Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Zolpidem

10
meningen

Zolpidem

zolpidem

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Slapeloosheid (107 meningen)
Moeheid (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Zolpidem

Bojan Nikolik (17-05-2015)

1
4

Zolpidem

02-02-2019 | Vrouw | 25
zolpidem (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik dit medicijn af en toe , zeker niet dagelijks , als ik echt op ben zeg maar , bijvoorbeeld na drukke week of na slechte nachten , ik gebruik 10 Mg , ik ga altijd meteen na inname naar bed , als je niet gaat slapen ga je je vreemd voelen , letters van telefoon dansen etc , ik slaap er prima op , word uitrust wakker , geen bijwerkingen , een heel fijn middel maar [lees meer...]volgens mijn psychiater mag je het maat kort gebruiken en is het zwaar
1

Zolpidem

24-01-2019 | Vrouw | 25
zolpidem (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb heel veel verschillende slaap medicatie gehad, nu heb ik zolpidem voorgeschreven gekregen 2weken geleden en ook mijn antidepressiva verhoogd met 20mg. ik had heel vaak werkelijksheidsdromen. vrijdag bleek ik er helemaal van af te zijn en heb ik dit medicijn netjes genomen op mijn tijdstip dat het moest en blijkbaar daarna meerde gepakt. de dag erna savonda om 7u wer[lees meer...]d ik wakker en wat bleek ik had alle pillen die er bij mij in huis waren ingenomen en in het ziekenhuis beland. vandaag zei de psychiater dat dit medicijn mij er waarschijnlijk toe heeft gelijk dat ik suïcide heb proberen te plegen. kijk ajb uit want het is echt een bende kijk uit als je in een depressie zit met dit medicijn.
3

Zolpidem

21-11-2018 | Vrouw | 22
zolpidem (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Maar een paar maal gebruikt en ben snel gestopt na de extreme bijwerkingen. Na inname voelde ik me twee weken enorm gedrogeerd. Ik was heel suf, had moeite met concentratie en coördinatie. Boven alles had ik met inname van het middel nog steeds inslaap en doorslaap problemen en versterkte het middel direct dan wel indirect mijn depressie klachten.
3

Zolpidem

24-09-2018 | Man | 44
zolpidem (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hoi allemaal! Ik ben Harry en heb dus via een website zolpidem gekocht, dit omdat mijn dokter het niet wilde voorschrijven. Ik heb het gekocht via internet. De dokter gaf niet echt een reden waarom hij het mij niet wilde voorschrijven. Ik kan al niet slapen van al die depressieve gedachtes die constant door mijn hoofd spoken! Gelukkig met deze medicijn kan ik prima sla[lees meer...]pen, hoewel ik in de loop der jaren heb gemerkt dat ik wel soms rustig aan moet doen werkt het nog altijd perfect. Soms stop ik een paar dagen omdat je soms wel 2 dagen duf kan zijn na gebruik. Hoop dat ik hiermee iedereen heb geholpen hoe mijn ervaring is.
4

Zolpidem

06-06-2015 | Man | 26
zolpidem (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit middel voorgeschreven gekregen tijdens een periode van zware depressie met slaapproblemen. Het is een geweldige inslaper en kan goed helpen bij het herstellen van een dag/nacht ritme. Zolpidem heeft echter een zeer groot nadeel waarvan je als gebruiker wel op de hoogte dient te zijn. Na inname treedt een korte periode van geheugenverlies op en bestaat er een [lees meer...]kans dat je dingen gaat doen waar je achteraf niets meer van herinnert. Ook neemt de remming om deze dingen te doen af (gelijkaardig als bij alcohol, maar bij zolpidem toch vaak met vreemder gedrag). Dit uitte zich bij mij in gesprekken met anderen, (rare) e-mails, facebookberichten, online aankopen, foto's, eetbuien... Een eenvoudige oplossing is om zolpidem direct in bed in te nemen en daarna er niet meer uit te komen met je telefoon aan de andere kant van de ruimte. Toch werkt dit niet altijd. Op zolpidem kun je dus rare dingen gaan doen, maar buiten dat is het wel een prima slaapmiddel. Voorzichtigheid bij gebruik is dus zeker de regel. Verslaving valt goed mee. Stoppen is gemakkelijk.
5

