Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

46
meningen

Naltrexon

naltrexon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Alcoholverslaving (16 meningen)
Drugsverslaving (6 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

123
5

Naltrexon

10-03-2015 | Vrouw | 51
naltrexon (3mg)
Fibromyalgie
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
omdat mijn pijn in de winter toeneemt, kwam deze medicatie naltrexone ldn als n verlossing. na 2 maanden het gevoel te hebben dat ik de wereld weer aankon, kreeg ik bericht dat dit medicijn off-label is, en daarom niet wordt vergoed. ik had nog maar 1 capsule, en voelde de grond onder mij wegzakken. boos en moedeloos met mijn ziel onder de arm, wie heeft voor mij de juiste[lees meer...] tip? ik verbreng 12 uur per dag in bed, ik ben kapot! in afwachting op uw reactie. gr wk. Mijn dosis is geen 50 maar 3 mg.
4

Naltrexon

28-09-2014 | Man | 63
naltrexon
Psoriasis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik hoorde over LDN (low dosis Naltrexon) Ik heb een hardnekkige psoriasis en het enige middel om verlichting te krijgen was lichttherapie. Toen ik folders mee kreeg om medicijnen te gaan proberen omdat de lichttherapie slechts tijdelijk verlichting geeft, zag ik alle bijwerkingen en besloot in plaats daarvan, dan maar die LDN te proberen. Praten met de dermatoloog was onb[lees meer...]egonnen werk en bij mij huisarts hoef ik het ook niet te proberen, want LDN staat gewoon niet op het menu. Uit mijn contacten met de huisarts maak ik op dat zij mij maar een hypochonder vinden met "vage kwaaltjes" maar als ik niet zelf had gezorgd voor foto's ban mij buikholte was ik dood geweest aan een aneurisma, die op springen stond. Mijn huisarts verwees me slechts naar een psychiater, waar ik eigenlijk ook wel veel baat bij heb gehad, maar dood zou dood zijn geweest. Deze psychiater bezoek ik 6 keer per jaar en hij kon op mijn verzoek Naltrexon voorschrijven en hoe ik dat wilde gebruiken vond hij wel OK. Tabletten van 50 mg los je op in water zodat je met eenspuitje de juist hoeveelheid kunt aanmaken, in mijn geval iets meer dan 4 mg., in te nemen vlak voor het slapen. Zoek op Google maar naar LDN voor meer informatie. Opmerkelijk vond ik het, dat op de sites die ik vond geen enkele reclame stond, waardoor ik al meteen meer aandacht had voor de werking. Ik zelf had de indruk dat ik het medicijn gewoon kon gaan gebruiken zo ook mij psych zag geen probleem. Ik gebruik het nu twee maanden en kan verklaren dat mijn hoofdhuid SCHOON is. Geen jeuk meer en geen schilfers. De huidplekken , onderrug en zijkant benen zijn WEG met het gevoel dat dit van binnenuit is gebeurd. Mijn nagels die er erg slecht uitzagen groeien momenteel 'schoon' uit. Mijn voeten die er slecht uitzagen zijn weer toonbaar. Ik ben nog niet zeker van bijwerkingen omdat juist nu ik een onbekende rugpijn heb en anders ben gaan plassen. Daarvoor zal ik maar weer eens naar mijn huisarts gaan MAAR ik heb echt het idee dat de psoriasis onder controle is. Ik had hier nooit zoveel tijd aan besteed om u te informeren, maar ik heb zelf al ruim tien jaar last van die schilfers en jeuk. Ik zou het u willen besparen !!!
5

Naltrexon

21-08-2014 | Vrouw | 55
naltrexon
Niet in de lijst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik gebruik LDN nu vanaf maart 2014, dus 5 maanden. Na 8 jaar ziekte zonder dat de westerse zorg er achter kon komen wat ik mankeer en een gewichtsverlies van ruim 35% ben ik op LDN gestuit. Via internet dit gekocht en ben met 0,25 mg begonnen. Dit hielp mij behoorlijk, kon vrij snel weer eten. In mei mijn urine in Noorwegen laten testen en hier kwam een exorfinen[lees meer...] (gluten, melk, soja en spinazie) belasting uit die vrij extreem genoemd kon worden en feitelijk een vergiftiging is. Vanaf Juli 2014 naast de LDN diverse supplementen en een exorfinen vrij dieet ingevoerd en het gaat nu, 21 aug. 2014 behoorlijk goed met mij. Ik heb nog lang te gaan omdat dit soort vergiftigingen niet eenvoudig op te lossen zijn maar het gaat de goede kant op en ik lig niet meer zoveel op bed. Waar ik voorheen minstens 3/4 van de dag op bed lag lig ik nu nog hooguit 1 uurtje overdag maar meestal niet meer. Een hele verbetering en ik heb nu de zekerheid dat ik weer gezond kan gaan worden. Zonder LDN was dat onmogelijk.
4

