ISO 27001

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

39
meningen

Vimpat

lacosamide

Geef mening

Algehele tevredenheid

Algehele tevredenheid

Effectiviteit

Effectiviteit

Hoeveelheid bijwerkingen

Hoeveelheid bijwerkingen

Leeftijd + Geslacht

Leeftijd + Geslacht

Bijwerkingen

Bijwerkingen
Pagina 1 van 5

03-07-2017
Vrouw, 18
Algehele tevredenheid 3

Vimpat (lacosamide)
Epilepsie

Tevredenheid over
3
2
3
4
3e soort epilepsie voor mijn Juveniele Myoclonische Epilepsie. In het begin een lage dosis van 2x 2tabletten per dag naar 2x 4 tabletten per dag. In het begin hielpen de medicijnen goed, geen last van aanvallen behalve bij drukke periodes en wat stress waar ik niet van op keek. Na een heftige epileptische aanval is de dosis omhoog gegaan en heb ik veel last van bijwerkin[lees meer...]gen. Mijn eigen soort aanvallen komen terug en voel mij totaal niet fit. Op dit moment niet heel tevreden over het medicijn.
14-06-2017
Vrouw, 70
Algehele tevredenheid 4

Vimpat (lacosamide)
Epilepsie

Tevredenheid over
4
3
5
5
Eerdere medicijnen werkte onvoldoende en veroorzaakte teveel gewichtstoename. Daarom overgestapt naar Vimat. Voorgeschreven door Sein in Zwolle. Soms moeheidsverschijnselen.
08-05-2017
Man, 41
Algehele tevredenheid 4

Vimpat (lacosamide)
Epilepsie

Tevredenheid over
4
2
3
5
Ik heb al epilepsie vanaf mijn geboorte en tot heden last van nachtelijke aanvallen. In het verleden heb ik (jeugdfase) veel last gehad van de grote aanval, en ben menige maal opgenomen geweest voor onderzoek. Tijdens een vep week op de Hans berger kliniek in Oosterhout (Nb). Wat deze week inhoud kunt u nalezen op de site van kempenhaeghe. Na alle medicijnen gehad te hebb[lees meer...]en hadden we nog een hoop en dat was de n.v.s. Stimulator, maar bleek al snel niet te werken dan gehoopt. In 2009 kwam mijn specialist met het medicijn vimpat. Alle vragen die ook stelde aan de arts een antwoord kon hij op dat moment niet geven. Het enigste wat kon zeggen dat hij max. 300 Mg mocht toedienen per dag. Ik gaf groen licht en we zijn begonnen. Tot de dag van vandaag kan ik alles doen wat ik wil. Maar er zitten ook vervelende bijwerkingen aanvast. Zo merkte ik al snel dat ik een stuk minder stabiel op de grond sta. De vervelendste is het geheugen en dan met name het kort geheugen. Ik voel me af en toe een alzheimer patiënt. Deze bijwerking is wel loop der jaren steeds erger geworden en weet hier geen goede raad mee. Misschien weet iemand hier wat tips voor. Ook is het zo dat ik aan mijn linkse hand een zenuwtrek heb gekregen. Het zijn allemaal vervelende bijwerkingen maar ze wegen niet tegen het resultaat. Mvg Koen
31-05-2016
Vrouw, 35
Algehele tevredenheid 1

Vimpat (lacosamide)
Epilepsie

Tevredenheid over
2
1
1
4
Ik kreeg zelfmoordgedachten, in eerste instantie legde ik nog niet de link met die medicatie, ben maanden aan het zoeken geweest waarom ik me zo voelde, en durfde dit tegen niemand zeggen, ook gewoon omdat ik geen reden had om me zo te voelen, toevallig ging ik na al verschillende maanden daarmee rondgelopen te hebben de bijsluiter lezen waar opstond dat een klein percenta[lees meer...]ge mensen gevoelens krijgt om zich pijn te doen tot zelfs de dood, daar was dus de verklaring, ik heb dit dan ook aan mijn ouders gemeld en ben dan terug die medicatie gaan afbouwen, en dat gevoel is verdwenen, het akelige was zelfs toen ik de reden wist en aan het afbouwen was zat dat nog wel in mijn bloed en in bed (wanneer de gevoelens het ergste waren) gingen steeds de woorden door mijn hoofd, het ligt aan de medicatie, maar als je er nu een eind aan maakt ben je er nu al vanaf, dat was echt vechten tegen je eigen gedachten, dit wil ik nooit meer meemaken, wat ik nu wel geleerd heb, als ik me nog eens zo moest voelen, zal ik het sneller zeggen, omdat ik nu weet dat de oorzaak niet altijd bij jezelf te zoeken is.
07-01-2016
Man, 52
Algehele tevredenheid 4

Vimpat (lacosamide)
Epilepsie

Tevredenheid over
4
3
3
4
Al 10 jaar last van duizelingen en draaiingen. Daardoor evenwichtsproblemen en door continu onbewust corrigeren erg moe gevoel. Na een jaar of 5 zijn daar lichte epileptische aanvallen bijgekomen. In de loop der jaren zijn die aanvallen in frequentie toegenomen tot zelfs wel 15 op een dag. In 2013 begonnen met depakine, een grote ramp. Meer aanvallen en meer vermoeidheid. [lees meer...]Vervolgens keppra. Geen werking, nog meer vermoeidheid. Sinds juni 2015 vimpat. Geen aanvallen meer, alleen 2 keer een aanzet maar niet doorgezet. Wel nog draaiingen, duizelingen en daardoor vermoeidheid, maar wel minder dan voor gebruik vimpat. Slecht geheugen, slechter concentreren, soms trillende handen en paar kilootjes aangekomen als verdere bijwerkingen. Kan wel beter slapen nu.
31-07-2015
Vrouw, 27
Algehele tevredenheid 5

