Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Seroxat

333
meningen

Seroxat

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
licht flikkert

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (112 meningen)
Angst & paniekstoornis (66 meningen)
Angststoornis (43 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (12 meningen)
Chronische depressie (5 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (4 meningen)
Psychische klachten (2 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Sociale fobie (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1

Seroxat

16-11-2016 | Man | 39
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het is alweer een tijd geleden maar ik heb nog altijd last van de nasleep van deze drug. Ik kreeg Seroxat voorgeschreven tegen mijn depressiviteit. Ik was nog jong en geloofde alles wat mij verteld werd. In eerste instantie ervoer ik een milde duizeligheid en werd een beetje suf gedurende een paar uur toen ik met de medicatie begon. Dit verdween na een aantal weken. De dep[lees meer...]ressieve klachten verdwenen, ik kreeg meer helderheid en mijn focus terug. Dit was erg prettig omdat ik nog op school zat. Daarentegen kreeg ik wel vaker agressieve gedachten. Vooral in het ov werd mijn irritatie steeds vaker gevoed en beeldde ik mij in dat ik mensen in elkaar sloeg en de keel doorsneed. Rationeel kon ik dat nog wel behappen, maar vreemd was het wel. Toch werd mij aangeraden door de psychologe het middel een vol jaar te blijven gebruiken. Gedurende dit jaar merkte ik ook dat mijn sexdrive een stuk minder werd inclusief een langdurige erectie, maar ook dat werd door de huisarts bagatelliseert, want dat zou tijdelijk zijn en daar had je wel een ander pilletje voor. Na een jaar gestopt met gebruik, de depressieve klachten waren daarna nog een tijd verdwenen, maar de jaren erna is de erectiestoornis gebleven. Uiteindelijk zijn de depressieve klachten weer 2 keer teruggekomen en heb ik een enorm minderwaardigheid complex gekregen i.v.m. de erectiestoornis. Als ik de tijd terug kon draaien zou ik mij nooit hebben laten gebruiken als proefkonijn. De schade weegt niet op tegen de depressie.
1

Seroxat

21-08-2016 | Man | 60
paroxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Had sombere gedachten en angsten. Ik wilde uit het onderwijs en dat lukte niet (te oud en uit het onderwijs heb je geen aansluiting op andere beroepen voor o.a. het bedrijfsleven). Ik solliciteerde, maar zonder positief resultaat. Naar het Centrum '45 gegaan. Op aanraden van mijn Indisch-ned. halfbroer. Seroxat gekregen. Resultaat psychoses... Gevolg totale kapitaal verni[lees meer...]etiging en ontwrichting van mijn gezin. Nu, alleen, failliet en afgeschreven.
1

Seroxat

08-08-2016 | Vrouw | 33
paroxetine (30mg)
Borderline persoonlijkheidsstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Seroxat heeft mij stabiel gekregen na paniek en angstaanvallen en depressie doen afnemen. Daarentegen is alleen mijn emotie dusdanig afgevlakt dat ik niet meer blij kan zijn of mij gelukkig kan voelen zoals ik daarvoor altijd wel kon. Ik heb ook nooit eerder zulke nare gedachtes ervaren die zelfs nu ik het een half jaar gebruik nog steeds dagelijks in mijn hoofd spoken. Ge[lees meer...]dachtes als ik weet niet wat ik nog doe op deze wereld, ik trek dit niet meer en ik word nooit meer beter. Iets wat niet in mijn vocabulaire zat. Ik was optimistisch levenslustig en ondernemend. Nu ben ik dus vlak, zeer afhankelijk, somber en naar mijn gevoel getraumatiseerd. Ik heb nog steeds af en toe nachtmerries, ik tril vaak en angst is een normaal gevoel geworden. Ik ben in behandeling nu 4 maand, maar de twijfel over seroxat is erg groot. Door angst durf ik de overstap naar mijn oude medicijn Citalopram niet aan. Ik voel me niet serieus genoeg genomen door de specialisten als het gaat om de gedachtes die de overhand soms nemen in mijn hoofd. Bij een overstap vind ik het namelijk zeer noodzakelijk onder toezicht te staan ofwel meer kennis en controle hierbij te krijgen!
5

Seroxat

30-07-2016 | Vrouw | 74
paroxetine (20mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dertig jaar lang zenuwpijnen, prikkelingen en jeuk gehad. Seroxat gekregen en dat werkte uitermate goed. (90% klachtenvrij). Eigenlijk geen bijwerkingen, alleen wat slaperiger, waardoor ik beter sliep. Alleen maar gunstig. Na aantal jaren omgezet in paroxetine van Actavis. Ook heel goed. Na 10 jaar 2 tabletten nodig ipv 1. Gaat nog steeds redelijk goed (75% klachtenvrij)[lees meer...]. Nu de Actavis variant niet meer gemaakt wordt, heb ik opeens grote problemen. Andere merken werken niet goed. Ik ga informeren of de originele seroxat nog bestaat, want het is weer ellende.
3

Seroxat

23-07-2016 | Vrouw | 22
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben deze medicatie beginnen te nemen op mijn 21 jaar, omdat ik regelmatig angst en paniekaanvallen kreeg. Zo erg dat ik in januari 2015 vast zat in een paniekaanval en hier zelf amper tot niet uit raakte. De dokter schreef me deze medicatie voor en ik had in het begin geen bijwerkingen. Ik voelde me goed, was soms nog angstig, maar had geen echte aanval meer. Op 1 jaar [lees meer...]tijd kwam ik echter 10kg bij ondanks calorieën tellen en 3×/week fitnessen. Ik heb daarom besloten om te stoppen. Op 15/7/2016 zat ik dan volledig op 0mg. Vandaag is het 22/7/2016 en heb inmiddels als 2 paniekaanvallen gehad... ik vraag me af of dit een bijwerking is van het stoppen. Ik voel me verschrikkelijk...
4

