Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Vimpat

59
meningen

Vimpat

lacosamide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Epilepsie (52 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1

Vimpat

05-03-2018 | Vrouw | 17
lacosamide (150mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helaas voor mijn dochter niet effectief heel veel last van duizelig en dubbelzien.
3

Vimpat

15-01-2018 | Man | 52
lacosamide (50mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds mijn 23e heb ik last van epileptische aanvallen. Zij begonnen met wegvallen van een paar seconden. Dit zijn langzaamaan zwaardere aanvallen geworden met wegvallen tot wel 20 minuten. Ben hiervoor op Kempenhaeghe onder behandeling. Trileptal heb ik altijd gebruikt en nu nog. Vijf pillen van 300mg per dag. Dit is later gecombineerd met Keppra Dit was niet om te doen. [lees meer...]Ernstige huidbeschadigingen (open wonden) en niet meer kunnen lopen, terwijl de aanvallen nauwelijks verminderden. Daardoor overgestapt op Vimpat. Langzaam opgebouwd tot 2x5 pillen van 50mg per dag. Dus ik zit nu op 5 pillen Trileptal en 10 pillen Vimpat per dag. Een flinke dosis lijkt mij. Mijn aanvallen zijn redelijk onder controle. Heb ze nu enkel 's nachts. Vooral na een stressvolle dag of gebeurtenis. Aan de heftige bijwerkingen heb ik nooit gedacht. Dacht enkel aan het duizelig worden en het dubbelzien en dan moeilijk kunnen lopen vanwege mijn evenwichtsverlies. Dit kan weleens anderhalf uur aanhouden na weinig nachtrust. Erg vervelend om dan op mijn werk te komen en mijn werk goed uit te voeren. Ben leerkracht in het basisonderwijs. Maar nu ik hier de ervaringen lees, gaat er bij mij dus een belletje rinkelen over al die andere zaken waar ik ook last van heb. Ik ben erg vergeetachtig, zeker het korte termijn-geheugen. Kan soms moeilijk op de simpelste woorden komen, erg vermoeid, en ben in een diepe depressie terechtgekomen. Ik heb ook een zelfmoordpoging gedaan. En ik weet natuurlijk niet of dit allemaal aan mijn medicijngebruik toe te schrijven is, maar ik vind het wel opvallend. Ik heb dit wel allemaal met mijn neuroloog besproken, maar hij zag geen verband met Vimpat en Trileptal. Ga het tijdens mijn volgende afspraak toch eens wat intensiever met hem bespreken nu ik hier zoveel andere ervaringen lees, met vergelijkbare bijwerkingen en dan ook nog met veel mindere doses.
4

Vimpat

12-01-2018 | Vrouw | 48
lacosamide (400mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruikte drie medicijnen: Lamitor, Torleva en Vimpat. Vimpat is als laatste toegevoegd, het zorgde ervoor dat ik eerder weer de oude was. In plaats van een half uur kon ik na 10 minuten weer praten. Maar wekelijkse aanvallen hield ik nog steeds. De neuroloog wilde een nieuw medicijn uitproberen: Fycompa. Ik startte dus met Fycompa en bouwde Vimpat af. De vier weken[lees meer...] nadat ik gestopt was met Vimpat kreeg ik veel lichte aanvallen, soms 2 op een dag. Nu geen aanvallen meer.
3

