Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Zomig

46
meningen

Zomig

zolmitriptan

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Migraine (42 meningen)
Clusterhoofdpijn (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Migraine en de impact van DNA

Migraine is een veel voorkomende neurologische aandoening met een complexe achtergond. Opmerkelijk is dat er verschillende reacties zijn op de medicijnen die worden gebruikt tegen migraine. De ineffectieve respons en de mate van bijwerkingen zijn veel voorkomende problemen bij patiënten.

Verschillende studies tonen aan dat deze aandoening een belangrijke en complexe genetische component heeft die betrekking heeft op de behandeling met medicijnen, met name op CYP450 (die 90% van de medicijnen metaboliseert). Farmacogenetica kunnen helpen.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

123
5

Zomig

18-07-2011 | Vrouw | 30
zolmitriptan
Migraine/ clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een wondermiddel, bij het opkomen van de hoofdpijn, welke ik altijd aan de linkerkant van mijn hoofd heb, neem ik een smelttablet. Na 30 minuten gaat mijn neus tintelen en voel ik mijn schouders ontspannen. Hierna is de hoofdpijn al helemaal weggezakt. Ibu's en para's hielpen niet, fysio, manuele en psychosamtische therapie ook niet. Nu ik de Zomig heb kan ik weer alles d[lees meer...]oen. Heerlijk...
4

Zomig

18-07-2011 | Vrouw | 53
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik zomig al jaren en vind dat naar mate ik ouder word, de bijwerkingen toe nemen. Vooral de druk op mijn keel,sloom,slaperig,nare sensaties in mijn benen/voeten, veel plassen gevoel of ik blaasontsteking krijg enzvrts. Met zomig kan ik funtioneren maar vraag niet hoe. Ik kan niet zonder, zou geen baan en sociaalleven meer hebben.
5

Zomig

29-04-2011 | Vrouw | 22
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Geweldig medicijn, werkt snel en de klachten zijn snel weg, het enige nadeel van dit medicijn vind ik dat ik er heel erg moe en suf van word en dat dit de dag nadat ik het ingenomen heb nog steeds ben.
5

Zomig

01-04-2011 | Vrouw | 24
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik probeer altijd eerst mijn migraine te minderen met ibuprofen omdat deze veel goedkoper zijn. De migraine gaat hiervan niet altijd weg maar maakt het soms wel leefbaar. Als ik zomig inneem werkt deze redelijk snel. Moet hiervoor zelfs niet altijd rusten. De enige bijwerking die ik de laatste tijd heb is een ongelooflijk irritant prikkelend gevoel in mijn neus, precies of[lees meer...] er is frisdrank door mijn neus gegaan. En dit blijft wel even aanslepen. Maar als ik moet kiezen tussen migraine en dat gevoel in mijn neus, geef me dan maar dat gevoel in mijn neus. Tegenwoordig heb ik meer migraine en dan is zomig een welkom iets. Heb het altijd bij voor het geval er ineens een aanval komt. Heb het ook eens aan mijn schoonmoeder gegeven maar bij haar heeft het niet geholpen( moet er wel bij vertellen dat ze na het innemen niet is gaan rusten) Voor degene die twijfelen; echt een aanrader, het maakt je leven een stuk aangenamer!
5

Zomig

02-12-2010 | Vrouw
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds ik zomig gebruikt,hoef ik niet meer op bed te liggen ,de hoofdpijn trekt meestal binnen een uur weg.
5

Zomig

21-11-2010 | Vrouw
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik ook zeker meer dan 10 zomig smelt tabletten. Ook ik heb daar zoveel baat bij. Ik laat het zeker 3x maal per week op mijn tong smelten. En heb daar ook snel baat bij. De ene keer heb ik geen bijwerkingen en de andere keer veel. Zoals moe, sloom, zwaar gevoel en veel plassen. Waarom de ene keer wel en de andere keer niet. Geen idee. Maar ik kan gewoon functioneren en[lees meer...] hoef mij daarbij niet ziek te melden. Alleen als ik wakker word s'morgens en de migraine heeft zich behoorlijk gemeld dan moet ik mij wel ziek melden. Maar dat is gemiddeld 2 a 3 keer per jaar. Ik heb zomig overal liggen. Bijv. nachtkastje,medicijnkastje,tas,auto. Zodat ik niet mis kan grijpen. Die pijn wil je toch niet meemaken. Want alles is teveel. Vooral licht en geluiden ect. Inderdaad paracetamol, zetpillen of een ibuprofen werken echt niet meer. Leve de zomig smelt tabletten. haha
5

