Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Zoloft

117
meningen

Zoloft

sertraline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

5

Zoloft

30-04-2010 | Vrouw
sertraline
Lichte depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor mij werkt Zoloft heel goed. Ik heb nauwelijks bijwerkingen. De eerste dagen duizelig en de eerste maand erg moe. Dat is nu over. Ook mijn libido is niet aangetast. Sterker nog, door de depressie had ik geen libido, nu is dat een stuk beter.
2

Zoloft

27-04-2010 | Vrouw
sertraline
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Veel bijwerkingen. Veel zelfmoordgedachten en veel automutileren. Ik heb er niet zoveel goed ervaringen mee. Ik ben uiteindelijk ook gestopt met slikken.
2

Zoloft

23-04-2010 | Vrouw
sertraline
Depressie, angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb eerst seroxat geslikt en nu slik ik dit middel. Echt goeie ervaringen heb ik er niet mee. Zelfmoordgedachten, depressie, stemmingswisselingen, Misschien slik ik te weinig (50mg), maar bij mij werkt het volgens mij averechts.
5

Zoloft

19-04-2010 | Man
sertraline
Depresiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Weinig bijwerkingen. Oppassen met alcohol en vet eten. Slik het al 8 jaar naar volle tevredenheid. Heb een keer afgebouwd, vanwege negatieve media-aandacht (oa Radar), en zat daarna direct in een zware depressie. Weer opnieuw begonnen en sindsdien nergens last meer van.
2

Zoloft

16-04-2010 | Vrouw
sertraline
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jarenlang gebruik krijg ik zo noem ik het zenuwtrekkingen ineens gaat mijn been of arm omhoog en trillingen handen.
3

Zoloft

12-04-2010 | Vrouw
sertraline
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb wat betreft mijn gemoedstoestand veel baat bij dit middel,maar heb heeeeeel veel last van zonne allergie gekregen zo erg dat als ik 1 minuut in de zon sta ik helemaal onder de bultjes zit en deze jeuken heeeel erg.Ik heb daarvoor tabletten gekregen,maar deze helpen niet altijd en dat vind ik erg vervelend.
4

Zoloft

30-03-2010 | Vrouw
sertraline
ADHD / depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Zoloft

03-03-2010 | Man
sertraline
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
het medicijn stabiliseert mij enigszins, maar is geen wondermiddel. Heb wel last van diarree achtige verschijnselen.
5

Zoloft

09-02-2010 | Vrouw
sertraline
Burn out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb al een paar keer een burn out gehad. Legde mijn lat gewoon te hoog, en heb een aantal zeer emotionele dingen meegemaakt. Ik ben erg sterk in stress/verdrietige situaties en heb daarna erg last met alles te verwerken.Eerder zoloft gebruikt en gestopt, maar doordat ik weer iets heftigs meemaakte adviseerde mijn HA om nu gewoon zoloft te blijven gebruiken.Ik voel me er u[lees meer...]itstekend bij, ben erg blij, heb veel inlevingsvermogen en kan ook erg verdrietig zijn voor mijn menstruatie. Dus allemaal normale reacties dacht ik zo. Denk toch wel eens over stoppen, omdat ik "sterk" van mezelf wil zijn en soms denk dat de zin in sex dan toeneemt (heb echter al 27 jaar een relatie dus zal wel leeftijds kwestie zijn?!) , alleen denk dan; zoveel mensen hebben medicijnen nodig voor allerlei `kwalen` en dit is ook een lich kwaaltje denk ik dan maar weer.
5

Zoloft

19-01-2010 | Vrouw
sertraline
Lichte depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zins de overgang kreeg ik klachten van zwaarmoedigheid,ook had ik last van allerlei kwaaljes zoals spierpijn,ik gebruikte eerst seroxat daar ging mijn gevoel van weg,zins ik zoloft gebruik gaat het stukken beter,ik ben alleen soms wat te actief waardoor ik mijn spieren te strak aan span,ik ben nu samen met mijn huisarts aan het zoeken wat we kunnen doen aan de overmatige e[lees meer...]nergie,daar moet nog een middenweg in gevonden worden,ik gebruik nu diazepam een halve van 2 mg dus 1 mg s'avonds om 8 uur samen met 50 mg zoloft,ik slaap er goed op en ben volgens mijn omgeving een stuk rustiger. Het is volgens de huisarts beter dat ik de zoloft blijf gebruiken om een herhaling van een depressie uit te sluiten en daar hou ik mij dan ook aan.
4

Zoloft

05-01-2010 | Vrouw
sertraline
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De eerste 3 weken erg veel bijwerkingen: duizelig, zweten, zenuwtintelingen, spieren die ongecontroleerd samentrekken. Nu na 2,5 jaar nog een aantal bijwerkingen: 10 kilo aangekomen (maar kan ook zijn doordat ik geen stress meer heb en gelukkig ben), ernstig knarsentanden zowel overdag en 's nachts, af en toe maagklachten.
2

Zoloft

20-12-2009 | Vrouw
sertraline
Ptss
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Zoloft

14-12-2009 | Vrouw
sertraline
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Zoloft

12-12-2009 | Vrouw
sertraline
Angst-depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben heel erg tevreden over het medicijn, bij mij helpt het dat ik me wat evenwichtiger voel. Als ik stop dan merk ik dat na een maand of 3, weer wat meer huilbuien en onzekerheden!
4

Zoloft

20-11-2009 | Vrouw
sertraline
Depressie,ocd
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
de eerste 6 weken waren een hel,ik dacht dat ik dood ging zoveel last van de bijwerkingen,paniek,angst,trillen,zweten,onrust,de spych zei hoe erger ik erop reageerde des te meer ik het nodig had en ik moest doorzetten,samen met lorazepam. Nu na ongeveer 6 maand merk ik wel vooruitgang alleen de dwang is er nog en als ik te druk ben geweest voel ik me duizelig en ben op,ma[lees meer...]ar ik eet weer en kan weer meer genieten van alle dingen om me heen,werk alweer 20 uur en voor t slapen gebruik ik nog lorazepam 2mg en soms overdag een halfje,ligt eraan hoe ik me voel,tja wat moet je dan?ik blijf het nog wel doorgebruiken,die hel wil ik niet meer beleven,tis wel goed,kan niet zeggen dat ik als een zombie rondloop en ik kan nu wel weer orgasmes krijgen,ligt ook weer aan hoe ik me voel,al met al gaat het wel de goede kant op,mn lichaam moet erg wennen.
3

Zoloft

20-11-2009 | Man
sertraline
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1378) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1156) - Verslavingsziekten
Sertraline (1129) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (628) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (593) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (538) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (484) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (468) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (459) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Amlodipine (426) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.