Vimpat

11-01-2018 | Vrouw | 39
lacosamide (50mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds mijn 19de epilepsie, tonisch-klonische aanvallen, gemiddeld om de anderhalf jaar. Nooit medicijnen gebruikt. Bleef 5 jaar weg (28 tot 33) Na een periode van stress ineens 4 aanvallen in 8 maanden tijd. Na de 2de van die serie begonnen met keppra (binnen een paar dagen zeer agressief en zelfmoordgedachten, bizar fenomeen, meteen gestopt) vervolgens begonnen met Vimpat[lees meer...], wat eigenlijk geen monotherapie schijnt te zijn, en vrij nieuw was. Eerste 2 weken 2x 50 mg per dag. Werd er een beetje high van (iig te prefereren boven agressief en suïcidaal ;-) ) wel opvallend verslechterd evenwichtsgevoel, snel duizelig, en het moeilijk op woorden kunnen komen. Het wende wel. De dosering werd verhoogd na een week of wat naar 200 mg per dag, en dat werd binnen een paar dagen zeer vervelend: slecht evenwichtsgevoel en duizeligheid werd extreem, zeer angstig, paniekaanvallen, een onwerkelijk en unheimisch gevoel. Weer terug naar 100 mg per dag werd dat beter. 2 keer afgebouwd naar 2x 25 mg per dag (half pilletje), en na totaal stoppen binnen een week weer een aanval, ik zit er kennelijk aan vast nu, helaas. Ik heb waarschijnlijk heel lage doseringen vanwege zeer gevoelige receptoren, maar bij mij werkt het kennelijk. Na de laatste stop meteen begonnen met 2x 50mg per dag- bleek teveel, want toen weer bovenstaande bijwerkingen. Nu al bijna 3 jaar aanvalsvrij op 2x 25 mg per dag. Vanzelfsprekend blij daarmee. Toch nooit een goed gevoel over gehad, maar ik durf nu niet meer te stoppen.
3

Vimpat

03-07-2017 | Vrouw | 18
lacosamide (50mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
3e soort epilepsie voor mijn Juveniele Myoclonische Epilepsie. In het begin een lage dosis van 2x 2tabletten per dag naar 2x 4 tabletten per dag. In het begin hielpen de medicijnen goed, geen last van aanvallen behalve bij drukke periodes en wat stress waar ik niet van op keek. Na een heftige epileptische aanval is de dosis omhoog gegaan en heb ik veel last van bijwerkin[lees meer...]gen. Mijn eigen soort aanvallen komen terug en voel mij totaal niet fit. Op dit moment niet heel tevreden over het medicijn.
4

Vimpat

14-06-2017 | Vrouw | 70
lacosamide (150mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerdere medicijnen werkte onvoldoende en veroorzaakte teveel gewichtstoename. Daarom overgestapt naar Vimat. Voorgeschreven door Sein in Zwolle. Soms moeheidsverschijnselen.
4

Vimpat

08-05-2017 | Man | 41
lacosamide (150mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al epilepsie vanaf mijn geboorte en tot heden last van nachtelijke aanvallen. In het verleden heb ik (jeugdfase) veel last gehad van de grote aanval, en ben menige maal opgenomen geweest voor onderzoek. Tijdens een vep week op de Hans berger kliniek in Oosterhout (Nb). Wat deze week inhoud kunt u nalezen op de site van kempenhaeghe. Na alle medicijnen gehad te hebb[lees meer...]en hadden we nog een hoop en dat was de n.v.s. Stimulator, maar bleek al snel niet te werken dan gehoopt. In 2009 kwam mijn specialist met het medicijn vimpat. Alle vragen die ook stelde aan de arts een antwoord kon hij op dat moment niet geven. Het enigste wat kon zeggen dat hij max. 300 Mg mocht toedienen per dag. Ik gaf groen licht en we zijn begonnen. Tot de dag van vandaag kan ik alles doen wat ik wil. Maar er zitten ook vervelende bijwerkingen aanvast. Zo merkte ik al snel dat ik een stuk minder stabiel op de grond sta. De vervelendste is het geheugen en dan met name het kort geheugen. Ik voel me af en toe een alzheimer patiënt. Deze bijwerking is wel loop der jaren steeds erger geworden en weet hier geen goede raad mee. Misschien weet iemand hier wat tips voor. Ook is het zo dat ik aan mijn linkse hand een zenuwtrek heb gekregen. Het zijn allemaal vervelende bijwerkingen maar ze wegen niet tegen het resultaat. Mvg Koen
1

