Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Seroxat

333
meningen

Seroxat

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
licht flikkert

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (112 meningen)
Angst & paniekstoornis (66 meningen)
Angststoornis (43 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (12 meningen)
Chronische depressie (5 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (4 meningen)
Psychische klachten (2 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Sociale fobie (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

4

Seroxat

09-12-2015 | Man | 29
paroxetine (20mg)
Sociale fobie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als eerste een waarschuwing voor mannelijke gebruikers van dit middel: ⚠ Het heeft een negatief effect op de spermacellen en hun productie ⚠. Op dit moment zijn er enkel kortdurende studies gedaan naar deze effecten. Hoewel er bij deze onderzoeken een herstel van de spermacelproductie wordt waargenomen na het stoppen met het medicijn, geeft dit geen garantie dat dit ook ge[lees meer...]beurt na langdurig gebruik. Mijn ervaring met het middel: Ongeveer twee jaar geleden begonnen met seroxat/paroxetine wegens seksuele problemen (te hoog libido). In eerste instantie geen last van bijwerkingen en het libido werd succesvol verlaagd. Het had als bonus een positief effect op mijn lichte sociale angst ivm mijn milde autisme. Op de lange termijn verlaagde mijn libido tot het vriespunt en kreeg het een negatief effect op mijn relatie. Tijdens de seks voelde ik vaak een remmend gevoel, waardoor het onprettig werd om door te gaan. Ook vlakte mijn emoties op de lange termijn af, waardoor ik pas geleden ben overgestapt op wellbutrin (tevens in connectie met bovengenoemde waarschuwing).
5

Seroxat

17-10-2015 | Vrouw | 33
paroxetine (30mg)
Obsessieve-compulsieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben in 2003 gediagnosticeerd met OCD en angststoornis, daarnaast was ik ook nog erg depressief. De psychiater heeft me toen Seroxat voorgeschreven, ik slikte 2 maal daags 30 mgr en dat was goed te doen. Heb geen bijwerkingen ervaren en voelde me eindelijk mezelf weer! In 2012 heb ik het afgebouwd, omdat mijn man en ik een kinderwens hebben en ben helemaal er vanaf gewee[lees meer...]st. Ja, mijn OCD en angststoornis kwamen weer terug maar kon het enigszins in de hand houden, tijdens de zwangerschap waren mijn klachten beduidend minder, maar helaas na de zwangerschap kwam het allemaal weer in grote mate terug. Ben nu 7 maanden geleden bevallen en gisteren weer gestart met Seroxat 20 mgr 1 maal daags, kijken of ik hier genoeg baat bij heb en anders moet het weer opgebouwd worden. Ik heb bewust zo lang gewacht, omdat ik hoopte dat als mijn hormoonspiegel gestabiliseerd was, ik misschien toch geen Seroxat nodig zou hebben maar de situatie is onhoudbaar voor mezelf en mijn omgeving geworden helaas dus toch maar weer aan de Seroxat.
3

Seroxat

26-09-2015 | Man | 50
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb seroxat ongeveer 10 jaar gebruikt. De opstartperiode was erg moeilijk, met meer angst en meer depressiviteit. Na enkele weken duidelijk verbetering. Dit medicijn zorgde ervoor dat de depressieve klachten veel milder werden. Ik gebruikte tussen de 10 en 20 mg over de jaren. Na 10 jaar leek de effectiviteit duidelijk minder te worden. Nadeel: afbouwen was erg lastig,[lees meer...] en lukte pas na meerdere pogingen en met een tapering-systeem waarmee over ongeveer 3 maanden langzaam werd geminderd. Ik had ook bijwerkingen: heftige dromen/nachtmerries, erg suf en slaperig.
4

Seroxat

19-09-2015 | Man | 80
paroxetine (30mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Toen ik met pensioen ging en het zwarte gat op me afkwam.
3

Seroxat

29-07-2015 | Man | 51
paroxetine (20mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Indien 1 dag niet ingenomen, krijg ik migraine en hartkloppingen! Vraag al jaren om dit af te bouwen. Ben nooit depressief.
2

Seroxat

25-07-2015 | Man | 41
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Omdat het goed met me ging, heb ik de dosis seroxat verlaagd en ben ook gestopt met slikken, geprobeerd met homeopatische geneesmiddelen, niet tot tevredenheid. Ben echter weer begonnen, nu met 10 mg , zometeen met 20 mg, mijn vraag is, ik heb soms paniekaanvallen, de rare gedachte om een eind aan mijn leven te maken, angst voor messen(?) en vind het moeilijk om alleen te[lees meer...] zijn, heeft dit te maken met dat het medicijn weer aan moet slaan, ben er begin juni weer mee begonnen. Las ook dat het eerst slechter moet gaan en dat het daarna beter wordt, klopt dat? Daarvoor ging alles goed, ben dom geweest dat ik gestopt ben, wannneer slaat het weer aan is mijn vraag.
3

Seroxat

29-04-2015 | Vrouw | 57
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb nu voor de derde keer een depressie. De laatste was 10 jaar geleden. Slik seroxat. Zat als onderhoudsdosering op 10 mg. Is door huisarts/psycholoog opgehoogd naar 20 mg. Wel weer alle bijwerkingen gehad. Maar dat wist ik. Na 6 weken geprobeerd op te hogen naar 30 mg. Dit is niet gelukt. Ik werd er zo ziek van. Extreme bijwerkingen. Toen geprobeerd met vloeibare sero[lees meer...]xat op te hogen, slechts 1 mg. Werd hier net zo ziek van als het ophogen van 20 naar 30mg. Ik reageer blijkbaar extreem. Nu maar kijken of ik het ga redden met mijn 20 mg. Had al best wat goede dagen gehad.
4

