Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

31
meningen

Parnate

tranylcypromine

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Chronische depressie (21 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Tracydal (35 meningen)
Moclobemide (16 meningen)
Nardil (14 meningen)
Aurorix (12 meningen)
Nardelzine (2 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
4

Parnate

26-05-2014 | Vrouw | 50
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Kamp al 22 jaar met depressies, ondanks de bijwerkingen is dit het beste medicijn wat ik ooit heb gehad
5

Parnate

13-11-2019 | Vrouw | 48
tranylcypromine (50mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik 7mnd tranylcypromine 50 MG naar tevredenheid. Zei op 18 oktober tegen de psychiater ik voel me voor de helft me zelf weer. En vanaf toen zzak ik de depressie weer in
5

Parnate

12-08-2013 | Vrouw | 43
tranylcypromine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb 9 maanden lang een zware depressie gehad. Steeds actief gebleven, gefietst, gewandeld, gezwommen, vrijwilligerswerk gedaan, met vrienden afgesproken, therapie gehad......het ging maar niet over (overigens ben ik na de laatste ophoging van mijn toenmalige medicijn lithium afgegleden, dit zou toevallig kunnen zijn, maar het gebeurde wel vanaf dat tijdstip). Ik heb m[lees meer...]e weer op laten nemen en ben in overleg met de psychiater Parnate gaan gebruiken. Ik ben gevoelig voor depressiviteit en heb de afgelopen 20 jaar diverse anti-depressiva gebruikt. Na ongeveer 1,5 week merkte ik al een lichte verbetering. En na minder dan 4 weken ben ik ontzettend opgeknapt. Ik voel me eigenlijk als herboren! Ik heb weer zin in dingen, kan weer genieten, ben actief en verzorg mezelf en mijn huis weer. Twee bekenden van mij gebruiken het ook en ook bij hen is het goed aangeslagen. Ik vind Parnate absoluut een aanrader, helemaal als je al meerdere anti-depressiva geprobeerd hebt. Qua bijwerkingen heb ik last van een droge mond, ben een beetje moe en heb weleens last van transpiratieaanvallen. Dit is voor mij, in verhouding tot de fantastische werking van dit medicijn, absoluut geen probleem. Ik kan wel moeilijk inslapen, gebruik hiervoor 2 oxazepam, maar ga met de psychiater overleggen of ik hiervoor eventueel een natuurlijk slaapmiddel zou kunnen gebruiken.
1

Parnate

19-05-2013 | Man | 41
tranylcypromine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ben al bij vele zogenaamde hulpverleners geweest en het helpt niets. Bij GGZ-Drenthe,Psyq te Groningen,Umcg,indeBres en niemand die kan helpen.Het iz zeer droevig gesteld met de hulpverlening in Nederland.Heb al vele medicaties gehad en nu al ongeveer tien weken Parnate 60 mg,helpt ook geen donder.Kan net zo goed vitaminepillen nemen.Het valt me wel op dat UMCG en dan de[lees meer...] afdeling psychiaterie erg slecht is. Ze kwalificeren zichzelf als specialist op gebied van psychiaterie maar het is gewoon een wassen neus. Luisteren doen ze niet en zijn zeer arrogant. Diagnose wat gesteld is depressie en toch geloof ik daar niet in.Al bijna 4 jaar bij verschillende psychiaters en psychologen geweest zonder resultaat.WAARDELOOS is parnate
5

Parnate

24-03-2013 | Vrouw | 41
tranylcypromine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
20 Jaar heb ik van alles geprobeerd tegen zware depressies; het hele scala aan medicijnen, verschillende therapieën, opnames, ECT (die afschúwelijke elektroshocks!!!). Niets hielp. En toen kreeg ik een psychiater die mij Parnate voorschreef en dat was een klein wondermiddeltje. Het gaat nu echt veel beter met me. Heb nog wel depressieve periodes, maar kom daar relatief s[lees meer...]nel weer uit en ze zijn minder heftig. Door de Parnate sloeg psychotherapie ook aan (voor het eerst). Door de de Parnate lukte het me nu eindelijk wel om open te staan voor therapie, die me ook verder helpt. En wat het dieet betreft: in het begin is het even wennen, maar na een tijd gaat dat vanzelf. Zelfs als het eten is wat je vroeger zalig vond en nu niet meer mag; dan weet ik waar ik het voor doe en denk dan altijd maar: me beter voelen is me zoveel meer waard dan iets lekkers eten. Ben door de Parnate ook veel actiever en niet meer zo suf en slaperig als door andere medicatie die ik voorheen altijd slikte.
5

