Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

31
meningen

PantoPac

pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Maagontsteking (21 meningen)
Maagzweer (12 meningen)
Helicobacter pylori (11 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

PantoPac (amoxicilline/claritromicine/pantoprazol)

Bojan Nikolik (07-06-2015)

12
4

PantoPac

11-05-2013 | Man | 43
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg te horen van mijn huisarts na bloedonderzoek dat ik maagbacterie heb, waarschijnlijk oorzaak van mijn maagklachten (maagzuur, vol gevoel). Huisarts adviseerde mij om de bacterie te bestrijden met Pantopac. In eerste instantie was ik bang van de bekende bijwerkingen, maar omdat het risico van Helicobacter (maagkanker) zwaarder weegt dan de bijwerkingen ben ik toch [lees meer...]begonnen met de behandeling. Nog twee dagen en dan ben ik klaar. Heb nauwelijks bijwerkingen ervaren (soms een beetje moe). Gelukkig is er zo'n medicijn om de bacterie te doden, want er komen steeds meer inzichten waaruit blijkt dat Helicobacter op lange termijn schadelijk kan zijn.
3

PantoPac

01-03-2013 | Vrouw | 50
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ook ik heb de pantopac gebruikt en heb alleen last gehad van diarree, en s'morgens last van lichte misselijkheid omdat je 1uur moet wachten voor dat je mag eten na het innemen van de medicijnen. Nu al weer een week van de medicijnen af maar zit nu onder de uitslag, een reactie van de antibionica, en die jeukt behoorlijk. Lijk wel iets meer last te hebben van mijn maag dus[lees meer...] als het erger wordt dan maar weer terug naar de ha.
4

PantoPac

14-11-2012 | Man | 53
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds zondag slik ik PantoPac. Heb wel diarree maar verder, tot nu toe, geen bijwerkingen. 's Morgens medicijnen slikken met goed glas water. uurtje wachten met eten, 's avonds gewoon voor de maaltijd. Kan gewoon de hele dag mijn werkzaamheden normaal uitvoeren. Gelukkig maar want de bijsluiter heeft me wel een dag tegen gehouden om met de kuur te beginnen. Drink wel veel [lees meer...]water gedurende de hele dag.
4

PantoPac

13-11-2012 | Vrouw | 65
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik voelde mij niet echt fit door de medicijnen erg moe en futloos droge mond metaalsmaak het was een gevoel waarvan ik dacht het hoort niet bij mij .voelde mij ook erg emotioneel had ook nare dromen .
5

PantoPac

31-10-2012 | Man | 44
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na het lezen van ervaringen (o.a. op deze site), was ik op het ergste voorbereid. Ik heb voor alle zekerheid Yacult gebruikt tijdens de kuur. Ik heb nergens last van gehad. Alleen heel waterige ontlasting, maar ik kon zelf bepalen wanneer ik naar toilet ging. Na afloop is mijn ontlasting onderzocht, en was de helicobacter verdwenen.
3

PantoPac

16-07-2012 | Vrouw | 28
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Het slikken van de medicijnen ging mij goed af. Ik moet alleen zeggen dat de laatste pil een nare smaak heeft. Eerste dag gevoel van onwel worden en diarree en hoofdpijn. Nu 4 dagen aan de pillen en nog steeds elke ochtend last van diarree. En het gevoel van moe zijn,
3

PantoPac

13-05-2012 | Man | 28
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Nu dag 4. Gebruik al 4 jaar maagzuurremmers (omeprazol), 4 weken terug buikgriep gehad. De week erna weer overgeven en diarree. HA gebeld, bloed laten prikken en deze medicatie voorgeschreven gekregen. Ik schrok van de bijsluiter, maar ik wil ook van mijn klachten af. Dag 1 en 2 weinig last, af en toe misselijk en rare smaak in de mond. Wel veel boeren. Vanaf dag 3 (gister[lees meer...]en) is de ellende begonnen. Licht in mijn hoofd, misselijk, wel honger, maar niks afkrijgen, diarree, en ontzettend moe. Door deze klachten raak ik ook nog een beetje in paniek en ga ik anders ademhalen. Nu ik de ervaringen allemaal gelezen heb ben ik enigszins gerustgesteld. Ik hoop alleen dat ik er na deze kuur van af ben.
1

PantoPac

12-05-2012 | Vrouw | 49
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na een endoscopie is er bij mij helio bacter bacterie gevonden. Ik moest dus panto pac ervoor in gaan nemen. Nou ik heb t geweten, na 4 dagen zonder bijwerkingen kreeg ik een allergische reactie in mijn keel. Mijn keel ging opzetten, kreeg 't benauwd, verhoogde polsslag en ik kon niet meer slikken. Gelijk naar t ziekenhuis gegaan en ik moest direct stoppen met de kuur, kre[lees meer...]eg tabletten mee tegen de allergische reactie . Vanaf die tijd heb ik nog steeds last van mijn keel. Ik heb een gevoel of er iets zit wat je niet weg slikt soms een opgezwollen keel lichte pijn uit stralend naar me oren en een gevoel of ik een wollige tapijt heeft ingeslikt . Ik loop nu bij een KNO-arts, van de week bloed geprikt voor allergieeen en een slikfoto laten maken. 23mei krijg ik de uitslag. Loop er nu al bijna 2maanden mee en ik ben t flink zat, de ene dag gaat t iets beter als de andere dag. Eet ook niet zo prettig met een dikke keel en ben 4kg daardoor afgevallen. Fijne kuur geweest; ik ben er zieker van geworden dan voor die kuur. Ik vind dat artsen en apothekers weinig voorlichting geven over t gebruik van panto pac.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2279) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1235) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1188) - Cholesterol
Champix (1147) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1141) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (987) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (879) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (877) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (869) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (775) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (741) - Epilepsie
Metoprolol (725) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (651) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (604) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (603) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (600) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (593) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (575) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Furabid (555) - Antibiotica - urineweginfectie
Amoxicilline (554) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (543) - Verslavingsziekten
Lexapro (502) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (500) - Anticonceptie - overig
Concerta (472) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (452) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (440) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (418) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (417) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (411) - Pijn
Crestor (402) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.