medicijnen

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Onvruchtbaarheid vrouw (14 meningen)
Vruchtbaarheid (12 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

24-09-2021 | Vrouw | 30
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
Ik heb PCOS dus ik moet het gebruiken ik met perdag 5 dagen met 50 mg gestart. Nu zit ik in ronde 6 op de 150. De 1x 150 gaf direct een eisprong en was ik zwanger helaas toch miskraam. Nu weer 150 de laatste keer ik merk dat ik echt uit mijn doen ben huilen boos ik ben een emotioneel wrak en voel me echt niet mijzelf

25-10-2019 | Vrouw | 33
clomifeen (100mg)
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
De pillen doen hun werk goed. Maar hai, wat een uitdaging. Ik slik vanaf de derde menstruatiedag, 5 dagen 100mg Clomid. Veel last van bijwerkingen. Haaruitval, extreme vermoeidheid, opvliegers, zweetaanvallen. Verder vooral ook psychisch. Veel negatieve gedachtes. Ik ben een rasoptimist dus dat negatieve is zo niets voor mij. Daardoor baal ik alleen maar meer en baal ik da[lees meer...]t ik baal. Lekkere negatieve cirkel. Ben ook heel gevoelig voor negativiteit of verdrietig gevoel van een ander. Neem ik zo over. Stemmingswisselingen ook erbij. En ik kom echt kilo’s aan van een hap komkommer. Voelt totaal niet eerlijk. Eet vet gezond en bewust en word maar zwaarder. Al met al een uitdaging. Nog 3 maanden ‘zelf’ proberen en hopelijk komt dit tot een zwangerschap.

14-06-2019 | Vrouw | 28
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
Na 2 jaar op de natuurlijke manier zwanger raken zijn we maar hulp gaan zoeken. Ik kreeg de diagnose pcos. Daar schrok ik van want ik heb maandelijks een regelmatige cyclus. Maar dat verklaart wel waarom ik meer haren heb dan de rest van de familie. Na de 2e ronde clomid ben ik zwanger geraakt. Helaas is dit geëindigd in een miskraam en mag ik opnieuw clomid gebruiken. [lees meer...]De clomid is mij goed bevallen. Ik had totaal geen last van bijwerkingen. Het enige wat ik wel had was vruchtbaar slijm voor mijn ei! En dat had ik zonder clomid nog nooit gezien

09-07-2018 | Vrouw | 29
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
Nu tweede ronde clomid. Eerste ronde werkte goed ondanks vele bijwerkingen. Nu tweede ronde al tien dagen last van migraine. Eitjes groeien er wel goed op, maar tot dusver nog geen bevruchting geweest.

27-11-2017 | Vrouw | 38
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
Ik slik op dag 3 t/m dag 7 clomid 50 Mg. Hierdoor groeien mijn eicellen. De bijwerkingen zijn alleen erg vervelend!

27-04-2017 | Vrouw | 27
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
Na 8 maanden slechts 2 maal gemenstrueerd te hebben door de huisarts doorgestuurd naar het ziekenhuis. Eerst Provera gehad om de menstruatie op te wekken en hierna op cyclusdag 3 t/m 5 Clomid geslikt. Totaal geen bijwerkingen gehad. Na het stoppen met de pil steeds meer puisten om mijn gezicht, maar tijdens het slikken van clomid verdween dit volledig, een positieve bijwer[lees meer...]king dus! Op dag 10 een follikelmeting gehad, 1 van 9 mm en 2 van 10/11 mm. Op dag 13 een 2e follikelmeting en één was doorgegroeid naar 19,1 mm dus perfect! Voor mij werkt Clomid dus heel goed, zonder bijwerkingen.

26-01-2017 | Vrouw | 29
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
Gestopt met de pil.. Vrij snel ontrekkingsbloeding, maar daarna heel langs niet ongesteld. .. wat blijkt.. oktober erachter gekomen dat ik pcos heb. Nu ben ik aan de duphaston en daarna van cyclus dag 3 t/m7 clomid. Eerst 50 MG. Geen resultaat. Toen 100 MG ook geen resultaat. Deze maand beginnen aan 150 MG. Hopen dat dit wel gaat werken. ----------------------------------[lees meer...]------ Ronde 3 heeft gewerkt ! Dag 12 een ei van 23 mm! Maar helaas al gesprongen vat bleek uit mijn bloeduitslag... maar voor de zekerheid maar wel gemeenschap gehad. Dus nu wachten op mijn ongesteldheid of niet. ..

19-05-2015 | Vrouw | 28
clomifeen (50Mg)
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
Geen eisprong uit mezelf.

21-11-2014 | Vrouw | 26
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
Hoi, Ik heb afgelopen 6 maanden clomid geslikt. Iedere keer een eitje van 20 mm maar helaas geen zwangerschap. Nu zitten we op maand 7 met clomid en volgende week me eerste IUI behandeling. Hoop dat ik binnen 1 jaar zwanger ben, want geestelijk is het best zwaar. Vooral met de clomid heb ik best wel veel bijwerken vooral opvliegers, buikpijn, hoofdpijn en heel snel moei.[lees meer...] Succes iedereen

16-09-2014 | Vrouw | 23
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
Na anderhalf jaar proberen om zwanger te taken werd er pcos geconstateerd. Aan de ene kant fijn dat je een oorzaak weet maar aan de andere kant zakt de moed je in je schoenen. 50 mg sloeg niet aan. De eerste keer 100 mg leverde alleen een cyste op, de tweede keer twee mooie eitjes van 21 MM en deze derde ronde 1 ei van 21 mm op dag 11. Nog geen lh piek dus nog een paar dag[lees meer...]en wachten. Eergisteren een zeer pijnlijke HSG gehad die verder geen afwijkingen liet zien. Hopelijk is het deze ronde eindelijk raak. De clomid geeft mij veel bijwerkingen en als ik hem in neem vind ik het erg bitter ook al spoel je het met melk of sap weg. M'n bijwerkingen zijn hoofdpijn, onredelijk zijn, zweten, hitte aanvallen en honger. Ik ben ook sneller moe. Hopelijk is het voor een goed doel.

22-06-2014 | Vrouw | 24
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
Eerste ronde clomid er net opzitten. Had een ei van 16mm helaas was mijn baarmoederslijmvlies maar 5mm. Hiervoor progynova 2x per dag extra moeten innemen. Eerste week tijdens het slikken van de pillen geen last gehad. De 2 weken erna erg moe en wat vlugger emotioneel (vlugger huilen) Derde week erg veel last van stemmingswisselingen en humeurig. Vandaag 1 dag overtijd (ni[lees meer...]et zwanger) en erg moe, humeurig, emotioneel...

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Champix (1166) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (978) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (701) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (476) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (471) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (466) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (438) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)