Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

205
meningen

Topamax

topiramaat

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Migraine (112 meningen)
Epilepsie (47 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1

Topamax

25-03-2013 | Vrouw | 41
topiramaat
Depressie
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 3
Kreeg dit middel tegen nachtmerries van mijn psychiater. Het hielp wel tegen de nachtelijke nachtmerries en ik sliep beter, maar voelde me (overdag) doodziek: misselijk, totaal lusteloos (kwam tot niets), in 2 maanden 15 kg afgevallen. Kon nog geen 10 minuten lopen, (terwijl ik normaal veel beweeg) werd kotsmisselijk, duizelig, kortademig. Gestopt met dit middel en de heft[lees meer...]ige klachten verdwenen (en de nachtmerries kwamen weer terug).
5

Topamax

20-03-2013 | Vrouw | 42
topiramaat
Migraine
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Hallo, Na jaren gelopen te hebben met zware migraine aanvallen met aura en bijna alles geprobeerd te hebben qua medicijnen, ben ik in 2012 net iets voor de feestdagen terecht gekomen bij een neuroloog in Blaricum. Ik liep al jaren onbegrepen met een andere vorm van migraine rond genaamd migralepsie, ik dacht dat ik gek werd! Toen ik bij deze neuroloog aankwam en zo mijn ve[lees meer...]rhaal vertelde erkende hij mijn ziektebeeld heh heh het beessie had een naampie KON WEL JANKEN VAN BLIJDSCHAP...intussen heb ik natuurlijk ook de nodige onderzoeken gehad, scan eeg... hij schreef me topiramaat voor, ik dacht o nee heh daar gaan we weer met zo n kut medicijn... Het was de bedoeling om te starten met 25mg per dag de eerste week en zo opbouwend naar de 100mg ,.Mijn arts zei ook van tevoren kijk het aan eet veel tomaten voor de tintelingen en je voelt het zelf het beste als je op wilt bouwen...ik heb idd tintelingen gehad in mn tenen, en mn wangen gezicht, maaar alles beter dan geen hoofdpijn hebben! ook word ik er rustiger door en helderder, ik slik dit nu ruim 3 maanden en ik dank god op mijn blote knieen, ik heb tot op heden geen aanvallen of hoofdpijn meer gehad...en neem die tintelingen voor lief...ook ik ben zeeer tevreden over dit medicijn ( en ik ben een gevoelig type hoor betreft medicijnen slikken ) verders heb ik nergens geen last van bijwerkingen gehad. Kan alleen maar zeggen en vertellen dat ik dr erg blij mee bent.
5

Topamax

17-03-2013 | Vrouw | 24
topiramaat
Niet in de lijst
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik gebruik topamax al een tijd maar niet voor epilepsie of migraine, mijn psychiater heeft het voorgeschreven omdat het off label ook helpt bij stemmingsklachten, dwangklachten, onrust, slaapproblemen etc. Ik slik topamax meer als aanvulling bij andere medicijnen, we zijn begonnen als aanvulling op lexapro, trazodon en seroquel. Maar ondertussen ben ik gestopt met de trazo[lees meer...]don en hebben we de topamax en seroquel verder opgehoogd. Ik gebruik trouwens de topamax Sprinkle variant, volgens mijn psychiater is dat beter omdat die afgifte over de dag verspreid doet. Ik slik sochtends 50 mg en savonds voor het slapen 150 mg. Ik vind het echt een heel goed medicijn en ben erg tevreden! Ik merk echt dat ik er rustiger van in mijn hoofd wordt (niet dat ik manisch was ofzo, integendeel, maar wel onrustiger en paniekerig) en heb ook het idee dat het wel iets doet met mijn stemming, al denk ik dat ik vooral seroquel en lexapro daarvoor te danken heb. Maar met mijn OCD heb ik voor mijn gevoel echt wat aan de topamax en ook tegen onrust/paniek. Wat betreft bijwerkingen; nauwelijks. Positieve bijwerkingen is dat het net als de seroquel helpt met slapen, maar toch heb ik nog een aantal x in de week wel een benzo nodig. Het enige wat ik kan bedenken dat echt door de topamax komt is af en toe de tintelende handen en voeten, vooral als ik de avond ervoor teveel alcohol heb gedronken. En ja, als ik echt teveel alcohol drink (wat ik dus niet moet doen eigenlijk) dan wordt sinds ik topamax slik ook echt mijn gezichtsveld bizar kleurig (dus; pas op met alcohol). Verder lijkt het me gewoon echt rust te geven. Ik ben benieuwd wanneer topamax officieel een medicijn wordt voor depressie, dwang, paniek etc, want ik ben er zeer tevreden over en heb verschillende medicijnen (gehad). Wel gek dat hier zoveel mensen wel klagen over bijwerkingen met zelfs lagere dosering. Misschien dus sprinkle gebruiken?
3