Zolpidem

14-04-2014 | Vrouw | 55
zolpidem
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben momenteel aan het afbouwen, voel me hondsberoerd en dat na gebruik van 3 jaar. Eerst een week naar een halve tablet en nu zonder. Wel beangstigend omdat ik nachtmerries krijg en ook zeer slecht slapen. Maar toen ik de bijsluiter eens las kon ik veel "rare" bijverschijnselen wel verklaren. (o.a. Spierkrampen) Wel vreemd dat de apotheek ze maar blijft verstrekken t[lees meer...]erwijl er wordt geadviseerd dit middel niet langer dan 4 weken te gebruiken. Mijn tip: begin er niet aan !! (Ik ben echt mezelf niet meer) Beter is ontspanningsoefeningen/mindfullness.
4

Zolpidem

08-08-2013 | Man | 37
zolpidem
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Beste Zolpidem gebruikers, Wat mij opvalt is het feit dat ik niemand op dit forum zie schrijven dat dit medicijn een INSLAPER betreft. Het is dus geen slaappil om de hele nacht op door te slapen. Vandaar dat deze pil bij sommige mensen niet goed helpt. En daarbij is het een pil die ook nog eens rare bijwerkingen geeft m.b.t. korte termijn geheugen. Het kan zomaar zo[lees meer...] zijn dat je de volgende dag erachter komt dat je een hele strip hebt opgemaakt. Voor mij werkt deze pil goed wanneer het op inslapen aankomt. In combinatie met het antidepressivum amitryptiline en stemmingsstabilisator lithium slaap ik goed.
2

Zolpidem

15-05-2013 | Vrouw | 48
zolpidem
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Had hoge verwachtingen van dit middel. Vooral omdat er staat dat je minstens zes uur slaapt. Na drie uur al weer wakker en nog een tablet genomen. Weer even geslapen. De volgende dag niet eens suf of slaperig. Jammer...
3

Zolpidem

25-02-2013 | Man | 25
zolpidem
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben absoluut tegen zolpidem. maar het probleem is dat ik er eigenlijk wel aan verslaafd ben geraakt. heb een tijdje opgenomen geweest een jaar geleden in het ziekenhuis met een depressie en dan beginnen met zolpidem te gebruiken.. nu neem ik er makkelijk een zestal per avond na elkaar. het probleem is gewoon dat ik me de dag erna enkel kan herinneren dat ik er 1tje heb [lees meer...]genomen. ik kan me niet meer herinneren dat ik er 6 heb genomen. ook gebeurt het vaak dat ik sochtends opsta en de achterdeur staat wijd open. dat er boodschappenlijstjes geschreven zijn (door mijn handschrift) met dingen die ik totaal niet nodig heb. blijkbaar moet ik snachts opstaan en die dingen doen. vroeger had ik dat nooit. maar het probleem is dat ik zonder zolpidem helemaal niet in slaap geraak. ik vind het een goed middel, maar de hallucinaties en momenten van geheugenverlies vind ik er absoluut niet positief aan. maar durf ook niet overschakelen naar een ander geneesmiddel.
4

Zolpidem

25-07-2012 | Vrouw | 45
zolpidem
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een hele zware depressie (zelfmoord, totaal niet meer eten, zeer donkere dagen ) schreef mijn arts zolpidem voor. In het begin nam ik 4(!) tabletten tegelijkertijd en dan duurde het nog soms meer dan 2u voor ik sliep. Ik heb na mijn depressie enkele jaren niets genomen maar 4 jaar geleden toch terug moeten beginnen omdat ik totaal niet meer sliep en er insomnia bij mij[lees meer...] werd gediagnosteerd . Momenteel neem ik nog steeds 1,5 tablet /dag en het geeft me de houvast die ik nodig heb om de dag aan te kunnen. Ik slaap voldoende en genoeg nu( ong 5à 6u maar nooit aan één stuk). Echter ik besef dat ik er afhankelijk van ben geworden en het beangstigt mij om te stoppen. De bijwerkingen zijn vooral last van geheugenverlies( soms, en dan vooral namen van mensen) maar wat ik het ergste van al vind is dat ik begin te eten wanneer de pil mij begint te "verdoven". Ik eet dan echt alles wat ik tegenkom, met als gevolg dat de kilos er aan gevlogen zijn....
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1395) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (508) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (438) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.