Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Migraine


 

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie


De laatste ervaringen in de categorie: Migraine

1

Ajovy

27-06-2024 | Vrouw | 50
fremanezumab
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

kuitspier voelt hard aan kuitspierkramp moeite met lopen moeite met traplopen moeite met opstaan kramp in dijbeenspier

Op dinsdagochtend de eerste spuit gezet. De volgende ochtend, spierpijn aan de rechterkant van mijn lijf. Voornamelijk bekken en been. Woensdagavond nog redelijk kunnen slapen wel spierpijn tenminste zo dacht ik dat dat het was. Donderdagochtend ik probeerde op te staan, wat niet lukte. Ik zakte door mijn rechterbeen heen. Met flinke pijnscheuten in mijn lies, bekken e[lees meer...]n bovenbeen. Donderdagnacht: kon niet goed liggen rechterkant was te pijnlijk. Ik ben op de bank gaan liggen om mijn man niet wakker te maken. De pijnen werden steeds heftiger en venijniger. Vrijdagnacht, ibuprofen, paracetamol geslikt in hoge doseringen. Hielp niet. Weer mijn bed uit om 1u in de nacht. En weer niet meer terug gegaan. Zaterdag naar de drogist voor diclofenac. Deze medicatie ingenomen zowel overdag als in de nacht. Hielp niks. Weer midden in de nacht mijn bed uit. Te veel pijn. Zondag kan helemaal niks meer lopen gaat niet, sokken aantrekken lukt niet. Ik heb ontzettende rare pijnen ik loop huilend door het huis. Dit soort pijn ken ik niet. Zondagavond gaan we weer dacht ik. Oxycodon ingenomen, gekregen van mijn man. Ik dacht nu kan ik slapen. Helaas ook daar komt de helse pijn doorheen, half 2 in de nacht mijn bed uit. Weer op de bank. Staan beetje lopen, stapje voor stapje want ik kan nog steeds niet op mijn rechterbeen staan. Maandagochtend contact gelegd met de verpleegkundige die de uitleg kwam geven. Zij zei je hebt zenuwpijnen. Je moet contact opnemer met je huisarts. Gelukkig kon ik dezelfde dag terecht. Alles onderzocht, geen verhoogde ontstekingswaarden, geen blinde darm ontsteking, geen hernia. Zal dan toch komen van de Ajovy? Hij schrijft tramadol en nog een pijnstiller uit. Oxycodon niet want die werkt niet. Pijnstillers werken maar 2 uur de pijn is te heftig, terwijl ze 6 tot 8u moeten werken. Ik ben nu 5 dagen verder, pijnen zijn verschrikkelijk. Slapen kan ik nog steeds niet. Ik kan 2 uurtjes in bed liggen dan wordt ik kreunend wakker van de pijn. Overdag kan ik niks, 5 meter lopen dan moet ik stoppen, gaan zitten lukt bijna niet, zo'n pijn, opstaan is hetzelfde. Die pijnscheuten schieten door mijn bekken, heup, bovenbeen, knie, scheenbeen, en kuiten. Wat een ellende. Nooit meer ajovy voor mij. Ik hoop echt dat het binnenkort over is en dat ik weer kan slapen zitten, opstaan en lopen zonder pijnstillers. Ik slik nu 4x per dag tramadol, 5x per dag 2 stuks paracetamol en middenin de nacht extra ibuprofen 2 stuks. 400mg Weet niet of ik hier verder nog op kan reageren want ik zit nog middenin deze ellende. Hoop echt dat het overgaat. Maar de Ajovy werkt nu nog 3 weken ik hou mijn hart vast.
2

Sumatriptan

08-06-2024 | Vrouw | 20
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

versuft Misselijk

Hi ! Ik ben zo een jaar en half sumatriptan begonnen . Het geeft een heel raar gevoel in me hoofd . Alsof je hersenen jeuken/tinitelen/slapen mijn krel staat een beetje "strak" op dat moment en moeilijk om te slikken , maar hoevaker je hrt neemt hoe sneller het weggaat . Laat dit je niet bang maken, ik ben iemand met 90% van bijwerkingen op elk medicijn.
5

Sumatriptan

26-05-2024 | Vrouw | 49
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

slaperigheid

Ik ben heel blij met Sumatriptan. Mijn migraine kan ik er goed mee stoppen. Vaak neem ik 1 tablet ( 50 mg) soms zelfs maar een halve . Dat ik er wat duf en slaperig van word neem ik voor lief .
5

