Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Dipidolor

25
meningen

Dipidolor

piritramide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Pijn (algemeen) (8 meningen)
Hernia (2 meningen)
Artrose (1 mening)
Sarcoïdose (1 mening)
Complicatie na operatie (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Tramadol (915 meningen)
Oxycodon (400 meningen)
OxyContin (248 meningen)
Zaldiar (229 meningen)
Fentanyl (139 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
5

Dipidolor

15-12-2023 | Man | 51
piritramide (10mg/ml)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Was jaren geleden in het ruim van een schip gevallen, waardoor ik pijn in mijn rug kreeg, jaren mee gelopen, ziekenhuis zei dat ik er mee moest lerennleven met medicijnen tramajetix en trammadol gekregen, pijn was absurt, van morfine kreeg ik kloppende hoofdpijn en elke beweging deed meer pijn , verzekering gebeld en doorverwezen naar isalaklinieken. Daar werd een Discop[lees meer...]athie geconstateerd, bij aankomst kreeg ik dipi toegediend, pijn was WEG. Voelde me eigen kip lekker. Kwam afspraak voor discus prothese, nadat deze geplaatst was, een paar dagen dipi toegediend gekregen, na 3 dagen het ziekenhuis uit en revalideren. Nooit meer pijn gehad en al mijn sores eindigde 21 jaar geleden. Nu nog steeds pijnvrij en nergens geen last van. Dipi heeft mij “gered” van de pijn, als in ooit weer heftige rugpijn zou krijgen, dan is dipi mijn lifesaver. Staat ook genoteerd in mijn medisch dossier. Nooit afhankelijk geweest van dipi.
4

Dipidolor

06-12-2022 | Vrouw | 19
piritramide (10mg/ml)
Pijn (algemeen)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb om de zoveel tijd last van gekke pijnaanvallen in mijn buik. Ik hed pds en een luie darm. Of die aanvallen daar van komen weet ik niet, het kan ook gynaecologisch zijn, maar de artsen komen er niet aan uit. Ik wilde geen echte morfine dus kreeg ik op de SEH eerst 5mg toegediend (wegens ondergewicht een te lage bloedruk. Vandaar eerst een lagere dosis). Dit werkte he[lees meer...]laas niet dus kreeg ik nog eens 5mg toegediend. Dit werkte binnen een kwartierje gelukkig. De volgende dag op de SEH precies hetzelfde. Alleen werd ik er ziek van de 2e x. Eerst kreeg ik een opleving, maar als ik niet mijn ogen dicht had werd ik zeer misselijk en niet lekker. Misselijkheidsmedicatie deed helaas niet. Verder doet het zeker wat het moet doen!
4

Dipidolor

18-11-2022 | Vrouw | 33
piritramide (10mg/ml)
Niersteen / -stenen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helaas regelmatig last van niercrissisen door kolieken door nierstenen. Diclofenac en dafalgan werken maar zeer kort. Dipidolor is een effectief en relatief langdurig medicijn. De pijn was zo enkele uren veel minder of soms gewoon weg. Enige nadeel is dat mijn speekselproductie afneemt. Eten gaat dus niet zonder mijn eten weg te spoelen met water. Ook moet ik braken va[lees meer...]n dipi en de spier waar ze de spuit toedienen is ook enige tijd stijf. Dit heeft toch enkele weken aangehouden. Diclofenac IM is ook venijnig, maar dipi is net nog iets heviger. Over algemeen tevreden van de pijnstiller. Doet goed zijn werk en neem de bijwerkingen er wel bij.
4

Dipidolor

17-05-2019 | Man | 61
piritramide (10mg/ml)
Pijn (algemeen)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het medicijn werd mij tweemaal toegediend om de hevige pijn te onderdrukken tgv een zware chirurgische ingreep (enkelartrodese en fibula resectie). De pijn verminderde snel (na een kwartiertje, halfuurtje) daar waar andere pijnstillers niet efficiënt bleven.
5

Dipidolor

17-02-2019 | Vrouw | 51
piritramide (10mg/ml)
Lage rugpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De Dipidolor neemt de pijn goed weg Samen met de hulpverlening IM-injectie gegeven Dankbaar dat mijn specialist dit voorschreef. Het afbouwen was ook geen probleem. De pijn is nu weg.
4

