Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Tracydal

37
meningen

Tracydal

tranylcypromine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Chronische depressie (19 meningen)
Depressie (12 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Parnate (72 meningen)
Moclobemide (19 meningen)
Nardil (14 meningen)
Aurorix (12 meningen)
Nardelzine (2 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

123
4

Tracydal

29-01-2017 | Vrouw | 56
tranylcypromine (10mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jaren van een heleboel andere medicatie, ect. Is dit wel het beste medicijn wat het dichtst bij me goed voelen komt. Ik ben niet optimaal, maar mijn dagen zitten ook niet meer helemaal aan de grond. Heb wel lange uren oorsuisen.
2

Tracydal

23-01-2017 | Vrouw | 54
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tracydal zou een gelijkwaardige vervanger zijn van Parnate. Verplicht om over te stappen naar Tracydal geef ik mijn ervaring met dit medicijn. Als anti-depressivum ben ik redelijk tevreden over Tracydal, maar ik heb wel een hogere dosis nodig voor ongeveer hetzelfde effect als met Parnate. Tracydal is echter veel minder effectief bij het voorkomen van paniekaanvallen. [lees meer...] Ik hoop dat meer gebruikers van Tracydal die zowel met depressie als met een angststoornis te maken hebben en in het verleden Parnate gebruikten, hun ervaringen willen delen.
5

Tracydal

17-01-2017 | Vrouw | 50
tranylcypromine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij de deze MAO remmer hoort een tyramine arm dieet. De lijst wat wel en niet mag lijkt ingewikkeld, maar valt mee. Belangrijk is om je goed te informeren over wisselwerking met andere medicatie! Even eens is het goed houden aan de dieetvoorschriften een belangrijk punt i.v.m. de bloeddrukstijging. Na allerlei diverse antidepressiva te hebben geprobeerd is dit het juist[lees meer...]e en beste middel voor mij. Mijn depressie is eindelijk stabiel.
3

Tracydal

16-01-2017 | Man | 60
tranylcypromine (10mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
weinig veranderd in de depressie, wel het gevoel dat de vuurtjes onder mijn schedelpan wat zijn gedoofd. 3 weken intern geweest voor afstellen van de medicatie.
5

Tracydal

07-10-2016 | Man | 61
tranylcypromine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn is een MAO remmer. Het is in de plaats gekomen voor Parnate. Tracydal wordt vergoed zonder doktersverklaring. Wordt alleen voorgeschreven door een psychiater. Reeds 20 jaar last van een chronische depressie. Standaard medicijnen hadden geen effect. Ook elektro shock gaf geen verbetering. Dit middel is een uitkomst voor mij. Kan weer goed functioneren. Depressi[lees meer...]es blijven weg. Je moet wel goed gemotiveerd zijn om Tracydal trouw te gebruiken. Ook moet je letten op de dieet voorschriften. Net als bij de Parnate. Maar daar valt wel mee te leven. Op de website van de importeur dalecopharma vind je een gedetailleerde omschrijving van het dieet. Ik gebruik 80mg per dag.
123

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.