Ajovy

26-05-2024 | Vrouw | 39
fremanezumab
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben 39 jaar en sinds 8 jarige leeftijd migraine, vanaf de puberteit 2 tot 3 keer per week. Nooit gewone hoofdpijn. Sinds ik kinderen heb gekregen werden de aanvallen meer. Sumatriptan hielp goed, maar kon ik beperkt nemen om medicatie afhankelijke hoofdpijn te voorkomen. Protocol gevolgd om met Ajovy te mogen beginnen na 30 jaar migraine. Migraine werd erger tijdens[lees meer...] de andere middelen. Gebruik het nu 1 jaar. Ajovy werkt heel erg goed. Wel ben ik begonnen met spuiten rond menstruatie. Dat gaf meer migraine/hoofdpijn in die periode dan nodig. Die twee moeten apart van elkaar liggen. In het begin heel vermoeiend, ik was non stop bezig wat ik normaal deed tussen de aanvallen door. Meer balans bracht minder vermoeidheid, maar over het algemeen wel een ietsje lager energieniveau dan voorheen tussen de aanvallen door. Sinds een paar weken heb ik zo nu en dan het geluid van een knalerwtje noem ik het maar in mijn hoofd. Dit geluid nooit eerder gehoord.
4

Imigran

13-05-2024 | Vrouw | 67
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

vermoeidheid


3

Sumatriptan

06-05-2024 | Vrouw | 32
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

Hitteaanval herhaaldelijk overgeven duizeligheid kortademigheid

Ik heb om de zoveel maanden last van migraine Gelukkig maar als ik een aanval heb is het ineens heel erg gebruik sumatriptan sinds een jaar en deze blijkt te helpen maar de bijwerkingen zijn echt niet normaal duizeligheid kortademigheid zweten warm hebben overgeven alsof je elk ogenblik kan flauwvallen na deze bijwerkingen gaat de migraine ook meestal over maar ik[lees meer...] twijfel wat erger is de migraineaanval of deze bijwerkingen ik geloof dat deze medicijn gevaarlijk is ik ga toch kijken naar een alternatief
1

Cafergot

29-04-2024 | Vrouw | 38
ergotamine / coffeine
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

verslavend nierfunctiestoornis acute hoofdpijn lucht in darmen jeuk aan arm of been slaperigheid

Heel heel slechte ervaringen met dit middel.Het werkt verslaving in de hand.Je begint met een zetpil, en na een tijdje heb je er 2 nodig , Er zit moederkoren in ,een vergif.Ik ben er aan verslaafd geraakt en dus moest ik afkicken als een drugsverslaafde.Het middel lost niets op, het onderdrukt de aanval, en daarna krijg je gewoon weer een aanval, en neem je weer cafergot.[lees meer...]Door een hoogleraar van het AMC, wwar wewrkzzam was, werd ernstig gewaarschuwd.Iik ben naar een arts gegaan die mij op weg heeft geholpne om van het middel te worden verlost. Een harde strijd hoor. Uiteindelijk na veel wegen te hebben bewandeld, bleek ik een ernstige voedingsallergie te hebben,en toen was er een weg terug naar een gezond lijf zonder migraine.!!!!!!
1

Imigran

25-04-2024 | Vrouw | 50
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had voorheen sumatriptan injecties, voorgevulde pennen, en nu ivm de vergoeding krijg ik imigran injecties met penvullingen. Gisterenavond had ik migraine en heb serieus 3 vullingen verpest. Ik draai de pen op de vulling en als ik hem dan compleet eruit wil halen spuit de pen zo de vloeistof eruit. Ik druk niet per ongeluk de knop in...niks van dit alles. Ik heb ff zit[lees meer...]ten huilen want het waren mn 3 laatste vullingen. Heeft iemand anders dit ook? Ben heel erg benieuwd
5

Rizatriptan

08-04-2024 | Vrouw | 50
rizatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Derde medicijn die ik geprobeerd heb tegen migraine. Deze helpen mij erg goed en zonder vervelende bijwerkingen.
1

Ajovy

22-03-2024 | Vrouw | 52
fremanezumab
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

hartkloppingen verstoorde slaap tintelingen of prikkeling van arm of been rugpijn Duizeligheid

