Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Femara

100
meningen

Femara

letrozol

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Borstkanker (93 meningen)
Baarmoederkanker (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Behandelingen met nieuwe antikankermedicijnen worden te vaak onnodig stopgezet.

Veel kankerpatiënten krijgen een behandeling met medicijnen voorgeschreven. Zo’n behandeling kan enkele maanden tottien jaar en zelfs levenslang nodig zijn.“Maar veel patiënten haken vervroegd af omdat zij de bijwerkingen niet verdragen”, zegt Boers-Doets na jarenlang onderzoek. “Dat maakt de behandeling een stuk minder effectief.”

“Door bijwerkingen gestructureerd te managen, kunnen patiënten met kanker vaker hun behandeling voltooien zoals gepland. Terwijl patiënten gemiddeld vijf maanden langer kunnen leven als zij zelf de bijwerkingen monitoren.”

onderzoeker Christine Boers-Doets (11-09-2019)

3

Femara

25-06-2011 | Vrouw | 57
letrozol
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Met de meeste pijntjes is wel te leven maar zijn er ook vrouwen die zware hoofdpijn hebben? Daar heb ik steeds meer last van, zo'n twee tot drie maal in de week.
4

Femara

05-06-2011 | Vrouw | 48
letrozol
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb de hele dag honger, ben al 5 kilo aangekomen. Heel veel pijn in heupen, knieën en rug. Heel af en toe een opvlieger. Veel moe. Beetje down.
2

Femara

22-03-2011 | Vrouw | 63
letrozol
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Femara

11-03-2011 | Vrouw | 48
letrozol
Na behandeling borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
artrose, osteoporose, sbstipatie, vermoeidheid, gewichtstoename
4

Femara

08-03-2011 | Vrouw | 59
letrozol
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik na een half jaar Tamoxifen nu al weer 3 jaar Femara. Periodes met opvliegers, dan weer tijden nauwelijks. Kan de hele dag door eten, maar ben slechts 2,5 kg aangekomen. Dat vergt wel discipline! Slaap onverminderd slecht.... maar dat went ook! Maak me er niet druk om, dat helpt beslist. Pijn in spieren op wisselende plaatsen in het lijf, maar energie heb ik nog[lees meer...] steeds voor 10. Depressief ben ik nog nooit geweest en nu ook niet! Die medicijnen moeten nu eenmaal!
5

Femara

05-03-2011 | Vrouw | 52
letrozol
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Veel klagen bin femara over spierpijn en/of skeletpijn. Om dit te voorkomen doe ik aan sport 3x per week, In samenspraak van de dokter neem ik magnesium tegen spierpijn en biocondil voor de grwrichten. Ik weet niet wat het meeste positief is het sporten of de toegevoegde medicijnen, ikdruf geen van beide te stoppen.
3

Femara

10-02-2011 | Vrouw | 72
letrozol
Borstkanker/amputatie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na meer dan een jaar Tamoxifen met enorme bijwerkingen, Arimedx met nog ergere bijwerkingen, Femara gekregen. De klachten van de 2 andere medicijnen verdwenen meteen, wel heb ik spierpijn, stijfheid, pijn bij/in de arm/het llitteken en sinds een aantal weken jeukende plekken op het hoofd met haaruitval. Volgens de apotheker is hier niets aan te doen! Moet de chirurg nog be[lees meer...]llen, maar vroeg mij af of er iemand is die dit ook heeft en misschien toch een oplossing heeft gevonden?
1

Femara

06-02-2011 | Vrouw | 46
letrozol
Verlengde hormoontherapie bij borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ook ik doe mee aan de trial IDEAL na drie jaar tamixifen en twee jaar Arimidex. Ik ben ingedeeld in de vijfjaarsgroep en vrees dat ik dit geestelijk niet vol. kan houden. Ik denk er - al na 3 maanden - over om te stoppen omdat ik zwaar depressief word/ben. Ik slik daarnaast tevens paroxetine (anti-depressivum) en met enige regelmaat valium of bromazepam om mezelf rusti[lees meer...]g te houden. Dit is absoluut niet meer te doen... Dagelijks heb ik hoofdpijn en enorme huilbuien... De kwaliteit van mijn leven is op dit moment zeer matig. Bij het gebruik van tamoxifen waren stijfheid en pijn in mijn gewrichten het enige... Bij Arimidex kreeg ik ernstige chemische peesontstekingen in polsen en ellebogen (waardoor er 5x is geprikt met een cortico steroïd en nu nog operatie mogelijk is...). Ik weet het werkelijk niet meer... :-(
4

Femara

30-01-2011 | Man | 55
letrozol
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na drie keer borstkanker ben ik na zes chemokuren en na verwijdering van de tumor en 25 bestralingen aan de femara en krijg zoladex. voel me goed maar heb veel opvliegers en vaak ogen die tranen. de laatste keer is mijn borstspier rechts verwijdert omdat de tumor er doorheen was gedrukt. doe mijn werk als automonteur weer van 8 tot 16 uur . ben blij met dit medicijn en[lees meer...] kan over twee jaar stoppen. sterkte allemaal vr. gr. jan
3

