Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Baclofen

93
meningen

Baclofen

baclofen

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Alcoholverslaving (31 meningen)
Angst & paniekstoornis (8 meningen)
Pijn (algemeen) (5 meningen)
Spierspasmes (5 meningen)
Angststoornis (3 meningen)
Beenkrampen (3 meningen)
Spierpijn (2 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Botox (14 meningen)
Sirdalud (13 meningen)
Lioresal (7 meningen)
Tizanidine (3 meningen)
Dantrium (3 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1

Baclofen

22-07-2018 | Vrouw | 62
baclofen (10mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De pijnpoli arts wilde Amitryptiline voorschrijven. In mijn dossier staat dat ik dat nooit meer mag hebben. Nou dan geef ik Baclofen. En dat verhevigde juist de zenuwpijn in mijn voet. Werkte wel goed voor nek en uitstraling naar mijn beide armen, maar niet voor mijn been en voet. Binnen twee weken gestopt in samenspraak met huisarts. Even niks. Later toch maar na lang [lees meer...]nadenken terug overleg met huisarts en aan de Diazepam gegaan.
5

Baclofen

24-06-2018 | Man | 34
baclofen (25mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit is het enige wat werkt. Diverse therapieën, Campral, aantal keer afkicken (met behulp van benzo's)... 2 maand volledig gestopt... Herval, elke keer weer! Baclofen gaf me heel snel vervelende bijwerkingen (duizeligheid, kouden handen, verdoofd gevoel in handen, ...) waardoor ik snel dacht aan stoppen, maar na enkele dagen al een drastisch verschil in de drang (craving) [lees meer...]naar alcohol. Nu zit ik op 90Mg/dag (25Mg ochtend - 30Mg middag - 35Mg avond) en drink nu nog 10 tot 12 eenheden alcohol per week, dit was voor de Baclofen behandling 75 tot 100 eenheden per week. AUB: bent u alcoholverslaafd, of kent u iemand --> https://baclofentreatment.com/ of google 'Olivier Ameisen Baclofen'. Mijn leven ziet er nu TOTAAL anders uit, ik kan terug aan de toekomst denken en mijn leven ziet er terug rooskleurig uit. Ga ervoor!
4

Baclofen

06-02-2018 | Vrouw | 28
baclofen (5mg)
Spierspasmes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als fibromyalgiepatiënt kreeg ik middel voorgeschreven tegen spierspasmen thv nek/rug/bekken en paresthesieën in beide voeten. Morgen en middag 5mg. Dit werkt heel goed. Voel een normale spiertonus. Bij de inname nadien merk ik bij iets hef zn tillen een heftige tegenreactie om en werkt het middel niet meer. Dus geen zware of gewoon niks tillen!
1

Baclofen

26-01-2018 | Vrouw | 62
baclofen (10mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Aangezien ik door artrose en stenose uitstraling kreeg in schouders, armen en handen, schreef de pijnpoli arts baclofen 1x 10 mg voor het slapen voor. Helemaal blij de eerste week, ik sliep, had geen dpierkrampen en zenuwpijn meer in mijn armen. De tweede week al sliep ik minder, maar merkte dat mijn handen minder pijnlijk waren. De 3e week veel wakker, weer meer pijn. Hui[lees meer...]sarts moest van pijnpoli medicijn opvolgen en hij zei, je mag wel hoger, maar helemaal pijnvrij zul je nooit worden. Ik begon echter ontzettende zenuwpijn terug te krijgen in been en heup, maar begon te vermoeden dat Baclofen en Rivotril wat ik voor zenuwpijn gebruik in mijn voet, omdat daar de neurostimulator niet komt, tegen elkaar aan het vechten zijn. Afbouwe begonnen eergisteren van de baclofen, 5 mg, drie dagen en dan is het vanavond mijn laatste 5 mg. Ik wil deze troep echt nooit meer gebruiken.
5

Baclofen

19-01-2018 | Man | 27
baclofen (10mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
- ik ben al 3 jaar verslaafd geweest aan GHB. Het was op en af. 2 keer detox. En als ik uiteindelijk abstinet was, was ik angstig. Het leven voelde vlakkig. Ik was super prikkelgevoelig voor licht en geluid en bewegingen. Na het lezen op internet zag ik baclofen staan, en dat zorgt ervoor dat ik wat “normaler” voel. De zucht naar GHB word verminderd en kon weer licht[lees meer...]elijk genieten. Ik was niet meer zo paniekerig . En ja, je hebt natuurlijk de bijwerkingen zoals beetje vergeetachtigheid en niet goed kunnen focussen. Maar ik weet niet of het te maken heeft met het jarenlang gebruik. Ik heb het wel voorover om NOOOIT meer terug te zijn in de detox. Ik gebruik het samen met pregabine. Beste combinatie wat tot nu toe niet “wetenschappelijk” is getest waardoor je niet zomaar uit de verslavingskliniek voorschreven kreeg. Je moet het geluk hebben dat je huisarts wil meewerken.
1