Naltrexon

23-09-2013 | Vrouw | 39
naltrexon (4mg)
Hooikoorts
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik slik naltrexon als LDN; dat staat voor 'low dose naltrexone' en wordt wereldwijd meer en meer gebruikt als middel om het immuunsysteem te boosten. Op moment van schrijven staan er al twee eerdere getuigenissen van dit gebruik van naltrexon. Het is vooral bekend bij mensen met MS en mensen met de ziekte van Crohn, maar er zijn in z'n algemeenheid dus veel mensen met immu[lees meer...]unziektes of -aandoeningen die hier baat bij hebben. Ikzelf ben het gaan slikken voor mijn allergieën (hooikoorts, katten, honden, sulfiet en nikkel) en heb een zeer mild hooikoortsseizoen gehad, ondanks de mooie zomer. Dat is natuurlijk geen bewijs, het is anecdotisch. Maar ik ben er erg blij mee. Ik heb de tabletjes aanvankelijk in India besteld, maar krijg ze nu via een alternatieve arts (een gepensioneerde reguliere arts die bijklust als alternatieve arts) en ik verdun twee tabletjes van 50 mg in 100 ml water. De hoeveelheid die wordt aangeraden bij LDN is tot 4,5 mg maar mijn ervaring is dat als ik boven de 4 mg kom (of eigenlijk 4 ml, want het is opgelost), ik daar onrustig van word. Opvallend sinds ik het gebruik is tevens dat mijn stoelgang anders is geworden. In plaats van laat op de dag is dat nu vroeg op de dag. Mijn vriend slikt het voor zijn schildklieraandoening en ook hij heeft er baat bij. Toen zijn dosis op was die we besteld hadden in India, voelde hij meteen zijn nek (waar de schildklier zit) opspelen. LDN is, ondanks de vele mensen die er wereldwijd baat bij hebben, nog steeds geen erkend medicijn. Er zijn diverse clubs die geld aan het inzamelen zijn voor een trial, bv voor MS, maar die molens draaien langzaam. Farmaceutische bedrijven zijn niet geïnteresseerd omdat het een patentvrij medicijn is. Als patiënt sta je min of meer machteloos, en alternatieve artsen, of artsen die wat breder om zich heen durven kijken, zijn voor ernstig zieke mensen met immuunziektes een ware zegen. Ikzelf schaar me overigens niet onder die groep met mijn allergieën. Maar mijn vriend liep tegen muren op. Immuunziekten zijn de stille epidemie van de 20ste en 21ste eeuw. Ik kan mensen met verschillende immuunziektes ook zog. 'helminthic therapy' aanraden, hetzij de Necator Americanus, hetzij de twee zweepwormen Trichuris suis, hetzij Trichuris trichiura. Mensen wier Engels goed is, raad ik met klem aan het boek 'An epidemic of absence' te lezen die dieper ingaat op deze kwestie. (ik vrees dat dit lange verhaal flink gecensureerd wordt; ik kan alleen maar vragen: gun mensen meer kennis, en laat dit staan!) (RED: censuur valt op mijnmedicijn wel mee, dat doen we alleen als je anderen afvalt of medicijnen aanprijst. Als het over jouw eigen verhaal en bevindingen gaat, dan kom je wel door! groet team mijnmedicijn)
4

Naltrexon

27-01-2012 | Vrouw | 38
naltrexon
Niet in de lijst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Gebruik deze medicatie nu bijna 3 weken en heb sindsdien geen druppel gedronken! Vervelende bijwerkingen bij mij: Iedere dag hoofdpijn en zeer laag libido. Maar dat neem ik de komende periode graag voor lief.
5

Naltrexon

16-12-2011 | Vrouw | 51
naltrexon
Niet in de lijst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik gebruik de lage dosis als immuun onderdrukker. De eerste 2 weken kreeg ik een droge mond en bijzondere dromen. Dit is weg. Verder helpt het uitstekend. Ik voel me veel fitter , meer in balans en gewoon blijer.
3

Naltrexon

06-12-2011 | Man | 62
naltrexon
Niet in de lijst
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik slik sinds deze week Naltrexon. Mijn bedoeling is om gecontroleerd met met mate te drinken. Als je toch alcohol drinkt , wat zijn dan de verschijnselen? Moet je dan op die dag deze pil niet slikken? Ik wil een maal in de week wel drinken. ( als me dat lukt)
5

