Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Haloperidol

12
meningen

Haloperidol

haloperidol

geef je mening
Bij  PsychoseX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
depressief

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Schizofrenie (3 meningen)
Onrust (2 meningen)
Bipolaire stoornis (1 mening)
Dissociatieve stoornis (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Haloperidol bij schizofrenie en psychose

Bojan Nikolik (12-03-2015)

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
1

Haloperidol

16-05-2024 | Man | 32
haloperidol (50mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

depressief

Van haloperidol wordt je depressief, aktineton remt de depressie af , daarom is haloperidol een slecht medicijn tegen psychose , ooit te hoge dosering gehad en kreeg toen zelfmoord gevoelens die ik niet zou willen , ook normaal stil zitten lukt niet, daarom slaap ik slecht en heb zelfs pijn op mij borst gehad om angst van de haloperidol , GGZ had geen respect toen ik de bi[lees meer...]jwerkingen vertelde en wilde niets weten van mogelijk een ander medicijn, dit middel wat op mij overkomt als gevaarlijk zou eigenlijk niet gebruikt mogen worden
1

Haloperidol

11-04-2023 | Man | 23
haloperidol (5mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voel je na 2 dagen al verandering van dit medicijn ik heb ook een psychose gebruik nu quetiapine 100 mg maar het werkt totaal niet steeds terugkerende angst aanvallen
4

Haloperidol

16-06-2020 | Man | 54
haloperidol (1mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In februari 2009 werden de spanningen en de werkdruk mij teveel. Ik liep al jaren op mijn tenen maar toen barstte de bom. Geheel verward ben ik door passanten bij het GGZ afgeleverd, waar ik 3 flinke Haldol-injecties kreeg. Diagnose zware psychose. Later ging de dosis omlaag. Haldol is een paardenmiddel. Bij hogere doseringen sluit het je af van je gedachten en gevoelens[lees meer...], ik kon nergens meer van genieten en leefde op de automatische piloot. Vreselijk. IN die periode last van zware depressies gehad. De laatste 5 jaar heb ik "slechts" een onderhoudsdosering van 1,5 mg per dag, Gelukkig ben ik nu geheel afgekeurd en doe ik vrijwilligerswerk wat ik leuk vind. Van de lage haldol-dosering merk ik niet veel, ik kan weer van het leven genieten.
1

Haloperidol

10-06-2020 | Man | 81
haloperidol (1mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit uiterst DESTRUCTIEVE middel veranderde mijn leven in een ware hel. Gelukkig kwam ik er vrij snel achter dat het dit middel een uiterst VERNIETIGENDE werking had op mijn lichaam en psyche. 80% van de fysieke en geestelijke bijwerkingen (zie bijsluiter) die je kunt krijgen heb ik letterlijk voor de kiezen gehad, en ik werd getransformeerd tot ZOMBIE. Na het bestuderen va[lees meer...]n de bijsluiter heb ik 1 vriendelijk doch zeer dringend advies aan iedereen die dit leest. NEEM HALDOL NOOIT IN!! Het maakt meer KAPOT dan dat het überhaupt goed kan doen. Bedankt voor het lezen en ik wens u kracht, liefde en wijsheid toe!
1

Haloperidol

24-05-2020 | Vrouw | 31
haloperidol (1mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De artsen dachten dat ik een psychose, omdat ik erg veel angst ervoer. Ze stelden dit medicijn voor. Ik heb Haldol ongeveer een maand gebruikt. In het begin dempte het mijn angsten maar na een maand kreeg ik last van depressie, slaapproblemen, gewichtstoename, rusteloosheid en suïcidale gedachten. Mijn angsten waren weg maar de hel die ik in de slaap kreeg, is zeker niet d[lees meer...]e moeite waard. Ik nam Haldol in combinatie met Lorazepam (3x per dag). Lorazepam werkt goed en die blijf ik nemen maar Haldol heeft mijn leven in een hel veranderd. In het begin was het super maar na een maand kwam het omslagpunt. Ik ben zonder overleg met de artsen gestopt en Ik heb erg geen spijt van gehad! Pas op met dit medicijn.
1

Haloperidol

16-05-2020 | Vrouw | 38
haloperidol (2mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vreselijk. Ik had angst door trauma. In plaats van me te helpen en de oorzaken aan te pakken, gaven ze me dit. Bij afkicken kreeg ik erge psychoses, die ik daarvoor niet had. De werking is dat het je compleet afsnijdt van je eigen gedachten, gevoelens. Ik kan niet meer van mensen houden, geen vreugde meer voelen. Geen energie om dingen te doen. Ik ben mezelf niet meer.[lees meer...] Mijn hersenen voelen kapot...ik kan me ook niet meer concentreren, niets onthouden. Als afkickverschijnsel krijg ik zulke vreselijke gedachten en angst als ik nooit eerder heb ervaren voor ik dit gebruikte...dus ik kom er niet af. Dit middel heeft mijn leven letterlijk verwoest en zou niet gegeven moeten worden. Verdiep je in wat dit doet voor je begint. Levensvernietigend.
5

