Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Anafranil

62
meningen

Anafranil

clomipramine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
angst

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (21 meningen)
Angst & paniekstoornis (13 meningen)
Angststoornis (7 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (1 mening)
Sociale fobie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

5

Anafranil

14-01-2013 | Vrouw | 35
clomipramine
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Jaren gebruikt, tevreden over werking.
2

Anafranil

25-11-2012 | Man | 41
clomipramine
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Anafranil

25-11-2012 | Man | 55
clomipramine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik nu sinds 10 oktober 2012 anafranil 100 mg.Het lijkt wel of de paniek en de lusteloosheid erger is geworden.De psychiater zegt dat het middel pas aanslaat 4 tot 6 weken als de bloedspiegel goed is. Heeft iemand hier ervaring mee ? Ik ben de moed aan het verliezen.
5

Anafranil

09-11-2012 | Vrouw | 55
clomipramine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na veel medicijnen te hebben gebruikt voor mijn angststoornis, merkte ik na twee weken anafranil een heel duidelijk verrschil. Daarna verschillende keren geprobeerd te stoppen, maar steeds kwamen de verschijnselen terug. De psychiater die ze ooit voorschreef zeftook: niet stoppen met dat middel.
4

Anafranil

03-10-2012 | Vrouw | 42
clomipramine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb juist een dringende vraag. Ik zit al na 1 maand opbouwen nu een week op 3x25mg 1x daags. De dokter zei neem maar 75mg 1x daags retard. Ik voel me nu zo ellendig. Ik ga morgen weer terug naar die 3x in 1x.. voelde me opknappen, maar de dokter zegt het werkt maar kort. Hoeveel kan ik innemen van die 25mg per dag? help me aub, ik heb al een fobie vanaf mn 16de en ben [lees meer...]nu 42.. ik wil ook een keer leven zonder angst.
5

Anafranil

12-09-2012 | Vrouw | 56
clomipramine
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Anafranil

18-06-2012 | Vrouw | 42
clomipramine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een psychose heb ik 2 jaar dag en nacht onophoudelijke panische angst gevoeld. Bij een intake gesprek met een psychiater, liet de man de naam Anafranil vallen. Ik ben er toen zelf achteraan gegaan (Mijn ervaring is dat de geestelijke gezondheidszorg erg tekort schiet en dank zij mijn eigen gevoel constant te zijn blijven volgen ben ik er bovenop gekomen) en de Anafranil[lees meer...] sloeg direct aan. Helaas duurde het nog een jaar voordat ik de juiste hoeveelheid slikte (150mg). Daarnaast ben ik ook nog het natuurlijke L-tyrosine gaan slikken (niet tegelijk nemen!!!) en toen pas ging het ECHT veel beter met me! Ik ben t levende bewijs dat chemisch en natuurlijk elkaar weldegelijk kunnen ondersteunen mits apart geslikt (het ene s morgens, het andere s avonds). Ik heb nagenoeg geen bijwerkingen van de Anafranil. Slik nu na 5 jaar nog 75 gram hoewel vorig jaar zelfs de helft. Ik vind het een geweldig medicijn!
1

Anafranil

07-05-2012 | Man | 20
clomipramine
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb anafranil gekregen omdat ik waarschijnlijk een milde vorm van nacrolepsie zou hebben. Sinds ik hiermee gestart ben heb ik last van veel bijwerkingen, veel hoofdpijn, erg moe, negatieve gedachten, misselijk. Vooral de hoofdpijn is niet vol te houden ik neem al bijna 3 weken pijnstillers. In overleg met de huisarts gaan we toch proberen om de anafranil te stoppen en [lees meer...]dan afwachten of ik de "aanvallen" nog krijg. Zijn er nog mensen die narcolepsie hebben en hiervoor medicatie nemen?
1

Anafranil

01-05-2012 | Vrouw | 44
clomipramine
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb 20 jaar lexapro geslikt, dacht een paar maanden geleden dat ik het niet meer nodig had..dus gaan afbouwen....kwam tot de conclusie dat ik het dus écht wel nodig heb...nu heeft huisarts me anafranil voorgeschreven...voel me nog ellendiger dan voor ik anafranil had....wil toch maar weer aan de lexapro...iemand slechte ervaringen met anafranil?
3

Anafranil

27-03-2012 | Vrouw | 47
clomipramine
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Anafranil

16-03-2012 | Vrouw | 37
clomipramine
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
anafranil gebruikt na paroxetine en remeron. Tevreden over werking.
1

Anafranil

23-12-2011 | Vrouw | 41
clomipramine
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Anafranil