Vimpat (lacosamide)
Epilepsie

Tevredenheid over
5
4
5
4
Naar aanleiding van een aneurisma in mijn hersenen was een operatie niet te vermijden. Voor men mijn aneurisma ontdekte kreeg ik plots epilepsie als waarschuwing. Ook net na de operatie had ik nog aanvallen. Ik gebruikte keppra tot 3gr., Zonder resultaat. Toen mijn chirurg me vimpat als toevoeging voorschreef waren mijn aanvallen onmiddellijk voorbij. Sindsdien ben ik voll[lees meer...]edig afgebouwd met keppra over een periode van 5 jaar. Nu ben ik zwanger van men eerste kindje en ben ik benieuwd en angstig naar het resultaat van de testen. Open ruggetjes zijn namelijk een risico voor mensen die anti epileptica gebruiken. Ik hoop op termijn mijn laatste dosis vimpat ook te kunnen afbouwen.
18-05-2015
Vrouw, 61
Algehele tevredenheid 3

Vimpat (lacosamide)
Epilepsie

Tevredenheid over
3
4
4
4
Geen tabletten van 50mgr of van 150mgr gebruik. Wel die van 100mgr? De slechte stoelgang dat ik de laatste tijd heb is erg opvallend en hinderlijk. Ongeveer slechts één keer per week zou ik naar het toilet moeten gaan. Komt het wegens de Vimpat? Zelf vraag ik het me af. Na het eten van meer dan voldoende peperkoek ga ik zelfs niet. Na 2 dagen 2 zakje D Vital forte te nemen[lees meer...] ben ik nog niet geweest. Hoe het tijdens zwangerschapmaanden verloopt weet ik niet. Zou het misschien ook kunnen komen wegens het aantal jaren dat ik medicaties neem? Toch die hogere last valt me de laatste weken, maanden op. Verder mag de patiënt inzien dat hij ook zichzelf heeft te helpen. Vooral zij dat de epilepsie voelen aankomen kunnen goed helpen zich te redden. En indien ze grand mal hebben zeker. Daarvoor moet men niet gepest worden, zoals een aantal blijkt te menen... Ook aan een epilepticus is immers een leven en een thuis als een thuis over te laten. Hoe kan de epilepticus zich helpen? Spuit bij het aankomen, van een epilepsieaanval een licht aangenaam geurtje onder de neus. Ook een kauwgom, aangename smaak, kan helpen. Wel minder snel. Bepaalde sterke geuren, te sterke geuren, zoals mannen geuren waarin zo'n tabakgeur blijkt te zijn, zijn niet gezond.
23-04-2015
Vrouw, 39
Algehele tevredenheid 2

Vimpat (lacosamide)
Epilepsie

Tevredenheid over
1
1
3
2
ik heb op 5 december 2014 een N.V.S laten plaatsen en voel me er veel beter mee.....doe bijna geen abcences meer. nu ben ik aan afbouwen van 14 april 2015 van vimpat...s'morgen 75 mg en s'avonds 100mg, de bijwerkingen waren dat ik verzwaarde, niet prettig, nu door wat minder te nemen ben (allee denk ik 2 kg vermagert).....nu kan ik terug koken, fietsen wat ik vroeger niet [lees meer...]alleen kon doen, super gevoel. een aanrader om een nervus vagusstimulator te plaatsen als de medicatie niet helpt....bij mij helpte niks, geen keppra ,vimpat, tegretol, lacmital, frisium, ik was daar zo loom en moe van, nu gaan ze traagjes medicatie afbouwen. mn N.V.S staat nu op 1, 25 puls dus als ik terug ga naar de neuroloog in uz gent gaan ze hem nog verhogen, maar heb wel heesheid en braakneigingen, maar zolang mn abcences verminderd zijn al voor 80% vindt ik het super :-)
Pagina 1 van 5

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2005) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1039) - Cholesterol
Paroxetine (902) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (897) - Verslavingsziekten
Thyrax Duotab (817) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Citalopram (747) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (684) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (667) - Maagzuur - protonpompremmers
Sertraline (643) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (625) - Epilepsie
Venlafaxine (611) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (599) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (551) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (498) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Seroquel (460) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Lexapro (449) - Depressie - antidepressiva SSRI
Amitriptyline (442) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (420) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (420) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Concerta (402) - ADHD - psychostimulantia
Mirtazapine (384) - Depressie - antidepressiva overig
Wellbutrin XR (356) - Verslavingsziekten
Amoxicilline / Clavulaanzuur (352) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ritalin (348) - ADHD - psychostimulantia
Crestor (341) - Cholesterol
Diclofenac (338) - Pijn
Lipitor (325) - Cholesterol
Implanon (hormoonimplantaat) (325) - Anticonceptie - overig
Roaccutane (311) - Acne
Euthyrox (303) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Geniet van nieuwe muziek, apps, boeken en meer.

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik en maak kans
op een cadeaukaart voor de
Google Playstore of de Appstore
t.w.v. 15 euro!


Geef je mening nu!
Appstore Cadeaukaart
Google Playstore Cadeaukaart