Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Haloperidol

40
meningen

Haloperidol

haloperidol

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
depressief

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Psychose (19 meningen)
Schizofrenie (3 meningen)
Onrust (2 meningen)
Bipolaire stoornis (1 mening)
Dissociatieve stoornis (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Haloperidol bij schizofrenie en psychose

Bojan Nikolik (12-03-2015)

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

123
1

Haloperidol

16-05-2024 | Man | 32
haloperidol (50mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

depressief

Van haloperidol wordt je depressief, aktineton remt de depressie af , daarom is haloperidol een slecht medicijn tegen psychose , ooit te hoge dosering gehad en kreeg toen zelfmoord gevoelens die ik niet zou willen , ook normaal stil zitten lukt niet, daarom slaap ik slecht en heb zelfs pijn op mij borst gehad om angst van de haloperidol , GGZ had geen respect toen ik de bi[lees meer...]jwerkingen vertelde en wilde niets weten van mogelijk een ander medicijn, dit middel wat op mij overkomt als gevaarlijk zou eigenlijk niet gebruikt mogen worden
1

Haloperidol

11-04-2023 | Man | 23
haloperidol (5mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voel je na 2 dagen al verandering van dit medicijn ik heb ook een psychose gebruik nu quetiapine 100 mg maar het werkt totaal niet steeds terugkerende angst aanvallen
3

Haloperidol

04-07-2022 | Vrouw | 57
haloperidol (1mg)
Onrust
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het heeft me erg geholpen voor mijn angst. Maar nu dat niet meer speelt valt het vrienden en mijn man op dat ik heel stil en vlak ben. Nadat ze dat hadden uitgesproken ben ik gaan nadenken en inderdaad..ik voel niks meer. Leeg, geen gevoel en niet angstig maar ook niet blij of verdrietig, oftewel ik voel niks meer. Ga nu afbouwen op eigen houtje. Van 1 naar halve miligram.[lees meer...] En dan kwartjes en hoop dan over 6 weken afgebouwd te zijn weer wat te voelen... wil gerust weer potje janken maar vooral weer blij zijn en lekker spontaan en belangrijk in bed weer eens zin te hebben want dat gevoel is ook dood.
4

Haloperidol

11-01-2022 | Vrouw | 18
haloperidol (1mg)
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Neem her vanwege sociale fobie & straatvrees Helpt het daarmee ? Nee Maar wel veel meer rust in me hoofd ik denk minder na over wat kan gebeuren . Maal minder in mn hoofd Ook veel minder last van misselijkheid (door angst) Meeste mensen met veel bijwerkingen slikken een absurde hoge dosering zonder het optebouwen . Ik heb elke antidepressiva geprobeerd die der is en[lees meer...] haldol geeft me nog minder bijwerkingen dan antidepressivas. Ik heb soms een beetje last van algehele moe/luiheid en veel slijm in mn mond . Maar dats een kleine price to pay voor rust in je hoofd
1

Haloperidol

21-08-2021 | Vrouw | 25
haloperidol (100mg/ml)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Maakt je hersendood pas maar op
1

Haloperidol

29-08-2020 | Man | 31
haloperidol (80mg)
Erectiestoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het ergste wat ik van Haldol als bijwerking ondervindt, is de mogelijkheid om nog een goede erectie te krijgen. Zo had ik voor de eerste keer in 3,5 jaar sex kunnen hebben met een meisje, bleek ik hem dus niet hard genoeg te kunnen krijgen om te kunnen penetreren.. Wat een blamage was dat! Ik voelde me écht naar, alsof mijn mannelijkheid er niet meer was.. Dus mensen, als [lees meer...]het je lukt; blijf ver weg van de Haldol. Het is écht TROEP! Dan nog een vraagje betreft dit gebeuren. Zou ik nou in dosage omlaag gaan of ik stop met de medicatie (ik krijg een injectie), komt mijn potentie dan weer terug?! Of ben ik voor eeuwig en altijd beschadigd?
4

Haloperidol

16-06-2020 | Man | 54
haloperidol (1mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In februari 2009 werden de spanningen en de werkdruk mij teveel. Ik liep al jaren op mijn tenen maar toen barstte de bom. Geheel verward ben ik door passanten bij het GGZ afgeleverd, waar ik 3 flinke Haldol-injecties kreeg. Diagnose zware psychose. Later ging de dosis omlaag. Haldol is een paardenmiddel. Bij hogere doseringen sluit het je af van je gedachten en gevoelens[lees meer...], ik kon nergens meer van genieten en leefde op de automatische piloot. Vreselijk. IN die periode last van zware depressies gehad. De laatste 5 jaar heb ik "slechts" een onderhoudsdosering van 1,5 mg per dag, Gelukkig ben ik nu geheel afgekeurd en doe ik vrijwilligerswerk wat ik leuk vind. Van de lage haldol-dosering merk ik niet veel, ik kan weer van het leven genieten.
1