Haloperidol

07-04-2018 | Vrouw | 26
haloperidol (1mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een aantal soorten medicatie voor psychotische klachten te hebben geprobeerd was Haldol eindelijk passend voor mij. In combinatie met andere medicatie ben ik wel aangekomen maar waren mijn klachten al snel 100% weg! Meer dan waard wat mij betreft. Exacte start en eind datum weet ik niet maar nu een aantal maanden gestopt met het gebruik van de haldol en dat gaat goed.[lees meer...]
1

Haloperidol

26-12-2017 | Man | 26
haloperidol (5mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg het medicijn voorgeschreven tegen psychose (wanen). In het begin nam het de psychose weg. Ik kan het 's avonds in, zodat ik niet te bedwelmd zou raken overdag. Tegen de middag raakte ik telkens ontzettend vermoeid. Na een paar weken het middel gebruikt te hebben nam het al mijn zin in het leven weg. Ik was traag, had nergens energie voor, mijn gevoel was afwezig, [lees meer...]ik voelde mij leeg en staarde enkel nog voor mij uit. Prima om iemand tegen zichzelf te beschermen, maar je functioneert niet meer, het slaat je compleet lam.
4

Haloperidol

07-02-2016 | Man | 32
haloperidol (50ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Goed medicijn, alleen ben ik wel sneller moe. Vooral 's avonds als ik op de bank zit, val ik snel in slaap. Voor andere kan het weer andere bijwerkingen hebben. Tevreden over dit medicijn, de moeheid neem ik voor lief. Weet nog niet of ik ooit met deze medicijnen ga stoppen.
4

Haloperidol

01-10-2015 | Vrouw | 38
haloperidol (2mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ongeveer in april 2015 overgestapt van 200 mg seroquel naar 2 mg haldol. Wauw ik was ineens van de extreme vermoeidheid af. Helaas duurde dat maar een maandje en ben ik nu vermoeiender dan ik ooit geweest ben met seroquel. Ook was ik met seroquel altijd veel blijer, nu ben ik vaak wat neerslachtig, heb nergens zin en lig uit verveling vaak te slapen. Toch ben ik ook erg bl[lees meer...]ij met dit middel, het helpt goed tegen psychoses, en ik ben nu 10 kilo afgevallen van de 20 kilo die ik van seroquel was aangekomen. Laatst heb ik geprobeerd terug te gaan naar 1 mg maar de achterdocht en zware nerveusiteit kwamen toen echt hard terug, half in een psychose gezeten. Dus toch maar weer terug naar 2 mg. Ik hoop in de toekomst wel mijn sociale contacten weer te kunnen opbouwen want helaas heb ik die nu helemaal niet meer, geen vriendinnen helaas.
1

Haloperidol

13-03-2015 | Vrouw | 55
haloperidol (2mg/ml)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
heb er heel wat aan over gehouden. oa: een dystonie aan de nek. was een heel zwaar middel. heb nu last van loopstoornissen. ben bij een neuroloog. heb diagnose tardieve dystonie gekregen. door de haldol begint gewoon sluipend. moet om 10 weken injecties in de nek, je wil niet weten hoeveel pijn dat doet. 2 weken inwerktijd voor het begint te werken. als je dit hebt, je gaa[lees meer...]t door een hel. en de dopamine tekort kun je een vorm van parkinson krijgen. dopamine word door het lichaam zelf aangemaakt. heb je een tekort dan krijg je ook klachten zoals parkinsonachtige verschijnselen. niet gebruiken zou ik zeggen. aub. bij de psychiater waar ik liep hadden er meerdere last van. dit is een gevaarlijk middel. stop ermee.
1

Haloperidol

13-10-2012 | Vrouw | 24
haloperidol
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb deze medicijn gekregen toen ik dissociatieve stoornis had met psychotische verschijnselen. ik moet zeggen dat het wel minder werd. maar kreeg wel bijwerkingen zoals hele erge trillen van benen. het was heel erg want had helemaal geen controle.als ik naar bed ging dan zat ik nog te trillen.ik was ook erg duf. ik kreeg daarvoor akineton voor geschreven voor bijwerki[lees meer...]ngen. ik wil graag met deze medicijn stoppen want ik heb het gevoel dat het nu wat beter met me gaat..
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (780) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (512) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.