Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

4
meningen

Mirtazapine

mirtazapine

geef je mening
Bij  HoofdpijnX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (205 meningen)
Chronische depressie (22 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (2 meningen)
Postnatale depressie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Mirtazapine

Bojan Nikolik (14-04-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Mirtazapine

13-01-2016 | Vrouw | 55
mirtazapine (15mg)
Hoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik had veel last van spierspanningshoofdpijn aan een kant van het hoofd. Via hoofdpijnpoli mirtazapine voorgeschreven gekregen. Pijn is niet helemaal weg maar wel weer goed te houden. De bijwerkingen werken voor mij positief. Ik slaap goed, ben wat aangekomen en ik heb ook geen last meer van jeuk in mijn mond na het eten van fruit. Enige nadeel is dat ik s'avonds duf ben.
4

Mirtazapine

29-10-2014 | Vrouw | 35
mirtazapine (15mg)
Hoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb groeiende cyten , waardoor ik veel hoofdpijn heb, slecht slaap en concentratie problemen heb. Na overleg met mijn neuroloog ben ik in oktober 2014 begonnen met het innemen van mirtazapine. Ik neem het voor het slapen gaan. Voordelen: je slaapt lekker, voelt je gevoelsmatig beter Wat minder goed gaat bij mij is, dat ik de volgende ochtend tot een uur of 12 erg s[lees meer...]lap ben, beetje dromerig. Hoofdpijn is niet afgenomen. Ik heb veel eetlust, ik eet heel veel. Ik ben in 3 weken al 2 kilo's aangekomen. kleren beginnen strak te worden. Voor de rest prima medicijn
2

Mirtazapine

31-01-2014 | Vrouw | 70
mirtazapine
Hoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Dit medicijn gekregen om af te komen van paracetamol als pijnstiller en om te slapen. Na 4 dagen zware diarree, elke ochtend. Eerst loperamide om dit stoppen, maar het kwam steeds weer terug. 4 weken geslikt, 6 weken diarree. Gestopt me dit medicijn.
1

Mirtazapine

04-01-2013 | Man | 46
mirtazapine
Hoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hallo, ik heb al 23 jaar 24 per dag hoofdpijn. Heb gedurende deze periode regelmatig onderzoeken gehad naar de oorzaak. Ook op het alternatieve vlak veel gedaan maar tot nu toe niets heeft geholpen. Het voelt als een enorme druk die in mijn hoofd opbouwt, als een band die steeds strakker wordt aangetrokken. De neuroloog die ik in november bezocht adviseerde me mitrazapine.[lees meer...] Vanaf dag 1 had ik enorme bijwerkingen wat zich uitte in erge griepverschijnselen, vreselijke druk in mijn hoofd, messen die ze erin lijken te steken, suf, misselijk, duizelig, twilightzone, zweten, koud, geen eetlust, veel drinken, weinig plassen. Ik lig al de hele week in een slaapzak op de bank.. Na 6 dagen de neuroloog gebeld en ik mag stoppen. Dit middel is blijkbaar niet geschikt voor mij en de hoofdpijn. Afgelopen woensdag nog 1 halfje gehad (om af te bouwen) en nu (vrijdagmiddag) nog steeds vreselijk ziek van dat spul. Herkent iemand dit? Hoe lang duren deze afkickverschijnselen? Ik kom namens nergens tegen dat dit middel ook wordt voorgeschreven bij hoofdpijn. Groet Eric
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2320) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1342) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1207) - Cholesterol
Paroxetine (1183) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1082) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (931) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (905) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (873) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (809) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (761) - Epilepsie
Metoprolol (758) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (636) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (626) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (623) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (617) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (610) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (589) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (583) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (574) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (526) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (465) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (463) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (452) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (425) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (419) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.