Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Mirtazapine

22
meningen

Mirtazapine

mirtazapine

geef je mening
Bij  AngstX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (213 meningen)
Chronische depressie (22 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Mirtazapine

Bojan Nikolik (14-04-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
3

Mirtazapine

12-05-2014 | Vrouw | 40
mirtazapine (15mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mirtazapine gebruik ik voor depressie die ik heb opgelopen door angst met de ziekte van mijn zoontje. Werkt wel goed maar inderdaad heel erg moe word ik er van. Hiervoor kreeg ik Citalopram, die echt heel erg was, hartkloppingen zweten, niet kunnen slapen.. gelukkig er van af. Daarnaast mag je 3 keer op een dag Oxepam gebruiken dat rustgevend is indien je bijwerkingen heb[lees meer...]t op dat moment. Hoop na een maand ermee te stoppen..
2

Mirtazapine

16-04-2014 | Vrouw | 60
mirtazapine (15mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem nu Mirtazapine 15 mg -+ 15 dagen, ze zeiden dat het pas werkte binnen enkele weken ......Bij mij was het de 1 dag prijs! Neem ook Bromazepam 6 mg ermee, vind het raar morgen naar de DR daar ik wel de ganse nacht doorslaap en niks angst meer heb, geen gepieker, geen zenuwen, hadden met dat ook geven om te verdikken, maar kijk sinds ik dit neem heb ik geen enkel ho[lees meer...]ngervoel meer !!!!!!!!!!!!Raar!!!! Ook de ganse dag geen goesting iets te doen en word er juist niet vrolijker van, niks kan me schelen, zelfs m n vriend niet etc pfff weet het ook niet meer ben 60 jaar en maar 45 kg !!!!
4

Mirtazapine

07-12-2012 | Man | 37
mirtazapine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Afgelopen winter flink overspannen geworden door omstandigheden. Had hartkloppingen en angstaanvallen, kwam in een neerwaartse spiraal van amper slapen en steeds meer piekeren en kilo's afvallen. Kreeg eerst oxazepam maar dat was een korte termijn oplossing. Toen cognitieve gedragstherapie. Dan leren ze je hoe je moet denken om niet totaly fucked up te zijn. In het stadium[lees meer...] waarin ik zat landden de goede adviezen echt niet. Sertraline geprobeerd: Toen werd de paniek nog erger. Lang gewacht met een anti depressivum want ik wantrouwde de farmaceutische industrie en volgde goed het debat hierover. 5HTP, theanine, tyrosine, st jans kruid, alle natuurlijke middelen geprobeerd maar mijn angststoornis was 'not impressed'. Met tegenzin aan de remeron begonnen. Tijdens het opbouwen had ik als bijwerking dat ik me nog droeviger voelde. Ja het kon. Na ruim een week jankte ik niet meer elke dag. Na twee maanden merkte ik dat ik me neutraler voelde en m'n aandacht beter bij werk en huishouden kon houden zonder afgeleid te worden door in een maalstroom te geraken. Er is ook nog een stukje wat je zelf moet doen: voor afleiding zorgen en gezond eten en sporten. Je ruilt je angst of depressie in voor een chronisch hongergevoel. Dat is een bijwerking. Als je niet vanaf het begin op dieet gaat en gaat sporten kan je na een half jaar stoppen. Dan ben je niet alleen terug depresssief maar ook obesitas en diabeet erbij. Het medicijn werkt en helpt je je beter te voelen, amen. Maar je moet er aan werken dat je niet zo vet wordt als een pad en er een probleem bij hebt. 4 keer per week naar de sportschool en een atkinsditeet en slechts 5 kilo zwaarder. Ik mag niet mopperen. Nu mijn angst en depressie klachten weg zijn begint de honger irritant te worden en denk ik aan afbouwen. He het is Sinterklaastijd! O ja, je concentratie en je geheugen nemen ook wel wat af. Onhandig als je planner bent van beroep. Maar kom je echt niet uit je depressie of chronische angst? Geef het een kans. Het heeft mij geholpen in ieder geval. Geeft nooit op.
4

Mirtazapine

15-09-2012 | Vrouw | 44
mirtazapine
Paniekaanvallen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het medicijn (30mg) werkt bij mij goed. Alleen de dufheid overdag is soms een probleem. Heb na inname vaak last van zwevende benen in bed. Ik neem het nu in 2-3 uur voor het slapen gaan en dat gaat veel beter. Ik kom ook iets aan met mn gewicht echter is het nog te overzien. Het beter slapen sorgt ervoor dat ik overdag meer energie heb en de depressies en angsten sterk [lees meer...]verminderen. Ik was de bijwerkingen zat van de paroxetine en mn huisarts heeft dit geneesmiddel voorgeschreven en met succes! Nauwelijks bijwerkingen en een beter gevoel in je gestel!
3

Mirtazapine

18-05-2012 | Vrouw | 33
mirtazapine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al 1.5 jaar loop ik rond met ernstige duizeligheid en het gevoel dat ik val (alleen sta ik nog steeds overeind). Door deze klachten heb ik steeds meer paniek aanvallen gekregen. Zo'n 8 jaar geleden ben ik efexor gaan slikken, de eerste 6 weken was ik hieperdepiep, zag eruit alsof ik zo van een houseparty terug kwam, maar ze werkten wel. Toen ik zwanger werd moest ik er a l[lees meer...]a minute mee stoppen ( achteraf gezien een slecht advies). Na wel het nodige meegemaakt te hebben en een zoontje van 6 met ADHD ging het met mij weer bergafwaarts. Heb verschillende medicatie geprobeerd: escitalopram, paroxitine enz. Ik reageer oval hetzelfde op: de hele dag misselijk en totaal vd wereld. Toen begonnen met mirtazipine 15 mg, slapen was fantastisch, alleen wel de hele dag in de twilight zone, op advies vd psychiater naar 30 mg gegaan. Moet zeggen dat ik me zo'n 4 weken lang best ok heb gevoeld, tot 2weken geleden. De paniek is in alle hevigheid terug en ik ben zo duizelig dat ik amper recht kan blijven lopen. Heb het idee dat de mirtazipine is uitgewerkt, ook heb ik last van een soort zenuwschokken in mn hoofd.Psych gebeld en advies gekregen op te hogen naar 45 mg en 3x 10mg oxazepam. Hierbij slik ik nog 120 mg verapamil tegen hartritmestoornissen. gezien mijn heftige reacties of medicatie ben ik best angstig om op te hogen. Heeft iemand hier ervaring mee? Jacks
1

Mirtazapine

04-02-2012 | Man | 37
mirtazapine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zeer slechte ervaring met dit medicijn, heel veel kwaadheid en woedeaanvallen door mirtazapine gekregen. Ben af en toe gewoon bang voor mezelf. Ook heel down en vijandig naar alles en iedereen, terwijl ik normaal gesproken het tegenovergestelde ben, ik kan heel veel hebben, wordt eigenlijk nooit boos en ben heel onzeker, door dit medicijn is dus mijn hele karakter verander[lees meer...]t. Ik gebruik het nu 2 maanden, heb 15, 30 en 45 mg gehad, maar het effect is hetzelfde ivm woedeaanvallen. Het helpt wel tegen alle angsten. Ook ben ik heel veel kg aangenomen. Vroeger heb ik 8 jaar remeron gehad (mirtazapine is de werkzame stof hierin) en heb toen alleen maar een positieve ervaring ermee gehad. Maar de echte remeron krijg ik niet bij de apotheek! Ik wil er zeker zo snel mogelijk vanaf!
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.