Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Meloxicam

6
meningen

Meloxicam

meloxicam

geef je mening
Bij  ArtritisX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Artrose (25 meningen)
Reumatoïde artritis (8 meningen)
Ziekte van Bechterew (5 meningen)
Artritis psoriatica (4 meningen)
Lage rugpijn (2 meningen)
Juveniele artritis (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Paracetamol veilig voor gebruik bevonden

Paracetamol kan veilig gebruikt worden. Dat concludeert de beroepsvereniging van apothekers KNMP donderdag na eigen onderzoek van negentien merken paracetamol. Geen van de onderzochte merken bevatte de kankerverwekkende stof PCA. De uitkomst van het onderzoek komt overeen met de resultaten van een onderzoek dat NRC en tv-programma Zembla woensdag bekendmaakte. Beide media lieten in een Belgisch laboratorium elf populaire merken paracetamol testen op PCA. Ook deze bleken niet vervuild.

KNMP-voorzitter Aris Prins: ,,Het onderzoek bevestigt onze eerdere uitspraken over het veilig gebruik van dit geneesmiddel. De mensen kunnen paracetamol gewoon blijven innemen.”

CBG (27-08-2020)

1
1

Meloxicam

25-09-2023 | Man | 63
meloxicam (15mg)
Gewrichtsontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
heel moeilijk om hier vanaf te komen. Heb het als verlengingsrecept automatisch zeker 10 jaar voorgeschreven gekregen. Toen ik met meerdere medicijnen kon stoppen door aangepaste leefstijl ga dit medicijn een soort van "afkickverschijnselen". Heb het geleidelijk afgebouwd en heb het nu niet meer nodig. Gelukkig heb ik geen nierschade opgelopen door het langdurig gebruik. E[lees meer...]igenlijk is het een schande dat ik dit middel zo lang voorgeschreven heb gekregen!
4

Meloxicam

31-12-2020 | Man | 25
meloxicam (7,5mg)
Gewrichtsontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Meloxicam werkt voor mij heel goed. Ik slik 2 x per dag 7,5 mg. Sochtends eentje en voor het slapen eentje. Zo goed als geen last van bij werkingen. Soms last van tintelingen in mijn vingers bij het wakker worden.
1

Meloxicam

30-01-2020 | Vrouw | 53
meloxicam (15mg)
Artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Meloxicam

04-02-2018 | Man | 51
meloxicam (15mg)
Gewrichtsontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had al lange tijd last van gewrichtspijnen in beide bovenarmen en veel huis tuin en keukenmiddelen gebruikt om de pijn te proberen verzachten, toen ik het wel welletjes vond heb ik mij tot een Reumatoloog aangewend, deze specialist dacht aan weke delen Reuma, gelukkig bleek dit het niet te zijn na onderzoek met foto’s en bloedcontrole. Uit mijn bloed was niets op te mak[lees meer...]en en bleek kerngezond te zijn, maar toch bleef ik die pijnen houden. Uiteindelijk omdat ik fysiek zwaar werk hebt was er toch wel iets te zijn bij de peesaanhechtingen en kalkvorming wat ontstaat bij zwaar tillen enz. De één heeft hier nu eenmaal eerder last van en de ander helemaal niet werd me vertelt. Dus kreeg ik om te proberen 15mg Meloxicam van Sandox voorgeschreven, mijn pijnen verdwenen na een paar dagen als sneeuw voor de zon. Ik had zo’n last van mijn bovenarm gewrichten dat op mijn zij slapen een ramp was en ik kan nu dus ook weer heerlijk slapen. Mijn specialist (Reumatoloog) vond het maar wat fijn en enigzins verbaasd was ze ook dat ik er zo’n baat bij had, want niet bij iedereen schijnt dit even effectief te werken. Ik ben hierbij gedwongen dit middel voor lange tijd te blijven slikken en zal ook gaan proberen om dit af te bouwen indien ik geen last meer van deze pijnen heb en daarbij, liever zonder dan met medicijnen door het leven, maar kan het niet anders, dan moet ik dit voor lange tijd blijven slikken en misshien kom ik er wel niet meer van af, maar pijnen zijn ook niet fijn, dus ben ik blij dat het er is. Ik hoop hiermee ook veel mensen met mijn verhaal te kunnen helpen. Top middel, heb je maagklachten, dan wordt dit middel wel aabevolen in combinatie met maagbeschermers, tot nu toe zelf geen problemen met mijn maag en slik het al ruim een maand.
3

Meloxicam

05-07-2017 | Vrouw | 61
meloxicam (15mg)
Gewrichtsontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds enkele maanden zeurende pijn in mijn rechterbil, die steeds erger wordt als ik een tijdje zit. Huisarts heeft Meloxicam voorgeschreven, heb maar een halve tablet genomen, fantastisch hoe goed dit product helpt, binnen het uur voelde ik zo goed als geen pijn meer. Maar 's nachts :-( ik heb geen oog dicht gedaan door de hevige jeuk. Ik dacht dat het toeval was, dus nam[lees meer...] ik 2 dagen later terug een halve tablet, en weer heb ik helemaal niet kunnen slapen door de jeuk. Het is dus een zeer goed middel om de pijn te stillen, maar zeer spijtig als je makkelijk last hebt van bijwerkingen. Ik moet helaas stoppen met Meloxicam, enkel en alleen door de jeuk...die (op een andere manier) nog minder te verdragen is dan de pijn.
2

Meloxicam

29-05-2015 | Vrouw | 63
meloxicam (15mg)
Gewrichtsontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na een halve tablet 15 mg woensdagmiddag, donderdagochtend opgestaan met lichte doofheid en licht oorsuizen. donderdagochtend hele tablet genomen, oorsuizen nam toe in de loop van de dag, de nacht van donderdag op vrijdag zo erg dat ik er niet van kan slapen. Ik las dat dit een zelden voorkomend neveneffect is. Hopelijk tijdelijk. Ook overdag wat slaperig.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.