Ik heb sinds 7 jaar regelmatig migraine (2x - 4x per week). Meerdere neurologen hiervoor gezien, allerlei soorten medicijnen gekregen: o.a. twee soorten betablokkers, twee soorten anti-epilepsie middelen, 2 jaar migraine-botox en sinds bijna twee maanden Fremanezumab injecties. Ik heb veel migraines, maar ook dagelijks veel hoofdpijn, dat begon na de eerste half jaar [lees meer...]dat ik opeens migraines had. Ik word elke dag wakker met het gevoel alsof ik een zware kater heb. Ik lees er weinig over op deze website, maar ik ga me sinds Fremanezumab per dag een beetje rotter voelen. Ik zal proberen te beschrijven wat ik meemaak, hopend dat een ander daar wat aan heeft. Toen ik de eerste injectie net had gekregen voelde ik me binnen een half uur opeens een beetje raar in mijn hoofd, moeilijk te beschrijven, alsof er iets weg was. Een deel van mijn hoofdpijn voelde ik weg-ebben, alsof de scherpe hoge pijn er uit was gedraaid en dat dit een koele leegte achterliet, dat voelde heel fijn. Maar hetzelfde moment was er ook een deel van mij weg, ik had opeens het idee dat ik beter niet naar huis kon rijden, terwijl ik in de parkeergarage van het ziekenhuis in mijn auto zat. Ik durfde met mijn 'gekke hoofd' niet te gaan rijden, mijn man moest me komen halen. Dit rare gevoel bleef. Ook de volgende ochtend: mijn wekker ging, maar ik stond niet op. Het gevoel van: 'Kom op, opstaan!' was er niet, ik was behoorlijk afwezig. Ook ging er de volgende dagen vanalles mis met handelingen doen, bijv. in de keuken. Ik was onhandiger en had moeite met iets op volgorde uitvoeren. Ik dacht: dat trekt wel bij, maar dit is nu na bijna twee maanden nog niet verbeterd. Een week na de injectie kreeg ik opeens last van kramp. Dus ik dacht ‘magnesium’, maar dat hielp niet. De fase daarna kreeg ik steeds meer tintelende armen en benen, alsof mijn bloed geklonterd is en niet goed meer door mijn aderen wil, dit is gevoel is er nu al weken continu, dag en nacht. Vervolgens kwamen de hartkloppingen, vanaf week 3 ongeveer. Mijn hart is steeds meer gaan slaan op een manier alsof ik gejaagd en bang ben. Als ik niet bewust probeer ontspannings- en ademhalingsoefeningen te doen, dan merk ik dat mijn ademhaling hoog gaat zitten. Sinds ik die hartkloppingen heb, slaap ik ook een stuk slechter. Wat laatste dagen nieuw is, is dat ik erg geïrriteerd ben. Logisch zou je denken als je slechter slaapt, maar ik zou afgelopen dagen het liefst de hele dag schelden en/of huilen. Als je mij zou kennen: Dit is niks voor mij, ik ben normaal erg rustig en geduldig, maar laatste dagen echt niet. Ik herken mezelf bijna niet zo. Sinds de Fremanezumab heb ik opvallend minder migraine aanvallen (of zijn de migraine aanvallen minder heftig) en is een deel van mijn scherpe dagelijkse hoofdpijn weg. Al hou ik wel de zware bonkende hoofdpijn over en is deze zwaarder dan normaal. Ik durf de 3e injectie niet te zetten. Dit zou ik over 3 dagen moeten doen, maar omdat ik me per dag slechter ga voelen, lijkt het me echt geen goed plan. Stel dat ik me nog slechter ga voelen... dit is al geen doen zo. Zucht. Ik heb ook geen zin in dezelfde migraine aanvallen als een paar maanden geleden, maar dit hou ik ook niet vol. Mocht je ook rare bijwerkingen krijgen van Fremanezumab, hoop ik dat je dit ook hier wil melden. Zolang de artsen zeggen: “Misschien een beetje pijn op de prikplaats of wat constipatie.” dan weten mensen niet waar ze aan beginnen en kunnen ze net als ik onwijs gaan twijfelen aan zichzelf.
5

Imigran

12-03-2024 | Man | 57
sumatriptan
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helpt na ongeveer 2 minuten
3

Ajovy

15-02-2024 | Vrouw | 40
fremanezumab
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

rugpijn moeite met slapen

Het middel werkte de eerste 2 maanden goed erna matig. Heb last van rugpijn en moeite met slapen sinds het gebruik. De rugpijn werd bevestigd door de verpleegkundige maar online nergens wat over te vinden. Meld het aub.
5

Sumatriptan

24-01-2024 | Vrouw | 69
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zodra een migraine begint medicatie innemen dan stopt de aanval. Wakker worden met migraine, medicatie innemen en na ongeveer half uur stopt de aanval
4

