Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

ziekte

Hersentumor


 

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor hersentumor


De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: hersentumor

5

Levetiracetam

12-11-2023 | Man | 64
levetiracetam
Hersentumor
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een hersentumoroperatie kreeg ik 2X750mg per dag...werkte goed...maar met bijwerking van loslaten huid van mijn voetzolen...Dosering was dus te hoog...Eerst afgebouwd naar 2X500mg per dag...en na 1 jaar naar 2X250mg per dag...Nu nog maar 1X250mg (soms 2X250mg) per dag Werkt goed en snel...nauwelijks bijwerkingen.
4

Briviact

02-11-2022 | Man | 65
brivaracetam
Hersentumor
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruikte eerste Levetiracetam ter voorkoming van een epileptische aanval, maar sinds kort i.o.m. de neuroloog nu Briviact. Ik had best veel last van de bijwerkingen van Levetiracetam. Ben nu 2 maanden bezig met Briviact en ik heb minder last van de bijwerkingen. Ik ben dus tevreden.
3

Levetiracetam

08-08-2021 | Vrouw | 56
levetiracetam
Hersentumor
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2012 ben ik geopereerd aan een (glioom, een kwaadaardige hersentumor. Nog op de IC kreeg ik een partiéle epileptische aanval.Sindsdien gebruik ik anti/epileptica. Ik begon met keppra, heb ook andere middelen gebruikt, depakine bv.maar de bijwerkingen daarvan waren erger dan bij keppra-levetiracetam. Ik moet kiezen tussen een leven zonder epilepsie en kunnen autorijden, [lees meer...]zwemmen , maw zelfstandigheid en een leven met voortdurende vermoeidheid. Ik heb een half jaar geleden de dosering 's avonds met een halve tablet verminderd, minder mag niet van mijn neuroloog. Ik denk dat ik die halve tablet minder naar de ochtend ga verschuiven. Ik gebruik nu 1750 mg per dag.
5

Dexamethason / Chlooramfenicol / Polymyxine B Oogdruppels

18-08-2019 | Vrouw | 45
dexamethason/chlooramfenicol/polymyxine B
Hersentumor
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik moet dexamethasone gebruiken tegen oedeem ivm met hersenen bestraling. Heeft weinig effect op. Ook met verhogen van de dosis werkt niet echt. Heb nog steeds oedeem rond de tumor. De artsen weten niet wat ze mee moeten. De klachten blijven ondanks het verhogen van de dosering. Typische klachten zoals dunne huid, vermoeiend, duizeligheid, bloeduitstorting, dunne nagels,[lees meer...] dikke hoofd, nek en lymphen zijn ontzettend aanwezig en zeer vervelend. Vreselijke medicatie!
5

Zopiclon

05-10-2018 | Vrouw | 34
zopiclon
Hersentumor
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ivm chemotherapie slaap ik niet door. Sinds september aan deze tabletten en ik slaap top!
3

Testim

02-09-2018 | Man | 35
testosteron
Hersentumor
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De tubes van Testimgel vind ik lastig om goed leeg te maken, maar het allergrootste nadeel is, dat mijn houd nog zeker een half uur plakkerig bleef aanovoelen
2

Valproinezuur / Natriumvalproaat

03-05-2018 | Man | 26
valproinezuur
Hersentumor
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Lamotrigine

03-05-2018 | Man | 26
lamotrigine
Hersentumor
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voorgeschreven tegen epilepsie (eenmalige aanval gehad) en vermoeden eerstegraads hersentumor. Medicatie voorgeschreven door neuroloog na 1 jaar valproinezuur gebruikt te hebben. BIj die medicatie was ik erg vermoeid en bijna een zombie. Na 1 jaar lamotrigine is dit minder erg, maar alsnog dagelijks aanwezig. Hierbij is gekomen dat ik nu vaker last heb van mijn geheuge[lees meer...]n. Na een neuropsychologisch onderzoek is gebleken dat mijn geheugen inderdaad beneden maat. Ik voel me niet mezelf doordat ik afgevlakt ben, maar de neuroloog heeft aangegeven dat dit het middel is met de minste bijwerkingen en dat ik deze helaas zal moeten blijven gebruiken.
3

