken. 1e smaak was de mango. De eerste 3 slokken waren redelijk te doen, daarna ontzettend vies. Het is een com[lees meer...]binatie van chemische zoetstof en heel veel zout. Heb hier ongeveer om de 5 min 3 slokken met dichtgeknepen neus , afwisselend met warme thee van gedronken. Dit was enigzins draagelijk. Maar ja, van een middel wat zo krachtig moet werken kun je ook geen lekker drankje verwachten. Na ongeveer 1,5 tot 2 uur na inname rommelingen in de buik en wat krampen die doorgaans vergelijkbaar zijn met diaree zonder pleinvue. Blijf in de buurt van een toilet, als je moet dan moet je ook echt. Waterdunne ontlasting in meerdere vlagen. Ben denk ik zo'n 3 uur bezig geweest met tussenpozen. Tip: na de toiletgang deppen met vochtig toiletpapier om de huid niet teveel te belasten tijdens het vegen. Gewoon toiletpapier is te grof. Heb rustig kunnen slapen,verder geen last gehad van diarree.
Volgende ochtend om 06:00 2e en laatste dosis pleinvue klaargemaakt en op precies dezelfde wijze als de vorige ingenomen. Op een nuchtere maag komt de wat heftiger aan maar wederom met warme thee wel binnen kunnen houden. Na ongeveer 3 kwartier tot een uur na inname wederom waterdunne ontlasting en minimale buikkrampen.
Mocht er toch nog wat vloeistof achter lijven in de darm, wordt dit tijdens de endoscopie afgezogen werd mij verteld.
06-05-2026 | Man | 50
macrogol/elektrolyten (1)
Darmproblemen - verstopping
macrogol/elektrolyten (1)
Darmproblemen - verstopping
Afschuwelijke rommel. De smaak van het hoofdzakje ( mango) was redelijk te doen. Van het tweede zakje: vruchtensmaak; het was om te kotsen. Vreselijk nadrukkelijke smaak. De ochtend van het onderzoek heb ik de oplossing van het tweede zakje conform de instructie ingenomen. Het veroorzaakte een hoop gerommel in de buikholte. Op het allerlaatste moment voor mijn vertrek naar[lees meer...] het Martiniziekenhuis begon de substantie pas te werken. Omdat ik geen vervuiling van mijn auto of een taxi wilde ging ik te voet naar het Martiniziekenhuis.... Helaas ging dat zwaar fout. Ik woon ca. 5 km van het martiniziekenhuis. Halverwege ontstond er een golf ontlasting ( ruim buiten de genoemde tijd ). Een afschuwelijke ervaring. Broek drijfnat van de vloeistof en langs de benen in de schoenen gelopen. Terug gelopen naar huis en met een kussen in de auto naar het Martini gereden. Mijn stemming was om te snijden en met dit product wil ik niets meer mee te maken hebben. Onbetrouwbaar wat betreft de genoemde tijden na inname van uw product. Verdienst het cijfer 0 nog niet eens!!! De diarree hield aan tot de volgende morgen!!!!
Medicijnen met de meeste ervaringen
| Mirena (2378) | - | Anticonceptie - overig |
| Implanon (hormoonimplantaat) (584) | - | Anticonceptie - overig |
| Lexapro (509) | - | Depressie - antidepressiva SSRI |
| Concerta (503) | - | ADHD - psychostimulantia |
| Amlodipine (490) | - | Bloeddruk - calciumantagonisten |
| Amoxicilline / Clavulaanzuur (485) | - | Antibiotica - penicillines breedspectrum |
| Roaccutane (480) | - | Acne |
| Dexamfetamine (445) | - | ADHD - psychostimulantia |