Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Fluticason neusspray

25
meningen

Fluticason neusspray

fluticason

geef je mening
Bij  AllergieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
spasme zichtproblemen

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hooikoorts (15 meningen)
Verkoudheid (14 meningen)
Huisstofallergie (6 meningen)
Astma (3 meningen)
Tinnitus (3 meningen)
Ademhalingsproblemen (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
2

Fluticason neusspray

27-07-2017 | Man | 29
fluticason (50ug/do)
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben zeer niet tevreden met deze medicijn. Er zit veel meer dan wat op de bijsluiter staat. Zeer gevaarlijk medicijn, het is namelijk een corticosteroïd dat staat niet op de bijsluiter. Ik heb zeer veel klachten gehad van hartritmestoornis, heel vervelend. Ik moest de Amerikaanse bijsluiters laten zoeken, want de Europese versie zegt niet alles. Ik raad u aan om goed na [lees meer...]te kijken over dit medicijn. Het maak uw allergieën goed, maar beschadigt iets anders in uw lichaam. Dit is al de 2de keer dat ik dezelfde bijwerking krijg na 3 jaar. Nu het is duidelijk dat dit medicijn de oorzaak was. Ik dacht dat ik hartproblemen had.
5

Fluticason neusspray

16-07-2017 | Man | 45
fluticason (50ug/do)
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door mijn allergie (hooikoorts en huisstofmijt) die ik al jaren heb ben ik Otrivin neusspray gaan gebruiken. Tot op het punt dat ik zelfs in de winter niet meer zonder kon. De afgelopen 5 jaar gebruikte ik Otrivin non-stop! Ik ben minstens 1 keer per week ernstig verkouden met alle ongemakken van dien. Afgelopen vrijdag de knoop doorgehakt en naar mijn huisarts gegaan en d[lees meer...]ie heeft mij Fluticason voorgeschreven. Vrijdagavond was een ongemakkelijke avond en nacht. Gisteren was te doen en nu (zondagochtend) Heb ik 2 neusgaten wijd open en ben ik voor het eerst niet snotterig. Wauw!! :-) Ik kan dit iedereen aanraden, voor je gezondheid natuurlijk, maar ook zeker voor je portomonee. Ik bespaar me gauw 25 euro per maand.
2

Fluticason neusspray

06-03-2017 | Vrouw | 37
fluticason (1mg/ml)
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb jaren flixonase gebruikt vanwege allergische rhinitis. Dit gaf altijd wel verlichting. Wel vies om te gebruiken (stinkt en soms vieze smaak in de mond). Na erge toename van klachten met vele holte-ontstekingen kreeg ik een sterkere variant, namelijk neusdruppels. Ik kreeg daar heel heftige hartritmestoornissen van. Er zat bijna geen normale hartslag meer tussen. Na[lees meer...] het stoppen van de medicatie stopte de hartritmestoornissen geleidelijk na 1,5 a 2 dagen. In de jaren ervoor heb ik er altijd wel last van gehad en deze klachten zijn nu na het stoppen van de fluticason verdwenen. Wel lastig, omdat de allergische rhinitis klachten er nu wel zijn. Ik gebruik nu met mate Dymista en dat gaat beter. Ik begreep dat dit een zeer weinig voorkomende bijwerking is en ik kon het niet terug vinden in de bijsluiter. Wel vervelend, anders had ik misschien eerder de link kunnen leggen.
5

Fluticason neusspray

03-11-2016 | Man | 65
fluticason (50mg)
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Elke maand verkouden dan verlies smaak en reuk. Onderzoek naar allergie wees uit dat ik allergisch ben voor in de lucht voorkomende chemische stoffen. Ik gebruik Fluticasonpropionaat nu al 26 jaar, ben nooit meer zwaar verkouden, de laatste keer kan ik me niet herinneren. Soms een beetje snotterig, maar dat is altijd snel weer over. Ik heb geen last van bijverschijnselen.[lees meer...] Ik doe 1 x per dag twee pufjes per neusgat, nu al 26 jaar. Volgens specialist is dit middel onschuldig en zal niet leiden tot klachten op latere leeftijd.
1

Fluticason neusspray

15-08-2016 | Vrouw | 26
fluticason (50ug/do)
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb deze neusspray eerder gehad 3 jaar geleden en vond het toen al zo chemisch ruiken. Geen klachten gehad behalve branderige neus en zere keel. Nu vandaag van de KNO arts voorgeschreven gekregen, ik had er geen goed gevoel over. Ik heb het gekregen voor mijn allergie tegen hazelnoten, alle soorten boompollen en graspollen. Toen ik het vanavond had genomen kree[lees meer...]g ik na 2 minuten een dikke keel, daarna steken in me oren en steken in me voorhoofd. Daarna 10 min later wilde ik gaan douchen en ineens ging het bij mijn borst (hartgedeelte) verkrampen... Ik werd er zo eng van dat ik niet meer durfde te gaan douchen... Me gevoel had het dus goed. Ik voelde me zo raar en me ogen beginnen nu ook te branden. Dit spul gaat morgen direct terug naar de apotheek. Trouwens geen bloedneus van gekregen. Ga morgen wel Van A.Vogel wat halen zonder chemische luchtje eraan. ook allergietabletten gekregen vandaag van merk glennmark. Die werken wel goed want die had ik niet zo lang Geleden voorgeschreven gekregen via de huisarts. Ik raad dit spul zeker af. De E-nummers die er in zitten zijn kankerverwekkend. E-460 en E-466. Succes maar ik begin er niet mee aan!
5

Fluticason neusspray

19-07-2016 | Vrouw | 43
fluticason (50ug/do)
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Fluticason neusspray

02-01-2014 | Vrouw | 32
fluticason
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tijdens de eerste week van het gebruik van dit middel wat last gehad van een ontstoken oog, hoofdpijn en pijn in mijn neusholtes. Na 2 weken gebruik namen alle klachten heel snel af en ze zijn nog steeds weg. Na ongeveer een maand gebruik af en toe een bloedneus, maar die neem ik voor lief.
1

Fluticason neusspray

11-05-2013 | Vrouw | 62
fluticason
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na anderhalve dag gebruik hevige pijn aan oog en helemaal ontstoken. Niet duidelijk of al reeds aanwezig was of gevolg van??
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.