Topamax

12-02-2013 | Vrouw | 45
topiramaat
Epilepsie
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
ik nam al 6 jaar lamictal, begonnen met 100mg, 4 jaar aanvalvrij geweest en het laatste jaar met verhoging naar 150 en 200 toch nog 4 aanvallen op één jaar gehad. Daarom is er onlangs besloten om te starten met een bijkomende medicatie, topamax. Na de eerste inname de volgende ochtend de hele dag als een gedrogeerde rondgelopen, bij het lezen barstende hoofdpijn, prikke[lees meer...]lbaar. Wanneer mijn lichaam een beetje gewend is aan het medicijn moet ik beginnen aan de verhoging. Vanmorgen de tweede pil genomen, neem nu 50mg/ dag en moet kog verdubbelen. Ik ga nu zeker dag telkens dag of 10 wachten of meer voor ik nog verhoog dat weet ik zeker. Ik volg avondschool en heb binnen 2 weken examen, vrees dat mij dat niet gaat lukken met die hoofdpijn en concentratiestoornissen!! Ik ben 45 alleenstaande moeder en ben verplicht om te blijven werken want heb net een nieuwe job van 27 uur/ week.
4

Topamax

31-01-2013 | Man | 63
topiramaat
Migraine
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Sinds adolescentie: 'hoofdpijn'patiënt. Uiteindelijk 'migraine'diagnose. Alles geprobeerd, sinds mijn 40° cafergot ontdekt en helpt vooral indien 's nachts ingenomen maar probleem aangezien ik ook vrij hoge bloeddruk heb. Naast migraine heb ik ook alle andere soorten hoofdpijnen die komen en gaan... je gaat slapen en weet niet hoe je 's morgens opstaat. Leuk is anders. Be[lees meer...]gin december. Huisdokter: 'Topamax, bekend?' Neen. Na het lezen van de bijsluiter het doosje in de hoek van de kamer gegooid. Uiteindelijk toch maar geprobeerd. Kort en goed: 1x25 / dag = hoofdpijnvrij sinds december en vrijwel geen bijwerkingen / 2 x 25 (wat huisdokter had voorgeschreven): de hél!!!! (maagzuur / depri zodat ik hele dag in bed bleef enz enz). Nu met 1 x 25 slaap ik beter dan de laatste decennia, word ik wakker met een helder hoofd, géén koppijn al een maand lang... Moet ik daarvoor 63 geworden zijn???
3

Topamax

22-01-2013 | Vrouw | 31
topiramaat
Migraine
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Sinds gisteren ben ik begonnen met dit medicijn tegen de migraine aanvallen, 3 a 4 per maand. alleen al om het feit dat je in ieder geval de eerste week niet mag auto rijden, dat de werking van de anticonceptiepil blijvend verminderd is, wilde ik al niet beginnen. op aanraden van de neuroloog heb ik de bijsluiter gelezen, wat ik normaal niet doe tenzij ik ergens last van k[lees meer...]rijg. Maar na een aantal ervaringen te hebben gelezen, ga ik dit denk ik niet te lang proberen. ik heb nu al last van duizelingen, droge mond en erg down vandaag (dit kan ook andere oorzaken hebben), maar dit moet niet versterkt worden! Ik weet dus nog niet wat ik van dit medicijn moet vinden.... Is er iemand met ervaring over de betrouwbaarheid van de pil? heb hier uiteraard info over gekregen, maar heb hier toch nog een vraag over.
2

Topamax

19-01-2013 | Vrouw | 36
topiramaat
Migraine
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
ik heb dus al migraine vanaf een hele jonge leeftijd , dit begon in de puberjaren met de wel bekende slingers en verlies van zicht , en daarna de kloppende hoofdpijnen ...jarenlang zijn ze weg geweest , en nu ineens (ik ben 36 ) zijn ze in alle hevigheid terug ...nu ben ik sinds 8 maanden met de topomax bezig en dacht ik dat ik goed op weg was , maar nu na een fikse griep [lees meer...]ben ik helemaal in paniek , want ik heb al 2 weken dagelijks migraine , tot wel 2 tabletten inname per dag (zolmitriptan) dus nu maar weer meteen een afspraak gemaakt bij de neuroloogmaar ben doodsbang dat we weer moeten gaan verhogen nou ...en dat was me al zo slecht bevallen na de verhoging van 25 naar 50 telkens als ik even op oneven sta dan heb ik weken koppijn ....ook las ik net een verhaal van iemand anders die altijd onrustig is , ik ben dat dus ook al mijn hele leven lang ....wie weet zijn er gewoon andere dingen ??altijd die licht gevoeligheid , koplampen en remlichten , televisie scherm en laptop ....zelfs me telefoon ...alles kan soms teveel zijn. Ik wil leven met mn kindjes! ...zoals onlangs zo fijn was. Hellup!!
4