Vimpat

31-05-2016 | Vrouw | 35
lacosamide (150mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg zelfmoordgedachten, in eerste instantie legde ik nog niet de link met die medicatie, ben maanden aan het zoeken geweest waarom ik me zo voelde, en durfde dit tegen niemand zeggen, ook gewoon omdat ik geen reden had om me zo te voelen, toevallig ging ik na al verschillende maanden daarmee rondgelopen te hebben de bijsluiter lezen waar opstond dat een klein percenta[lees meer...]ge mensen gevoelens krijgt om zich pijn te doen tot zelfs de dood, daar was dus de verklaring, ik heb dit dan ook aan mijn ouders gemeld en ben dan terug die medicatie gaan afbouwen, en dat gevoel is verdwenen, het akelige was zelfs toen ik de reden wist en aan het afbouwen was zat dat nog wel in mijn bloed en in bed (wanneer de gevoelens het ergste waren) gingen steeds de woorden door mijn hoofd, het ligt aan de medicatie, maar als je er nu een eind aan maakt ben je er nu al vanaf, dat was echt vechten tegen je eigen gedachten, dit wil ik nooit meer meemaken, wat ik nu wel geleerd heb, als ik me nog eens zo moest voelen, zal ik het sneller zeggen, omdat ik nu weet dat de oorzaak niet altijd bij jezelf te zoeken is.
4

Vimpat

07-01-2016 | Man | 52
lacosamide (50mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al 10 jaar last van duizelingen en draaiingen. Daardoor evenwichtsproblemen en door continu onbewust corrigeren erg moe gevoel. Na een jaar of 5 zijn daar lichte epileptische aanvallen bijgekomen. In de loop der jaren zijn die aanvallen in frequentie toegenomen tot zelfs wel 15 op een dag. In 2013 begonnen met depakine, een grote ramp. Meer aanvallen en meer vermoeidheid. [lees meer...]Vervolgens keppra. Geen werking, nog meer vermoeidheid. Sinds juni 2015 vimpat. Geen aanvallen meer, alleen 2 keer een aanzet maar niet doorgezet. Wel nog draaiingen, duizelingen en daardoor vermoeidheid, maar wel minder dan voor gebruik vimpat. Slecht geheugen, slechter concentreren, soms trillende handen en paar kilootjes aangekomen als verdere bijwerkingen. Kan wel beter slapen nu.
5

Vimpat

31-07-2015 | Vrouw | 27
lacosamide (50mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Naar aanleiding van een aneurisma in mijn hersenen was een operatie niet te vermijden. Voor men mijn aneurisma ontdekte kreeg ik plots epilepsie als waarschuwing. Ook net na de operatie had ik nog aanvallen. Ik gebruikte keppra tot 3gr., Zonder resultaat. Toen mijn chirurg me vimpat als toevoeging voorschreef waren mijn aanvallen onmiddellijk voorbij. Sindsdien ben ik voll[lees meer...]edig afgebouwd met keppra over een periode van 5 jaar. Nu ben ik zwanger van men eerste kindje en ben ik benieuwd en angstig naar het resultaat van de testen. Open ruggetjes zijn namelijk een risico voor mensen die anti epileptica gebruiken. Ik hoop op termijn mijn laatste dosis vimpat ook te kunnen afbouwen.
3

Vimpat

18-05-2015 | Vrouw | 61
lacosamide (50mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Geen tabletten van 50mgr of van 150mgr gebruik. Wel die van 100mgr? De slechte stoelgang dat ik de laatste tijd heb is erg opvallend en hinderlijk. Ongeveer slechts één keer per week zou ik naar het toilet moeten gaan. Komt het wegens de Vimpat? Zelf vraag ik het me af. Na het eten van meer dan voldoende peperkoek ga ik zelfs niet. Na 2 dagen 2 zakje D Vital forte te nemen[lees meer...] ben ik nog niet geweest. Hoe het tijdens zwangerschapmaanden verloopt weet ik niet. Zou het misschien ook kunnen komen wegens het aantal jaren dat ik medicaties neem? Toch die hogere last valt me de laatste weken, maanden op. Verder mag de patiënt inzien dat hij ook zichzelf heeft te helpen. Vooral zij dat de epilepsie voelen aankomen kunnen goed helpen zich te redden. En indien ze grand mal hebben zeker. Daarvoor moet men niet gepest worden, zoals een aantal blijkt te menen... Ook aan een epilepticus is immers een leven en een thuis als een thuis over te laten. Hoe kan de epilepticus zich helpen? Spuit bij het aankomen, van een epilepsieaanval een licht aangenaam geurtje onder de neus. Ook een kauwgom, aangename smaak, kan helpen. Wel minder snel. Bepaalde sterke geuren, te sterke geuren, zoals mannen geuren waarin zo'n tabakgeur blijkt te zijn, zijn niet gezond.
2

