medicijnen

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
duizeligheid vermoeidheid overgewicht lusteloos angst duizeligheid bij het opstaan acute hoofdpijn minder alert hoofdpijn slaperigheid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Overgang (40 meningen)
Onvruchtbaarheid vrouw (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

07-01-2025 | Vrouw | 54

overgewicht lusteloos opvliegers

Ivm de overgang gel en capsules van de nacht. 6 kilo aangekomen binnen 4 maanden en ‘s nachts warm en opvliegers. Overdag met de gel minder klachten. Slaap wel goed in hiermee

24-12-2024 | Vrouw | 44

Bijwerkingen

slapeloosheid braken misselijkheid onstabiele stemming paniekaanvallen vervorming van temperatuursensatie

Ik ben naast de eerste twee weken Lenzetto (oestrogenen spray) gestart met Utrogestan. Helaas verdroeg ik dit totaal niet: acute slapeloosheid, misselijkheid/braken, gevoel warm/koud en wat ik het ergste vond: flinke paniek en emotionele ontregeling. Gewrichtsklachten namen wel af in korte tijd. Volgens de huisarts waren deze bijwerkingen niet mogelijk bij dit middel omdat[lees meer...] het juist een sederend effect zou moeten hebben, maar lees online veel verhalen van soortgelijke reacties. Ben uit wanhoop na korte tijd gestopt (met de hormoontherapie) en na 24-48 uur voelde ik me gelukkig weer mezelf. Helaas nog wel met dezelfde perimenopauze klachten, maar voor mij was dit middel echt vele malen erger dan de kwaal. Voor het (kleine) deel van de vrouwen die hier niet goed tegen kan: je bent niet de enige!

20-12-2024 | Vrouw | 55

bloedverlies

Sinds ruim een jaar gebruik utrogestan cap( in combinatie met oestrogeen pleisters). Ik neem deze in voor het slapen gaan omdat het licht sederend werkt. Mijn overgangsklachten zijn verdwenen en daar ben ik blij mee. De bijwerkingen zijn verwaarloosbaar zeker als je je realiseert wat een tekort aan oestrogeen allemaal voor een ellende met zich mee brengt.

18-12-2024 | Vrouw | 48

duizeligheid vermoeidheid

Was hoofdpijn jouw enige bijwerking? Ik gebruik het sinds 2 mnd naast 2 pompjes oestrogeen. Neem in vlak voor slapen maar ben op de dag zo moe slap en draaierig er van

17-12-2024 | Vrouw | 52

Bijwerkingen

gewichtstoename levendige dromen acute hoofdpijn

Sinds 4 weken aan de pleister en dd progesteron pil. Iets meer gewicht en hoofdpijnen bij regelmaat. Maar vooral vreselijk levendige dromen sie soms echt vreselijk naar en echt zijn. Paar keer al huilend wakker geschrokken. Hopelijk gaat dat over

16-12-2024 | Vrouw | 38
Zwangerschap

zenuwachtig

Ik gebruik het nu sinds 2 weken ivm meerdere vroege miskramen. Ik merk dat het gevoel van "ik moet ongesteld worden" nagenoeg weg is. Baarmoeder lijkt dus inderdaad rustiger. De tablet lost niet helemaal op en dat maakt het lastig, want daardoor veel dikke afscheiding wat voor een deel ook de tablet is. Het inbrengen vind ik ook erg vervelend, omdat de tablet direct al s[lees meer...]oort van smelt en plakt dat doet soms wat pijn bij het inbrengen, vooral het eerste stukje waar de huid nog dun is. Nu maak ik de tablet altijd even nat met water voordat ik 'm inbreng en dat gaat een stuk beter. 's Nachts heb ik een soort gespannen gevoel in mijn lichaam wat ervoor zorgt dat ik erg moeilijk in slaap kom. Of het werkt gaan we nog meemaken ik ben nu net 4 weekjes zwanger.