Ajovy

23-01-2024 | Vrouw | 46
fremanezumab
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb geen aanvallen meer, voel soms een sluimerende aanval maar breekt niet door. Heb de indruk dat ik na 2 maanden futloos ben, geen energie en zie bleek. Ik vraag mij af wat de bijwerkingen op lange termijn zijn?
2

Ajovy

09-01-2024 | Vrouw | 55
fremanezumab
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Migraine is indertijd rond halverwege m'n 30ste begonnen.....ik ben nu 55 jaar oud. In de overgang rond 46 jaar werd migraine steeds frequenter en grilliger en is het uiteindelijk chronisch geworden. Had zo'n 20 a 22 dagen per maand hoofdpijn en migraine. Slikte ook 20 a 22 tabl sumatriptan 50 mg per maand wat goed werkte. Heb verschillende soorten bètablokkers geprobe[lees meer...]erd en Candesartan. Jaren bij neuroloog gelopen. Fysio gehad en borstverkleining. Helaas zonder resultaat. Uiteindelijk in februari 2023 het traject ingegaan om in aanmerking te komen voor Ajovy. Moest 3 mnd stoppen met m'n triptanen wat heel zwaar was.....hield daarna rond de 13 hoofdpijndagen per maand over. Heb 2x botox gehad zonder resultaat. Eind Juli 2023 m'n eerste spuit Ajovy gezet. Het heeft wel iets gedaan, maar niet wat ik hoopte. Zat na 5 maanden uiteindelijk nog rond de 8 a 9 dagen hoofdpijn en had daarbij nog een aantal dagen sluimerende hoofdpijn. Wilde wel doorgaan met Ajovy maar uiteindelijk gestopt toen ik m'n 6de injectie moest zetten vanwege erge knieklachten wat rond de 4de injectie begon. Het begon met stijfheid in m'n met name linker knie.....later ook rechter knie. Uiteindelijk werd dit zo erg dat ik amper meer kon hurken en kon bijna niet zonder hulp overeind komen. Ook als ik langere tijd stond of zat waren m'n benen zo stijf dat ik helemaal niet meer kon hurken om bv iets te pakken uit een kastje of onderuit een schap in de supermarkt. M'n rechter scheenbeen begon ook pijnlijk te worden. Ben nu vanaf 27 december 2023 gestopt en deze bijwerkingen zijn inmiddels voor zo,n 55% verbeterd. Was erg hoopvol vanwege de positieve reacties maar helaas geen wondermiddel voor mij.
5

Ajovy

01-01-2024 | Man | 48
fremanezumab
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds mijn 19e menstruele migraine. Na 20 jaar, maandelijks migraine en ziek zijn, mag ik eindelijk na het doorlopen van traject bij neuroloog (hoofdpijnkliniek) over op Ajovi. Wat een verademing! Sinds het gebruik (2 jaar terug) geen migraine aanval meer gehad en ook geen last van bijwerkingen.
4

Sumatriptan

31-12-2023 | Man | 53
sumatriptan
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Clusterhoofdpijn al ruim 11 jaar. Laaste 8 jaar spuit ik mijzelf in met sumatriptan 1 maand geleden is een neurostimulator geplaatst. Werkt niet naar behoren. Dus zet ik injecties erbij. Zonder deze injecties was ik al eerder uit het leven gestapt. Dit is écht het beste wat werkt én voorhanden is.
4

Rayvow

30-12-2023 | Vrouw | 51
lasmiditan
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit middel gebruik ik nadat ik veel middelen volgens migraine protocol zoals anti epileptica, klassieke ad, bloeddruk verlagers en cgrp remmers ofwel niet werkten of wel te forse bijwerkingen hadden. Ik slik nu candesartan profylactisch icm rizatriptan en lasmiditan bij acute aanvallen. De laatste slik ik bij een heftige migraine aanval en waarbij ik weet dat ik de deur [lees meer...]niet uit hoef. Het is zeer werkzaam maar tegelijkertijd ook zeer versuffend en wordt er duizelig van.Autorijden mag niet met dit medicijn.Het voordeel voor mij is dat de bijwerkingen vooral gericht zijn op het zenuwstelsel en niet zoals bij triptanen op de vaten. Ik heb hoge bloeddruk en genetisch ook zwakte op vaten dus wil triptanen zoveel mogelijk vermijden als kan.De combi werkt perfect:wanneer kan lasmiditan en als echt niet kan maar wel acute aanval triptaan.
5