Topamax

13-01-2013 | Vrouw | 47
topiramaat
Migraine
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
I.v.m. basilaire migraine (11x per maand) 2.5 weken geleden gestart op topamax, zit nu op 2d50mg. Wel wat misselijk en minder eetlust, soms last van branderige borstkast en sinds ophogen na 50mg voor de avond dosering heb ik moeite met inslapen (lig vele uren wakker). Maar ik ga er van uit dat de bijwerkingen van korte duur zijn. Ik heb nu nog wat hele korte aanvalletjes. [lees meer...]Dus ik het goede hoop. Maar verder heb ik geen bijwerkingen. Veel succes allemaal! M
3

Topamax

02-01-2013 | Vrouw | 34
topiramaat
Migraine
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Ikzelf gebruik topamax nu bijna twee weken tegen migraineaanvallen. Ook ik heb ze meerdere malen per week en gebruik daar immigran voor. Ik heb ook aanvallen met aura waarna ik meestal een dag ziek in bed lig en de dag daarna vaak nog moe en een zeurende hoofdpijn de hele dag door. Loop nu bij een neuroloog en hij heeft mij topamax gegeven om het uit te proberen. Sinds een[lees meer...] paar dagen heb ik vooral s nachts een enorme pijn op de borst en het best wel benauwd. Ook slaap ik slecht. Daarnaast heb ik last van tintelingen en kouwe rillingen maar dat vind ik op zich niet zo erg. Die pijn op de borst wel. Ik vroeg me af of er iemand is die daar ervaring mee heeft en of dat ook weer wegtrekt, want hetmiddel slaat voor mijn gevoel wel aan (nog maar 1 aanval gehad in de afgelopen week). Ik begreep dat je soms even door moet zetten, maar dit vind ik echt niet prettig en ik twijfel dan ook zwaar of ik moet gaan stoppen of niet. Heb ook andere bijwerkingen gehad zoals misselijkheid en nare smaak in mond in de ochtend maar dat is inmiddels weer verdwenen. Ik hoor het graag.
2

Topamax

16-12-2012 | Vrouw | 38
topiramaat
Hoofdpijn
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 2

2

Topamax

11-12-2012 | Vrouw | 50
topiramaat
Migraine
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik ben gestart met 2 keer 15 mg. Na 2 maanden opgehoogd in stappen na 2 keer 25 mg. Echter ik kreeg spraak problemen. Moest stoppen, ik zou anders arbeidsongeschikt worden. Praten hoort bij mijn vak. Weer verlaagd na 2 keer 15 mg. Maar veel bijwerkingen. Warmte- intolerantie, droge mond. Trager in denken. Ernstiger: emotionele vervlakking, vond niks meer echt leuk. Ook nie[lees meer...]t vervelend. Maar emoties werden afgevlakt. Spierstijfheid. Bij inspanning ontstond er spanningshoofdpijn, soms even erg als migraine..... En mijn conditie ging erg achteruit. Ik kon nauwelijks 5 km fietsen, terwijl ik vorig jaar nog 100 km op een dag fietste. Ik kreeg fybriomyalgie- achtige klachten. Nu probeer ik weer mijn conditie op te bouwen. En weer over te gaan op aanvals-behandeling. Voldoende slapen, geen koffie, en minder hard te werken.
4

Topamax

05-12-2012 | Man | 60
topiramaat
Migraine
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
had tot voor gebruik bijna wekelijks een "halfzware" migraineaanval. Frequentie en intensiteit zijn sinds gebruik gevoelig afgenomen. Enige bijwerking die ik ondervind zijn tintelingen in vingers en tenen.
4

Topamax

03-12-2012 | Vrouw | 54
topiramaat
Migraine
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Sinds ik me kan heugen heb ik migraine,. Door de jaren heen heb ik gebruikt: propranolol, metropranol, atacand en vervolgens weer terug naar metropronol en nu sinds 1 maand gebruik ik Topamax (100mg per dag), naast de Metropronol (100mg.) die ik nog moet gaan afbouwen. De bijwerkingen in alle eerdere verhalen herken ik al te goed en zijn absoluut vervelend, maar ik krijg d[lees meer...]e indruk dat je daar toch even doorheen moet bijten. Wel wil ik iedereen attenderen op het eten van tomaten en bananen. Als je dit doet, met name 's morgens vroeg bij het ontbijt, voorkom je veel tintelingen in je handen/vingers, benen en voeten, kortom ook je huid is minder geirriteerd, althans het werkt bij mij erg goed. Ik eet echt iedere dag zeker 2 bananen, en zeker 15 kleine tomaten. Doe hier je voordeel mee. Succes allemaal.
4