Naltrexon

28-11-2011 | Vrouw | 54
naltrexon
Alcoholverslaving
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
ik vind Naltrexon een heel goed middel, heb geen trek in alcohol maar mijn eetlust is ook grotendeels weg, voor mij is dit goed omdat ik veel te zwaar ben. Alhoewel ik geen trek heb in alcohol ga ik toch drinken, dit is het psychische aspect van mezelf. Dat moet ik nog leren durven. Om te leren leven zonder alcohol. Maar het middel is prima!
4

Naltrexon

08-09-2011 | Vrouw | 45
naltrexon
Middel tegen trek in druggebruik
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik slik nu sinds enige maanden naltrexon en ben erg tevreden over dit middel. De eerste twee weken wel last gehad van hoofdpijn en trillende handen. Vooral ook een zenuwachtig gevoel. Na twee weken is dit echt weg. Ik neem het middel tegen trek in opiaten en het werkt erg goed. Trek beduidend minder en je voelt gewoon echt niets van opiaten. Wel zorgen dat je je pasje bij [lees meer...]je hebt waarop staat dat je naltrexon slikt. Dit ivm ziekenhuis opname. Ze moeten weten dat opiaten niet werken. Nadelige bijwerking is vermindering van eetlust en je valt snel af. Ook opletten dat je genoeg drinkt.
1

Naltrexon

15-05-2011 | Man | 40
naltrexon
Kroon herstel van men darmen
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
mn huisarts heeft me dit middel voorgeschreven. ik kon dit middel samen met mijn morfine gebruiken. nu ik ben net thuis uit het ziekehuis waar ik met spoed heen ben gebracht, ben nog steeds dood ziek.
5

Naltrexon

21-12-2010 | Man | 30
naltrexon
Alcoholversl.
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
In de eerste 1-2 weken had ik wel bijwerkingen. Vooral smorgens, een droge mond en een soort kater gevoel. Na 2 weken was dat helemaal weg. Daarna kreeg ik last van verstopping. Toen ik wel weer ging drinken was dat weg. De drang naar alcohol is zeker sterk verminderd. Zelfs als ik wel drink is de drang om meer en meer te nemen veel minder. Ik ben tevreden, Naltrexon [lees meer...]werkt goed bij mij.
3

Naltrexon

19-11-2010 | Man
naltrexon
Alcoholverslaving/zucht
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik gebruik het nu pas 1 week, nauwelijks last van bijwerkingen, klein beetje meer zweten. Voel me rustiger, zou een positieve bijwerking kunnen zijn. Maar kan ook komen doordat de zucht naar alcohol verminderd. Mijn zucht naar alcohol is overigens (nog) niet helemaal verdwenen. Blijf het nog wel langer proberen.
5

Naltrexon

11-09-2010 | Man
naltrexon
Opiaten afhankelijkheid
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
In eerste instantie had ik grote weerstand om het middel te gaan slikken ,Maar ik vond de bijwerkingen van mijn verslaving te ernstig om het niet te slikken.De eerste maand had ik in mijn visuele waarnemingen een soort van beweging en ook voelde ik af en toe lichte prikkelingen in mijn hersenen, m,aar dit nam geleidelijk af en ook had ik de eerste twee weken een droge mond[lees meer...] wat ook snel over ging. Het middel geeft rust en neemt daawerkelijk de trek om opiaten te gebruiken weg. ook is het een extra veiligheid te weten dat ik op momenten van trek en de drang om te gebruiken, zeker 9 dagen moet wachten voordat de opiaten voelbaar werkzaam zijn. Dus een hele psychische drempel om niet te gebruiken. Ben 26 jaar verslaafd geweest en ik ben heel tevreden over dit extra hulpmiddel. Ik slikte het eerste jaar 150 mg en nu slik ik de helft en het blijft bij hetzelfde. Denk er wel om dat je en naltrexon paspoort bij je hebt, zodat in een noodgeval geen middelen krijgt toegediend die opiaten bevatten b,v, bij een pijnstiller of narcose.
5

Naltrexon

03-06-2010 | Vrouw
naltrexon
MS
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
verminderd de symptonen van MS aanzienlijk,vermoeidheid ,blaasproblemen,lopen.
123

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2236) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1176) - Cholesterol
Citalopram (1166) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1143) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (942) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (864) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (857) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (851) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (762) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (727) - Epilepsie
Metoprolol (706) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (581) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (577) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (576) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (573) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (566) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (530) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (518) - Verslavingsziekten
Furabid (512) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (465) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (442) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (421) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (405) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (405) - Pijn
Crestor (396) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.