Dipidolor

21-03-2018 | Vrouw | 45
piritramide (10mg/ml)
Pijn (algemeen)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gekregen na keizersnede. Werking prima, alleen wat me verbaasde is dat ik nog jaren later regelmatig dikke jeukende plekken kon krijgen bij de infuus plek (op mijn buik). Idioot: ik kan geen passende reden voor het gebruik selecteren. Dosering ed weet ik helaas niet.
4

Dipidolor

12-09-2016 | Man | 25
piritramide (10mg/ml)
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dipi heeft altijd wel al geholpen in extreme pijn. Heb het al meermaals voorgeschreven gekregen en nooit echt geklaagd. Juist als je moe bent en dan nog een dipi krijgt krijg je het gevoel dat je doodgaat. Angst en etc, maar geen zorgen je gaat zeker niet dood tenzij je toch iets hebt wat in de bijsluiter staat vermeld. Maar sowieso word je gecontroleerd zeker als het voor[lees meer...] thuis met controle verpleging is. het enige nadeel is dat als u chirurg niet aanwezig is of het is een weekend en je belt een dokter van wacht en je zegt dat je Dipidolor in huis hebt liggen. Ze mij weigeren te helpen om mijn pijn terwijl ik wel medische toelating papier heb en bewijs van de arts die het voorschreef
4

Dipidolor

19-03-2015 | Vrouw | 36
piritramide (10mg/ml)
Complicatie na operatie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een operatie aan mijn voet kreeg ik in eerste instantie een morfine pomp op mijn infuus aangesloten. Daarvan werd ik erg misselijk en kreeg ik bovendien jeuk over mijn hele lichaam. Snel werd de morfine vervangen door dipidolor. Aan het infuus zat een pompje dat ik zelf kon bedienen. Ik was nog steeds misselijk, maar dit was prima te handelen. Ik hoefde niet meer te bra[lees meer...]ken en de pijn zakte duidelijk naar de achtergrond.
5

Dipidolor

05-03-2015 | Vrouw | 48
piritramide (10mg/ml)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eind sept 2013 een acute Hernia, wat doe je dan, bellen en je krijgt medicatie, wetende dat ik slecht tegen diclofinac, tramal, kan, en toch van de pijn af wil of beperken, heb ik in eerste instantie gekozen voor Zaldiar, na 3 dagen was het compleet raak, braken ect. Aan de Ventoniel pleisters(morfine) wat kan een mens beroert zijn van die troep zeg onvoorstelbaar. De neur[lees meer...]oloog was er direct uit en zette mij op de Dipidolor 2x daags 20mg/ml IM(intermusculiar) de thuiszorg spuit dit, woepie ja dan ben je echt van je pijn af, en na 1 dag kots misselijk, braken dosis verlaagt naar 2x dgs 15mg/ml dit ging perfect, heb dit gebruikt tot de operatie had ook een pijnpoli met dipi, deze heb ik 1x gebruikt m'n pijn was weg door de operatie, daarna direct af gaan bouwen met de dipi na zo'n periode wilde ik persoonlijk afbouwen had geen behoefte aan een coltturcky. Als je zoals ik allergie's bent voor NSAID remmers heb je weinig keuze meer. Het heeft super gewerkt. Helaas zit ik sinds 2 januari 2015 weer aan de dipidolor ivm heftige pijnen na een borst verwijdering en het terug plaatsen van een protégé, heb ik vreselijk veel bindweefsel vorming die de protégé en kapsel totaal aan tasten en ik krom loop van de pijn al mee dan een half jaar, de plastisch chirurg heeft besloten om mij op de dipidolor te zetten tot aan de operatie die hopelijk niet meer lang opzich laat wachten. Momenteel komen ze van de thuiszorg 2x dgs 10mg/ml per keer IM spuiten, subcutaan begin ik ECHT NIET aan, wat een pijn heb ik daar van ondervonden nooit meer!! De pijn is nu dragelijk en wacht op de datum van operatie, daarna hoop ik weer spoedig af te kunnen bouwen, de bijwerkingen vind ik niet echt joffel....veel spontane zweet aanvallen, blok gevoel op mijn maag, obstipatie(dit los ik op door vezels en chiazaad te gebruiken in mijn activa) en goed te drinken. Ben zeer te vreden over de medicatie!!!
5