Baclofen

05-09-2017 | Man | 52
baclofen (5mg)
Spierspasmes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Baclofen: Het antispasticiteit middel: A. Lopen wordt er niet door verbeterd. B. Het vermindert de pijn van de kramp niet. C. Wat heb je eraan: helemaal niks!
1

Baclofen

10-07-2017 | Man | 25
baclofen (10mg)
Spierspasmes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gekregen tegen continu gespannen spier. Merk geen positieve werking. Wel eventuele bijwerkingen.
5

Baclofen

12-06-2017 | Man | 70
baclofen (10mg)
Chronisch pijnsyndroom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als medisch specialist kende ik dit middel al lang. Alle bijwerkingen ook. Derhalve begin - ondanks voorschrift - met 2,5 mg voor slapen en verhoog tot 0,5 mg na 2 dagen. Hou het daarbij. De stof werkt goed op deze dosering. Laat het daarbij.
5

Baclofen

13-04-2017 | Man | 32
baclofen (180)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Je moet vechten voor dit medicijn! Maar het gaat je helpen daar ben ik van overtuigd. Ik vind het geen wonderpil, omdat dat de indruk wekt dat het geen moeite zou kosten. Ik zit op een dosis van 180 ml/g en krijg het nog steeds niet volledig op recept. Het is heel frustrerend dat artsen niet meewerken. Ze schrijven allemaal troep voor, maar iets wat werkt willen of durfen [lees meer...]ze niet voor te schrijven. Je moet zelf je huiswerk doen en met de feiten komen. In Frankrijk zijn ze heel ver. Je huisarts kan de onderzoeken opvragen. En als die daar te lui voor is, heb je het recht om een nieuwe huisarts te zoeken. Maar blijf zoeken! Blijf bij baclofen! Het heeft echt mijn leven gered. Het werkt ook voor autisme en nog veel meer. Er wordt geen onderzoek meer gedaan omdat er geen geld meer mee te verdienen is. De farmaceutische bedrijven houden het tegen denk ik. Dat vind ik echt maffia. Er zijn veel websites over baclofen en uiteindelijk toch veel onderzoeken. Lees bijvoorbeeld eerst eens het boek van ameisen. Succes!!
4

Baclofen

27-02-2017 | Man | 39
baclofen (10mg)
Drugsverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
in 2012 kwam ik in aanraking met baclofen, ben zelf jarenlang een weekendgebruiker geweest van de party drug GHB en in mijn kennissenkring werd gezegd dat dit middel licht dezelfde werking geeft en het de drang om te gebruiken vermindert of geheel wegneemt. Na mijn relatie breuk in 2010 merkte ik dat ik geestelijk erg verslaafd was geraakt aan GHB en buiten die wereld had [lees meer...]ik eigenlijk geen vrienden op een paar na. Ook lijd ik aan zware depressie en kreeg de stempel bipolaire stoornis met soms periodes dat ik dingen hoor en zie die eigenlijk niet bestaan, kortom mijn wereld is op dat moment een hel op aarde, maar een buitenstaander merkt daar weinig van. In 2012 kreeg ik 4 x daags 10 mg baclofen voorgeschreven en gebruikte in voor de nacht 100mg seroquel. Na een aantal weken verdween mijn zware depressie tot een draagbaar nivo en mijn drugsgebruik verminderde van elk weekend naar eens in de maand, zelfs een klein jaar helemaal niet meer, na een opname bij de verslavingszorg. Het nadeel van baclofen vind ik dat het mijn spieren verslapt in het gezicht, dus de rimpels hangen er gewoon bij en dat voelt verschrikkelijk, verder is het echt een wonderpil. In 2015 heb ik besloten te stoppen met alle medicatie in overleg met het GGZ, sindsdien sliep ik erg slecht en had last van depressie, april 2016 raakte ik weer helemaal in de war en werd weer psychotisch, ik wist geen raad en ben weer zwaar aan de GHB gegaan, bijna een half jaar 24/7 gebruikt en via de huisarts 4 x 25 mg baclofan gekregen en 1 x daags 100 mg seroquel. November 2016 weer opgenomen in de verslavings-kliniek voor mijn GHB gebruik, na die periode heb ik de baclofen afgebouwd van 100 mg naar 40 mg daags, op de pillen van 25 mg stuiter ik gewoon. Het is eigenlijk drugs van de huisarts, ik word er vrolijk van en ben erg druk en tot gelijk rust in mijn geest, op 4 x10 mg werd ik weer wat rustiger, maar ik zie er nog steeds slecht uit. Mijn huid op mijn gezicht hangt en voelt niet fijn aan, ik kan ook nauwelijks lachen, dit alles heb ik ook aangegeven bij de huisarts en bij verslavingszorg. Ik was afgelopen weekend gestopt met baclofen, maar voelde me erg somber en angstig. De minuten kropen voorbij en werd steeds depressiever en banger. Ik ben heel veel alleen en met baclofen kan ik mezelf vrij goed vermaken, ga er gewoon op uit. Het geeft enigszins levenslust en de rust om bvb een boek te lezen. dus uit angst heb ik maar weer 10 mg genomen, ben toch erg benieuwd of er meer mensen zijn die het ook zo ervaren en wat zit er in godsnaam in die pil wat mij de rust geeft en zorgt dat ik niet continu in gevecht ben me mij gedachte? De keerzijde is de spiegel, van baclofen ga ik er beroerd uitzien, maar voel me goed van binnen...
5

