Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Moclobemide

3
meningen

Moclobemide

moclobemide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (8 meningen)
Bipolaire stoornis (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Moclobemide

Bojan Nikolik (23-04-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
1

Moclobemide

11-08-2023 | Man | 71
moclobemide (150mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slik nu 4 weken moclobemine maar voel geen verbetering eerder slechter voel me radeloos stik van de angst en zenuwachtigheid heb inmiddeks al q5 verschillende antidepressivas gehad maar die werken maar een paar weken of helemaal niet weet nu niet meer wat ik moet doen
1

Moclobemide

06-10-2022 | Vrouw | 54
moclobemide (150mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik dit middel nu 18 dagen ik ben erg depressief al jaren waarvan de laatste 3 jaar heel erg . Hiervoor heb ik vele Andere middelen geslikt waarvan het laatste jaar efexor en alprazolam die slik ik al ruim 30 jaar Ik had goede hoop met dit middel maar tot op heden geen verbetering eerder verslechtering Ik huil ontzettend veel en kan het ook niet stoppen Ik heb[lees meer...] 7 dagen de efexor niet mogen nemen voor ik hier mee begon Ik kreeg ontrekkings verschijnselen zo als stroomsenastie door mijn hoofd lichaam Ik wist dat dit kwam door het stoppen van de efexor hoopte dat dit zou overgaan als ik zou beginnen met de moclobimide maar het bleef Nu is het in de avond weg maar s,ochtends als ik de tablet weer neem begint het ruim na 3kwatier weer te komen Ik heb als bijwerking rood hoofd maar koud gevoel lichaam geprikkelde luchtwegen ben longpatient maar hoest nu veel erger dit had ik ook met de fkuoxitine en de efexor toen ik de week de efexor niet slikte was het hoesten duidelijk vele. Malen minder Pijn gemene pijn plekken links in hoofd prikkelingen gezicht Ik vind het jammer dat ik zo weinig over dit middel vinden kan Ik zie maar 16 reacties die veelal allemaal goed zijn Dat ik niet snap waarom het voor mij zo averechts werkt Zou het het merk zijn waardoor ik slecht reageer ? Ik ben wel erg gevoelig wat merk betreft Ik hoop dat ik reacties mag ontvangen
4

Moclobemide

21-08-2015 | Vrouw | 37
moclobemide (300mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik moclobemide nu een jaar of 7 naar tevredenheid. Door de depressie kon ik in de ochtend mijn bed niet uit komen. Moclobemide helpt daarbij. Ik begon met 450 mg (3 tabletten van 150) en ging daarna naar 600 mg, het maximum ivm de ernst van de depressie. Geen last van bijwerkingen en ik werd iets actiever. Na ongeveer een jaar ging het duidelijk beter en toen merk[lees meer...]te ik dat ik langzamerhand teveel binnen kreeg. Van 20 uur per dag slapen ging ik over naar bijna niet meer slapen en ik kreeg spiertrekkingen in mijn bovenbenen als ik gewoon op de bank zat. Geen probleem maar wel een teken om iets minder in te nemen. Toen naar 450 en alleen in de ochtend innemen. Dat ging prima. De slapeloosheid bleef maar werd wel minder erg. Inmiddels zit ik op 300 en hoop dit jaar naar 150 te gaan. Ik ben tevreden over dit middel en heb geen last van bijwerkingen. Ik weet niet of de slaapproblemen te maken hebben met dit middel of dat die er los van staan.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1398) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (827) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (654) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.