Zomig

14-09-2010 | Vrouw
zolmitriptan
Dagelijks ernstige hoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor mij is dit medicijn een uitkomst,heb dagelijks hoofdpijnen,migraine, cph. Komt er een ernstige anval op dan neem ik het gelijk,maar ook als de aanval is begonnen werkt het goed bij mij,ik ga nergens meer heen zonder dit medicijn op zak te hebben.
5

Zomig

21-06-2010 | Vrouw
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Remt de migraine goed heb meestal last van een cyclus van drie dagen. Neem er soms dan iedere dag 1. Binnen een uur is de migraine gezakt. Je word heel suf en moe van de Zomig. maar alles beter als hoofdpijn.
5

Zomig

25-04-2010 | Vrouw
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik al meer dan 10 jaar zomig bij een migraine aanval. Hoewel ik weet dat je het eigenlijk in moet nemen op het moment dat je het op voelt komen, wacht ik toch vaak nog enkele uren. Ik ben namelijk bang dat ik anders te snel iets neem en dan misschien medicijn afhankelijke hoofdpijn krijg. Ik probeer de migraine soms eerst weg te krijgen met 2 paracetemol. Eigenlijk[lees meer...] wel raar want ik weet dat die paracetemol bij mij helemaal niet werkt en die zomig wel. Tot ongeveer 2 maanden geleden had ik gemiddeld 3 X per maand migraine. Maar helaas gaat het al 2 maanden een stuk slechter en heb ik er gemiddeld 3 X per week last van. Daar wordt ik dan zo moedeloos van. Ik heb vroeger op advies van de huisarts ook een aantal maanden propranolol geslikt maar dat gaf geen verbetering en daarvan had ik te veel last van de bijwerkingen. (moe, lusteloos etc.)
5

Zomig

15-03-2010 | Vrouw
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
werkt direct mits je het tijdig dus bij het opkomen van de hoofdpijn in neemt. De aanval wordt zowel in lengte als in heftigheid sterk gereduceerd!
5

Zomig

15-12-2009 | Vrouw
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Omdat ik de indruk heb dat het toch wel een 'fors' middel is (n.a.v. de bijsluiter, waarin info staat over max. 2 tabletten per dag) probeer ik het niet bij iedere 'hoofdpijn' te nemen. Het is wel effectief. Van de bijwerkingen merk ik eigenlijk niets, mede waarschijnlijk omdat ik na inname steeds naar bed ga. Vanwege, toch, de mogelijke bijwerkingen neem ik het alleen th[lees meer...]uis. Indien nodig, meld ik me ziek voor mijn werk, en neem het tablet dus steeds thuis. Of het door de migraine, of door het tablet komt, weet ik niet, maar ik slaap 'er goed op'. Gelukkig. Van de migraine zelf, heb ik pas last gekregen, sinds de overgang. Dus wellicht tijdelijk ! Maar dat is een ander onderwerp.
5

Zomig

02-12-2009 | Vrouw
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Zomig

23-10-2009 | Vrouw
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor migraineaanvallen heb ik Zomig Zip, dat is een smelttablet. Ik wil wachten tot ik weet dat het zeker migraine wordt en geen normale hoofdpijn is. Dus dan is de situatie al bevorderd. Zomig helpt toch bijna altijd helemaal. Ook de andere soorten triptanen zijn, denk ik, erg goed. Migraine met gewone pijnstillers te bestrijden heeft helemaal geen zin. Ik ben het met and[lees meer...]eren mee eens dat de triptanen een wonder te noemen zijn. Maar er zijn zeker bijwerkingen. Je moet weten dat je je raar gaat voelen. Maar als je het eenmaal kent is het geen probleem. Om van acute migraine af te komen ben ik bereid om aan bijwerkingen te lijden! Omdat moeheid na gebruik komt, neem ik dit het liefst thuis in als ik daarna kan gaan slapen. Bijwerkingen zijn: slappe spieren, warm gevoel, hartkloppingen, trillerige handen en nerveus gevoel. Daarna trekt de pijn heerlijk weg en word ik slap en moe. Uurtje slapen en dan weer fitheid opbouwen, klaar. Zonder dit (en voor de uitvinding van triptanen) zou ik makkelijk tien uur lang alleen maar lijden zonder uitkomst.
5

Zomig

12-09-2009 | Man
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tijdig innemen voorkomt altijd een aanval.
123

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.