Parnate

27-10-2014 | Vrouw | 36
tranylcypromine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na al langere tijd depressief te zijn geweest en al heel wat medicatie te hebben geprobeerd (met geen of weinig effect), stelde mijn psychiater voor om Parnate te proberen. Als dat niet aan zou slaan zou ik doorgestuurd worden voor een second opinion. Opname in de kliniek volgde om op te bouwen, toen ik op 50 mg zat ging ik met ontslag, ik zou thuis nog met 10 mg verhog[lees meer...]en. Ik had eigenlijk weinig bijwerkingen tot dan toe, behalve wat meer last van een lage bloeddruk, vooral bij opstaan e.d. (maar hier had ik voor de parnate ook al enige last van soms). Het ophogen naar 60 mg was een rotervaring. Mijn bloeddruk schoot omhoog en ik ben een op bed gaan liggen, toen ik me beter voelde wilde ik naar beneden, maar was mijn bloeddruk zo laag dat ik de trap niet af kon. Ik durfde het niet aan omdat ik zo draaierig was en zelfs als ik zat alles zwart werd voor mijn ogen. Uiteindelijk trok dit wel weg, maar daarna hebben we besloten dat 50 mg (1x 2 tabletten en 1x 3 tabletten per dag) de maximale dosering was. En inmiddels slik ik die bijna 2 jaar. Het was na een paar weken al duidelijk dat het echt wat deed! En inmiddels kan ik zeggen dat het echt wel heel veel beter gaat. Zo goed dat ik eigenlijk zou willen proberen af te bouwen, maar wel in overleg met mijn psychiater. Want ik wil me echt niet meer zo rot voelen! Enige nadeel vind ik het dieet. Er zijn een aantal dingen die ik wel mis, maar het is niet onoverkomelijk. Alleen vind ik met uit eten gaan, het wel lastig dat je gewoon niet altijd helemaal weet wat er in het eten zit. En als je aangeeft iets niet te kunnen eten, je ook maar moet vertrouwen op degene die het klaarmaakt. Tot nu toe geen problemen mee gehad, maar dat vind ik wel het "lastige" aan de Parnate. Maar de voordelen wegen daar ruim tegenop voor mij. Dus mocht het afbouwen toch niet lukken dan is het ook geen ramp. Wat ik wel slecht vond was dat ik pas toe het opgebouwd was en ik bijna naar huis zou gaan, ik via de apotheek hoorde dat de verzekering een machtiging moest afgeven voor deze medicatie. En dat had ook weer wat voeten in aarde. Die machtiging is een jaar geldig, gelukkig was het weer de apotheek die me belde dat 'ie bijna afliep. Maar dat hadden ze er niet bij verteld van tevoren.
5

Parnate

27-05-2013 | Vrouw | 34
tranylcypromine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

5

Parnate

28-01-2018 | Vrouw | 31
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Eerst begonnen met parnate/tranylcypromine een halfjaar, daarna de overstap op Tracydal. Voor mij geen verschil. Dit is het eerste middel wat werkte. Ik had hier na korte tijd al van wouw, er verandert wat. Ik voel me niet meer alleen zwaar rot en kijk tegen alles op. Ik kon opeens weer zin in de dag hebben. Ik kon me niet herinneren dat ik dat ooit had gehad. Voor mij was[lees meer...] dit echt raar. Niet dat ik er nu ben, maar dat ik me niet meer voortdurend rot voel en tegen de dag op zie, dat helpt wel. Want er zijn nog zeker dagen dat ik wel tegen alles opzie en me rot voel. De bijwerkingen vallen ook erg mee. De droge mond had ik vooral in het begin erg last van. Nu alleen soms nog met eten. Ik heb het sinds ik parnate / tracydal slik het ook snel koud. Dat is wel lastig, omdat ik het dan echt heel koud kan hebben ergens en andere mensen natuurlijk niet. Ik wen er wel steeds meer aan, dat ik dus echt op mijn kleding moet letten. Verder is het dieet wel goed te doen, alleen nu na 1,5 jaar begin ik sommige dingen wel echt te missen, als ik andere mensen wel die dingen zie eten.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2279) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1235) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1188) - Cholesterol
Champix (1147) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1141) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (987) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (879) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (877) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (869) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (775) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (741) - Epilepsie
Metoprolol (725) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (651) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (604) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (603) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (600) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (593) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (575) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Furabid (555) - Antibiotica - urineweginfectie
Amoxicilline (554) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (543) - Verslavingsziekten
Lexapro (502) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (500) - Anticonceptie - overig
Concerta (472) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (452) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (440) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (418) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (417) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (411) - Pijn
Crestor (402) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.