Dipidolor

29-09-2014 | Vrouw | 63
piritramide (10mg/ml)
Pijn (algemeen)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Datum 29-09-2014 18:10 Mijn vrouw - gediagnotiseerd als fybromialgi-patient ( wat zegt een naam), neemt vanaf 2005 dipidolor: zij spuit zichzelf tot 3 à 4 maal per dag in met alleen maar goede ervaringen Bij haar werd er gezegd door de meeste dokters dat dit medicijn haar niet zou kunnen helpen. Ze heeft echter geen last van bijwerkingen (en dat gedurende reeds neg[lees meer...]en jaar ...) (soms wat vermoeid maar wie zegt dat dit daarvan komt. Eenmaal je jezelf weet in te spuiten, is dat helemaal niet erg... Tot daar het mooie gedeelte! Ik moet er nog bij vertellen dat het de huisarts zelf is die de medicijnen voorschreef, en dus ook de medicatie opvolgt. Kortelings is hij echter voor een commissie moeten verschijnen die het voorschrijf-gedrag nagaat en hoe dikwijls dit medicijn voorgeschreven werd, blijkbaar te veel volgens deze commissie en de huisarts heeft nu het verbod gekregen dit medicijn voor te schrijven. Bij ons (in België) bestaat niet zoals als de narcotica-controle en dus het enige wat ze kan doen is naar één van de multidisciplinaire pijnklinieken gaan, waarvan de meesten onder leiding van een psychiater staan. Deze ervaring heeft ze in 1996 al meegemaakt (Pellenberg - Van Houdenhove) en wenst ze niet meer te ondergaan: we zitten dus helemaal vast en ik vrees dat dit tot euthanasie kan leiden .... Hopen dat er vanuit één of andere hoek toch nog een oplossing komt ... heeft er iemand, zelfs in Nederland, een mogelijke oplossing. (misschien moeten we ons tot nederlander laten nationaliseren ... maar dat geeft geen oplossing op korte tijd! (Red; emailadres verwijderd ivm privacy en werkwijze van deze site. Reageren kan door een reactie te plaatsen onder deze ervaring. Mvg, MijnMedicijn )
5

Dipidolor

19-09-2014 | Vrouw | 63
piritramide
Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Dipidolor

23-01-2014 | Vrouw | 60
piritramide
Sarcoïdose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb sedert mei 1993 een vastgestelde chronische polyneuropatie en amyotrofie, gevolgd door diverse operaties Tijdens de vaststellingsperiode nam ik meerdere pijnstillers: druppels Valtran op of onder de tong (in het begin op een lepeltje aftellen!), later zijn er andere bijgekomen, waaronder temgesic sublingualis. Vanaf de vaststelling werd eindelijk aanvaard dat ik on[lees meer...]houdbare pijn had en vooral pijnstoten. Daar ik snel achteruitging kwam er dagelijks een verpleegster thuis, die mij de injectie gaf in combinatie met bovenstaande medicatie. Daar de pijn niet te bedwingen was en ik al meer dan 6 weken ziekenhuis erop had, heeft men de dosis naar 2, dan 3 en nu naar 4 ampullen per dag gebracht, daar ik drie zeer pijnlijke aandoeningen heb. Soms moet ik nog wel eens de dokter roepen bij een hevige opstoot! De bijwerkingen bij mij waren licht misselijk, slaperig en zweten, tijdens de eerste weken. Ik ben nooit suf, slaperig, etc...meer. Sommige dokters probeerden hardnekkig mij te overtuigen dat het medicijn niet zou werken, maar niets is minder waar! Ik heb geen enkele bijwerking, maar de pijn is in combinatie met durogesic pleisters tot een draaglijk niveau gestild! Ik met wel elk jaar voor de narcoticawet op controle, na al die jaren... Toch heb ik in deze periode op 45 en 49 jaar nog 2 babies gekregen, waarvoor ik op drie dagen met de dipidolor stopte en bij hevige pijn slechts valtran druppels innam, doch zeer weinig! Een psychologische invloed inzake het accepteren van de pijn is inderdaad waar, maar je krijgt niet altijd (in mijn geval een gegeerde baby) een langdurige oplossing om pijn te blijven hebben. Ik heb de kinderen borstvoeding gegeven en ben dan na het stoppen van de BV weer met dipidolor herbegonnen (ook tussen de twee zwangerschappen). Het wordt jammer genoeg niet graag voorgeschreven, je moet jezelf subcutane leren inspuiten, wil je niet steeds verpleging of dokter afwachten, met hoge medische kosten erbij. Jezelf inspuiten is totaal niet eng, zeker niet met een fijne subcutane naald. Een voordeel hiervan is: geen maagpijn en een vlugge werking bij doorbraakpijn te hebben. Sedert gisteren is (in Belgie) de toelevering even stopgezet??!! hopelijk niet voor altijd, want het is een zeer efficiente pijnstiller! Van Tramadol (contramal, dolzam...) ben ik twee keer in anafylactische shock geweest, de eerste keer bijna een uur, de tweede keer meer dan 5 uur! Na zolang ziek te zijn en ernstige pijn te hebben kan ik alleen maar aanraden: proberen met meerdere medicijnen en in samenspraak met een arts een geschikte combinatie trachten te vinden. Ik heb een dragelijk leven nu en kan genieten van mijn op de rand gekregen kinderen!
1