Femara

25-01-2011 | Vrouw | 60
letrozol
Metastasen na borstcarcinoom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In het begin veel last van gewrichtspijn. Glucosamine en omega 3 doen de klachten zo goed als verdwijnen. Wel blijven volhouden voor goed resultaat. Sinds kort gewichtstoename en in hoge mate vocht vasthouden. Heeft iemand raad?
3

Femara

21-01-2011 | Vrouw | 48
letrozol
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Alhoewel het met mijn ziekte (borstkanker) goed gaat; de tumor markers blijven laag, vind ik dit een medicijn met heel veel nare bijwerkingen. Heel veel opvliegers, veel pijn in de gewrichten, slecht slapen, emotioneel heb ik het gevoel dat ik in een achtbaan zit, kan niet tegen stress, voel me veel ouder dan ik ben, geen libido, regelmatig depressief en kan me heel slech[lees meer...]t concentreren. Ik slik het samen met lexapro om paniekaanvallen tegen te gaan. Vaak heb ik het gevoel dat ik de controle over mijn leven kwijt ben. Kan de energie niet vinden om mezelf af en toe een schop onder mijn achterste te geven. Moe, moe, moe. Ik zit nu in het vierde jaar na de operaties, de chemo's en bestralingen, dus het einde komt in zicht. Ik ervaar deze jaren nog heftiger dan het jaar van de behandelingen omdat ik gefrustreerd word van de bijwerkingen en het me niet lukt om weer mezelf te worden. Natuurlijk ben ik blij dat ik nog leef (meestal dan), maar het is heel zwaar.
1

Femara

12-01-2011 | Vrouw | 48
letrozol
Preventie borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem sinds 1 jaar het medicijn letrozol. Het valt mij heel zwaar omdat ik veel last heb van pijn in mijn gewrichten. Als ik 's ochtends wakker wordt kan ik haast niet lopen, het lijkt of mijn voeten een en al "blauwe plek zijn", en de trap kom ik nauwelijks af. Gedurende de dag heb ik last van mijn voeten als ik loop. Ik lees in de verslagen van andere vrouwen dat zij z[lees meer...]ich 10 jaar ouder voelen. Zo ervaar ik het ook. Ook mijn libido is verdwenen en het hebben van sex doet pijn. Ik vind het zwaar om te aanvaarden dat ik niet meer zo ben als voorheen. Ik moet de medicijnen 7 jaar slikken en dat vind ik een lange periode. Ik ben gelukkig niet aangekomen en heb wel wat last van depressieve gedachten, maar niet extreeem. Ik neem echter al meer dan 10 jaar Prozac (Fluoxetine 20 mg per dag) wellicht dat dat helpt. Natuurlijk ben ik blij dat ik nog leef, maar het is een zware opgave deze medicijnen. Zijn er "dingen"die helpen. Ik heb begrepen dat sporten helpt tegen de bijwerkingen, maar door de pijn in mijn voeten zie ik daar eigenlijk tegenop. Ik ben dol op salsa dansen. Zou ik dat toch weer moeten gaan doen? Lieve groet Suzan E. (Red; om privacyredenen is de achternaam ingekort bij de gegeven mening)
3

Femara

01-10-2010 | Vrouw
letrozol
Kanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Femara

31-08-2010 | Vrouw
letrozol
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In de vijf jaar medicatie slikken waarvan de laatste twee jaar Femara bijna alle bijwerkingen moeten verdragen. Vooral gewrichtspijn, overgewicht(altijd willen eten) slapeloosheid, depressies, en altijd maar moe kortom een vreselijke tijd. Nu eindelijk mag ik stoppen en weet geen raad met de afkickverschijnselen. Vooral heel neerslachtig en zomaar weer extreem hyper. Weet [lees meer...]iemand hoe lang dit kan gaan duren? En ook ik ben gelukkig met adviezen om het dragelijk te maken. Hoor graag van anderen.
1

Femara

15-04-2010 | Vrouw
letrozol
Borstcarcinoom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
zeer veel last van gewricht en botpijnen, zeer invaliderend 10 jaar ouder geworden
2

Femara

26-02-2010 | Vrouw
letrozol
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik Femara als aanvullende op alle andere medicatie gedurende 2,5 jaar in Trial. * regelmatige gevoelens van neerslachtigheid en onrust. * lichte gewichtstoename ongeveer 3 kg. * lichte bot-ontkalking * lichte gewrichtsklachten in de knie * Droge mond, grote kans op gaatjes, probeer te bestrijden met fluor spoeling en dito tandpasta. Op tijd naar de [lees meer...]tandarts gaan is een vereiste. Effect ? ja dat weet je niet he ? maar ik ben er nog.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.