Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Lithiumcarbonaat

10
meningen

Lithiumcarbonaat

lithium

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Bipolaire stoornis (62 meningen)
Depressie (10 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Seroquel (631 meningen)
Quetiapine (314 meningen)
Abilify (278 meningen)
Zyprexa (201 meningen)
Risperdal (174 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
5

Lithiumcarbonaat

08-12-2023 | Man | 57
lithium (400mg)
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik wil ook graag mijn verhaal delen met jullie. Zoals elk van jullie heb ik ook al jaren last van Cluster hoofdpijn. Heb bijna alles geprobeerd, medicatie, injecties en zuurstof. Maar volledig was ik er nooit vanaf. De zuurstof maakte wel dat de CH na 15 a 20 minuten draaglijker was. Maar nu komt het. Wij hebben een tijdje terug een koppel leren kennen uit Nederland en het[lees meer...] ging over CH. Die vrouw wist meteen wat het was en over wat wij spraken. Haar neef had blijkbaar hetzelfde probleem en was er nu volledig vanaf. Heel nieuwsgierig was ik naar de naam van de medicatie. De naam van de medicatie is Priadel 400 mg en de belangrijkste stof die er in moet zitten is Lithium. Er zijn weinig dr die het voorschrijven voor CH omdat het eigenlijk een antidepressiva is maar op de bijsluiter staat dat het ook gebruikt wordt voor CH aanvallen te voorkomen. Ik neem nu 2 pillen per dag en vanaf de eerste pil heb ik geen enkele aanval meer gehad. En dat is nu al 3 weken zo. Ik hoop dat dit zo blijft en hopelijk kan ik hiermee iemand anders helpen.
1

Lithiumcarbonaat

24-09-2018 | Man | 47
lithium (150mg)
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
tegen clusterhoofdpijn
5

Lithiumcarbonaat

04-01-2016 | Man | 33
lithium (1200mg)
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb nu ruim 11 jaar clusterhoofdpijn. Ik had tijdens mijn maandenlange clusterperiodes zeker 8 tot 10 aanvallen per dag. In de maanden dat het rustig was had ik er 2 tot 3 per week. Tot november 2015 heb ik veel verschillende medicijnen voorgeschreven gekregen. Alleen prednison leek te werken. Hier werd ik echter heel dik van en ik hield veel vocht vast. In november ben[lees meer...] ik voor een second opinion naar het LUMC gegaan. Daar heb ik lithiumcarbonaat voorgeschreven gekregen. Vanaf 2 weken na met het begin met de lithiumcarbonaat heb ik geen aanval meer gehad. Ook heb ik helemaal geen bijwerkingen. Ik ben zeer tevreden.
1

Lithiumcarbonaat

28-09-2015 | Man | 47
lithium (400mg)
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jaren weer eens in de medicatie molen via LUMC eerst weer een verapamil geslikt geen succes, nu mocht ik lithium gaan proberen langzaam opbouwen eerst 1 per dag 3dagen zo naar 3 per dag voor het slapen. Bij de eerste pil ging het goed dag 2 nog steeds 1 pil nachts zweten zo erg dat we het bed hebben verschoond en dat zweten bleef nachts dus veel wassen om elke keer maar[lees meer...] weer droog in je bed te kunnen liggen! Daar wij kinderen hebben met een beperking moeten die veel weg kunnen niet alleen dus moeten gebracht worden en door de lithium begon ik te trillen kreeg prikkelingen in mijn gezicht alles leek traag te gaan. Dus kon geen auto meer rijden, en aangezien ik de enigste ben met rijbewijs konden mijn kids niet naar de psycholoog. Mensen vonden me een zombie zo als ik bewoog en deed, en werd er zelf bang van ben er ook zonder overleg mee gestopt, en voel me al weer heel wat beter! Voor mij nooit geen lithium meer!!!
2