01-11-2011 | Vrouw | 61
clomipramine
Fobie-depressie- G-A-S- dwangstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik sinds vorigjaar october Anafranil. Na jaren van opbouwen ,stoppen en proberen zonder mediciijnen maar altenative , is het me niet gelukt om zonder medicijnen te kunnen leven. Ik wilde maar niet leven op pillen. 1984 is de elende echt begonnen, ik raakte overspannen door mijn fobie, ik heb emetofobie, dat is een overgeeffobie, ik krijg dus al hartkloppinge terw[lees meer...]ijl ik het woord alleen maar opschrijf. Maar ik zal jullie maar niet gaan uitleggen hoe het mijn leven heeft beheerst en verwoest. Het is dus echt misselijk van angst. Hiervoor ben ik 2x opgenomen geweest waar ik dan weer medicijnen kreeg, maar ik moest dan na een jaar weer stoppen. Dan viel ik weer terug Depressie, angsten, kon alleen maar op de bank liggen met een chaos in mijn hoofd. Ik heb dus al, Anafranil, fevarin, melleril , zyprexa , toen nog één waar ik de naam niet meer van weet, efexor , waar ik een jaar mee gestopt ben geweest vanwege de bijwerkingen , weer met efexor begonnen na een jaar van elende maar dat werkte voor de 2de keer niet goed meer. Toen cipramil gaan slikken maar werkte ook niet. Weer met fevarin begonnen maar werd alleen maar zieker toen weer tegen mijn zin anafranil begonnen. dat is nu 1 jaar. Ik ben best een stuk opgeknapt maar moest ubretid erbij gaan slikken omdat ik niet kon plassen van de anafranil. Ook moet ik s,morgens starten met een alprazolam en na 2uurtjes dan een xaxax retard anders loop ik de hele dag te trillen en een vreselijke onrust in mijn lijf. s,avonds dan nog een oxazepam anders slaap ik helemaal niet. Zo kan ik het nu wel een beetje redden ,ik doe weer wat dingen en ben redelijk opgeruimd. Maar ik moet er toch weer mee stoppen omdat ik toch te veel bijwerkingen heb, dit raad mijn psyh me aan. Alleen heb ik dus nu geen flauw iedee wat ik in godsnaam moet gaan slikken en mijn psyh weet het ook nog niet. Zij raad me nu aan om even dit te blijven slikken en de bijwerkingen even te nemen omdat ik nu eerst aan moet sterken want ik ben nu al een paar jaar ziek en nu gaat het toch wel een beetje beter. Ik ben in dit jaar met anafranil 6 kilo aangekomen en daar ben ik erg blij mee want ik woog nog maar 46 kilo. Nu dus 52 en dat wil ik graag zo houden. Nu moet ik in het voorjaar gaan veranderen. Heeft iemand een tip, ik heb al naar alle medicijnen zitten kijken en reacties gelezen, maar dat is ook zo wisselend ,de één vind het een geweldig middel en de ander wil die rotzooi dat niet meer. Ik weet het ook niet, maar ik wil deze weg proberen een middel te vinden dat goed voor me is, en het liefst zonder nog meer te moeten proberen voordat ik de juiste heb. Ik weet alleen niet of er wel een middel is voor mij? Wie kan mij helpen?????
4

Anafranil

29-09-2011 | Man | 53
clomipramine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Goede avond, zal even kort vertellen wat mijn ervaring is, en waarom ik en hoe ik bij Anafranil terecht ben gekomen. Op 11 januari 2010 stopte ik in 1 klap met roken, ik rookte 1 pakje Marlborro per dag. Dit besluit totaal onvoorbereid, dus Cold-Turkey zoals dat zo mooi heet. Ik moet er wel bij vertellen dat ik op de dag dat ik stopte met roken een geweldige smakker had [lees meer...]gemaakt, aangezien de straat glad van de sneeuw en ijs was, ik viel hierbij keihard op mijn achterhoofd, 2 tellen later stak ik een sigaret op voor de schrik, maar deze smaakte mij totaal niet, ik maakte hem uit met de woorden : en hier stop ik gvd ook mee ( was een beetje pissig van de klap denk), in ieder geval was dat mijn laatste sigaret. Ik heb sindsdien totaal geen behoefte meer aan een sigaret, sterker nog, alsof de nicotinecel uit mijn hersenen is verwijderd ( door de klap ?). En toen begon het gelazer, na een week of 4 kreeg ik een vreselijke angstaanval, een soort van paniek die ik niet kon tegengaan, ik was ten einde raad. Nou ben ik wel een piekeraar, maar zo erg was mij onbekend. Ik wist niet waar ik het zoeken moest, en voelde me vreselijk ongemakkelijk. Nou heb ik een kennis die psychiater is, dus die maar even opgebeld, deze verwees mij naar iemand door, aangezien onze relatie ook zakelijk is. Afspraak gemaakt, en ik kon over 2 maanden komen. In de tussentijd het boek Pil gekocht van Bode, en aan mijn huisarts gevraagd om een recept van Anafranil. Afijn ik deze wonderpil opgehaald, en na een korte tijd werd ik een ander mens, in alle opzichten, ik voelde mij herboren. Ik zat op een gegeven moment op 100 mg per dag, en heb dat terug gebracht tot 25 mg per dag zonder problemen. Maar nu komt het, ik was door mijn laatsste pil van 25 mg heen 2 weken voor mijn vakantie, en dacht dat moet lukken zonder pillen. En inderdaad ik heb een zeer ontspannen vakantie gehad, zonder een centje last. Ik was dus 4 weken pilvrij, maar de 5e week was ik aan de beurt, als een blikseminslag sloeg de paniek weer toe, en was weer terug bij af. ben vorige week weer begonnen met 25 mg per dag, dwz 25 voor ik ga slapen, en 25 in de ochtend. Nu maar hopen dat ik weer snel de ,,oude,, ben. Kortom, ik ben waarschijnlijk te bot gestopt met het afbouwen.
4

Anafranil

16-09-2011 | Man | 45
clomipramine
Dwangstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn arts zei dat de bijwerkingen na verloop minder zouden worden.Dat was niet zo.De behoeft aan sex wordt minder. Veel zin in eten. Zweten als een otter.Dit wordt allemaal weer 'normaler' wanneer de dosis van inname lager wordt. Ik ben van 200mg naar 50mg gegaan. In zeer langzame stappen om terugval zoveel mogelijk te voorkomen. Nu onderhouds-dosering van 50mg. De bijwerk[lees meer...]ingen die ik had zijn nu minimaal.
3

Anafranil

12-07-2011 | Man | 59
clomipramine
Depressief/psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
orgasme is flut zweetbuien (wordt minder) dromen veel slapen positief is dat de depressiviteit en psychoseklachten over zijn!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.