Baclofen

14-12-2016 | Man | 37
baclofen (25mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Superpil!!!Jarenlang geworsteld met echtgenoot zijn alcoholverslaving. Doordat de oorzaak van drinkgedrag niet wordt weggenomen door er over te praten met een psychiater of door een paar weken in een afkickkliniek te verblijven (Bij wie lukt dat wel?!). Ben eerlijk gezegd geschokt door het feit dat dit middel niet standaard wordt voorgeschreven bij verslaving!!! Het werkt [lees meer...]bij alcohol verslaving maar ook verslaving aan cocaine/ sigaretten enz. Dit is een levensreddend middel. Het zou de gezondheidszorg sieren als ze zouden stoppen met het uitvoeren van nutteloze behandelingen bij verslaafden. Eindeloze praatsessies, medicijnen die totaal niet werken: wat een ongelooflijke verspilling van ieders tijd en geld. (Dan heb ik het nog niet eens over de Methadon die aan heroineverslaafden wordt toegediend!) Weet nu uit eigen ervaring dat de positieve verhalen die op internet te vinden zijn gewoon helemaal kloppen. Wanneer je van een verslaving af wil komen zonder een dagelijks gevecht tegen je zucht naar dat verslavende middel, gewoon, door een pilletje te slikken die nauwelijks bijwerkingen heeft zou ik zeggen; ga voor Baclofen.
1

Baclofen

03-10-2016 | Vrouw | 44
baclofen (10mg)
MS (multiple sclerose)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik sinds kort de maximale dosering, 3 tabletten per etmaal. Toen ik nog een lagere dosering slikte, had ik ook minder last van de bijwerkingen. Maar nu vind ik de sufheid erg vervelend worden. Omdat het effect niet meer genoeg is en ik niet meer wil en mag gebruiken, gebruik ik daarnaast het volksmedicijn (mediwiet/cbd) tegen de spasmen en dat werkt goed, maar daar[lees meer...] is zoveel over te vertellen, dat is te vinden onder cannabis (NIET roken/jointjes)
2

Baclofen

28-09-2016 | Vrouw | 53
baclofen (10mg)
MS (multiple sclerose)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Baclofen zorgde ervoor dat is geen spasmes meer had, maar ik werd er zo moe van dat ik overdag moeizaam functioneerde. Ik had moeite om helder te denken en het gevoel dat mijn hoofd vol watten zat.
2

Baclofen

08-09-2016 | Man | 45
baclofen (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik lijd al een tijd aan slaapproblemen en een angststoornis (vooral met slapen te maken). Nu las ik positieve reacties van het gebruik van baclofen voor de angst en slaapproblemen, dus aan mijn specialist gevraagd om dat te proberen, begonnen met 2x10 mg, ik moet zeggen dat ik er redelijk op sliep, gebruik daarbij nog 0,5 mg alprazolam en 7,5 mg mirtazapine. Maar naar 2/3 [lees meer...]weken werd ik als maar depressiever, dus ben van ellende maar gestopt. Herkent iemand dit probleem? Baal ervan dat het geen gunstig effect op mijn heeft, naar zoveel positieve verhalen die ik lees.
4

Baclofen

28-08-2016 | Man | 54
baclofen (0,5mg/ml)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik Baclofen een maand tegen depressie en angstaanvallen. Ik merk dat ik er rustiger van wordt. Vind het nog moeilijk om naar buiten te gaan, maar het lijkt wel iets makkelijker te worden.
3

Baclofen

04-08-2016 | Man | 33
baclofen (10mg)
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben benieuwd naar dit medicijn. De behandelend arts wou het me helaas niet uitschrijven ivm expirimenteel medicijn ?

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.