Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

112
meningen

Zoloft

sertraline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

4

Zoloft

20-12-2011 | Man | 31
sertraline
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na eerst een aantal jaren Sint Jans Kruid geslikt te hebben, blijkt dit medicijn toch iets effectiever. Wees wel voorbereid op flinke bijwerkingen de eerste dagen, duizeligheid, erectie enz. Mijn ervaring is tot nu toe dat de effectiviteit met een hogere dosering niet gelijkmatig lijkt toe te nemen, maar de bijwerkingen wel, daarom ben ik zelf weer van 100 mg naar 50 mg ge[lees meer...]gaan. Angst, onbestendige gevoelens en nare gedachten komen iets meer op de achtergrond te liggen. Af en toe heb ik wel het idee dat ik me onterecht goed voel en je raakt feitelijk verslaafd, want 48+ uur zonder en ik merk al dat ik me neerslachtiger ga voelen.
4

Zoloft

26-10-2011 | Man | 42
sertraline
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het nu een aantal jaren, maar zie het als een verslaving. Als ik het een dag vergeet in te nemen, dan ben ik 3 dagen van slag. Ik ben er ook niet vrolijker op geworden. Dokter zegt dat ik het voor altijd moet slikken,maar ik zelf weet het nog niet zeker.
4

Zoloft

19-10-2011 | Vrouw | 31
sertraline
Sociale angst, depressie, ptss
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik dit nu voor de 2e keer. Vanwege zwangerschappen 4 jaar gestopt. De eerste keer viel ik 10 kilo af. Nu ben ik er bijna 10 kilo van aangekomen. Ook wel last van duizeligheid. Maar alles beter als angst. Dus ben er toch erg blij mee!
3

Zoloft

05-08-2011 | Vrouw | 55
sertraline
Ptst, depressiviteit en minderwaardigheidscomplex
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ben net begonnen met Zoloft. Heb last van hoofdpijn, angsten, geheugenverlies, slapeloosheid en voel me minderwaardig.
5

Zoloft

05-06-2011 | Man | 52
sertraline
Tinittus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Voor mij een werkzaam medicatie om de tinittus niet zo erg op te laten vallen
1

Zoloft

22-04-2011 | Vrouw | 31
sertraline
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Voor mij persoonlijk NOOIT meer zoloft. Opgestart met dosering van 25 mg, 1e dag voelde ik me redelijk goed. Na 4 dagen opgehoogd naar 50 mg. Vanaf dag 2 begonnen de bijwerkingen al. Zware hoofdpijn, moe, zweten, beven, hevige paniekaanvallen, bloeddrukdalingen, onregelmatige hartslag, blijvende vaatschade. Bijwerkingen werden na verloop van tijd steeds heftiger. 1 week er[lees meer...]van op bed gelegen.Kon niets meer en at totaal niets meer, voelde me steeds verder wegzakken. Als ik in de spiegel keek, herkende ik mezelf geeneens meer. Ik woog altijd 60 kilo, na 2 weken gebruik zoloft is er 10% van mij gewicht afgenomen. Per order arts die de toestand even had aangekeken het advies gekregen om er DIRECT mee te stoppen. Bijna een ziekenhuisopname geworden. Totaal aantal bijwerkingen die ik op deze medicatie heb gehad: 58 stuks! Nu 2 weken na het stoppen nog steeds klachten nav van het gebruik. 1 ding staat voor mij vast, ik gebruik deze TROEP nooit meer!!! Hoop dat andere gebruikers er betere ervaringen mee hebben!
1

Zoloft

16-04-2011 | Man | 41
sertraline
Derpressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sowieso ben ik al een tegenstander van anti depressiva. Me toch laten ompraten door mn huisarts. In de eerste instantie werd ik best vlak en dat beviel me aanvankelijk. Vervolgens ging ik me onherkenbaar 'fijn' voelen. Ik kende mezelf helemaal niet zo. Het voelde ontzettend onnatuurlijk. Aangezien mijn depressie te wijten viel(naar uiteindelijk blijkt) aan drankgebruik(nie[lees meer...]t buitensporig veel, maar gewoon overgevoelig voor alcohol). Na een paar maanden Zoloft gebruikt te hebben dacht ik 'ach ik kan wel een paar drankjes nemen' op een manier die onherroepelijk leidt tot WEL overmatig drankgebruik. Ik rende dus precies de andere kant op. Gewoon mee gestopt, en dat was al rottig genoeg. daarna Effexor gekregen, dat was helemaal een ramp. De beste remedie tegen depressie is meditatie, ken uzelf. Ga zelf het gevecht aan. De pillen doen niks anders dan de boel dempen. Laat je niet teveel beinvloeden door een arts. Kijk vooral wat er in jezelf gebeurd...
4

Zoloft

14-03-2011 | Vrouw | 45
sertraline
Neerslachtigheid, sociale fobie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Vrij snel nadat ik Zoloft ging gebruiken voelde ik me stukken beter. Ik kreeg weer zin om creatieve dingen te doen, had daar ook de fut voor. De sociale fobie werd verleden tijd, ik heb veel meer zelfvertrouwen. Ik merk ook dat mijn humoristische kant veel meer naar boven komt. Nadelen: enorm moeten gapen en je merkt dat je gevoelens toch afgevlakt worden, je hebt een so[lees meer...]ort buffer. Voorbeeld: vroeger huilde ik best vaak, nu bijna nooit meer terwijl ik diep van binnen voel dat er best wat te huilen valt. Minder zin in sex, maar als het dan toch gebeurt is het wel leuk, alleen het initiatief nemen doe ik niet. In de afgelopen 10 jaar wel geprobeerd om te minderen/stoppen, maar dit was geen succes. Conclusie: ik blijf het gebruiken tot het einde van mijn leven denk ik.
4

