Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Mirtazapine

3
meningen

Mirtazapine

mirtazapine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (211 meningen)
Chronische depressie (22 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Mirtazapine

Bojan Nikolik (14-04-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Mirtazapine

08-09-2014 | Vrouw | 19
mirtazapine
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik nu sinds juni 2014 Mirtazapine 30 mg en ze werken vooral heel goed bij slapen waardoor ik minder snel somber ben en ik merk dat mijn emoties worden afgevlakt die hiervoor altijd heel erg heftig waren. Wel moet ik er bij zeggen dat in terwijl ik de medicatie ben gaan slikken ik in een hele intensieve behandeling zit voor mijn problematiek en dat de Mirtazapine allee[lees meer...]n een ondersteuning is. Qua bijwerkingen had ik in het begin veel last van een droge mond en hoofdpijn maar dat is nu wel veel minder. Ook ben ik sinds in de medicatie slik 10 kilo aangekomen ( al moet ik wel zeggen dat ik dat ook wel kon gebruiken) dit is nu gestabiliseerd . wel heb ik veel last van slaperigheid en daarom slik ik het voor het slapen gaan. al met al kan ik wel zeggen dat ik goede ervaring heb en Mirtazapine.
1

Mirtazapine

02-12-2013 | Vrouw | 52
mirtazapine
Manisch-depressieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al jaren last van depressies en stemmingswisselingen, hiervoor hele rij antidepressiva geprobeerd. Nu twee weken Mirtazapine maar ik was zo duf, ik kon niet fietsen, vergat pincode mobiel, kocht fout treinkaartje. Dit is zo waardeloos dus ben ik sinds twee dagen gestopt, morgen weer naar de huisarts voor iets anders.............alweer......ik las een boek van G.[lees meer...] Van Bethem van den Bergh, hij schrijft erg duidelijk over zijn manisch depressieve ervaring hij heeft veel baat bij Lithium, ik denk dat dat misschien voor mij ook een optie is, ben bijna door de lijst AD door.
3

Mirtazapine

05-10-2013 | Man | 50
mirtazapine (15mg)
Manisch-depressieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik ook mirtazapine en ook daarbij diazepam 30 a 40 mg per dag. En ik denk dat ik voor ons allemaal spreek dat, al heb je een goede band met je huisarts die je ook begrijpt en je ook zoveel mogelijk helpt, maar als je ook onder behandeling bent van een psycholoog of in mijn geval nu op dit moment (en ook in het verleden) onder behandeling van een psychiater, en die m[lees meer...]aken er gewoon een zooitje van omdat ze je niet begrijpen of dat ze zelf gestoord zijn geworden van hun werk. dan kan je slikken wat je wil en dan schrijven ze je ook nog de verkeerde medicijnen voor, dan worden de problemen alleen maar groter omdat je ook steeds agressiever wordt naar de mensn om je heen waar je van houdt en maar ook zeker naar de instanties om je heen die je zogenaamd moeten helpen zoals maatschappelijk werkers. en bij mij is de diagnose borderline ++ met ptss, dus die begrijpen er helemaal niks van en dan ga je pas echt in de diepste depressie en als je niet uit kijkt compleet door het lint en dan is pas echt de beer los, dus als ze nu eens eerst goed luisteren en begrijpen wat er speelt en wat je verteld zoals je je eigen op dat moment voelt en zelfs zelfmoordneigingen hebt dan zal het voor ons allemaal een stuk beter gaan.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.