Seroxat

21-04-2015 | Vrouw | 37
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn heeft mij jarenlang heel goed geholpen. Opbouwen was geen pretje, lukte ook niet om er mee te stoppen toen het een hele tijd goed ging. Uiteindelijk leek het zijn werk niet meer te doen en ben ik sinds kort over op ander medicijn. Toch het beste medicijn wat ik in de loop van de jaren heb gehad.
5

Seroxat

12-04-2015 | Vrouw | 54
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit middel door psychiater voorgeschreven gekregen in 1999. Dus al 16 jaar slik ik dit en ben er mee geholpen. Ben een positief denkende vrouw er door geworden. En hoop dit nog jaren van te genieten. Ik krijg het nu via mijn huisarts. Omdat ik in 2001 uit behandeld ben bij de psychiater. T gaat super nu met mij.
2

Seroxat

31-03-2015 | Vrouw | 58
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben ingezet op 10 mg per dag en moest doorgaan tot 40 mg. Mijn klachten waren zeer erg tot bijna niet leefbaar. Dus toen het medicijn begon te werken, was ik zo verschrikkelijk opgelucht! Het eerste jaar ging goed. Ik kwam aan, maar dat was prettig. Ik was veel te mager. Na een jaar begon ik te merken dat ik last kreeg van heel erge obstipatie. Dit was zo erg dat ik and[lees meer...]ere kleding moest gaan kopen vanwege een constant opgeblazen gevoel. De dokter heeft van alles geprobeerd maar, niets werkte. Nu gebruik ik maagzuur remmende tabletten en hosanna ik kan naar de WC. Ik kan niemand vertellen hoe erg het is om zo opgeblazen te zijn. Verder is er bij mij geen sexdrive meer en doe ik vrij weinig meer. Ik heb van de SSRI pleinvrees gekregen. Ik raad dit middel niet aan. Ik probeer al jaren er vanaf te komen. Maar dat is bijna onbegonnen werk! Vraag om een ander medicijn, maar neem geen paroxetine - seroxat.
4

Seroxat

27-03-2015 | Vrouw | 35
paroxetine (20mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ben nu sinds een jaar seroxat aan het nemen en ben al 10kilo aangekomen, verschrikkelijk vind ik dat
1

Seroxat

04-03-2015 | Vrouw | 48
paroxetine (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Twee weken geslikt. Alleen maar bijwerkingen en zodanig dat ik moest stoppen.
4

Seroxat

22-02-2015 | Man | 55
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Seroxat

18-02-2015 | Vrouw | 41
paroxetine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb 2x kort na mekaar telkens 1 jaar Paroxetine (Seroxat) genomen; 1 verschrikkelijk nadeel: 30kg bijgekomen. Voelde me nochtans heel goed met deze medicatie. Kan iemand mij zeggen welk medicijn nog goed werkt tegen angsten en toch geen gewichtstoename geeft. Ben ooit begonnen met Cipramil maar daar kreeg ik enorme zweetaanvallen van, ook niet fijn.
4

Seroxat

24-01-2015 | Man | 42
paroxetine (20mg)
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb een tijdje Seroxat (Paroxitine) gebruikt vanwege depressiviteit. Het middel deed goed zijn werk. Waar ik het meest last van had qua bijwerkingen was een droge mond/keel en heel erg (hard) snurken. Dat laatste stond niet vermeld in de bijsluiter als bijwerking maar zodra ik gestopt was met dit middel stopte ook het snurken. Er was dus duidelijk een verband. De droge[lees meer...] mond/keel was tijdens mijn werk erg lastig. Ik had vaak last van mijn stem en moest daardoor veel drinken. Lange (telefoon)gesprekken voeren lukte mij niet. Dat was erg lastig.
2

Seroxat

10-12-2014 | Vrouw | 50
paroxetine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Datum 07-12-2014 11:22 Uw reactie: hoi, ik slikte al 12 jaar Seroxat van 20 Mg. Heerlijk leven en alles ging goed. Kon genieten. In mei dit jaar helaas toch weer depressief geworden en kwam thuis te zitten. Naar psycholoog gestuurd via bedrijfsarts en Seroxat opgehoogd naar 30 Mg. Na aantal weken ging het gelukkig wat beter en eind juli weer reïntegreren op werk. Ik zou[lees meer...] van de zomer gaan trouwen, huis kopen, meubeltjes kijken en op vakantie geweest. 2 dagen na thuiskomst verbrak mijn partner als donderslag bij heldere hemel de relatie. De bodem sloeg letterlijk onder mij vandaan. Ik ben volledig ingestort lichamelijk en psychisch en werd opgenomen. Na 5 weken weer naar huis en volg nu therapie bij ggz. Seroxat weer opgehoogd naar 40 Mg. Dit nu ruim al 3 1/2 week. Voel mij verschrikkelijk onrustig en gespannen. Regelmatig versnelde hartslag en angstig en paniekerig. Ik vraag mij steeds meer af of de dosis niet te hoog is. Wanneer ga je je beter voelen??? Heb nog steeds ook enorm verdriet en vind het erg om alleen re zijn. Heb gelukkig nog wel mijn zoon en dochter van 18 en 20 thuis wonen. Maar mijn leven voelt nu ongelukkig en moet alleen verder en dat vind ik erg moeilijk. Ik wil weer sterke worden om het allemaal te kunnen verwerken. Weet het soms niet meer...

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1395) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (958) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (593) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (546) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (508) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (439) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.