Seroxat

19-07-2016 | Vrouw | 43
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik slik dit middel al jaren en ben tevreden. ik voel me een stuk beter. alleen bij vergeten van medicatie krijg ik binnen een dag last van enorme duizeligheid en misselijkheid
3

Seroxat

05-07-2016 | Vrouw | 27
paroxetine (20mg)
Agorafobie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Had ik geweten dat het zo moeilijk zou zijn om van dit medicijn verlost te geraken, had ik dit nooit geaccepteerd van mijn huisarts. Ik werd enorm afhankelijk van dit medicijn en kwam ongeveer 15 kilo bij. Zelfs een diëtiste en sporten, hielpen niet om af te vallen. De duurtijd betreffende het 'afkicken' van Seroxat is meer dan één jaar! Je kan het ook op een maandje doen,[lees meer...] maar dan ben je gewoon doodziek! Mijn huisdokter dacht om dit even te doen tussen de soep en de pataten! Gelukkig greep mijn apotheker in en maakte zelf een stappenplan op. Ik raad dit medicijn nooit aan!
3

Seroxat

19-04-2016 | Man | 45
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Seroxat

13-04-2016 | Vrouw | 66
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Functioneer uitstekend op 1 x 20 mg per dag. Ben een keer gestopt. Pas na enkele weken merkte ik achteruitgang in welbevinden en werd steeds erger, dus weer begonnen. Tweede afbouwpoging gestrand op enge zzzzip-scheuten door mijn hoofd. Blijf het nu gebruiken en voel me goed. Jammer dan van het overgewicht. Overigens: paroxetine zou hetzelfde zijn maar ik brak daar doorhee[lees meer...]n, dus nu weer seroxat (merknaam).
4

Seroxat

30-03-2016 | Vrouw | 59
paroxetine (20mg)
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Niet gebruiken in combinatie met alcohol. Je leeft wel opppervlakkig,
3

Seroxat

17-03-2016 | Vrouw | 46
paroxetine (20mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik neem al een aantal jaar seroxat en voel me er goed bij. ik wil alleen mensen verwittigen om zeker elke dag de voorgeschreven dosis in te nemen. mij is het 2 keer overkomen dat ik zonder zat en pas 2 dagen later naar de apotheek kon, in die tijd ben ik door een hel gegaan. ik werd gewoon woest, niet normaal en dit zonder reden. ik wil dit nooit meer mee maken daarom wi[lees meer...]l ik dit toch even vermelden want een verwittigd man is er 2 waard.
3

Seroxat

03-03-2016 | Man | 42
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik Seroxat al 20 jaar. Altijd op doktersadvies. Soms ben ik er jaren vanaf en nu slik ik alweer vanf 2012. Je moet jezelf wel in de gaten houden. Je wordt gevoellozer en gewelddadiger in je normale omgang. In combinatie met alcohol weet je niet meer wat je doet. Nu probeer ik er weer vanaf te komen, omdat ik geloof in Mindfullness therapie en rust/regelmaat en sport. [lees meer...]Maar dat gaat nog niet zo gemakkelijk. Van 20 mg naar 10 mg werk ik extreem opgefokt en nog agressiever. Hierdoor een tijd in de ziektewet om mijzelf en anderen te beschermen. Nu weer verhoogd naar 15 mg en gaat het beter. Straks naar 10 mg en in 2017 -na de winterperiode- ga ik naar nul afbouwen. Heel veel hangt af van jezelf. Je kunt je problemen niet oplossen met een pilletje.
1

Seroxat

12-02-2016 | Vrouw | 55
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
tijdens 2e en derde depressie goed gewerkt, behalve gewichtstoename, 4e keer werkte het niet (meer)
4

Seroxat

03-02-2016 | Man | 70
paroxetine (20mg)
Psychische klachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik vanaf mijn 11de jaar ongeveer medicatie tegen psychische problemen, hoe het medicijn heette weet ik niet meer. Het kwam uit Zwitserland, zat in een flesje met zo'n glazen druppelaar en was erg duur. Het werd mij door een dr. in Leidens Academisch Ziekenhuis voorgeschreven.
5

Seroxat

02-02-2016 | Vrouw | 33
paroxetine (40mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Met seroxat heb ik alleen maar goede ervaringen en heb geen bijwerkingen of iets anders.
5

Seroxat

15-12-2015 | Vrouw | 61
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2001, na mijn 2e zware depressie ( bijna chronisch te noemen) ben ik op advies van de psycholoog en huisarts Paroxetine gaan gebruiken. De eerste 6 weken waren moeilijk, maar ik mocht ten alle tijde de psycholoog bellen. Daarna is het snel bergopwaarts gegaan. Alle klachten van depressiviteit, angst- en paniekaanvallen, faalangst etc. waren snel weg. Ik kon de hele were[lees meer...]ld aan! En had het gevoel veel in te moeten halen aan kwaliteit van leven. Dat is ook gebeurd. Heb sindsdien nooit meer klachten gehad en ben daar zeer dankbaar voor. Mijn 1e depressie duurde 4 jaar en begon in 1987. Heb toen kortdurend een ander medicijn gehad. Tussen 1991 en 2001 is het chronisch geweest, maar in 2001 werd het weer heftig. Twijfel wel eens om af te bouwen, maar ga het niet doen omdat het prima gaat.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1398) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (827) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (654) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.