Lithiumcarbonaat

31-03-2013 | Vrouw | 55
lithium
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb vanaf mijn 38e clusterhoofdpijn, wat de laatste 2 jaar chronisch is geworden. Sinds 19/2 loop ik bij het LUMC, waar ik gestart ben met Lithium 1400mg. Een week geleden 1 dag geen CH gehad, ik was zo blij, echter de volgende dag begon de ellende weer. Ik zit nu van 8 aanvallen pd aan de 5 aanvallen, ik gebruik Imigran inj. bij een aanval, binnen 7 minuten is de aa[lees meer...]nval /pijn weg. Ik ben heel bang dat lithium bij mij niet werkt, en wat moet ik dan? Heb jarenlang Verapamil geslikt, wat ook niet meer werkte. Ik zou graag in contact komen met chronische ch patiënten om ervaringen te delen. Ik ben emotioneel en lichamelijk uitgeput, slapen doe ik al lang niet meer. Zit nu in de ziektewet. Vanaf mijn 4e heb ik ook migraine wat nu gelukkig maar 2 aanvallen per jaar omvat. Mijn hele leven wordt/werd beheerst door hoofdpijn, ik hoop dat er ooit een oplossing komt voor deze verschrikkelijke aandoening.
2

Lithiumcarbonaat

24-03-2013 | Man | 57
lithium
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn vraag is of dat iemand mij kan vertellen of ik kan stoppen met lithium,voor de cluster hoofdpijn. ik ben echt niet lekker van alle bijwerkingen hiervan.en ik gebruikt het pas of al 4 maanden
2

Lithiumcarbonaat

23-03-2013 | Man | 57
lithium
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn vraag is of ik hier mee zomaar mee kan stoppen,en wat eventueel de gevolgen zijn. dit medicijn gebruik ik voor de clusterhoofdpijn.
5

Lithiumcarbonaat

05-01-2013 | Man | 57
lithium
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
sinds kort gebruik ik dit ,en voor mijn gevoel werkt hrt prima heeft iemand ook ervaring met clusterhoofdpijn, ook heb ik gemerkt dat mijn bloeddruk met gebruik lithium aarddig op peil is gekomen wie weet hier meer over
4

Lithiumcarbonaat

21-12-2012 | Man | 57
lithium
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
deze medicijn heb ik gekregen van de neuroloog,voor de cluster hoofdpijn. voor mij gevoel werkt het, maar daarnaast is ook mijn bloeddruk nagenoeg normaa l85/130. maar toch als ik lees de medicijn waar die in preciepe voor gebruikt word krijg ik daar echt schrik reactie van
2

Lithiumcarbonaat

15-03-2012 | Man | 42
lithium
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb al meer dan 20 jaar clusterhoofdpijn, waarvan de laatste vijf jaar chronische clusterhoofdpijn. Dit betekent iedere dag minimaal twee verschrikkelijke hoofdpijnaanvallen. In slechte periodes kunnen dat er tot 8 per dag zijn. Ik heb alle mogelijke medicijnen en combimnaties geprobeerd. Prednison beviel mij het beste, maar daarmee moest ik na 9 maanden gebruik echt stopp[lees meer...]en. Daarna overgegaan op Lithium. Ik gebruik nu 1200-1400 mg per dag. De hoofdpijn is enigzins onder bedwang. Echter de bijwerkingen zijn zeer onprettig en ongewenst. Afvlakking van gevoel en emoties. Het lijkt of de gehele wereld langs je heen gaat en niets je meer iets doet. Ernstige concentratieproblemen. Als ik iets lees ben ik het heel snel volledig weer kwijt, kan ook weinig onthouden. Heel erg vermoeid en dan ook echt 24 uur per dag. Droge mond, dorst, heel veel plassen, ook 's nachts (zo'n keer of vier). Gewichtstoename. Uiteraard gebruik ik naast de lithium nog aanvullende medicijnen voor de aanvalsbestrijding waaronder sumatriptan en medische zuurstof. Helaas is lithium het enige medicijn dat langer gebruikt kan worden en dat van tijd tot tijd nuttig kan zijn voor chronische clusterhoofdpijn patienten. De bijwerkingen zijn echter vrijwel onacceptabel, gezien clusterhoofdpijnpatienten al een heel erg beperkt professioneel en sociaal leven hebben. Verder is er ook weinig tot geen begrip van de omgeving omtrent het ziektebeeld en de bijwerkingen van de benodigde medicijnen die moeten worden ingenomen.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (772) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (496) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.