Frovatriptan

26-12-2023 | Vrouw | 57
frovatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Jarenlang migraine gehad (hormonaal) tot ik op de hoofdpijnpoli Frofatriptan kreeg voorgeschreven. Ik was vaak 3-5 dagen in de maand ziek maar ging wel door met werk, gezin etc. (Eigenlijk niet te doen maar je kunt ook niet al die dagen op bed gaan liggen of je iedere maand ziek melden). Maar wat een supermedicijn is dit voor mij!! Nog vaak dagenlang migraine maar ik[lees meer...] kan dit dan onderdrukken door 1 x per dag Frofatriptan in te nemen.
3

Sumatriptan

10-12-2023 | Vrouw | 61
sumatriptan
Hoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn neem ik bij een hoofdpijn die niet verdwijnt met paracetamol of ibuprofen. Liever neem ik sumatriptan niet in omdat de bijwerkingen niet fijn zijn, algehele zwakte, slaperig, enigszins duizelig, naar gevoel , schraal hoofd zoals bij een opkomende neusverkoudheid. Maar nood breekt wet. Alleen met sumatriptan verdwijnt deze akelige hoofdpijn. Dus dan neem ik de [lees meer...]bijwerkingen op de koop toe. Ze duren 2 a 3 uur.
4

Rizatriptan

03-12-2023 | Man | 75
rizatriptan
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik het gemiddeld 7 keer per maand het werkt goed
5

Imigran

09-11-2023 | Man | 46
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben een man van 46, als vanaf mijn 11e migraine. Op jonge leeftijd heel heftig (overgeven , heel de dag in bed met koude washand op het hoofd en alles verduisterd tegen daglicht. Verschillende onderzoeken gehad en op 23e jarige leeftijd via de neuroloog Immigran neusspray voorgeschreven gekregen. Heel erg tevreden,. Ik viel namelijk of het migraine is of hoofdpijn. [lees meer...]Als ik voel,dit is migraine, dan neem ik een neusspray en een pijnstiller + een koud nat washandje op mijn hoofd en als ik dan nog 2a3 uurtjes kan slapen dan gaat het weet, anders lig ik de hele dag te kronkelen vd pijn in bed en kan door de pijn niet eens in slaap vallen.
4

Ajovy

04-11-2023 | Vrouw | 45
fremanezumab
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 10 jaar elke maand zo'n 6 dagen migraine en door verschillende artsen van het kastje naar de muur te zijn gestuurd (want er was volgens hen niets aan te doen) terecht gekomen bij The Migraine clinic. Daar een traject begonnen door verschillende medicatie te proberen om uiteindelijk bij de Ajovi uit te komen. Voor mij een wondermiddel, sinds ik het gebruik (juli '23) gee[lees meer...]n dag migraine meer gehad, dus hopen dat het zo blijft. Maar ook zeker een wonderdokter want doordat hij me serieus nam ben ik nu zo ver.
2

Rizatriptan

26-10-2023 | Man | 30
rizatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Sumatriptan

26-10-2023 | Man | 30
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Super blij met deze medicatie. Voorheen gebruikte ik rizatripzan maar na enkele keren gebruik werd de werkzaamheid minder. Ik gebruikte het hooguit 3 keer in de maand. Toen een hele tijd toch maar weer op de nurofen over gegaan, maar dit was het allemaal net niet voor mijn migraine. De aanvallen kwamen er toch altijd wel doorheen zetten. Toen weer terug naar de HA gega[lees meer...]an en die schreef toen sumatriptan voor. Nou wat een top spul! Ik ben er zo vreselijk blij mee. Mijn aanvallen worden gelukkig met de jaren minder ( ik ben nu 30 ). Maar de aanvallen die ik heb 3/4 keer per maand kan ik super opvangen met deze medicatie. Ik neem het in, en na 3 kwartier even rustig op de bank liggen ben ik er vanaf. Ik hoef er eigenlijk nog niet eens voor me bed in te gaan. Wat ik vaak wel doe hoor want de pijn is ondraaglijk. Ik had dit 15 jaar geleden moeten uitvinden. In de leeftijd van 13e tot 26e wekelijkse aanvallen.
1