Haloperidol

10-06-2020 | Man | 81
haloperidol (1mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit uiterst DESTRUCTIEVE middel veranderde mijn leven in een ware hel. Gelukkig kwam ik er vrij snel achter dat het dit middel een uiterst VERNIETIGENDE werking had op mijn lichaam en psyche. 80% van de fysieke en geestelijke bijwerkingen (zie bijsluiter) die je kunt krijgen heb ik letterlijk voor de kiezen gehad, en ik werd getransformeerd tot ZOMBIE. Na het bestuderen va[lees meer...]n de bijsluiter heb ik 1 vriendelijk doch zeer dringend advies aan iedereen die dit leest. NEEM HALDOL NOOIT IN!! Het maakt meer KAPOT dan dat het überhaupt goed kan doen. Bedankt voor het lezen en ik wens u kracht, liefde en wijsheid toe!
1

Haloperidol

24-05-2020 | Vrouw | 31
haloperidol (1mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De artsen dachten dat ik een psychose, omdat ik erg veel angst ervoer. Ze stelden dit medicijn voor. Ik heb Haldol ongeveer een maand gebruikt. In het begin dempte het mijn angsten maar na een maand kreeg ik last van depressie, slaapproblemen, gewichtstoename, rusteloosheid en suïcidale gedachten. Mijn angsten waren weg maar de hel die ik in de slaap kreeg, is zeker niet d[lees meer...]e moeite waard. Ik nam Haldol in combinatie met Lorazepam (3x per dag). Lorazepam werkt goed en die blijf ik nemen maar Haldol heeft mijn leven in een hel veranderd. In het begin was het super maar na een maand kwam het omslagpunt. Ik ben zonder overleg met de artsen gestopt en Ik heb erg geen spijt van gehad! Pas op met dit medicijn.
1

Haloperidol

16-05-2020 | Vrouw | 38
haloperidol (2mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vreselijk. Ik had angst door trauma. In plaats van me te helpen en de oorzaken aan te pakken, gaven ze me dit. Bij afkicken kreeg ik erge psychoses, die ik daarvoor niet had. De werking is dat het je compleet afsnijdt van je eigen gedachten, gevoelens. Ik kan niet meer van mensen houden, geen vreugde meer voelen. Geen energie om dingen te doen. Ik ben mezelf niet meer.[lees meer...] Mijn hersenen voelen kapot...ik kan me ook niet meer concentreren, niets onthouden. Als afkickverschijnsel krijg ik zulke vreselijke gedachten en angst als ik nooit eerder heb ervaren voor ik dit gebruikte...dus ik kom er niet af. Dit middel heeft mijn leven letterlijk verwoest en zou niet gegeven moeten worden. Verdiep je in wat dit doet voor je begint. Levensvernietigend.
5

Haloperidol

12-01-2020 | Man | 27
haloperidol (1mg)
Schizoaffectieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik Haloperidol 1mg. Tegen snelle overprikkeldheid en slaapproblemen. Ik neem dit icm 450mg Clozapine en 1mg Lorazepam. Haloperidol werkt goed in lage dosering. Niet zozeer antipsychotisch (daar heb ik Clozapine voor) maar wel tegen angst / onrust en snelle overprikkeling. Drukte in je hoofd. Ik ben tevreden over deze combinatie. Bijwerkingen heb ik niet.
3

Haloperidol

06-01-2020 | Man | 44
haloperidol (1mg)
Autisme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Doet niets om het slapen te verbeteren. Eerste periode maakte het mijn hoofd iets rustiger, maar na verloop van tijd werkte het meer blokkerend dan helpend.
1

Haloperidol

23-12-2019 | Man | 22
haloperidol (2mg/ml)
Psychische klachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had deze medicijn geschreven gekregen bij psychose door het blowen het helpt wel maar veel vervelende bijwerkingen zoals sufheid, moeilijk bewegen , vermoeidheid. Ik zou het wel gebruiken maar niet te lang als je klachten stoppen zou gelijk ook met de medicijn stoppen zelf ben ik ermee gestopt en voelde me goed terwijl de arts zei dat ik het een lange tijd zou moeten ge[lees meer...]bruiken nu heb ik nergens last meer van en slik ik het niet meer gaat goed
1

Haloperidol

27-07-2019 | Man | 38
haloperidol (5mg)
Drugsverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik werd manisch van te veel wiet en drank gebruik. Haldol maakt je hersenen kapot. Ik heb last van concentratie problemen, geen energie, draaierig gevoel, geen zin om te communiceren met mensen, geen gevoel meer voor muziek, gevoelloos, humorloos, creatiefloos, hartkloppingen bij kleine inspanning, sexueel uitgedpoofd, geen libido, minder orgasme, minder sperma, geen zin o[lees meer...]m dingen te ondernemen, uistraling is veranderd, piep in mijn linker oor, nu al 9 maanden gestopt maar al deze problemen zijn er nu nog steeds. Mijn leven is totaal anders, Ik ben een soort mongooltje vergeleken voor haldol gebruik. Ik kan niet werken want Ik heb geen energie of concentratie. Bedankt dokters!!! Haldol zou verboden moeten worden want het maakt een mens kapot.
1

Haloperidol

04-05-2019 | Man | 29
haloperidol (5mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Deze medicijn werkt niet ! waste of my time !
2

Haloperidol

19-02-2019 | Man | 28
haloperidol (2mg/ml)
Dwangstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo. Ik heb last van dwanggedachten waarbij ik altijd angst had! En sinds een paar weken lijkt het of ik geen gevoel meer heb en vooral mijn angst lijkt helemaal verdwenen. Hebben meer mensen hier last van?
123

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2332) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1146) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (954) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (666) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (644) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (625) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (502) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.