Dipidolor

06-02-2013 | Vrouw | 57
piritramide
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2008 heb ik een maagoperatie ondergaan. Na afloop werd via het infuus dipidolor gespoten. De reactie hierop was erg verontrustend. Mijn ademhaling viel weg. Snel werd ik terug naar de OK gereden om opnieuw geïntubeerd te worden. Nadat ik weer zelfstandig kon ademhalen, bleef mijn bloeddruk angstvallig laag. Toen ik weer bij was, bleef ik nog steeds wegvallen, dit duurde[lees meer...] dagen. Het heeft een paar dagen geduurd voordat ik weer normale waardes had. Men heeft mij toen geadviseerd om nooit meer Dipidolor te gebruiken, aangezien mijn reactie behoorlijk was. Nou ben ik afgelopen januari geopereerd, voor- en achterwandplastiek. In alle eerdere gesprekken had ik aangegeven dat ik geen dipidolor wou ivm heftige reacties. Helaas voor mij trof ik iemand die dit alles terzijde schoof en me ondanks alles dipidolor spoot. Gevolg: bijkomen verliep moeizaam en mijn bloeddruk was angstvallend laag. Ik ben 2 dagen behoorlijk ziek geweest. !! Laat men eens goed luisteren naar de patienten en het dossier goed bestuderen. Zulke nalatigheden kunnen fout aflopen !!
1

Dipidolor

01-01-2013 | Vrouw | 58
piritramide
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zelf heb ik na een operatie dipidolor geïnjecteerd gekregen tegen de pijn. Ik kon nog net op het belletje drukken omdat ik duizelig werd en buiten kennis raakte. Ik kwam weer bij kennis terwijl een arts me (zachtjes) in mijn gezicht sloeg en mijn naam riep. Ben daarna echt beroerd geweest. Ik mag dit middel daarom nooit meer hebben en heb dit ook in mijn agenda geschreven.
4

Dipidolor

11-08-2012 | Vrouw | 20
piritramide
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben de 9e geopereerd aan mijn been omdat deze 20 graden naar binnen stond door een auto ongeluk. Dit is mijn laatste operatie en lig op dit moment aan de pijnpomp met Dipidolor. Als ik vaker druk word ik er erg duf van en vallen mijn ogen dicht van de slaap. Soms is dt wel fijn maar niet als ik bezoek heb. Ik heb wel veel minder pijn en mag 1 x in de 6 minuten drukken o[lees meer...]p de pomp.
5

Dipidolor

03-08-2012 | Vrouw | 26
piritramide
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb met een acute pancreatitus in de intensive care gelegen met een pijnpomp dipi!! Ik heb ondanks mijn zeer ernstige ziekte geen pijn gehad tijdens mijn verblijf. Ik ben een ontzettende voorstander van dit medicatie omdat ik me geen moment slecht heb gevoelt. Vanaf het moment van de pijnpomp. Wel wat last van lolligheid en veel geslapen hierdoor, maar dit maakte mijn [lees meer...]tijd op de IC een stuk aangenaamder!! Als ik ooit weer ziek ben, weet ik zeker dat ik deze pijnpomp wil!!
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.