Vimpat

23-04-2015 | Vrouw | 39
lacosamide (75mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb op 5 december 2014 een N.V.S laten plaatsen en voel me er veel beter mee.....doe bijna geen abcences meer. nu ben ik aan afbouwen van 14 april 2015 van vimpat...s'morgen 75 mg en s'avonds 100mg, de bijwerkingen waren dat ik verzwaarde, niet prettig, nu door wat minder te nemen ben (allee denk ik 2 kg vermagert).....nu kan ik terug koken, fietsen wat ik vroeger niet [lees meer...]alleen kon doen, super gevoel. een aanrader om een nervus vagusstimulator te plaatsen als de medicatie niet helpt....bij mij helpte niks, geen keppra ,vimpat, tegretol, lacmital, frisium, ik was daar zo loom en moe van, nu gaan ze traagjes medicatie afbouwen. mn N.V.S staat nu op 1, 25 puls dus als ik terug ga naar de neuroloog in uz gent gaan ze hem nog verhogen, maar heb wel heesheid en braakneigingen, maar zolang mn abcences verminderd zijn al voor 80% vindt ik het super :-)
3

Vimpat

22-04-2015 | Man | 48
lacosamide (50mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruikte al 13 jaren carbamezapine in lage dosering tofdat plotseling de aanvallen s'nachts zwaarder en freqenter werden waar ik ook ging 'wandelen 'in huis trap op en af lopen leek op slaapwandelen met ogen open. Direct moeten stoppen met cacarbamezapine.Via neuroloog Vimpat voorgeshreven. De aanvallen zijn met Vimpat nog aanwezig , de bijwerkingen zijn behoorlijk ve[lees meer...]rvelend. Kan geen auto besturen zonder fouten te maken , Suf, duf, geen fut en vergeet veel, moet nu alles opschrijven, en briefje niet vergeten.
2

Vimpat

29-01-2015 | Vrouw | 57
lacosamide
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na mijn 2 herseninfarcten kreeg ik epileptische aanvallen. Moest anti epileptica gaan gebruiken. Keppra had niet het gewenste effect( voelde mij als een zombie) en daardoor Vimpat sinds 5 maanden erbij gekregen. In de eerste instantie leek het middel aan te slaan maar sinds kort shaken over mijn hele lichaam, tintelingen in mijn mond, moeilijk kunnen concentreren, vergee[lees meer...]tachtig, naar in mijn hoofd. Moet weer naar neuroloog, maar wil graag van mensen horen die een beetje dezelfde ervaringen hebben wat zij voorgeschreven hebben. Overigens ben ik er niet erg van gaan groeien.
3

Vimpat

24-11-2014 | Vrouw | 39
lacosamide
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem vimpat en de bijwerkingen zijn verdikken, slaperig, futloos, en nog zoveel om op te noemen. Vrijdag 5 december wordt ik geopereerd en laat ik een nergus vagusstimulator plaatsen, medicatie helpt niet meer, 15 pillen op 1 dag, haat het gewoon, nu hopen dat ik wat ga vermageren ermee. Ik neem tegretol 200mg (smorgens en savonds,) keppra 1000 en 500 mg smorgens- savon[lees meer...]ds,) vimpat 100mg (smorgens- savonds)frisium 10mg ( smorgens- smiddags en savonds en lacmital 100 mg en 50 mg ook smorgens- savonds....een volledige medicijnenkast.
3

Vimpat

10-11-2014 | Vrouw | 39
lacosamide (50mg)
Epilepsie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik begin 11-11-2014 met vimpat omdat ik erg groei van dekapine ,en veel trillen ,maar ben bang voor bijwerkingen bij de vimpat ,wie heeft hier nog meer ervaringen in ,moet ook nog afbouwen met dekapine

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.