Carbamazepine

27-02-2018 | Vrouw | 54
carbamazepine
Hersentumor
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Advies specialist was om Carbamazepine Sandoz retard tablet 200 mg te gaan gebruiken vanwege tumor in hoofd. Beleid is gebruik van medicatie om mogelijke uitval te voorkomen. Na opbouwfase nu 2x 1,5 tablet van 200 mg per dag ochtend en avond. Eerste uren na inname vaak vlagen van misselijkheid en duizeligheid. Gevoel van algehele dufheid en extreme moeheid. Volgens special[lees meer...]ist is gewenningstijd 1-5 weken. Nu 4e week. Voelt of middel mogelijk erger is dan de kwaal.
3

Levetiracetam

22-03-2017 | Man | 35
levetiracetam
Hersentumor
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb sinds 2015 epilepsie door een hersentumor , na een tijdje van het 2 maal daags slikken van 500 mg levetiracetam (s'ochtends en s'avonds), merkte ik dat ik veel last had van agressief gedrag en slapeloosheid, de slapeloosheid verergerde mijn agressief gedrag, ook had ik veel last van geheugenverlies, paranoia (paniek-aanvallen, vergeetachtigheid, concentratieverlies[lees meer...], vermoeidheid, depressiviteit en onzekerheid. Neem sinds kort ook een dagelijks een paar druppels medicinale wiet-olie en de bijwerkingen zijn zwaar verminderd, voor al het slapen gaat weer goed, waardoor mijn lichaam veel meer hersteld en de bijwerkingen veel lichter worden. Vooral sporten en gezond leven is heel belangrijk bij epilepsie . succes allemaal !
2

Dexamethason Injecties/ Tabletten

11-07-2016 | Vrouw | 50
dexamethason
Hersentumor
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerst hoge dosis. Werd er erg onrustig van en hyper. Nu na maanden gebruik dosis kunnen verlagen, maar wel veel bijwerkingen. Veel vocht vast houden. Striemen gekregen. Vocht ophoping in de benen en voeten. 's Ochtends oppassen met strekken voeten. Krijg ik een pijn vergelijkbaar met zweepslag. Van kledingmaat 38-40 naar 44-46. Dit komt door vocht. Slaap slechter en veel m[lees meer...]eer vermoeid. Vlekken in het gezicht en nek. Bloeddruk te hoog. Teken dat hart het er moeilijk mee heeft.
2

Keppra

29-11-2014 | Vrouw | 68
levetiracetam
Hersentumor
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kunt iemand mij vertellen die 2x p.dag 1000mg. (2000mg.p.dag) Keppra gebruikt of deze persoon ook draai duizelingen heeft veel angst o.a. in winkels enz. enz.(alles komt op je af?) of waar dan ook.Onzeker met lopen kunt buiten niet alleen lopen. Door een goedaardige tumor die is verwijderd (2x geopereerd) veel epileptische aanvallen gekregen. Nu slik ik 2000mg Keppra[lees meer...] p.dag Bedankt!!!!

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3043)
Angst & paniekstoornis (2637)
Depressie (2516)
Hoge bloeddruk (1840)
Blaasontsteking (1323)
ADHD (1261)
Acne/puistjes (1158)
Hoog cholesterol (1136)
Slapeloosheid (1119)
Diabetes type 2 (1114)
Migraine (1027)
Zenuwpijn (946)
Stoppen met roken (892)
ADD (882)
Angststoornis (787)
COVID-19 (777)
Astma (726)
Trage schildklier (690)
Epilepsie (681)
Allergie (660)
Depressiviteit (617)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.