09-12-2024 | Vrouw | 49

slaperigheid hoofdpijn

Voordat ik met estradiol en Utrogestan begon was ik erg zenuwachtig, opgefokt, sliep slecht, kon mij slecht concentreren, snel overprikkeld, had last van knieën en schouder, oorsuizen, haaruitval. Nu ben ik mijzelf weer, sinds jaren niet zo goed geslapen, zo blij mee. Ik neem Utrogestan in combinatie met pompje estradiol. Bijwerking is wat hoofdpijn maar neem ik graag op d[lees meer...]e koop toe. En slaperigheid is juist prettig als je het vlak voor bedtijd inneemt

19-11-2024 | Vrouw | 55

lusteloos overgewicht

10-11-2024 | Vrouw | 63

urine-incontinentie

Heb heel veel last van urineverlies duizeligheid buikpijn hebben hier meer vrouwen last van ? Ik gebruik Estradiol pleisters en Utrogestan vanaf juni 2024 Zou blij zijn met jullie reactie!

03-11-2024 | Vrouw | 43
Overgang
Deze progesteron helpt me om beter geconcentreerd te zijn, ik slaap weer effectief. Ik kan beter omgaan met stress en pms klachten zijn weg.

29-10-2024 | Vrouw | 48

vermoeidheid slaperigheid

De Utrogestan zorgt samen met oestrogel ervoor dat ik weer in balans ben, minder angst voel voor het slapen gaan, minder stemmingswisselingen heb. En ik neem het uiteraard ook om het baarmoederslijmvlies dun genoeg te houden omdat ik oestrogel gebruik. Alleen na het ophogen onlangs was ik een paar dagen vermoeider en lichte hoofdpijn. Dat trok weer weg. Het licht sederen[lees meer...]de effect vind ik wel prettig, daarom neem ik het een uur voor beddtijd in.

28-10-2024 | Vrouw | 62
Menopauze
Door het wegvallen van je lichaamseigen hormonen, slecht slapen , opvliegers, botontkalking, Brainfog, stemmingswisselingen, depressie.... Utrogestan samen met Estradiol van Sandoz ( alletwee lichaamsidentiek...dus niets synthetisch) verlicht, en doet overgangsklachten verdwijnen .

28-10-2024 | Vrouw | 53
Menopauze
Vanwege overgangsklachten oestrogeen en progesteron gaan gebruiken en fantastisch! Ik heb mijn leven weer terug Geen opvliegers of nachtzweten meer, geen pijnlijke gewrichten meer. Blaasontstekingen weg en vooral de brainfog die weg is. Ik voel me mezelf weer. Het gaat uiteraard wel om de combinatie van deze middelen.

08-10-2024 | Vrouw | 49

Bijwerkingen

eczeem minder alert duizeligheid acute hoofdpijn

diverse overgangsklachten werden milder, verdwenen naar de achtergrond. Bijwerkingen waren niet meer te doen tijdens de 12 dagen inname van de cyclus. heftige eczeem duizeligheid en niet meer alert in het verkeer.

07-10-2024 | Vrouw | 47

Bijwerkingen

nachtmerries obstipatie opgezette buik verwardheid duizeligheid

Gestart met de hormoonpleister en geen bijwerkingen. Daarna met utrogestan gestart. Eerste week vooral de voordelen ervaren van echt heel diep slapen. Maar vervolgens vooral last van bijwerkingen. Wazig wakker worden. Vergeetachtig, niet in het moment, beetje duizelig gevoel en opgeblazen buik door luie darmen. In overleg met huisarts gestopt. Omdat ik ook add medicijnen[lees meer...] gebruik en het effect daarvan verdween. Na stoppen paar slechte nachten gehad maar alles weer zoals voor gebruik gelukkig. Helaas nog wel overgangsklachten maar het middel was in mijn geval niet beter dan de kwaal….

03-08-2024 | Vrouw | 53

Bijwerkingen

ongerustheid angst duizeligheid bij het opstaan

Na 3 maanden Femoston Continu wilden ik overstap naar Bio identiek.... Wat een drama.. Kende mezelf niet meer terug. Van zeer stabiel en zeer zeker naar zeer labiel en onzeker. Onrust, angst, te diep slapen en raar dromen, duizeligheid die pas over ging om 11:00 uur op kantoor.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2353) - Anticonceptie - overig
Champix (1162) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (967) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (688) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (474) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (469) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (459) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (434) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (428) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)