Topamax

01-11-2012 | Vrouw | 30
topiramaat
Niet in de lijst
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik slik nu sinds 8 maanden topamax. In het begin ben ik vrij snel moeten beginnen met het opbouwen van het medicijn. De eerste week 25mg, De tweede week naar 50, Totdat ik op de 100mg zat. Ik had toen erg veel last van bijwerkingen en ik heb toen ook contact opgenomen met mijn neuroloog. Ik ben toen van 100mg teruggegaan naar 75, omdat ik merkte dat het te snel ging voor m[lees meer...]ij. Ik kreeg letterlijk geen hap meer door mijn keel en ik werd er heel onrustig van. Ik had ook veel last van pijnlijke tintelingen in mijn onderbenen en voeten. Dus ik heb het in mijn eigen tempo opgebouwd naar 100 mg. Voorheen had ik 5 dagen in de week last van migraine. Ik gebruikte toen maxalt om de symptomen te onderdrukken, maar ik kon hierdoor niet meer goed functioneren en ik voelde me hierdoor echt belabberd! Inmiddels ben ik 8 maanden verder. De topiramaat helpt goed tegen de migraine en ik heb het ook goed kunnen opbouwen naar 100 mg. Alle bijwerkingen zijn ook een stuk minder. Op een gegeven moment kreeg ik weer meer last van migraine en zit ik nu op een dosis van 125 mg. In overleg met mijn neuroloog mag ik dit ophogen als ik merk dat de aanvallen weer in aantallen toenemen. Dit houd ik bij een dagboek. Tijdens mijn maandelijkse periode heb ik nog altijd prijs. Hiervoor slik ik dan nog altijd maxalt en is het maar even doorbijten. En bij momenten van teveel stress heb ik ook nog altijd last ervan. Maar voor mij is het een stuk dragelijker geworden. In het begin vond ik het wel eng ivm alle bijwerkingen. Daarom ben ik ook van 100 mg teruggegaan naar 75mg en ben ik daar een tijdje op blijven staan en heb ik dit rustig opgebouwd. Mijn lichaam heeft hier goed aan kunnen wennen. Ook ik ben inmiddels 12 kilo afgevallen. Dit is wel iets waar ik me ook zorgen over maak. In het begin ging het heel erg snel en vond ik het allemaal niet zo erg. Maar nu zit ik toch wel aan mijn max. Het is niet zo dat ik nu broodmager ben. Maar als ik nog een paar kilo afval dan is dat wel het geval. Ik krijg er gewoon geen gewicht bij. Maar wat ik vooral wil zeggen is dat het voor mij wel een goed medicijn is. Voorheen kon ik gewoon niet meer goed functioneren omdat ik gewoon 5dgn per week migraine had. En voor mensen die gaan beginnen en bang zijn voor de bijwerkingen of er veel last van hebben. Geef het aan en bouw het rustiger op of doe een stapje terug in de dosering en geef je lichaam de kans om eraan te wennen. Groetjes Kim
2

Topamax

28-10-2012 | Vrouw | 35
topiramaat
Migraine
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Sinds een week gebruik ik ipv een betablokker nu topamax 25 mg per dag. Ik heb sinds donderdag toch een vervelende hoofdpijn, zal dit zijn omdat de betablokker uitgewerkt is en topamax niet aan slaat ? Heeft iemand enig idee hoe het zit met opbouwen ? Ik heb nu nog voor 1 week 25 mg liggen om te proberen dan is het op.(graag prive berichtje bvd) Mijn dokter is geen voorsta[lees meer...]nder van dit product omdat het niet bewezen is dat het helpt tegen migraine. Ben wel grieperig verder geen bijwerkingen, eetlust wel verminderd.
1

Topamax

14-09-2012 | Vrouw | 21
topiramaat
Migraine
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik heb chronische migraine. Ik heb vorig jaar 3 maanden dit middel geslikt. Geeft erg veel bijwerkingen: zo viel ik in een maand tijd 7 kilo af en woog ik nog maar 42 kilo. Ik werd depressief, erg misselijk, duizelig en ik had nergens meer zin in. Ook had ik last van een menstruatiestoornis. Zo was ik een maand lang ongesteld. Het middel hielp niet en ik begon mij steeds s[lees meer...]lechter te voelen. Op een gegeven moment in overleg met de arts besloten om te stoppen met Topiramaat.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2234) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1175) - Cholesterol
Citalopram (1155) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1140) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1096) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (936) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (863) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (856) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (849) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (760) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (724) - Epilepsie
Metoprolol (705) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (575) - Anticonceptie - eenfase
Mirtazapine (575) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (573) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (571) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (564) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (527) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (515) - Verslavingsziekten
Furabid (503) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (496) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (465) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (441) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (419) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (405) - Pijn
Euthyrox (404) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Crestor (395) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.