Zoloft

11-03-2011 | Vrouw | 57
sertraline
Anti depressiva
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
aanrader bij donkere dagen. veel dorst in het begin
1

Zoloft

28-02-2011 | Vrouw | 23
sertraline
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb van de week 1 tabletje ingenomen een uur voor het slapen gaan, dat werd mij geadviseerd door apotheker. Begin van de nacht werd ik wakker als een zombie. Ik had duizelingen, misselijk, kon niet stil zitten, ernstig beven en nog heel veel rare bijwerkingen. Ook kreeg ik op een gegeven moment flauwval gevoelens. Als je dit voorgeschreven krijgt moet je er echt goed ov[lees meer...]er na denken voor je gaat beginnen en probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Waarschijnlijk kon ik er niet tegen want ik had bij elkaar 16 soorten bijwerkingen. Nu 5 dagen verder voel ik me nog steeds ziek en ben gelijk na dat ene pilletje gestopt. En mijn angst om naar buiten te gaan is erg, want ik heb het gevoel dat ik elk moment flauw kan gaan vallen. Ik hoop dat niemand dit mee hoefd te maken want je gaat echt door een hel heen! Succes allemaal.
4

Zoloft

20-02-2011 | Man | 76
sertraline
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik dit middel tegen een angststoornis en anders dan mirtazapine of citalopram zijn de bijwerkingen te verdragen Heel vervelend is wel dat ik af en toe slecht zie en duizelig ben. Maar het helpt godzijdank wel tegen mijn angsten, ben veel minder zenuwachtig en bang. Volgens de artsen maakt het niet uit wanneer je het inneemt omdat de spiegel gewoon hetzelfde blijft bi[lees meer...]j constante inname. Mijn ervaring echter anders. Ik bewaar een halfje voor smiddags want dan val ik soms even terug en dat helpt dan echt. Ik slik nu ook anti epileptica waar ik opnieuw angstig van word en dan bewaar ik een halfje zoloft (50 mg)voor 4 uur snachts want dan word ik steeds doodsbang wakker en dat helpt ook. Dus als je ouder bent kan ik zoloft ondanks de bijwerkingen aanraden.
4

Zoloft

17-02-2011 | Vrouw | 48
sertraline
Angst en paniekaanvallen hartkloppingen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben vorig jaar Februari begonnen met sertraline en ben er in November mee gestopt natuurlijk met afbouwen. Maar sinds vorige week weer begonnen met sertraline en heel veel last van de bijwerkingen koude rillingen,trillen,beven,misselijk,zwak hoop dat het snel overgaat je gaat door een hel.
3

Zoloft

11-02-2011 | Vrouw | 33
sertraline
Post partum depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
bijwerkingen bij het innemen waren: koude rillingen; nauwelijks seksuele behoeften; afgeleid zijn in het verkeer; vermoeidheid in het verkeer; gewichtstoename. Bijwerkingen bij afbouw en stoppen waren: toename seksuele behoefte, koude rillingen; over gewichtsafname kan ik niets melden; uitslag en jeuk op benen; licht in het hoofd zijn (soort van duizelig)
4

Zoloft

06-02-2011 | Vrouw | 37
sertraline
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
De eerste 6 weken héél erg veel last gehad van de bijwerkingen. Het was erg moeilijk om nog een beetje gewoon te functioneren. Hierna ging het langzamerhand steeds beter. Inmiddels gebruik ik Sertraline 3 jaar en wil er nooit meer mee stoppen. Ik heb nu helemaal geen last meer van bijwerkingen.
5

Zoloft

23-01-2011 | Vrouw | 35
sertraline
Depresie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

3

Zoloft

22-12-2010 | Man | 46
sertraline
PTSS
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik seroxat al 20 jaar ivm PTSS en daaruit voortkomende angsten en depressie. Ben zeker 30 kg in gewicht aangekomen. Heb inmiddels diabetes gekregen t.g.v. overwicht. Heb momenteel veel bijwerkingen van seroxat zoals, duizeligheld, vermoeidheid, spier en gewrichtklachten, emotionele vlakheid ed. Nu raadt mijn huisarts aan om seroxat af te bouwen en over te gaan op zol[lees meer...]oft. Heeft iemand hier ervaringen mee?

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2295) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1268) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1193) - Cholesterol
Paroxetine (1152) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1151) - Verslavingsziekten
Sertraline (1029) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (897) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (890) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (780) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (747) - Epilepsie
Metoprolol (736) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (614) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (610) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Mirtazapine (610) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (597) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (577) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Furabid (569) - Antibiotica - urineweginfectie
Amoxicilline (566) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (554) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (514) - Anticonceptie - overig
Lexapro (503) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (476) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (455) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (446) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (419) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (415) - Pijn
Crestor (404) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.