Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

9
meningen

Anafranil

clomipramine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (20 meningen)
Angststoornis (3 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (1 mening)
Sociale fobie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry 2019, 18 (3) (11-09-2019)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

1
2

Anafranil

28-04-2019 | Man | 42
clomipramine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 2
Hallo, Ik heb dit ook gehad. Ik heb nu 10 jaar behoorlijk zware angstoornissen, de ene dag beter dan de andere. Heb zowat gans de apotheek geprobeert. Ik neem nu al jaren Lysanxia, en is ook niet denderend, maar ja, ik reageer te fel op meeste meds. Wat jij beschrijft heb ik ook vaak gehad bij verschillende meds.. Hoe moeilijk het ook is, probeer vol te houden en prob[lees meer...]eren... Groetjes Steve
4

Anafranil

03-10-2012 | Vrouw | 42
clomipramine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik heb juist een dringende vraag. Ik zit al na 1 maand opbouwen nu een week op 3x25mg 1x daags. De dokter zei neem maar 75mg 1x daags retard. Ik voel me nu zo ellendig. Ik ga morgen weer terug naar die 3x in 1x.. voelde me opknappen, maar de dokter zegt het werkt maar kort. Hoeveel kan ik innemen van die 25mg per dag? help me aub, ik heb al een fobie vanaf mn 16de en ben [lees meer...]nu 42.. ik wil ook een keer leven zonder angst.
5

Anafranil

18-06-2012 | Vrouw | 42
clomipramine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Na een psychose heb ik 2 jaar dag en nacht onophoudelijke panische angst gevoeld. Bij een intake gesprek met een psychiater, liet de man de naam Anafranil vallen. Ik ben er toen zelf achteraan gegaan (Mijn ervaring is dat de geestelijke gezondheidszorg erg tekort schiet en dank zij mijn eigen gevoel constant te zijn blijven volgen ben ik er bovenop gekomen) en de Anafranil[lees meer...] sloeg direct aan. Helaas duurde het nog een jaar voordat ik de juiste hoeveelheid slikte (150mg). Daarnaast ben ik ook nog het natuurlijke L-tyrosine gaan slikken (niet tegelijk nemen!!!) en toen pas ging het ECHT veel beter met me! Ik ben t levende bewijs dat chemisch en natuurlijk elkaar weldegelijk kunnen ondersteunen mits apart geslikt (het ene s morgens, het andere s avonds). Ik heb nagenoeg geen bijwerkingen van de Anafranil. Slik nu na 5 jaar nog 75 gram hoewel vorig jaar zelfs de helft. Ik vind het een geweldig medicijn!
5

Anafranil

12-02-2016 | Man | 45
clomipramine (75mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
ik heb veel middelen gehad maar dit middel is top spul!. mijn hele leven al angsten gehad nu ben angsten vrij. Gr martin
3

Anafranil

22-04-2019 | Vrouw | 46
clomipramine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Hoi,in februari 2019 begonnen met anafranil 10mg dit ging zonder problemen geen bijwerkingen en voelde na de 10de dag geen angst of paniek meer. Dan opgebouwd naar 20mg bij deze kreeg ik alle bijwerkingen erbij,het ergste was de werking op mijn spieren en enorme spierzwakte op mijn benen. Na ongeveer 12 dagen verdween alles van bijwerkingen. Nu zijn we april en krijg ik si[lees meer...]nds 3dagen barstende hoofdpijn,misselijk,en terug enorme spierzwakte op de benen. Ik neem 20mg per dag in 2 innamens, kwa angst en paniek werkt het super goed deze zijn helemaal verdwenen,ik vraag mij nu af vanwaar deze bijwerkingen vandaan komen en wat kan ik er mee doen??? Neem ik mss te weinig of te veel??? Want de spierzwakte op de benen is hel. Alvast bedankt. Groetjes Angke.
3

Anafranil

31-07-2013 | Vrouw | 49
clomipramine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4

3

Anafranil

25-11-2012 | Man | 55
clomipramine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik slik nu sinds 10 oktober 2012 anafranil 100 mg.Het lijkt wel of de paniek en de lusteloosheid erger is geworden.De psychiater zegt dat het middel pas aanslaat 4 tot 6 weken als de bloedspiegel goed is. Heeft iemand hier ervaring mee ? Ik ben de moed aan het verliezen.
5

Anafranil

09-11-2012 | Vrouw | 55
clomipramine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Na veel medicijnen te hebben gebruikt voor mijn angststoornis, merkte ik na twee weken anafranil een heel duidelijk verrschil. Daarna verschillende keren geprobeerd te stoppen, maar steeds kwamen de verschijnselen terug. De psychiater die ze ooit voorschreef zeftook: niet stoppen met dat middel.
1

Anafranil

20-11-2017 | Vrouw | 58
clomipramine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik heb van mijn huisarts anafranil voorgeschreven gekregen, sinds ik die neem heb ik, overmatig zweten, geen fut, uitslag, steeds moe en erge oorsuis is om gek van te worden heb ook gewichtstoename. Ben naar een oorarts geweest voor die Oorsuis om zeker van te zijn dat het niet zelf aan mijn oor lag, ik heb die Oorsuis enkel aan mijn linkeroor. De oorarts zei dat het een b[lees meer...]ijwerking was van anafranil, ben nu 1 maand gestopt met anafranil maar dat Oorsuis blijft aanhouden. Nu neem ik Sipralexa 10 mg en blijkbaar krijg je dezelfde bijwerkingen zoals bij anafranil. Ben radeloos! Geen van beiden geven resultaten ze geven enkel bijwerkingen.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2186) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1157) - Cholesterol
Champix (1095) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1054) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (1043) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (858) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (854) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (819) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (815) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (742) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (700) - Epilepsie
Metoprolol (668) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (639) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (554) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (549) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (544) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (538) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (538) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (503) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (489) - Depressie - antidepressiva SSRI
Wellbutrin XR (478) - Verslavingsziekten
Concerta (455) - ADHD - psychostimulantia
Implanon (hormoonimplantaat) (451) - Anticonceptie - overig
Furabid (422) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (412) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (404) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (396) - Pijn
Crestor (389) - Cholesterol
Euthyrox (388) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Ritalin (384) - ADHD - psychostimulantia

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.