Maxalt

19-10-2023 | Man | 41
rizatriptan
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij inname van Maxalt ging de aanval meestal wel weg op dat moment. Vervolgens kreeg ik wel ernstige vermoeidheidsklachten, ik kon nog geen schop in de grond steken, lopen ging wel, maar dat was het dan ook. Ook ziekte van Raynaud openbaarde zich nog feller, ik kreeg heel snel blaren op mijn vingertoppen. De aanval kwam vervolgens 2/3 dagen later weer terug en dan nog fell[lees meer...]er. Op een gegeven moment drukte de aanval zelfs door de pillen heen. Dan had ik nog steeds last van de aanval, zij het minder en daarbij werden de bijwerkingen ook sterker. Ongeveer 5 maanden gebruikt. Ik neem het nooit weer. Na mijn ervaring met andere medicijnen: ik neem geen enkel medicijn meer hiervoor. Intussen koolhydraatarm gaan eten en aan het microdoseren. Dat heeft mijn aanvallen flink verminderd, zonder zware bijwerkingen.
5

Ajovy

08-09-2023 | Vrouw | 48
fremanezumab
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al jaren last van chronische migraine, 3 a 4 aanvallen per week. door jarenlang met veel pijnstillers rond te lopen kon ik mijn dagelijkse ding nog een beetje doen. toen was het te veel, ik kon niet meer werken, lichamelijk en mentaal volledig uitgeput. Je wordt niet serieus genomen, want het is 'maar' hoofdpijn. De 1e dag na de 1e injectie merkte ik al verschil. Heb nog w[lees meer...]el migraine, maar het is veel milder. Acute medicatie werkt binnen een half uur, ben van gem 13 aanvallen p mnd naar 4 gegaan. Heb nu zelfs wel eens 2,5 geen hp. Zwaar ziek ben ik er niet meer van. Na 4 mnd heb ik zelfs weer hele goede dagen met energie. en ik ga nog steeds vooruit!!
3

Rizatriptan

02-09-2023 | Man | 75
rizatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dagelijks zeurende hoofdpijn, soms (zeg 2x per maand) overgaand in migraine. In een heel ver verleden daartegen ergotamine-zetpillen gekregen, maar die waren niet meer verantwoord. Daarna immigran-injecties gebruikt - die hielpen echt fantastisch en supersnel, maar zijn amper nog verkrijgbaar. Vervolgens Maxalt-tabletten: ook goed, maar hielpen minder snel. Wegens leverin[lees meer...]gsproblemen nu Riziatriptan smelttabletten. Helpen redelijk, maar nogal wat bijwerkingen. Dat laatste heeft mogelijk ook met mijn ouderdom te maken. Desondanks blij mee, want alles is beter dan zware hoofdpijn. Zucht, waarom zijn die geweldige Immigran-injecties nauwelijks nog verkrijgbaar?
5

Sumatriptan

13-08-2023 | Man | 61
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb sinds 5 jaar last van onregelmatig voorkomende migraine. Wordt door mijn ogen getriggerd. Naar iets kijken zonder bril op bijvoorbeeld.Ook naar felle LED lampen kijken kan een aanval veroorzaken. Ook het kijken naar te felle beeldschermen kan bij mij migraine veroorzaken. Heb er eigenlijk jaren mee rondgelopen zonder er iets mee te doen. Sumatriptan werkt bij mij uits[lees meer...]tekend en zonder bijwerkingen, na een uurtje is de hoofdpijn weg .
5

Sandomigran

29-07-2023 | Vrouw | 20
pizotifeen
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn dochter heeft vanaf haat 7e migraine, wat steeds erger werd. Als tiener heeft ze allen maar op bed gelegen, ze kon niets meer. Van alles geprobeerd, maar geen enkel medicijn hielp, alleen maar erge bijwerkingen. De laatste oplossing was Sandomigran en dat werkt!!! Ze had weer een leven. Dagelijks slikt ze 3 mg. Tot aankomende week, want het is uit de handel gehaald[lees meer...]. Ik maak me ernstige zorgen. We zijn zo bang voor de gevolgen. Waarom iets uit de handel halen wat zo goed werkt?

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6397)
Anticonceptie - overig (4515)
Cholesterol (3313)
Depressie - antidepressiva overig (3143)
Epilepsie (2922)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2883)
ADHD - psychostimulantia (2561)
Pijn - morfine-achtigen (2524)
Verslavingsziekten (2329)
Pijn (2267)
Bloeddruk - betablokkers (1937)
Maagzuur - protonpompremmers (1791)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1757)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1669)
Anticonceptie - eenfase (1608)
Angststoornissen (1583)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1457)
Antibiotica - urineweginfectie (1290)
Depressie - antidepressiva TCA (1258)
Allergie (1207)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.